تاریخ امروز9 فروردین 1403
راه های بخشیدن دیگران

چطور دیگران را ببخشیم؟

یکی از پسندیده ترین ویژگی های فردی هر انسانی بخشیدن دیگران پس از انجان اعمال ناشایست و ناراحت کننده است. گاهاً ممکن است این کار مشکل به نظر برسد به خصوص زمانی که ارزش بخشیدن ندارد، اما کار های سخت ارزش بالایی دارند. طبق مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته بدین شکل است که بخشش، می تواند اختلالاتی همچون افسردگی، عصبانیت و اختلالات استرسی را بهبود ببخشد. پروفسور رابرت استاد برتر دانشگاه ایالات متحده آمریکا راه های بخشش دیگران را به 4 دسته تقسیم کرده است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

 

بهترین راه های بخشیدن دیگران و فراموش کردن بدی آنها

شایان ذکر است روش هایی که می تواند زمینه ساز برداشتن گام های ابتدایی در بخشش خطا های دیگران باشد، می بایست پس از عملی شدن، به مرحله فراموش کردن خطا ها و اشتباهات اطرافیان برسد.

 

1. آشکار سازی احساس فردی از راه های بخشیدن دیگران

بهتر است در این باره با خود صادق بوده و به ارزیابی بی عدالتی هایی که ممکن است زندگی شما را درگیر کرده و به آن آسیب وارد کند بپردازید. در صورتی که از دیدن رفتار های نا عادلانه رنج می برید یا هر مورد دیگری که ذهن شما را مخشوش کرده است، بهتر است صادقانه با خود خلوت کنید و پس از شفاف سازی به دنبال حل آن مسئله باشید.

 

2. تصمیم گیری از راه های بخشیدن دیگران

بهتر است رفتار های خشونت آمیز را کنار گذاشته و عاقلانه تصمیم گیری کنید. چون خشونت و مخفی گرایی در طی زمان بسیار اشتباه بوده و می تواند موجب آسیب به ذهن و روح شما شود. به همین منظور وقت آن فرا رسیده تا تاکتیک خود را تغییر داده و زندگی شیرین تری را تجربه کنید.

 

3. پیش قدمی از راه های بخشیدن دیگران

طی این مرحله در ابتدا به این فکر باشید، فردی که موجب رنجش شما شده است چه دلیلی برای انجام کار خود دارد. خود را جای او قرار دهید و ببینید دلیل انجام چنین عملی قانع کننده است؟ توجه داشته باشید که بخشش و مصالحه با یکدیگر تفاوت دارند. بسیاری بر این باورند که مهربانی می تواند موجب بالا تر رفتن سطح انتظارات شخص مقابل از شما شود. اما واقعیت این است که بخشیدن دیگران موجب سو استفاده او از شما نخواهد شد، و برای آرامش روح خود بهتر است در بخشش و مصالحه پیش قدم شوید.


دردهای روان تنی چیست؟


 

4. کشف اهداف از راه های بخشیدن دیگران

هدف خود را پیدا کنید و دریابید که چطور می توان به اطرافیان کمک کرد. توجه داشته باشید که تمام افرادی که در اطراف ما زندگی می کنند، بسته به تفاوت در نیازشان احتیاج به نوعی از کمک دارند. پس با توجه به راه های بخشش دیگران، به سمت رفتار های پسندیده از سر مهربانی با افرادی که شما را رنجانده اند پیش بروید.

راه های بخشیدن دیگران

مفهوم بخشش خطاهای دیگران

پیش از این که مفهوم بخشش را برای شما بازگو کنیم بهتر است بدانید که این کار چه معنایی داشته و به چه معنا نیست. پس از درک این موضوع می توان با ذهنی باز به لزوم چرایی و چگونگی بخشش، از زاویه دید مشترک و درست، بحث را پیش ببریم. اکثر ما اسیر حداقل 1 مورد اشتباه درباره این موضوع هستیم از این رو بهتر است اعتقادات اشتباه خود را در این زمینه اصلاح کنیم. توجه داشته باشید که:

  1. بخشش به مفهوم نا دیده گرفتن خطای اطرافیان نیست.
  2. بخشش به مفهوم نا دیده گرفتن احساسات خود پس از مصالحه نیست.
  3. بخشش به مفهوم فراموش کردن رخداد های ناراحت کننده نیست.
  4. بخشش به مفهوم نگه داشتن آن فرد در زندگی نیست.

در واقع مفهوم اصلی کلمه بخشش، رها کردن احیای نارضایتی از فردی است که موجب خطا شده و در حق شما اشتباهات کوچک یا بزرگی را مرتکب شده است. توجه داشته باشید زمانی که شما یک فرد خطا کار را می بخشید، می توانید از احساس تلخی، کینه جویی و خشم رها شوید. فرآیند بخشش روندی تدریجی است چرا که با انتخاب این کار سعی می کنید، حقیقت موضوع پیش آمده را بپذیرید.

طی تحقیقاتی که در این باره صورت گرفته پروفسور رابرت بر این باور است که بازبینی ترومای احساسی و جدایی از درد های کوچک یا عمیق گذشته معنایی فراتر از بخشیدن دیگران و یا مصالحه با فرد خطا کار دارد. از این رو بهتر است چنانچه با کلمه بخشش مشکل دارید آن را برای خود معادل سازی کرده و از کلمات تازه ای در این مورد استفاده کنید.

 

چرا بهتر است ببخشیم؟

جالب است بدانید که تحقیقات گسترده ای در این باره صورت گرفته و نتیجه بر این شد که تمرین بخشش در طول زندگی در تمام مسائل کوچک و بزرگ، می تواند برای سلامت احساسی و بدنی شما مفید باشد. در مقابل خشم، رنجش و نفرت در دسته احساساتی بوده که می توانند بار سنگینی را بر سلامت جسمی و روانی فرد بگذارد. در حقیقت هنگامی که شما احساس خشم خود را پردازش می کنید، با رها نشدن از آن، خشم در وجود شما شکل گرفته و مشکلاتی همچون درد معده، فشار خون و … را برای شما به دنبال خواهد داشت.

تمام این مشکلات می تواند در دراز مدت تاثیرات منفی بزرگ تری را برای فرد ایجاد کند و موجب اختلالات روانی همچون افسردگی و اضطراب شود و یا به این مشکلات دامن بزند. با بهره گیری هر کدام از راه های بخشش دیگران، احساسات مخرب از شما دور خواهد شد. گرچه بخشیدن خطا های دیگران راه خلاص شدن از احساسات مخرب نیست اما می تواند یکی از بهترین روش ها برای این کار به حساب بیاید.

راه های بخشیدن

تمرین عملی و ساده بخشش

یکی از ساده ترین شیوه هایی که اکثرا روانشناسان برای بهبود وضعیت مراجعین خود به آن ها پیشنهاد می کنند، تکرار مکرر نوشتن است. در حقیقت از شما می خواهند تا در ساعاتی از شبانه روز که کسی مزاحم شما نمی شود، مکان خوبی را انتخاب کرده و به فردی که شما را مورد آزار و اذیت قرار داده نامه ای بنویسید. با این کار می توانند در نامه خود احساسات، افکار، خشم و تجربه تان را در نامه خود بیان کنند. توجه داشته باشید که کسی قرار نیست این نامه را بخواند و هدف از انجام آن، تنها برای تسلط بر رفتار و احساس شماست.

پس از این که نامه شما به پایان رسید و تمام ذهنیت خود را به روی کاغذ آوردید، می بایست قلم را به دست غیر قالب داده و دوباره شروع به نوشتن کنید. انجام این کار می تواند به شما کمک کند تا ذهن تحلیلی و قضاوتی خود را دور بریزید. در چنین حالتی ممکن است دریابید که از نظر احساسی راحت تر می نویسید و صداقت شما در بیان مسئله بیشتر است. در حقیقت شما تمام احساسی که در سینه دارید را با استفاده از قلم به جریان در می آورید.

بهره گیری از چنین روشی حتی اگر قصد بخشش اطرافیان و فرد خطا کار را نداشته باشید می تواند موجب شود تا تمام آن رنجش و کینه ای که در سینه دارید و به اعماق وجودتان رخنه کرده است را به کاغذ انتقال دهید. در حقیقت انجام این عمل نوشتاری به عنوان یکی از راه های بخشش دیگران می تواند به شما کمک کند تا حدی بر افکار منفی و از هم گسیخته ای که در رابطه با ماجرای رخ داده و فرد مورد نظر دارید غلبه کنید.


تاثیرات رنگ‌ها بر روان انسان


 

چرا بخشیدن فرد گناهکار تا این حد سخت و دشوار است؟

بسیاری از افراد بر این باورند که بخشیدن فردی که باعث رنجش ما شده در واقع کاری است که برای خودمان انجام می دهیم. در صورتی که این کار می تواند موجب تغییر حال روحی و احساسی ما شود. پس چه چیزی موجب می شود که بخشش تا این حد دشوار باشد؟ در جواب این سوال می توان دلایل متعدد فراوانی را عنوان کرد. چرا که وجود شما در چنین شرایطی سرشار از فکر به انتقام و مجازات است. گاهاً ممکن است ندانید که موقعیت را باید چگونه برای خود تشریح کنید و به آدرنالینی که خشم موجب ترشح آن در بدنتان می شود اعتیاد پیدا می کنید.

از این رو خود را قربانی این موضوع دانسته و ممکن است پس از بخشش فرد مورد نظر این ترس را داشته باشید که مجبور به برقراری یا قطع رابطه با آن فرد شوید. شما در چنین حالتی می توانید با شناخت خود، عواطف، احساسات، افکار و مرز هایی که برای خود در نظر می گیرید، این دلایل را بر طرف کنید.

راه های بخشیدن دیگران

آثار و فواید عفو و بخشش

احتمالا بارها شنیده اید که بخشش و مصالحه با دیگران می تواند علاوه برآثار دنیوی و تاثیرات مثبتی که بر احساسات و روان فرد به جا می گذارد، در آخرت نیز تاثیرات معنوی بسیار زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد. از جمله تاثیرات دنیوی که بهره گیری از راه های بخشش دیگران به جا می گذارد شامل:

  1. تقوا
  2. عزت نفس
  3. بهبود سلامت روح
  4. از بین رفتن کینه توزی و حس انتقام جویی

 

نتیجه گیری

در نتیجه می توان گفت که بخشیدن خطا های اطرافیان و نادیده گرفتن بدی های آن ها، نه تنها موجب صلح می شود. بلکه راهی برای دستیابی به آرامش روحی و روانی شما خواهد بود. از این رو بهتر است که تمام راهکار ها و پیشنهاداتی که در این زمینه ارائه می شود را پیش بگیرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.