تاریخ امروز6 اردیبهشت 1403

چطور جلوی کودک پرخور را بگیریم؟

روش‌هایی برای درمان پرخوری کودکان وجود دارد که والدین می‌توانند به کمک آنها جلوی اضافه وزن فرزند خود را بگیرند. یکی از دغدغه‌ی والدین، اضافه وزن و پرخوری فرزندشان است که آنها را مضطرب و نگران می‌کند. البته که ممکن است این چاقی و پرخوری در کودک، با گذشت زمان و رشد او کاهش یابد؛ اما اضافه وزن مسئله است که نمی‌توان به راحتی از آن چشم پوشی کرد. چرا که ممکن است کودک را به مرور با عوارض و انواع بیماری‌ها رو به رو کند. بنابراین اگر فرزند شما هم در غذا خوردن پرخوری می‌کند و دچار اضافه وزن شده است، توصیه می‌کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید تا با علل و راه‌های درمان پرخوری کودکان آشنا شوید.

 

علت پرخوری در کودکان چیست؟

علاوه بر اینکه چاقی در بعضی کودکان ممکن است ژنتیکی باشد، در برخی دیگر به علت‌های مختلفی، سبب اضافه وزن خواهد شد. از جمله دلایل این پرخوری عبارتند از:

 

پرخوری کودک از روی احساسات

غذا خوردنی که از روی احساسات باشد، می‌تواند در کودک موجب اضافه وزن و چاقی شود؛ زیرا این غذا خوردن برای رفع نیاز بدن یا گرسنگی نیست و فقط کودک برای آرام کردن و رفع خستگی دوست دارد غذا بخورد. این پرخوری ممکن است باعث خجالت والدین و همچنین خود کودک بشود. بنابراین در این حالت سعی داشته باشید که با فرزندتان درباره مشکلاتش حرف بزنید و به او یاد بدهید، چطور بر روی آنها تمرکز شود و راه حلی بیابد؛ تا بتوانید در آینده از عوارض چاقی کودک جلوگیری نمایید.

درمان پرخوری کودکان

پرخوری کودک به دلیل استرس بیش از حد

در برخی مواقع استرس و یا یک ضربه عاطفی در کودک موجب می‌شود تا در غذا خوردن پرخوری کند. در واقع بعضی از کودکان هنگامی که به استرس شدید دچار می‌شوند، پرخوری را شروع خواهند کرد، که در نهایت اضافه وزن را برای آنها به همراه دارد. در این حالت والدین باید سعی داشته باشند با روانشناس درمورد این مسئله مشورت کنند تا بتواند این استرس و اضطراب را در کودک کاهش دهند.


اگر کودکی پرخاشگر دارید، مقاله چرا کودکان پرخاشگر می‌شوند؟ را از دست ندهید.

پرخوری به دلیل ایجاد اختلالات شدید

عموما اختلالات پرخوری در سنین نوجوانی و جوانی خود را نشان می‌دهد. کودکان مبتلا به این نوع از اختلالات شدید، ممکن است در مدت زمان کوتاهی، حجم زیادی از غذا را بخورند؛ که تمام کالری‌های اضافی در بدنش، به مشکلات و چاقی تبدیل خواهند شد. علائم این اختلالات معمولا به حالت احساس گناه و یا غذا خوردن به صورت مخفیانه ظاهر می‌شود.

درمان پرخوری کودکان

نشانه‌های پرخوری در کودکان

  • مرتب غذا خوردن در طول روز
  • خوردن حجم زیادی از غذا در هر وعده
  • ناتوانی در کنترل احساسات
  • داشتن احساس استرس و یا تنش
  • رضایت نداشتن بعد از خوردن غذا
  • داشتن احساس ناراحتی یا گناه بعد از پرخوری
  • کنترل نداشتن در حفظ وزن بدن
  • مخفیانه غذا خوردن

 

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

با عوارض پرخوری کودکان بیشتر آشنا شوید!

پرخوری کودکان با عوارض و اختلالاتی همراه است که والدین باید مراقب سلامت فرزندانشان باشند. این عوارض عبارتند از:

  • کلسترول بالا
  • درد در عضلات و مفاصل
  • آپنه خواب
  • آسم
  • دیابت
  • بیماری‌های قلبی و عروقی
  • بالا رفتن فشار خون
  • برخی سرطان‌ها
  • افسردگی شدید
  • اختلالات گوارشی

 

درمان پرخوری کودکان

به منظور کاهش وزن و پرخوری در کودکان، روش‌هایی وجود دارد که می‌تواند به والدین در این زمینه کمک کند. از جمله روش‌های درمان پرخوری کودکان عبارتند از:

 

ورزش کردن مداوم

ورزش کردن مدوام کودک در کنار رژیم غذایی مناسب، این امکان را می‌دهد که فرزندتان بتواند به راحتی وزن خود را کنترل کند. همچنین ممکن است کودک با پرخوری به مشکلات تنفسی و قلبی مبتلا شده باشد که با انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند از آنها جلوگیری نماید.

درمان پرخوری کودکان

منع پیروی از رژیم غذایی سخت و دشوار برای کودک

هنگامی که فرزندتان را به پیروی از رژیم‌های غذایی محدود و سخت، وادار می‌کنید؛ این موضوع باعث می‌شود در طول روز میلش به غذا افزایش یافته و تمایل بیشتری به پرخوری پیدا کند. بنابراین کودک خود را از گرفتن چنین رژیم‌های سختی منع کنید و در عوض، او را به متعادل غذا خوردن تشویق کنید. قرار نیست فرزندتان از خوردن خوراکی‌های مفید و مناسب رشدش دست بکشد؛ بلکه فقط باید مراقب مقدار و حجم مواد غذایی که می‌خورد باشید.

 

درمان پرخوری کودکان با داشتن برنامه غذایی مناسب

در شروع روز برای کودک خود صبحانه‌ای کامل در نظر بگیرید تا در طول روز نیاز و انرژی آن را تامین کنید. سپس بعد از صبحانه، 2 وعده ناهار و شام را به مقدار متعادل برای او ترتیب دهید. همچنین می‌توانید در بین غذاهای اصلی، از میان وعده‌های مفید و کم کالری استفاده نمایید. در نهایت کودک را به پیروی از یک برنامه غذایی مشخص تشویق کنید تا بتواند با پرخوری مقابله کرده و به کاهش وزنش کمک کند. به خاطر داشته باشید که هیچ غذای مفید را از رژیم او حذف نکنید. همچنین در این صورت می‌توانید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند.


عجیب‌ترین نشانه های کمبود ویتامین ث در کودکان کدام‌اند؟

کنترل استرس و اضطراب در کودک

یکی دیگر از روش‌های درمان پرخوری کودکان ، کنترل استرس و اضطراب در او است. بنابراین اگر بتوانید این مسئله را در کودک کاهش دهید به کنترل وزن و پرخوری، به فرزندتان کمک خواهید کرد. کودک را به انجام ورزش‌های آرامش بخش مثل مدیتیشن، نفس عمیق کشیدن و یوگا تشویق کنید. همچنین از او بخواهید با دوستانش بازی‌های بی‌خطر و بی‌استرس را انجام دهد.

 

درمان پرخوری کودکان با افزایش آگاهی

با کودک خود درباره عوارض، مشکلات پرخوری و خطرات احتمالی آن، حرف بزنید. همچنین او را آگاه کنید که اضافه وزن چه ضرری‌هایی را به سلامتیش وارد خواهد کرد. و در نهایت کودکتان را به ورزش و رژیم غذایی مناسب تشویق نمایید.

درمان پرخوری کودکان

غذا خوردن صحیح والدین

گاهی برخی از عادت‌های غلط غذایی در خانواده ممکن است بر روی کودکان نیز اثر بگذارد؛ اگر به عنوان والدین بسیار نگران وضعیت او هستید؛ بهتر است ابتدا روش‌های غلط غذایی خود را ترک کنید و میزان وعده‌های خود را در طول روز کنترل نمایید. توقع نداشته باشید او را از پرخوری منع کنید؛ اما خودتان هر طور که مایل هستید غذا بخورید. کودکان به راحتی از روی عادت‎های شما الگو می‌گیرند و مانند شما رفتار می‌کنند؛ بنابراین بهترین راه برای درمان پرخوری در کودکان، اصلاح روش‌های بد غذایی در والدین است.

 

نتیجه گیری

یکی از دغدغه‌های اصلی برخی والدین برای فرزندانشان، کنترل پرخوری و افزایش وزن در آنها است. روش‌های مناسب و بی‌خطری که می‌تواند به آنها کمک کند تا کودکشان را به مقابله با پرخوری تشویق کند. درمان پرخوری کودکان مسئله مهمی است که نباید از آن چشم پوشی کرد؛ زیرا ممکن است عوارض و مشکلاتی را برای کودک به همراه داشته باشد و حتی او را در بزرگسالی به اضافه وزن شدید مبتلا کند. در این مقاله سعی داشتیم برخی از روش‌های کنترل پرخوری در کودکان را برای شما معرفی کنیم تا به راحتی بتوانید این مشکل را در فرزندتان درمان کنید. باید توجه داشته باشید اگر راهکارهای گفته شده، تاثیری بر کاهش وزن کودکتان نداشت، حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا شما را بهتر در این مسیر راهنمایی کند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.