تاریخ امروز10 فروردین 1403
لوازم آرایشی ارگانیک

همه چیز درباره لوازم آرایشی ارگانیک

محصولات آرایشی و بهداشتی جزو لوازمی هستند که مصرف مداوم و روزانه دارند، محدود به جنس و سن و قشر خاصی نیستند و در هر مقطعی مورد نیازند. کماکان که خانم‌ها نیز هیچ‌گاه میدان تقاضای این صنعت را خالی نمی‌گذارند. پس به طبع هم‌گام با صعود این تقاضا، باید روز به روز بر کیفیت و تنوع محصولات افزوده شود و فراورده‌هایی محافظه کارانه‌تر از محصولات قبلی برای سلامت پوست و مو و زیبایی تولید شود. یعنی، محصولاتی عاری از وجود هرگونه ضرر احتمالی برای انسان که در این میان، لوازم آرایشی ارگانیک بهترین گزینه با کم ترین ضرر هستند.

در این مطلب ضمن توضیح ترکیبات لوازم آرایشی ارگانیک، به معرفی برخی برندهای تولیدکننده‌ی محصولات ارگانیک و توضیحاتی جامع تر درباره آن می پردازیم.

منظور از ارگانیک چیست؟

ارگانیک به این معنی‌ست که لوازم آرایشی تولید شده از مواد گیاهی‌ای باشد که در فرایند پرورش با کود شیمیایی فرآوری نشده باشند. محصولاتی برچسب ارگانیک دریافت می‌کنند که حداقل 95 درصد مواد تشکیل دهنده ی آن(به غیر از آب و نمک) منبع ارگانیک داشته باشند. برای دریافت برچسب ارگانیک حتما لازم نیست که تمامی اجزاء فرمول تشکیل دهنده طبیعی باشند، چراکه در حال حاضر این امر ممکن نیست و برای کنترل رشد باکتری‌ها، نگهدارنده‌های مصنوعی عملکرد بهتری دارند. همچنین می‌توان از نگهدارنده‌های طبیعی هم استفاده کرد اما مغایرت اثربخشی و عدم سازش فرمولی با ترکیبات فرمالیسون،مانع از کاربرد آنها در لوازم آرایشی ارگانیک می‌شود. علاوه بر آن، نگهدارنده‌های غیرطبیعی هزینه‌ی کمتری در فرایند تولید دربردارند. به همین دلیل نگهدارنده‌های مصنوعی، محصولاتی قابل اعتمادتر و مقرون به صرفه تر ارائه می‌دهند.


لایه برداری پوست و معرفی بهترین کرم لایه بردار را در روژه مگ بخوانید.

دوستان شیمی سبز، همراهان لوازم آرایشی ارگانیک

شیمی سبز شامل طراحی، ساخت و کاربرد یک محصول شیمیایی است. به طوری که در طی این مرحله، تولید محصول و مواد شیمیایی ریشه کن یا کاهش می‌یابد که از این فرایند با نام شیمی پایدار نیز یاد می‌شود و به آن شیمی پایدار هم می‌گویند. اهداف اصلی شیمی پایدار، کاهش ضایعات مضر، کاهش اثرات محیطی منفی و ذخیره ی بهتر انرژی‌ست. شیمی پایدار مواد شیمیایی خطرناک را به طور کامل حذف نمی کند، چرا که موادی ضروری هستند اما سعی دارد با استفاده ی درست و دفع صحیح، کمترین نتیجه منفی را حاصل کند؛ بنابراین نمی توان میزان استفاده از آمونیاک، ضدعفونی کننده‌ها و مواد نگهدارنده را به صفر رساند چرا که از ملزومات لوازم آرایشی ارگانیک به حساب می‌آیند.

لوازم آرایشی ارگانیک

اثبات ارگانیک بودن در چیست؟

مرجع قانون گذاری مختص و معتبری جهت تایید ارگانیک بودن محصولات وجود ندارد اما سازمان‌هایی مثلECOSERT  و USDA دارای چهارچوب‌ها و استانداردهایی هستند که در صورت صلاحیت، گواهی ارگانیک ارائه می‌دهند. اگرچه همین سازمان‌ها هم ارگانیک بودن لوازم آرایشی را به صورت تام تایید نکرده‌اند و وجود درصد کمی مواد شیمیایی را کتمان نمی‌کنند؛ چون بدون وجود آن میکروب‌هایی مثل قارچ و کپک از بدن دفع نخواهند شد و ماندگاری محصول نیز افت می‌کند. به طور کلی، ارگانیک بودن بیانگر مبرا بودن و ایمن‌تر بودن این محصولات نیست. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، مواد آرایشی حدود هشت هزار ماده و ترکیبات مختلف را به وجود می‌آورد که حدود یک سوم آن‌ها دارای مواد شیمیایی بوده و بدون عارضه نیستند.

عوارض مصرف لوازم آرایشی غیرارگانیک چیست؟

به عقیده‌ی داروسازها غیرممکن است که بتوان یک محصول کاملا طبیعی تولید کرد. از ابتدای قرن بیستم صنعت لوازم آرایش شروع به فعالیت کرد و رفته رفته در نیمه‌ی این قرن به فکر تولید محصولاتی با ماندگاری بالا افتاد و در این زمینه نیاز به شناخت بهتر مواد شیمیایی و استفاده از آن در این صنعت داشت. به گفته‌ی متخصصان سرطان شناسی (آنکولوژی) حدود یک سوم مواد محصولات آرایشی را مواد شیمیایی‌ای تشکیل می‌دهند که برخی از آن‌ها در دفع آفات غلات و کشاورزی استفاده شده و سمی هستند. برای مثال ماده‌ای به نام “رنگ قطران زغال سنگ” که به وفور استفاده می‌شود اما سرطان زاست. چراکه ترکیبی از رنگ‌ها وفلزات سنگین است که عوارض شدیدی به همراه خواهد داشت.

مصرف لاک و رژ لب در طولانی مدت سبب بروز مشکلات خونی و سرطان های پوستی می‌شود زیرا سرب یکی از فلزات سنگین است که در رژ لب‌ها بیشترین کاربرد را دارد و جهت ایجاد ماندگاری و طراوت رنگ از آن استفاده مورد استفاده قرار گرفته و مسبب بروز مسمومیت های شدید، اختلالات خونی و اختلالات عصبی محسوب می‌شود.

فرمولدئید نیز یکی دیگر از مواد مضر است که به عنوان ست نگهدارنده و روشن‌کننده به رنگ‌ها اضافه می‎شود. توجه داشته باشید که استنشاق گاز فرمالدئید باعث بروز مشکلات ریوی و استفاده از این ماده در صنعت آرایشی حساسیت‌های شدید تنفسی ایجاد خواهد کرد.

یکی دیگر از شایع‌ترین مواد به کار رفته در لوازم آرایشی، پارابن‌ها هستند که در تمامی ترکیبات لوازم آرایشی وجود دارند و موجب بروز اختلالات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی می‌شوند.

توجه داشه باشید که نمی‌توان به طور کلی استفاده از این مواد را محدود کرد اما بهتر است برای زنان در دوران بارداری و شیردهی و کودکان، محدودیت مصرفی وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت پیامدهای ناگواری مثل اختلالات عصبی، هورمونی، تیروئیدی و خونی را در بردارد.

مواد مضر

چگونه ارگانیک بودن محصولات را تشخیص دهیم؟

سعی کنید هنگام خرید حتما به لیست ترکیبات محصول آرایشی دقت داشته باشید. اگر محصول حاوی سرب یا آرسنیک بود از خرید آن خودداری کنید. همچنین می‌توانید مقداری از محصول را روی پوست خود بمالید و کمی طلا روی آن بکشید، اگر از روشن به تیره تغییر رنگ داد دارای فلزات سنگین است.


معرفی 8 عدد از بهترین برندهای آرایشی را در مجله زیبایی روژه بخوانید.

 برخی برندهای ارگانیک ساز

برندهای انگشت شماری هستند که با استفاده از مواد اولیه ارگانیک و طبیعی و مواد نگهدارنده‌ی بدون خطر سعی در تولید محصولاتی بهتر دارند که یکی از آنها برند معروف واپور ارگانیک بیوتی (Vpour organic beauty) است که موفق به دریافت جوایز بین المللی تولید بهترین لوازم آرایشی ارگانیک با کیفیت و رنگ بندی بالا شده است.

برند دیگری که در این زمینه از بهترین هاست، برند استرالیایی زویی (Zuii) است که از رنگدانه‌ها و عصاره‌های موجود در گل‌های طبیعی و ویتامین‌ها و املاح معدنی گیاهان، طیف وسیعی از رنگ‌های باکیفیت آرایشی را تولید می‌کند.

برند تاتا هارپر (tata harper) هم با بهره‌گیری از گیاهان طبیعی در کنار فناوری جدید لوازم آرایشی ارگانیک با رنگدانه‌های طبیعی و ترکیباتی مثل عصاره اسطوخودوس و روغن نارگیل و آلوئه ورا محصولات ارگانیک را به دست علاقه‌مندان می‌رساند.

جالب است بدانید اولین محصول آرایشی ارگانیک در ایران توسط لابراتورهای عبیدی تولید و عرضه گردید که یک نوع کرم صورت بود. آقای علی نقیب؛ رئیس شرکت آرایشی و بهداشتی دکتر عبیدی، گنجایش تولید این کرم را تا 3000 عدد در ماه بیان کرده است و این نشان دهنده‌ی استقبال مصرف کنندگان از این محصول است.


انتخاب شما کدام است؟ شامپو بدون سولفات یا شامپو حاوی سولفات؟!

محصولات نام برده ضمن مراقبت از پوست و تقویت سلامت و جوانسازی آن، از حافظان سلامت و محیط زیست بوده و مناسب مصرف در دوران بارداری یا شیردهی نیز هستند.

آرایش کردن

در نتیجه

به عنوان مطلب آخر خاطر نشان کنیم که توجه داشته باشید هنگام خرید این محصولات از مراکز آرایشی و بهداشتی ابتدا از معتبر بودن آن اطمینان حاصل نمایید تا با بهره‌مندی از لوازم آرایشی ارگانیک و سالم در جهت حفظ سلامت بیشتر خود قدمی رو به جلو بردارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.