تاریخ امروز6 اردیبهشت 1403
درمان میگرن

بهترین درمان های پزشکی و خانگی میگرن

امروزه درمان میگرن یکی از مهمترین دغدغه های علم پزشکی است. میگرن جزء بیماری های عصبی است که در بین بیماری های شایع در جهان، در رده سوم قرار گرفته است. این بیماری باعث ایجاد سردرد شدید در فرد می شود، به طوری که در مواردی فرد نمی تواند هیچ کاری را انجام دهد. میگرن در اکثر موارد ارثی و در تمامی سنین می تواند ایجاد شود، بر همین اساس میگرن می تواند در کودکی شروع شود و در برخی موارد ممکن است حتی تا اوایل سن بزرگسالی بروز ندهد.

طبق تحقیقات انجام شده، در مردان احتمال ابتلا به میگرن بیشتر از زنان است. این بیماری عصبی دارای علائمی همچون استفراغ، تهوع، حساسیت به نور و صدا، بی حسی و یا مورمور شدن دارد. برای درمان میگرن راه های فراوانی وجود دارد، حتی می توان این بیماری را با روش های خانگی نیز درمان کرد. میگرن دارای دسته بندی های مختلفی است؛ اما رایج ترین نوع آن به دو دسته ی سردرد های بدون پیش درآمد و همراه با پیش درآمد تقسیم می شود.

اوج شدت این بیماری در بین افرادی با سنین 20 تا 60 است؛ اما پس از گذشت سن 60 سالگی این شدت کاهش می یابد. در ادامه این مقاله بیشتر با بیماری میگرن و روش های درمان آن آشنا خواهیم شد.

 

تشخیص بیماری میگرن

قبل از این که به بحث درمان این عارضه بپردازیم، باید به دنبال راه تشخیص این بیماری باشیم. برای تشخیص این بیماری باید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک می توانند بر اساس سابقه پزشکی، معاینه و علائم شما این بیماری را تشخیص دهد. در صورتی که وضع شما به گونه ای باشد که پزشک نتواند این بیماری را تشخیص دهد، شما باید طبق نظر پزشک آزمایشات مختلفی از جمله MRI را انجام دهید تا با مشخص شدن نتیجه آن ها پزشک به بیماری شما پی ببرد. MRI در تشخیص خونریزی مغز، سکته ها، عفونت ها، تومورها و دیگر مشکلات مغزی و سیستم عصبی به پزشکان کمک می کند.

 

علائم بیماری میگرن

قبل از روش های درمان میگرن به علائم این بیماری شایع عصبی می پردازیم. این بیماری همانند بسیاری از بیماری دارای علائمی است که از طریق آن می توان به وجود این بیماری پی برد. برخی این علائم عبارتند از: تهوع، استفراغ، سردردهای ضربان دار و فشار دهنده و کوبنده، حساسیت به صدا و نور، حساس شدن پوست سر، سرگیجه و از دست دادن اشتها است. به طور کلی علائم این بیماری به 4 مرحله تقسیم می شود، که به شرح زیر خواهد بود.


درمان سردرد با توجه به علت و نوع آن


 

مرحله اولیه

در این مرحله فرد یک یا دو روز قبل از بروز میگرن دارای برخی از علائم همچون خشکی گردن، یبوست، تمایلات غذایی، افزایش تشنگی و ادرار، تغییرات خلقی و خمیازه کشیدن مکرر است.

درمان میگرن

مرحله آورا

برای درمان این عارضه باید تمامی مراحل ایجاد این بیماری را بدانید. مرحله آورا دومین مرحله در زمینه بروز بیماری میگرن است. این مرحله هم قبل از ایجاد میگرن و هم در حین میگرن در افراد می تواند ایجاد شود. آورا یعنی علائم برگشت پذیر عصبی که عموما باعث ایجاد اختلال در بینایی و یا دیگر حواس می شود. این علائم به صورت تدریجی شروع می شوند و پس از گذشت 20 تا 60 دقیقه شدت می گیرند. قبل از شناخت راه های درمان برخی از آوراهای میگرن را به شما معرفی می کنیم:

  • فقدان بینایی
  • احساس سوزن سوزن شدن و گزگز کردن در دست و پا
  • ضعف و بی حسی در یک سمت بدن یا صورت
  • رعشه و یا حرکات غیر قابل کنترل
  • شنیدن موسیقی و یا سر و صدا
  • مشکل در تکلم
  • ایجاد مشکلاتی بینایی مختلف همچون دیدن لکه های روشن و یا فلاش های نوری

 

مرحله حمله

در این مرحله بیماری میگرن به صورت کامل بروز می کند و در صورت عدم درمان می تواند از 4 ساعت تا 72 ساعت این بیماری ادامه داشته باشد. تعداد بروز این بیماری در افراد متفاوت است، به طوری که ممکن است در یک ماه اصلا این بیماری بروز نکند و یا چند بار در ماه خود را نشان دهد.

 

مرحله پایانی

در این مرحله بیماری میگرن از بین می رود ولی فرد تا یک روز پس از آن دارای علائمی همچون احساس تخلیه شدن، خستگی و گیجی است.

 

عوامل تشدید کننده بیماری میگرن

عواملی همچون خستگی، استرس، تغییرات آب و هوا، قرص های ضد بارداری، الکل، استعمال دخانیات، مصرف کافئین و اضطراب باعث تشدید بیماری میگرن می شوند. برای این که کمتر به میگرن دچار شوید باید از این عوامل تشدید کننده به شدت دوری کنید.

 

راه های درمان خانگی

همانطور که قبلا گفتیم برای درمان میگرن راه های مختلفی وجود دارد. روش های خانگی نیز جز این راه ها هستند که به درمان این بیماری شایع عصبی کمک می کنند. روش های خانگی باعث می شوند تا شما دیگر به داروهای شیمیایی نیاز نداشته باشید و با استفاده از راه های طبیعی میگرن خود را درمان کنید.

اما این نکته را باید در نظر داشت که در تمامی این موارد این روش ها پاسخگو نیستند و باید حتما از طریق مصرف دارو یا تزریق این بیماری را درمان کرد. برخی از راه های درمان خانگی بیماری میگرن به شرح زیر خواهد بود:

 

روغن اسطوخدوس

استفاده از روغن اسطوخدوس یکی از راه های درمان این عارضه است که باعث درمان سردرد، اضطراب و استرس می شود. طبق تحقیقاتی که در اروپا انجام شده است، استنشاق روغن اسطوخدوس باعث کمک به رفع سردردهای میگرنی می شود.

درمان میگرن

زنجبیل

تحقیقات نشان داده است که مصرف زنجبیل برای درمان این بیماری نتیجه ای مشابه مصرف داروی سوماتروپتین دارد. اگر شما دارای سردردهای میگرنی هستید و به زنجبیل آلرژی ندارید به شما توصیه می شود تا از زنجبیل برای درمان این بیماری استفاده کنید.

 

نوشیدن آب کافی

کم آبی می تواند باعث ایجاد سردردهای شدید و میگرنی شود. نوشیدن آب کافی می تواند یکی از راه های درمان به شمار آید. شما با نوشیدن آب و مایعات کافی در طول روز می تواند تا حد زیادی از ایجاد میگرن و سردرد جلوگیری کنید.

 

کمپرس آب گرم و سرد

کمپرس آب گرم و سرد می تواند در کاهش دردهای میگرنی موثر باشد. در افرادی که به مشکلات دیابت، گردش خون و ناراحتی های پوستی دچار هستند، نباید از این روش بسیار زیاد استفاده کنند؛ زیرا ممکن است باعث ایجاد عوارض در آن ها شود.


5 مورد از فواید ماساژ با سنگ داغ


 

استراحت

مطمئنا استراحت یکی از مهمترین عوامل در کاهش علائم بسیاری از بیماری ها است. در بیماری میگرن نیز با داشتن استراحت کافی و خواب بین 7 تا 9 ساعت می توان به درمان کمک کرد و یا حتی از بروز آن نیز جلوگیری کرد.

 

ماساژ

ماساژ علاوه بر کاهش استرس می تواند در کاهش درد میگرن نیز موثر باشد. ماساژ ماهیچه های گردن و کتف باعث رهایی انقباض و درمان درد میگرن می شود. برای انجام این کار می توانید به افراد متخصص در این زمینه مراجعه کنید و یا برای کاهش هزینه ها این کار را در منزل انجام دهید.

 

یوگا

یوگا نوعی ورزش است که در آن باعث استفاده از حرکات کششی می توان به بهبود جریان خون و کاهش انقباضات عضلات در جهت درمان میگرن کمک کرد. تحقیقات نشان داده است که افرادی که ورزش یوگا را در کنار دیگر راه های درمان این بیماری انجام داده اند در مقایسه با دیگر افراد که این ورزش را انجام نداده اند، نتیجه بهتر را برای درمان این بیماری کسب کرده اند.

راه های دیگری نیز همچون طب فشاری، تغییر رژیم غذایی، مدیریت استرس، درمان بیوفیدبک، منیزیم، مکمل های گیاهی و ویتامین های گروه B وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان به بهبود بیماری میگرن کمک کرد.

درمان میگرن

درمان های پزشکی

برای درمان میگرن راه های دیگری نیز وجود دارد که با به کارگیری آن ها می توانید میگرن خود را درمان کنید. این درمان ها شامل مصرف داروهای خاص، طب سوزنی و تزریق داروهای خاص است که در ادامه بیشتر به این موارد می پردازیم.

 

مصرف دارو

داروهایی همچون ناپروکسن، استامینوفن، آسپرین و ایبوپروفن در دسته ی داروهای مسکن قرار دارند که با استفاده از آن ها می توان درد میگرنی را درمان کرد. اما استفاده بیش از حد این داروها باعث ایجاد مشکلاتی همچون زخم معده، مسمویت، مشکلات گوارشی و یا حتی در مواردی باعث تشدید بیماری میگرن می شوند.

 

طب سوزنی

برای بهبود این عارضه می توانید از طب سوزنی کمک بگیرید. روش طب سوزنی ممکن است در برخی افراد در جهت کاهش درد و درمان این بیماری موثر باشد.

 

تزریق

در برخی از مواردی که دیگر هیچ درمانی پاسخگو نیست؛ طبق نظر پزشک برای درمان این بیماری در افراد بالای 18 سال می توان از تزریق سم بوتولینوم کمک گرفت.

 

کلام آخر

قبل از درمان میگرن باید کاملا از این بیماری شناخت داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای درمان این بیماری بگیرید. برای تشخیص این بیماری باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و از او برای درمان این بیماری از طریق روش های طبیعی و خانگی مشورت بگیرید. زیرا در غیر این صورت اگر برای درمان این بیماری به صورت غیر حرفه ای عمل کنید، ممکن است با مشکلات جبران ناپذیری مواجهه شوید و دیگر راهی برای جبران آن وجود نداشته باشد.

ما در این مقاله شما را با میگرن و راه های درمان آن آشنا کردیم؛ اما مطمئن ترین راه برای تشخیص و درمان این بیماری مراجعه به پزشک است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.