تاریخ امروز31 فروردین 1403

نقش خودباوری در موفقیت چیست؟

نقش خودباوری در موفقیت یکی از ارکان‌های اصلی برای رسیدن به پیروزی و فتح قله‌های بلند انتظارت است. اما بسیاری از افراد این ارکان اصلی را نادیده می‌گیرند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از انجام کاری بترسید یا ترس صحبت کردن در جمع را داشته باشید یا موقعیت‌های مهمی در زندگیتان را علی رغم اینکه استعداد و توانایی کافی برای انجام آن را داشته‌اید، به کسی دیگری واگذار کرده باشید. به منظور رسیدن به موقعیت‌ها و از دست ندادن فرصت‌ها، باید موانع ساخته شده در ذهنتان را از بین ببرید و خود را باور داشته باشید. به همین دلیل در این مقاله به بررسی خودباوری و عادات مثبت برای بالا بردن خودباوری برای رسیدن به موفقیت خواهیم پرداخت.

 

مفهوم خودباوری

خودباوری به معنی نادیده گرفتن کمبود‌ها نیست؛ بلکه به معنی دیدن استعدادها و توانایی خودتان است. بخش مهمی از خودباوری حاصل دانستن نقاط ضعف است. به طوری که به شما در رسیدن به چیزی که می‌خواهید برسید؛ شما را راهنمایی کند. شما باید آنچه که اکنون در اختیار دارید را ببینید و راه حلی برای برطرف نمودن نقاط ضعفتان بیابید تا در مسیر رسیدن به خواسته‌هایتان استفاده کنید.

فردی دارای خودباوری است که از توانمندی‌ها و قابلیت‌هایش استفاده می‌کند. اما اگر با شکست رو به رو شد؛ توانمندی‌هایش را پرورش ‌دهد. چرا که حتما راهی وجود داشته که نتوانسته پیدایش کند. شکست به این معنا نیست که هیچ قابلیت و توانایی ندارید و دیگر در زندگی نمی‌توانید موفق شوید. بلکه تنها باید اشتباهاتتان را پیدا کنید و دوباره شروع کنید.

 

چرا خودباوری در موفقیت لازم است؟

داشتن خودباوری برای هر فردی ضروری است. نداشتن باور، فرصت‌ها و چیزهایی که آرزویش را دارید از شما خواهد گرفت. یکی از دلایلی که نمی‌توانید توانایی‌های خودتان را باور کنید، به این دلیل است که دیگران آنها را باور ندارند. اما باید بدانید که هیچ فردی نمی‌تواند حس حقارت و ناتوایی را به شما القا کند؛ مگر اینکه خودتان با او موافق باشید!

در این صورت شک و تردید به ذهنتان راه پیدا می‌کند. از قبیل جملاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که؛

  • دیگران از من بهتر هستند و صلاحیت بیشتری برای انجام دادن این کار دارند.
  • موفقیت برای دیگران است، نه برای امثال من!
  • نمی‌توانم خطر شکست را بپذیرم.

باید بدانید که این افکار منفی، خودباوری شما را در معرض خطر قرار می‌دهد و راه رسیدن به موفقیت را مسدود خواهند کرد.

خودباوری در موفقیت

راه‌های رسیدن به خودباوری

طبق مطالب گفته شده، خودباوری در موفقیت یک ارکان اصلی در پیروزی است.

 

توانایی و استعداد خود را نادیده نگیرید

هر انسانی استعدادهایی دارد و باید از وجود آنها احساس غرور کند و اجازه دهد همگان استعدادهایش را بشناسد، و باور داشته باشد کاری را که به خوبی انجام می‌دهد، استعداد به حساب می‌آید. هر انسانی دارای استعداد است، فقط باید باور داشته باشد در کاری که انجام می‌دهد بهترین است، فقط روش انجام کارش متمایز از دیگران و منحصر به خود او است. اگر باور نداشته باشید، در کاری که می‌کنید بهترین هستید. هرگز در زندگی به اهدافتان نخواهید رسید. از خواب بیدار شوید و به خودتان بگویید بهترین هستید.


با حس آمیزی روانی آشنا هستید؟


 

موفقیت‎‌های خود را ثبت کنید

انسان ناخوداگاه بر روی جنبه منفی و شکست‌ها و خاطرات تلخ گذشته تمرکز می‌کند. پس پیروزی‌هایتان را بشمارید و آنها را ثبت کنید. پیشنهاد می‌کنم یک دفتر بردارید و پیروزی‌های خود را در آن ثبت کنید. این پیروزی‌ها می‌توانند مربوط به امروز، هفته گذشته یا ماه و سال گذشته باشد. زمان آنها اهمیت ندارد. مهم این است که شما پیروزی‌های خود را ثبت کنید و به توانایی‌های خود ایمان بیاورید؛ تا با این کار به خودتان کمک کنید و به خودباوری برسید.

انجام این کار به این دلیل است که این پیروزی‌های کوچک و بزرگ به شما حس شادی و قدرت می‌دهد و به خودتان یادآوری می‌کنید که شما در گذشته کار‌های فوق‌العاده انجام داده‌اید. پس در آینده هم می‌توانید به موقعیت‌های بزرگ‌تر برسید. ثبت پیروزی‌ها همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس در شما می‌شود و از این طریق راه را برای رسیدن به خودباوری آسان‌تر می‌کند.

خودباوری در موفقیت

برای رسیدن به خودباوری در موفقیت ، مثل قهرمان‌ها با خودتان رفتار کنید

بیشتر از گوش دادن به خودتان، حرف زدن با خودتان را تمرین کنید. با خودتان مثل یک قهرمان صحبت کنید. به این سبب در یک لحظه فرایند فکری شما جان تازه‌ای می‌گیرد.  تصویر ذهنی نقش مهمی دارد. اینکه تصویر خوبی از خودمان در ذهن خود بسازیم و نقاط قوت خودمان را بشناسیم و به آن یقین داشته باشیم. هر چه بیشتر خودمان را بشناسیم به خودمان اعتماد می‌کنیم. زمانی که به این کار عادت کنید دیگر فرصتی برای افکار منفی ندارید. بهتر است با خودتان این جملات را تکرار کنید:

  • من در کاری که انجام می‌دهم، بهترین هستم.
  • وقتی با خود عهد می‌بندم، هیچ کاری نیست که نتوانم انجام دهم.
  • من یک آدم عادی نیستم، من یک قهرمان هستم.

اختلال دوقطبی درمان دارد؟


 

برای رسیدن به خودباوری در موفقیت ، ویژگی‌های مثبت خود را ثبت کنید

هر روز صبح و یا هر شب ویژگی‌های مثبت خود و یا آنهایی را که دوست دارید در شما ایجاد شوند؛ بر روی کاغذ بنویسید. زمانی که مدت زمان زیادی به این ویژگی‌ها فکر کنید و خود را تصور کنید که آدم موفقی شده‌اید، ذهنتان مجهز می‌شود و بر رفتارتان نیز تاثیر می‌گذارد. ویژگی‌ها و توانایی‌های مثبت هر چیزی می‌تواند باشد. از ویژگی‌های ظاهری گرفته تا صفات خوب رفتاری و عملکردی. هر روز مدت زمانی را برای نوشتن و نگاه کردن به این لیست اختصاص دهید. بعد از چند وقت نشانه‌های مثبتی را در وجود خود و در زندگیتان حس می‌کنید.

خودباوری در موفقیت

به خودشناسی برسید

از مهم‌ترین قدم‌های رسیدن به خودباوری در موفقیت، خودشناسی است. به این معنی که استعدادها و توانایی‌های خود را شناسایی کنید. احساسات و افکار مزاحم خود را به صورت دقیق بررسی کنید و روحیات خود را بشناسید. برای این کار می‌توانید از نظرات دیگران در مورد خودتان بهره‌مند شوید. اما در این صورت لازم است انتقاد پذیری خود را تقویت کنید. خودشناسی به شما کمک می‌کند ویژگی‌های مثبت و توانایی‌های خود را افزایش دهید.

 

نتیجه گیری

اگر خودتان را باور نداشته باشید انتظار نداشته باشید؛ دیگران شما را باور داشته باشند. مردان و زنانی که توانسته‌اند جهان را تغییر دهند به قدرت شگفت انگیز خودباوری ایمان داشتند که رابطه تنگاتنگی با مثبت اندیشی و موفقیت دارد. پس نقش خودباوری در موفقیت را هیچگاه دست کم نگیرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.