تاریخ امروز3 آذر 1403
جلوگیری از ترش کردن معده

چگونه از ترش کردن معده جلوگیری کنیم؟

اگر همیشه از نفخ و ناراحتی معده آزرده خاطر هستید، احتمالا باید برای جلوگیری از ترش کردن معده تان کاری کنید. با انجام اقداماتی برای جلوگیری از ترش کردن معده ، احساس درد شکمی که بعداز خوردن غذا نیز دارید هم رفع خواهد شد. ترش کردن معده که به آن سوء هاضمه نیز گفته می‌شود علائمی مانند نفخ و دل درد دارد. این مشکل به دلیل ترشح بیش از حد اسید هیدروکلریک در دستگاه گوارش و معده به وجود می‌آید و منجر به اسیدیته شدید و سوزش سر دل می‌شود.

برای جلوگیری از ترش کردن معده و نفخ شکم، راه‌کارهایی مفید پیش رویتان می‌گذاریم تا از این معضل خلاص شوید.

 

برای جلوگیری از ترش کردن معده چی بخوریم؟

آب

آب بهترین روش خانگی برای جلوگیری از ترش کردن معده و بهترین درمان برای حذف تمام سموم از بدن شما است.

جلوگیری از ترش کردن معده

آب برنج

آب برنج یک لایه‌ی تسکین دهنده روی دیواره‌ی معده‌تان ایجاد می‌کند و به این ترتیب به کاهش درد و جلوگیری از ترش کردن معده کمک می‌کند. مقداری برنج را در آب بپزید (میزان آب باید دو برابر برنج باشد). آب برنج را در یک کاسه بریزید. کمی عسل به آب برنج اضافه کنید و آن را بنوشید.


کم آبی با بدن ما چه می‌کند؟

آب سیب

برای درمان معده‌ای که ترش کرده، می‌توانید دو بار در روز یک فنجان آب سیب بنوشید. اگر احساس کردید که آب سیب‌تان خیلی غلیظ است؛ می‌توانید با نسبت مساوی آن را با آب مخلوط کنید و سپس میل کنید. اگر معده‌تان سالم است، می‌توانید بیشتر از این درمان استفاده کنید. آب سیب دارای خواصی است که به واسطه آن، از آزاد شدن بیش از حد اسید و جلوگیری از ترش کردن معده کمک خواهد کرد.

آب سیب

آب سیب‌زمینی

سیب‌زمینی شاه ادوارد برای دردی که در اثر زخم معده ایجاد می‌شود، ایده‌آل است. برای جلوگیری از ترش کردن معده  سیب‌زمینی را له کنید و آب آن را بگیرید. با اضافه کردن ¾ فنجان آب، آن را رقیق کنید. ۱/۲ قاشق چای‌خوری آب لیمو و ۲/۱ قاشق چای‌خوری عسل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این ترکیب را صبح‌ها با معده‌ی خالی بنوشید.

 

 سیب

همان‌طور که آن مَثل قدیمی می‌گوید، “یک سیب در روز شما را از پزشک دور نگه می‌دارد.” غذاهایی که سرشار از فیبر هستند به فرآیند گوارش شما کمک می‌کنند و باید همیشه در وعده‌های غذایی‌تان گنجانده شوند. سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید.

 

ماست خانگی برای درمان ترش کردن معده

می‌توانید در طول روز دو تا سه فنجان ماست ساده‌ای که خودتان درست کرده‌اید را میل کنید. می‌توانید این ماست را قبل از غذا، هنگام غذا یا حتی بین وعده‌های غذایی به عنوان میان وعده میل کنید. مصرف روزانه ماست در دراز مدت باعث عملکرد صحیح دستگاه گوارش می‌شود. هم‌چنین می‌تواند برای جلوگیری از ترش کردن معده مفید باشد. ماست سرشار از باکتری‌های سالم است و به همین دلیل باعث هضم راحت‌تر غذا می‌شود. این باکتری‌ها از رشد باکتری‌های ناسالمی که باعث تولید بیش از حد اسید، نفخ و گاز در معده می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

جلوگیری از ترش کردن معده

 بکرایی

گوشت میوه‌ی بکرایی را با یک لیوان آب ‌دوغ مخلوط کنید. این ترکیب برای درمان معده درد بسیار موثر است و از ترش کردن معده شما جلوگیری می‌کند.

 

 نوشابه

نوشابه برای رفلاکس اسید ایده‌آل است و  می‌تواند از نفخ معده جلوگیری کند.

 

زنجبیل

برای جلوگیری از ترش کردن معده ، کمی زنجبیل رنده شده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید، یک قاشق چای‌خوری عسل داخل این ترکیب بریزید و آن را بنوشید. در واقع برای درمان مشکل سوءهاضمه می‌توان زنجبیل را به اشکال دیگر چای نیز اضافه کرد. شربت زنجبیل به اندازه‌ی زنجبیل طبیعی نیز موثر است.

 

خرما

با استفاده از چند خرما، خمیر خرما درست کنید و آن را با کمی عسل مخلوط کنید. این ترکیب را حداقل سه بار در روز برای جلوگیری از ترش کردن معده مصرف کنید.

خرما

برای جلوگیری ازترش کردن معده چی “نخوریم”؟

دلایلی وجود دارد که چرا برخی از غذاها موجب ترش کردن می‌شود. از جمله:

1.وقتی معده اسید بسیار زیادی تولید می‌کند.

2.هنگامی که اسفنکتر تحتانی مری تحت فشار قرار می‌گیرد.

جلوگیری از ترش کردن معده

برخی از مواد غذایی که احتمال ترش کردن معده را افزایش می‌دهند، عبارتند از:

– غذاهای سرخ شده

– گوشت با چربی بالا

– سس

– فراورده‌های لبنی پرچرب

– شکلات

– نوشیدنی‌های مانند نوشابه، قهوه، چای، شیر کاکائو

– غذاهای ادویه دار

مرکبات و آب میوه‌های مثل پرتقال و گریپ فروت و محصولات حاوی گوجه فرنگی

جلوگیری از ترش کردن معده

چند توصیه…

خیلی سریع غذا نخورید

زمانی که ما خیلی سریع غذا می‌خوریم، هضم آن برای دستگاه گوارش سخت‌تر می‌شود که میزان ابتلا به ترش کردن معده را افزایش می‌دهد. برخی از راه‌های کمک به کاهش سرعت غذا خوردن این‌ها هستند:

1- بین هر لقمه قاشق یا چنگال‌تان را زمین بگذارید.

2- قبل از بلعیدن، غذایتان را کاملا بجویید. برای جویدن هر لقمه حداقل تا بیست بشمارید.

3- لقمه‌های کوچک‌تر بردارید.


رژیم غذایی مناسب بیماران دیالیزی را در روژه مگ بخوانید

پرخوری نکنید

وعده‌های غذایی بزرگ، شکم شما را بزرگ می‌کند و به اسفنکتر مری فشار وارد می‌کند که این موضوع می‌تواند منجر به ترش کردن معده شود. در عوض این راه حل را امتحان کنید:

برای جلوگیری از ترش کردن معده هر روز به جای سه وعده غذایی بزرگ، شش وعده غذایی کوچک‌تر داشته باشید. این کار کمک می‌کند تا معده‌تان را بیش از حد پر نکنید و از تولید بیش از اندازه اسید معده جلوگیری کنید. سه وعده غذایی کوچک و سه میان وعده هم می‌تواند گزینه خوبی باشد.

پرخوری نکنید

غذاهای خام نخورید

مهم است که در رستوران‌ها یا مهمانی، زیاد غذا نخورید و تا حد ممکن این کار را در خانه انجام دهید. شما باید بدانید که حاوی چه مواد غذایی است و از نحوه آماده سازی آن مطلع باشید. زمانی که در رستوران هستید چه گزینه‌هایی را می‌توانید با خیال راحت انتخاب کنید؟

– گوشت سفید

– گوشت لخم

– ساندویچ بوقلمون

– گوشت چرخ کرده یا غذاهای کبابی

– سبزیجات بخار پز شده

– سیب زمینی پخته شده با سس سالاد کم چرب

– دسرهای سبک

غذا خوردن در رستوران‌های چینی، مکزیکی یا ایتالیایی ممکن است سخت‌تر باشد. زیرا حاوی ترکیباتی است که بیشتر باعث ترش کردن معده می‌شود.

 

گذاشتن یخ، به جلوگیری از ترش کردن معده کمک می‌کند

صاف و به پشت دراز بکشید و یک قطعه یخ را زیر ناف خود بگذارید. اگر چه این درمان موقتی است، اما موجب تسکین درد معده و سوء هاضمه می‌شود.

 

بلافاصله بعد از غذا خوردن، نخوابید

دراز کشیدن با یک شکم پر، می‌تواند فشار بیشتری را بر اسفنکتر تحتانی وارد کند و احتمال رفلکس معده را افزایش می‌دهد. راه‌هایی برای جلوگیری از ترش کردن معده و این عملکرد وجود دارد؛ مثلا:

– حداقل دو الی سه ساعت، بعد از غذا بخوابید.

– از خوردن هله هوله در آخر شب اجتناب کنید.

– اگر می‌خواهید که یک وعده غذایی بزرگ و کامل‌تر داشته باشید، ناهار را به جای شام انتخاب کنید.

جلوگیری از ترش کردن معده

نتیجه گیری

از مصرف خودسرانه دارو برای جلوگیری از ترش کردن معده به شدت پرهیز کنید. بهتر است برای رفع مشکل، به پزشک متخصص مراجعه کنید. برخی داروها محرک ترشح اسید هستند. آسپرین، ایبوپروفن و برخی شل کننده‌‌های عضلانی و داروهای کنترل فشارخون از این قبیل داروها هستند. خوردن یک قاشق عسل طبیعی قبل از صرف غذا در هر وعده توصیه می‌شود. زیرا تا حد زیادی علائم ریفلاکس معده را می‌کاهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.