دلیل پریود شدن زیاد میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. عادت ماهانه در خانمها نشانگر سلامت جسمی آنها است؛ اما اگر چرخه نرمال پریودی، دچار تغییر یا حتی تعداد دفعات آن در ماه بیشتر شود؛ در حقیقت این اتفاق، خبر از وجود یک مشکل و عارضه در بدن را میدهد. حتما برای برخی از خانمها پیش آمده است که در طول یک چرخه عادت ماهانه، 2 بار و یا گاهاً بیشتر پریودی رخ داده باشد، و یا زمان دوره قاعدگی کمتر یا بیشتر شود. تمام این مسائل نکاتی است که خانمها باید به آن توجه داشته باشند، و در صورت وجود این علائم در طولانی مدت، حتما به پزشک مراجعه نمایند. در این مقاله سعی داریم از اصلیترین عوامل موثر بر ایجاد این مشکل در خانمها صحبت کنیم.
لکه بینی را با خونریزی پریودی اشتباه نگیرید!
در هنگام پریودی، طبق مقدار خونریزی که دارید، انتظار میرود که هر چند ساعت پد یا تامپون شما نیاز به تعویض داشته باشد. در این دوران معمولاً خون به رنگ قرمز، قرمز تیره، قهوهای یا صورتی است.
اما در لکه بینی، خونریزی شما به حدی نخواهد بود، که یک پد یا تامپون پر شود. خون در لکه بینی به رنگ قهوهای یا قرمز تیره است. بنابراین پیش از آن که به دنبال علت ایجاد تعداد دفعات زیاد قاعدگی باشید؛ لازم است که پریودی را با لکه بینی اشتباه نگیرید.
عوامل موثر بر تغییر دوره قاعدگی
همانطور که گفته شد، عوامل بسیاری بر تغییر چرخه قاعدگی در زنان میتواند موثر باشد. از مهمترین دلایل کوتاه یا طولانی شدن چرخه پریودی عبارتند از:
دلیل کاهش دوره طبیعی پریودی
- تخمک گذاری یا عدم تخمک گذاری
- شروع یائسگی
- بلوغ
- فشار روحی
- بیماری
- پرکاری تیروئید
- کم کاری تیروئید
- فیبروم یا کیست رحم
- افزایش و یا کاهش وزن شدید
- پیشگیری از بارداری
دلیل پریود شدن زیاد
اگر معمولاً یک چرخه منظم دارید؛ تغییر این دوره، مانند دو بار پریودی ناگهانی در یک ماه، میتواند نشانگر وجود یک بیماری در بدن باشد. برخی از اختلالات یا مشکلات جسمی باعث خونریزی خواهند شد، که ممکن است با یک دوره قاعدگی اشتباه گرفته شود؛ مانند:
- در برخی مواقع، بارداری میتواند باعث لکه بینی شود. لکه بینی در دوران بارداری کاملا طبیعی است؛ اما باید هرگونه خونریزی در این دوران با پزشک در میان گذاشته شود.
- عفونتهای مقاربتی هم میتوانند موجب ترشح و خونریزی شوند.
- سقط جنین میتواند باعث خونریزی شدید شود. اگر حس میکنید که باردار هستید؛ اما خونریزی مشابه با یک دوره قاعدگی دارید، حتما به پزشک مراجعه نمایید.
آیا پریود شدن زیاد، عوارض دارد؟
یکی از عوارض خونریزی مکرر در خانمها، کاهش و کمبود آهن بدن را به همراه دارد. در این مواقع، حتما لازم است که فرد به منظور جلوگیری از کمبود آهن بدن خود به پزشک مراجعه نماید. از علائم و نشانههای کم خونی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خستگی
- ضعف
- سردرد
- سرگیجه
- ضربان قلب نامنظم
- تنگی نفس
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
مشاهده هر یک از موارد زیر بسیار خطرناک محسوب میشود و فرد باید به منظور پیشگیری از بروز مشکلات جدیتر به پزشک مراجعه کند. این علائم پرخطر عبارتند از:
- درد لگنی مکرر به مدت دو روز
- پریودی شدید
- لکه بینی یا خونریزی بین پریودی که با پریودی دوم اشتباه گرفته شود
- تکرر ادرار
- احساس درد هنگام نزدیکی جنسی
- گرفتگی عضلانی شدیدتر از حالت نرمال؛ پیش از پریودی
- مشاهده لخته خونهای تیره هنگام پریودی
راههای درمان پریودی زیاد
همانطور که گفته شد دلیل پریود شدن بیش از حد، به عوامل بسیاری بستگی دارد. به منظور کاهش علائم و یا درمان آن، بهتر است موارد نام برده شده را زیر نظر بگیرید.
کم کاری تیروئیدی
اگر به کم کاری تیروئید مبتلا هستید، یعنی غده تیروئید کم تحرک دارید. در واقع، بدن شما توانایی تولید مقدار کافی از هورمون تیروئید را نخواهد داشت. در این صورت پزشک، هورمون تیروئید برایتان تجویز میکند تا از طریق برخی خوراکیها استفاده کنید.
پر کاری تیروئیدی، دلیل پریود شدن زیاد
پر کاری تیروئید هم میتواند دلیل پریود شدن زیاد در خانمها باشد. چرا که این افراد غده تیروئید بیش فعال دارند و بدنشان بیش از حد، هورمون تیروئید ترشح میکند. چندین درمان برای این بیماری وجود دارد که پزشک با بررسی علائم شما، بهترین تجویز را برایتان در نظر میگیرد.
فیبروم و کیست
در صورت داشتن فیبروم یا کیست رحم، ممکن است پزشک چند گزینه درمانی متفاوت را به شما توصیه کند.
یائسگی دلیل پریود شدن زیاد
اگر زمان یائسگی شما نزدیک باشد، پزشک ممکن است هورمون درمانی و جایگزینی استروژن را برایتان تجویز کند. این روشهای درمانی میتوانند به تنظیم دورههای قاعدگی کمک کنند تا زمانی که، علائم آن به آرامی با پیشرفت یائسگی از بین بروند.
فشار روانی
تغییرات سبک زندگی میتواند تا حد زیادی بر استرس شما تأثیرگذار باشد، که به نوبه خود بر چرخه قاعدگی نیز اثرگذار خواهد بود. برای کمک به کاهش استرس، سعی کنید مدام ورزش کنید، و در صورت نیاز به مشاور مراجعه نمایید.
کاهش یا افزایش شدید وزن
هر فرد ممکن است در دورهی زمانی خاصی در اثر عوامل مختلف، دچار تغییر وزن شدید شود. این موضوع میتواند دلیل پریود شدن زیاد خانمها باشد. پزشک به شما در این باره کمک خواهد کرد تا وزن خود را کنترل کنید.
سندرم پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک منجر به تخمک گذاری مکرر، عدم تخمک گذاری یا عدم تعادل استروژن، پروژسترون و تستوسترون در بدن می شود که یکی از علائم شایع آن، خونریزی نامنظم است. این بیماری حدود 8 تا 20 درصد زنان را درگیر خود خواهد کرد؛ که سایر علائم آن شامل اضافه وزن، آکنه، رشد موهای پشت لب، چانه و مشکلات باردرای است.
روشهای پیشگیری از بارداری، دلیل پریود شدن زیاد
قرص ضدبارداری هورمونها را به بدن معرفی میکند. برای انتخاب بهترین قرص ضد بارداری، ابتدا باید قرصهای مختلف را امتحان نمایید و بهترین قرصی که با بدن شما سازگار است را مصرف کنید. صبور باشید، چرا که چند ماه طول میکشد بدن با یک قرص خاص سازگار شود. بهتر است هر واکنشی که پس از مصرف قرص جدید در بدن اتفاق میافتد را با پزشک در میان بگذارید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
نتیجه گیری
طول چرخه قاعدگی بین 21 تا 35 روز است که 5 تا 7 روز آن، خونریزی صورت میگیرد. ممکن است در اثر عوامل مختلف، طول این دورهها کمتر یا بیشتر شود. این مسئله باید برای خانمها اهمیت داشته باشد؛ چرا که این عدم تعادل در دوره قاعدگی، میتواند سلامت بدن را به خطر بیندازد. همانطور که گفته شد، دلیل پریود شدن زیاد علاوه بر عوامل محیطی، میتواند در اثر ابتلا به انواع بیماریها نیز ایجاد شود. هدف از این مقاله، اطلاع رسانی و افزایش آگاهیهای لازم در دوران قاعدگی است، تا اگر سلامت زنان در معرض خطر قرار گرفت، سریعاً آن را جویا شوند و به کمک پزشک درمان نمایند.
نمیدونم چرا ولی میدونم تازگیا اینطوری شدم وقتی دوره ی اصلی پریودم تموم میشه دو روز بعدش دوباره پریود میشم ولی خونم خیلی غلیظ و سیاه میشه و مثل پریود قبلی هم دل درد میگیرم هم طولانیه میشه گف واقعا عذاب آوره برام🙂
سلام دوست عزیز
شما در وهله اول حتما باید به یک پزشک مختصص مراجعه کنید تا براساس آزمایشات لازم
شرایط شمارو مورد بررسی قرار بدن.
سلام من ۱۴سالمه و هفت ماهه پروییدم شروع شده روز اول پروییدم خیلی نرمال بود اما بعدش شد ۱۲روز این ۱۲روز برای ماهه بعد هم همینطور بود برای این وضعیت راضی بودم اما بعد این پرویید اخر هنوز یه هفته نگذشته بود دوباره پرویید شدم و الان دوهفتس پروییدم و خیلی شدیده میشه بگید باید چیکار کنم ؟
سلام دوست عزیز
در اوایل شروع قاعدگی مخصوصا در سنین شما این عدم تعادلی مسئله ای کاملا طبیعیه
که به مرور زمان رفته رفته این شرایط منظم تر میشه.
اما اگر با این شرایط، علائم آزاردهنده دیگه ای رو تجربه میکنید می تونید برای اطمینان خاطر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر
من ۲۱ سالمه.یک ساله هر دو هفته یکبار یا یک هفته در میون پریود میشم دو سه بار آزمایش و سونو دادم ۴ماه پیش گفتن کیست و…نیست.بنظرتون باید چکارکنم اصلا حوصله ی دکتر الکی رفتن هم ندارم 😔مدامم سردرد دارم از کم خونی
سلام دوست عزیز
شما برای اطلاع دقیق از شرایطتون حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید من ۳۸سالمه الان به مدت ۱ماهونیمه که من ۵بارپریود میشم تاحالا سابقه نداشته ازکم خونی وسردرد خسته شدم میشه کمکم کنید چیکارکنم🥺🥺🥺
سلام دوست عزیز
شما باید در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا آزمایشات شما رو بررسی کنند.
نمیزازن آقا ها وارد مطب دکتر زنان بشوند .. چرا ؟؟؟ این محدودیت بدیه بخدا … خوب ما ناسلامتی زن و شوهریم ؟؟؟