تاریخ امروز3 آذر 1403
عوارض راکوتان

به داروی راکوتان اعتماد کنیم؟

اگر شما هم مدتی است با آکنه دست و پنجه نرم می‌کنید؛ و تمام درمان‌ها و روش‌های خانگی را امتحان کردید و نتیجه نگرفتید؛ احتمالا اسم داروی راکوتان را شنیده‌اید!

دارویی که علاوه بر اثرات معجزه آسا، ویرانگر هم است؛ عوارض راکوتان می‌تواند برای بدن بسیار خطرناک و جبران‌ناپذیر باشد. پس قبل از آنکه برای مصرف این قرص‌های هیجان‌زده شوید حتما عوارض و خطرات ناشی از آن را جدی بگیرید. همچنین بخاطر داشته باشید تحت هیچ شرایطی بدون تجویز پزشک از آن استفاده نکنید.

اگر تمام درمان‌های بدون نسخه برای جوش، به آرامی صورت را لایه‌برداری می‌کند، راکوتان هم مانند یک ماده اسیدی کامل عمل خواهد کرد و مطمئنا برای همه مناسب نیست.

به همین منظور تصمیم گرفتیم شما را با عوارض تلخ داروی راکوتان بیشتر آشنا کنیم تا از مصرف خودسرانه‌ی این دارو جدا خودداری نمایید.

راکوتان چیست؟

راکوتان یا ایزوترتینوین دارویی از مشتقات ویتامین A است که بیشتر جهت درمان آکنه‌های شدید پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این دارو به میزان کمتری در جهت پیشگیری از سرطان مغز، پانکراس، سرطان پوست نوع scc و غیره استفاده خواهد شد. راکوتان زمانی توسط متخصص پوست تجویز می‌شود که روش‌های سطح 1 و 2 مانند رتینوئیدهای موضعی، آنتی‌بیوتیک‌های موضعی و مواردی از این دسته پاسخی گرفته نشود.

اگر راکوتان مصرف می‌کنید بخوانید!

اگر اطلاعات کافی از عوارض راکوتان داشته باشید؛ هیچگاه پزشک را برای تجویز غیرضروری آن مجبور نخواهید کرد. پس حتما قبل تجویز این دارو، از عوارض آن مطلع شوید.

اگر از داروی راکوتان استفاده می‌کنید؛ بهتر است حتما بعد از غذا میل شود. در صورت  فراموش کردن، این قرص را بعد از وعده‌ی بعدی مصرف نمایید. به یاد داشته باشید هیچگاه 2 کپسول را با فاصله‌ی زمانی کوتاه نخورید. همچنین در روزهای ابتدایی مصرف این دارو، ممکن است آکنه‌های پوست صورت شما بیشتر شود؛ که این اتفاق برای تعدیل شرایط رخ می‌دهد. اما به مرور در طی هفته‌های بعدی آکنه‌ها کمتر خواهند شد.


اگر از بیماری پسوریازیس رنج می‌برید، مقاله همه چیز درباره‌ی بیماری پسوریازیس را در مجله زیبایی روژه بخوانید.

به خانم‌ها توصیه می‌شود در حین مصرف راکوتان از روش‌های پیشگیری در بارداری استفاده نمایید. اگر احتمالا باردار شدید سریعا مصرف این دارو را قطع کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.

عوارض راکوتان

قرص‌های راکوتان را چطور مصرف کنیم؟

میزان و نحوه‌ی این قرص باید توسط پزشک و با توجه به میزان شدت و ضعف آکنه تعیین خواهد شد. به طور معمول مقدار 5/0 تا 1 میلی‌گرم از دارو برای هر کیلوگرم وزن بدن تجویز می‌شود. برای مثال یک فرد با وزن 80 کیلوگرم با شدن آکنه‌ی متوسط باید روزانه 2 کپسول 20میلی‌گرمی را مصرف کند. به خاطر داشته باشید با بالاتر رفتن دوز راکوتان شدت و عوارض آن بیشتر خواهد شد.

عوارض جانبی شایع قرص راکوتان

عده‌ای از افراد تحمل این عوارض باعث نارضایتی در آنها می‌شود، اما برخی دیگر در آخر معجزه‌ی این قرص را برای از بین بردن و درمان جوش‌های بزرگ و چرکی مشاهده کرده‌اند:

  • التهاب، خشکی و ترک خوردن لب‌ها
  • سردرد شدید
  • تغییرات در پلاکت خون
  • افزایش قند خون
  • خشکی پوست و مو
  • احساس درد در ماهیچه و مفاصل
  • مشکلات در سیستم عصبی
  • تهوع و استفراغ

عوارض راکوتان

5 مورد از عوارض راکوتان که باید جدی بگیرید!

این دارو به دلیل عوارض بالایی که دارد باید با حساسیت زیادی تجویز شود. متاسفانه این روزها بعضی از پزشک برای تسریع در روند درمان آکنه داروی راکوتان را تجویز خواهند کرد. همچنین پزشکان باید این دارو را بعد اطمینان از سلامت کبد و کلیه‌های فرد تجویز نماید.

راکوتان در کمین بیماری‌های کبد و کلیه!

بالا رفتن میزان کلسترول در خون، تغییر در آمینوترانسفراز و آنزیم‌های کبدی که در متابولیزه کردن مواد غذایی و سم‌زدایی کبد نقش حیاتی دارند، بالا رفتن تر‌‌ی‌گلیسرید در خون و مسمومیت کبدی از جمله عوارض راکوتان محسوب می‌شود که در صورت بروز امکان ایجاد مشکلات جدی برای مصرف‌کننده را به همراه خواهد داشت. همچنین زردی پوست و چشم، حالت تهوع، احساس خستگی مزمن و دردهای شکمی از دیگر عوارض نادر اما خطرناکی است که در اثر مصرف راکوتان ایجاد می‌شود.

راکوتان در کلیه‌ها باعث دفع پروتئین و خون در ادرار خواه شد و در دراز مدت خطر ابتلا به نارسایی‌های کلیه را به همراه دارد.

عوارض راکوتان

ابتلا به کم خونی در اثر مصرف راکوتان!

از دیگر عوارض راکوتان می‌توان به کم خونی اشاره کرد. این دارو از طریق مکانیسم‌های که هنوز به خوبی شناخته نشده است، می‌تواند باعث کاهش گلبول‌های قرمز خون و در دراز مدت موجب کم‌خونی در فرد شود. از علائم کم‌خونی می‌توان خستگی، رنگ پریدگی و ضعف را نام برد.

مصرف راکوتان با خطر عفونت‌های چشمی!

این دارو ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل گلبول سفید در خون و ایجاد عفونت‌های چشمی در فرد شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف راکوتان موجب خشک شدن پوست، لب‌ها، پلک و چشم‌ها خواهد شد.


آیا شما هم سندرم متابولیک دارید؟ حتما به این مقاله سر بزنید.

از بین رفتن آکنه‌ها به قیمت افسردگی!

راکوتان با اثر بر روی هیپوکامپ در مغز، باعث کاهش تشکیل سلول‌های عصبی فرد خواهد شد. همچنین طبق تحقیقات به‌دست آمده خطر ابتلا به افسردگی در افراد دچار آکنه‌های شدید بیش از سایرین است. همچنین استفاده از این دارو می‌تواند به تشدید این معضل دامن بزند و طی مصرف طولانی مدت موجب خودکشی در فرد شود.

مادران باردار به هیچ عنوان راکوتان استفاده نکنند!

مادرانی که قصد بارداری دارند و یا در زمان شیردهی هستند به هیچ‌ عنوان نباید راکوتان مصرف کنند؛ زیرا این دارو ناهنجاری‌های جدی بر روی گوش، قلب، مغز، صورت، غدد پاراتیروئیدی و تیموس در جنین خواهد شد. این مورد یکی از مهمترین عوارض راکوتان است که باید جدی گرفته شود.

عوارض راکوتان

نتیجه‌گیری

اگر از آکنه‌های شدید خود خسته شده‌اید و به دنبال راهی برای درمان آن هستید؛ ممکن است با مراجعه به پزشک و تجویز داروی راکوتان، به تاثیرات شگفت‌انگیز این دارو بر روی آکنه اطمینان لازم را به دست آوردید، اما فراموش نکنید این داروی تاثیرگذار عوارض جبران ناپذیری را برای بدن با خود به همراه دارد. توصیه‌ی ما به شما این است که تا حد امکان از درمان‌های خانگی استفاده نمایید و رژیم غذایی سالم داشته باشید تا بتوانید به دور از مصرف یا عوارض راکوتان زیبایی و سلامت پوست خود را بازگردانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.