دلیل عرق کردن کف دست ممکن است در اثر وجود یک بیماری یا عوامل ارثی در فرد ایجاد شود. این مشکل شایع، در برخی افراد به صورت خفیف تا شدید دیده میشود. عرق کف دست، در بعضی از اشخاص به قدری شدید است که بسیار عذابآور و غیرقابل کنترل خواهد شد. به حدی که حتی زندگی روزمره را سخت میکند و موجب خجالت و شرمندگی افراد در اجتماع میشود. این معضل معمولا از دوران نوجوانی شروع میشود و تا پایان عمر ادامه دارد. روشهای درمانی طبیعی بسیاری وجود دارند که به افراد در کنترل و کاهش عرق کف دست کمک خواهد کرد. در این مقاله سعی داریم با این مشکل شایع بیشتر آشنا شویم و به برخی از روشهای درمانی آن پی ببریم.
دلیل عرق کردن کف دست
زمانی که عرق در کف دست شدت پیدا میکند و غیرقابل کنترل میشود؛ فرد به هیپروهیدروز (Hyperhidrosis) مبتلا شده است. فرد بیمار میتواند به صورت دورهای این معضل را تحمل کند، اما در صورت شدت یافتن و ادامهدار بودن علائم، باید به یک متخصص پوست مراجعه نماید.
همیشه دلیل بروز این معضل، در اثر نارسایی تیروئیدی رخ نخواهد داد؛ چرا که در برخی افراد، در صورت عوامل ارثی و ژنتیکی ایجاد میدهد. این بیماری ارثی، از زمان کودکی شروع شده، در دوران بلوغ شدت پیدا میکند و در جوانی و بزرگسالی در اثر استرس، عرق کف دست شدت پیدا میکند. همانطور گفته شد؛ این معضل در افرادی که به دلایل ارثی ظاهر میشود؛ در دوران استرس، شدت مییابد. در برخی مواقع آنقدر شدید میشود که باعث خواهد شد، قطرات عرق از دست شخص بچکد و یا کاغذ زیر دست او، خیس شود. بنابراین این دسته از بیمارها، باید ابتدا به درمان استرس در خود اقدام نمایند و سپس عرق کف دست را در خود کنترل کنند.
به علاوه دلیل عرق کردن کف دست در بعضی از افراد، در اثر اختلالات غده تیروئد ظاهر میشود. در نهایت این معضل در شخص، به دلیل پرکاری تیروئید، اختلالات هورمونی و یا عوامل ارثی به وجود میآید. در برخی از موارد خفیفتر این بیماری، با کمک روشهای درمانی آساده، میتوان به راحتی آن را کنترل کرد.
روشهای از بین بردن قارچ ناخن، بهترین مقاله و راهنما برای مبارزه با این مشکل
راههای درمان تعرق در ناحیه دست و پا
روشهای بسیاری به منظور درمان تعرق در ناحیه دست و پا وجود دارد که میتواند این معضل را در افراد کنترل کند و یا مشکلات آن را کاهش دهد. از جمله این درمانها، عبارتند از:
حنا
در گذشته روشهایی برای درمان تعرق دست، مورد استفاده قرار میگرفت که افراد ترکیب حنا، سدر و اسطوخودوس را با هم مخلوط میکردند و به دستانشان میزدند.
کاهش دلیل عرق کردن کف دست با جوش شیرین
یکی دیگر از روشهایی که میتواند دلیل عرق کردن کف دست را در بیمار درمان کند؛ استفاده از جوش شیرین است. در یک کاسه بزرگ آب بریزید، سپس ۲ فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید. دست و پاهای خود را روزانه به مدت نیم ساعت در آن محلول قرار دهید.
آب گوجه
آب گوجه یکی از راهکارهایی است که میتواند مشکلات تعرق را در ناحیه دست و پا کنترل کند. چند لیوان آب گوجه را در یک ظرف بزرگ بریزید. سپس به مدت نیم ساعت دست و پاهای خود را در آن قرار دهید و بشویید.
کاهش دلیل عرق کردن کف دست با پودر بچه
اگر شدت تعرق در فرد خفیف است، میتوانید از پودر بچه استفاده کند تا این معضل را کنترل نماید.
چای کیسهای
همچنین افراد میتوانند، ۵ عدد چای کیسهای را در یک لیوان آب جوش قرار دهند. سپس بعد از سرد شدن، دست و پاهای خود را درون آن به مدت نیم ساعت قرار دهند. تانین موجود در چای، یک ضد تعرق محسوب میشود که میتواند پس از گذشت چند روز به درمان تعرق کمک کند.
چای مریم گلی
هر روز صبح به صورت ناشتا، چای مریم گلی بنوشید. البته به خاطر داشته باشید که در مصرف آن زیادهروی نکنید؛ چرا که موجب ایجاد سردرد در فرد میشود. این چای به دلیل خواصی که دارد میتواند روغن اضافی را خشک کند و از تعرق زیاد جلوگیری نماید.
کاهش دلیل عرق کردن کف دست با گلاب
گلاب یکی از روشهایی است که با بسته شدن منافذ پوست، میتواند به شما در کاهش تعرق کمک کند. به همین منظور، یک پنبه آغشته به گلاب را به کف دست خود بزنید و سپس اجازه دهید تا خشک شود. در نهایت مشاهده خواهید کرد که چطور عرق دست خود را کنترل کردهاید. به علاوه میتوانید به جای گلاب از سرکه، لیمو و سرکه سیب نیز استفاده نمایید.
آب
روزانه مقدار زیادی آب بنوشید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید. این عمل موجب میشود تا دمای بدن خنک شده و از تعرق زیاد جلوگیری نماید. همچنین با نوشیدن آب میتوانید از غذاهایی که در بدن موجب تعرق زیاد میشوند، جلوگیری کنید.
کاهش دلیل عرق کردن کف دست با روغن نارگیل
روغن نارگیل به دلیل فوایدی که برای پوست دارد، میتواند به درمان تعرق کمک کند. روزانه بعد از حمام، به دست و پاهای خود که به شدت عرق میکنند، روغن نارگیل بزنید.
همه چیز درباره نرمی استخوان، بهترین راهنما برای افرادی که دچار این مشکل هستند
با رژیم غذایی مناسب تعرق کف دست را کاهش دهید!
- از میوه و سبزیجات تازه و مفید مانند کلم بروکلی، کاهو، هندوانه، سیب، بلوبری، گریپ فروت، پرتقال، گل کلم و آلو استفاده نمایید.
- خوراکیهای سرشار از کلسیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- از مصرف بیش از حد نوشیدنیهای کافئیندار و الکلی خودداری نمایید.
- مصرف خوراکیهای پرچرب و تند را به حداقل برسانید.
- از کمبود ویتامین D و B در بدن جلوگیری نمایید.
- از شیر کم چرب استفاده کنید.
- در مصرف روزانه خود از روغن زیتون استفاده نمایید.
- با نوشیدن آب به مقدار کافی، از کمبود آن جلوگیری نمایید.
نتیجه گیری
تعرق دست و پاها یکی از مشکلات شایعی است که معمولا به صورت خفیف تا شدید در افراد ایجاد میشود. دلیل عرق کردن کف دست میتواند به عواملی مثل ارثی، اختلالات هورمونی یا نارسایی تیروئید در فرد بستگی داشته باشد. در اغلب مواقع این معضل، علتی ارثی و ژنتیکی دارد. این بیماری رنجآور، اعتماد به نفس افراد را کاهش میدهد و موجب خجالت و شرمندگی در آنها میشود. روشهای درمانی وجود دارند که به راحتی میتوانند به کنترل و کاهش تعرق به شما کمک کنند. در صورت استفاده از این راهکارها، اگر تعرق دست و پا هیچ تغییری نکرد، توصیه میشود که فرد به پزشک مراجعه نماید. در این مقاله سعی داشتیم برخی از روشهای درمان را معرفی کنیم، تا به کنترل و درمان تعرق کف دست به شما کمک نماییم.
دیدگاهتان را بنویسید