تاریخ امروز2 آذر 1403
شایع ترین سرطان ها

شایع‌ترین سرطان‌های شناخته شده

بعد از بیماری‌های قلبی، شایع ترین سرطان ها در جهان از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در بین بزرگسالان هستند. شمار زیادی از افراد به بیماری‌های مزمن تنفسی، سکته مغزی ودیابت مبتلا هستند اما حدود 600 هزارنفر، هر ساله از  ابتلا به شایع ترین سرطان ها در آمریکا می‌میرند. برخی ازسرطان‌ها کشنده نیستند؛ اما درمان‌های بسیار سختی دارند. امروزه سرطان به یکی از پرآمارترین بیماری‌های دنیا تبدیل شده است.

شایع ترین سرطان ها

شایع ترین سرطان ها در دنیا

انواع سرطان‌های خونی از شایع ترین سرطان ها هستند

انواع بسیاری از سرطان خون وجود دارد که البته نوعی از شایع ترین سرطان ها در دنیاست. برخی از انواع سرطان خون در کودکان شایع‌تر هستند. اشکال دیگر سرطان خون بیشتر در بزرگسالان مشاهده می‌شود.

لوسمی سرطان بافت‌های خون ساز بدن از جمله مغز استخوان و سیستم لنفاوی است. لوسمی معمولا شامل گلبول‌های سفید خون می‌شود. گلبول‌های سفید مبارزان قوی عفونت در بدن هستند. این گلبول‌ها به طور طبیعی در بدن فرد سالم رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند و بدن به آن‌ها نیاز دارد؛ اما در مبتلایان به لوسمی، مغز استخوان باعث ایجاد گلبول‌های سفید غیرطبیعی می‌شود، که عملکرد مناسبی ندارند. بسته به نوع لوسمی و سایر عوامل، درمان سرطان خون می‌تواند پیچیده باشد؛ اما راهکارها و منابعی وجود دارند که می‌توانند به موفقیت در درمان کمک کنند.

موارد جدید سالانه انواع سرطان‌های خونی 61،780 در هر سال است.

میزان مرگ و میر سالانه  انواع سرطان‌های خونی 22.840 تخمین زده می‌شود.

میزان بقای زنده ماندن بیماران تا 5 سال بعد از تشخیص به طور میانگین 61.4 % است.

شایع ترین سرطان ها

سرطان تیروئید یکی از شایع ترین سرطان ها در جهان

این بیماری یکی از شایع ترین انواع سرطان در دنیاست. سرطان تیروئید در سلول‌های تیروئید رخ می‌دهد. سرطان تیروئید در ابتدا ممکن است هیچ علائمی بروز ندهد. اما با رشد، می‌تواند باعث درد و تورم در گردن شود. چندین نوع سرطان تیروئید وجود دارد. بعضی از آن‌ها بسیار آرام رشد می‌کنند و برخی دیگر بسیار تهاجمی هستند. بیشتر موارد سرطان تیروئید قابل درمانند. به نظر می‌رسد میزان سرطان تیروئید در حال افزایش است. برخی از پزشکان فکر می‌کنند که فناوری جدید به آن‌ها امکان می‌دهد سرطان‌های تیروئید کوچک را پیدا کنند، که ممکن است در گذشته یافت نشده باشد را زودتر تشخیص دهند.


تا به حال اسم سرطان دهان به گوشتان خورده است؟

موارد جدید سالانه سرطان تیروئید 52،700 در هر سال است.

میزان مرگ و میر سالانه سرطان تیروئید 2،170 تخمین زده می‌شود.

میزان بقای زنده ماندن بیماران تا 5 سال بعد از تشخیص به طور میانگین 100% است.

سرطان تیروئید

شایع ترین سرطان ها در مردان

  • سرطان نای و ریه

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه با تعداد 87260 مرگ و میر در دنیا!

سرطان ریه با 87 هزار مرگ و میر در میان مردان، بیشترین میزان مرگ ومیر را در بین سرطان‌ها در ایالات متحده به خود اختصاص داده است. اما پیشرفت‌های اخیر میزان بهبود یافتگان به این سرطان را افزایش داده است.

 

  • سرطان پروستات

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه با تعداد 29720 مرگ و میر!

پروستات دومین سرطان کشنده در مردان است و از هر 6 مرد یک نفر در طول زندگی خود به این سرطان مبتلا می‌شود. میزان نجات بیماران به زمان تشخیص بیماری بستگی دارد و هر ساله به شماران افراد مبتلا افزوده می‌شود و مردانی که بیماری آن‌ها در مراحل آغازین بیماری تشخیص داده شده است 98 درصد بهبود یافتند.

سرطان پروستات

  • سرطان کلون و رکتوم

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه  با تعداد 26300 مرگ و میر!

سومین سرطان کشنده در میان مردان و زنان، سرطان کولون و رکتوم است . این بیماری اغلب با یک توده خوش خیم سلولی به نام پولیپ آغاز می‌شود و در صورت عدم تشخیص به موقع به سرطان تبدیل خواهد شد و به همین دلیل توصیه می‌شود مراحل غربالگری در بالای 50 سالگی سالانه انجام شود.

 

  • سرطان لوزالمعده

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه با تعداد 19480 مرگ و میر!

سرطان لوزالمعده یک سرطان با پیشرفت سرعت زیاد است و تا به امروز راهی برای تشخیص زودهنگام آن کشف نشده است. به همین دلیل یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها است. میزان بقای یک ساله بیماران پس از تشخیص تنها 25 درصد است و نرخ بقای پنج ساله بیماران تنها 6 درصد است.

 

  • سرطان کبد و مجرای صفراوی کبد

یکی از شایع ترین سرطان ها با  سالانه  با تعداد 14890 مرگ و میر!

سرطان کبد در مردان بیش از زنان اتفاق می‌افتد. نقص مادرزادی، عفونت‌های مزمن مانند هپاتیت C و سیروز کبدی برخی علل سرطان کبد هستند. این سرطان به دلیل آن که تشخیص آن در مراحل ابتدایی دشوار است یکی از خطرناک‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌رود.

سرطان کبد

شایع ترین سرطان ها در زنان

  • سرطان ریه

یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان با سالانه  با تعداد 72200 مرگ و میر!

سرطان ریه در زنان همانند مردان، از انواع کشنده‌ترین سرطان است. شمار زنان مبتلا به سرطان ریه در دهه گذشته به علت افزایش استعمال سیگار و قلیان در حال افزایش است.

 

  • سرطان سینه

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه با تعداد 39620 مرگ و میر!

تا سال 1987 میزان مرگ ناشی از سرطان سینه در زنان بیشتر از سرطان ریه بود و یکی از کشند‌ه‌ترین سرطان‌ها در میان زنان است. به همین دلیل افزایش خودآگاهی و انجام تست‌های دوره‌ای از اهمیت بالایی در این بیماری برخوردار است. تشخیص زودهنگام باعث بهبود 90 درصد بیماران مبتلا به این سرطان شده و این افراد بیش از 5 سال عمر خواهند کرد.

سرطان سینه

  • سرطان لوزالمعده

یکی از شایع ترین سرطان ها با سالانه با تعداد  18980 مرگ و میر!

سرطان لوزالمعده یا پانکراس به دلیل آن که از زمان تشخیص به سرعت رشد می‌کند یکی از کشنده‌ترین سرطان‌ها در میان زنان است. همچنین این سرطان نسبت به شیمی درمانی مقاومت نشان می‌دهد. چاقی و استعمال دخانیات ریسک خطر سرطان لوزالمعده را افزایش می‌دهد.

 

  • سرطان‌ تخمدان

با آمار سالانه 14030 مرگ و میر در دنیا!

بیش از 20 هزار نفر هر ساله در امریکا به سرطان تخمدان مبتلا می‌شوند. به دلیل آن که این سرطان از خود علائمی نشان نمی‌دهد تشخیص آن دشوار است. سرطان تخمدان اغلب در زنان مسن دیده می‌شود و حدود نیمی از مبتلایان بالای 63 سال سن دارند. زنانی که سابقه ی خانوادگی در سرطان تخمدان و سینه را دارند بیشتر در معرض خطر این سرطان قرار دارند.

 

سرطان پستان

بعد از سرطان پوست، سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان آمریکایی است. بررسی ها نشان می‌دهد که سالانه 268،600 مورد جدید در بین زنان و 2،670 در مردان موارد جدید شناسایی می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه در بین زنان 41،760 و مردان 500 بیمار است. علاوه بر آن میزان بقای پس ساله بیماران بعد از تشخیص بیماری 90 درصد از سال 2008-2014 بوده است. سرطان پستان، شایع ترین سرطان تهاجمی و دومین عامل اصلی مرگ و میر سرطان در زنان است. علت دقیق آن مشخص نیست. علائم این بیماری شامل توده یا ضخیم شدن پستان و تغییر در پوست یا نوک پستان است. درمان سرطان پستان به عوامل مختلفی بستگی دارد، تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می‌تواند میزان پیش آگهی بیماری را بهبود ببخشد.

شایع ترین سرطان ها

نتیجه گیری

با اعلام سازمان بهداشت جهانی، تشخیص زود هنگام و درمان به موقع شایع ترین سرطان‌ ها می‌تواند شانس درمان میزان پیش آگهی بیماران را تا حد زیادی افزایش دهد. بر همین اساس این سازمان به عموم مردم توصیه می‌کند در صورت بروز علائم سرطان، به پزشک مراجعه کنند و هرچه سریع‌تر به فکر پیشگیری و درمان باشند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.