همان گونه که می دانید شیوه های درمان و ترمیم دندان، جزو یکی از پر هزینه ترین درمان ها در سطح کشور شناخته می شود. بر این اساس، یکی از موارد مهمی که می بایست به آن توجه داشته باشید؛ این است که کدام روش درمانی می تواند برای شما مناسب تر باشد. در این میان تفاوت لمینت با کامپوزیت یکی از مسائل مهمی است که افراد هنگام مراجعه به دندان پزشکی، برای ترمیم دندان های خود سوال می کنند. در ابتدا به تشریح این دو روش درمانی پرداخته و سپس تفاوت آن ها را بیان خواهیم کرد.
معرفی تفاوت لمینت با کامپوزیت
کامپوزیت و لمینت دو شیوه برای زیبا سازی خط لبخند بوده اند که ممکن است بسته به نوع لبخند بیمار، بین 8 تا 10 دندان را در بر بگیرد. این دو روش مناسب، برای بر طرف کردن مشکلات متعددی از جمله رنگ زرد دندان، لب پر شدگی، شکستگی یا بد فرم بودن دندان ها بوده که بسته به سلیقه فرد در رنگ های مورد نظر که می تواند همرنگ دندان های دیگر یا سفید تر از آن ها باشد مورد استفاده قرار گیرد.
شایان ذکر است که پیش از انجام لمینت یا کامپوزیت، بیمار باید توسط پزشک خود مورد معاینه قرار بگیرد. چرا که ممکن است نیاز به درمان اولیه پیش از انجام لمینت یا کامپوزیت باشد. به عنوان مثال جراحی لیفت لثه برای افرادی که دندان آن ها در لبخند قابل مشاهده است، در برخی از مواقع هم نیاز به ارتودنسی و یا ارتوسرجری خواهد بود.
آبسهی دندان چه درمانی دارد؟
ونیر کامپوزیت
این روش ترمیمی نسبت به لمینت از نظر صرف هزینه درمان، به میزان قابل توجهی مقرون به صرفه تر است. علاوه بر آن می توان ونیر کامپوزیت را در طی چند جلسه 4 تا 5 ساعته برای هر فک انجام داد. طول عمر روش ترمیمی ونیر کامپوزیت، بسته به نوع مراقبت شما و رعایت بهداشت دهان و دندان بین 4 تا 8 سال متفاوت است. شایان ذکر است که در این روش درمان، نیازی به تراش دادن زیاد دندان ها نیست و حتی ممکن است کار برخی از آن ها را بتوان بدون نیاز به تراشیدن انجام داد.
در صورتی که این روش ترمیمی را نزد پزشک متخصص و با تجربه انجام دهید؛ به هیچ عنوان نهایتا با التهابات لثه و یا بد بویی دهان و دندان مواجه نخواهید شد. این روش درمانی برای ترمیم لب پریدگی دندان، شکستگی، به هم ریختگی، پوشاندن فواصل باز بین دندان ها و مشکلاتی از این دست، مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که از کامپوزیت های با کیفیت بالا استفاده شود و هنگام ساخت به خوبی پالیش شوند، دچار تغییر رنگ نخواهند بود. با این وجود بهتر است هر 6 ماه یک بار برای پالیش آن ها به دندان پزشک مراجعه کنید. معرفی لمینت سرامیکی در ادامه می تواند تفاوت لمینت با کامپوزیت را برای شما بیان کند.
لمینت سرامیکی
در این شیوه ترمیم، بر خلاف ونیر کامپوزیت نیاز است که دندان ها تا حدی تراشیده شوند و علاوه بر آن، می بایست زمان بیشتری را برای انجام آن در نظر بگیرید. در حقیقت بین 15 تا 25 روز زمان برای قالبگیری و ساخت آن توسط لابراتوار نیاز است. در واقع لمینت سرامیکی پوششی از نوعی سرامیک بوده که برای اجرای آن باید در جلسه اول قالب گیری انجام شود و پس از ارسال آن، به لابراتوار تغییرات لازمه اعمال شده و نهایتا به مطب مورد نظر ارسال خواهد شد.
در دومین جلسه ای که بیمار به دندان پزشکی مراجعه می کند؛ پزشک متخصص چیزی حدود 3 تا 4 ساعت زمان گذاشته و پس از وارسی نمونه های اولیه، تراش دندان ها، قالب گیری و ساخت پروتز موقت را شروع می کند. پس از گذشت چند هفته، لمینت های سرامیکی نهایی در لابراتوار آماده خواهند شد و به مطب ارسال می گردد. در جلسه سوم، این لمینت ها بر روی دندان شخص امتحان می شود و در صورت تایید نهایی پزشک، فرآیند نهایی چسباندن در دستور کار قرار می گیرد. از لمینت سرامیکی برای اصلاح فواصل بین دندان ها، شکستگی، کوتاهی و بلندی دندان، سفید کردن رنگ دندان ها و … استفاده می شود.
علت صدا دادن مفصل فک چیست؟
مهم ترین تفاوت های بین لمینت و کامپوزیت
پیش از این که یکی از این روش ها را برای ترمیم زیبایی لبخند خود انتخاب کنید، بهتر است اطلاعات کاملی از تفاوت لمینت با کامپوزیت به دست بیاورید. لمینت سرامیکی نسبت به نوع کامپوزیتی آن، دارای استحکام بالا تری است و در برابر تغییر رنگ و سایش دندان ها مقاومت بیشتری دارد. علاوه بر آن، لمینت های سرامیکی به دلیل این که ضخامت کمتری دارند، دارای زیبایی بیشتر، طبیعی تر و شفاف تر نسبت به کامپوزیت ها هستند.
در مقابل نیز چنانچه کامپوزیت بنا به هر دلیلی در طی سالیان استفاده از آن دچار شکستگی و لب پریدگی شود، این امکان وجود دارد تا بتوان آن را دوباره ترمیم نمود. اما لمینت های سرامیکی را در چنین شرایطی باید برداشته و جایگزین کرد. هرچند که طول عمر هر کدام از این روش ها وابسته به بهداشت دهان و دندان، جنس دندان و مراقبت از آن ها است. اما با این حال، در حالت کلی عمر مفید لمینت سرامیکی بیشتر از کامپوزیت ها است.
علاوه بر موارد ذکر شده در رابطه با تفاوت لمینت با کامپوزیت ، این دو روش ترمیمی زمان مورد نیاز برای ساخت و کار گذاشتن آن در دهان بیمار است. همان گونه که در ابتدا گفته شد زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت سرامیکی، بین 15 تا 25 روز است و در کامپوزیت ونیر می توان با دو جلسه چند ساعته آن ها را کار گذاشت. لمینت های سرامیکی نیازی به پالیش ندارد و در مقابل کامپوزیت ونیر نیز نیازی به قالبگیری نخواهد داشت.
نتیجه گیری
تفاوت لمینت با کامپوزیت علاوه بر مواردی که ذکر شد، در قیمت نهایی آن نیز هست. در صورتی که قصد اصلاح لبخند خود را دارید؛ بهتر است پیش از انتخاب هر کدام از این روش ها، مزایا و معایب هر کدام از این شیوه های ترمیمی را در نظر بگیرید و نهایتا در مورد هر کدام از آن ها با پزشک خود مشورت کنید تا تشخیص دهد که کدام نوع ونیر دندان با توجه به عیوب ظاهری دندان شما و بودجه ای که در نظر دارید می تواند برای شما مناسب تر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید