منشاء ترس در کودکان چیست؟ چه راهکارهایی برای مقابله با ترس کودک وجود دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا درباره چگونگی بروز ترس صحبت نموده و اطلاعات مفیدی را به شما انتقال دهیم. کودکان به دلیل روحیات ضعیفی که دارند؛ ممکن است دچار ترس های بی موردی شده و از این نظر با مشکلات متعددی مواجه شوند. امروزه بیشتر والدین با این معضل رو به رو بوده و به دنبال دریافت راهکاری مناسب و قطعی برای از بین بردن این قبیل مشکلات هستند. وجود ترس را برای کودکان نمی توان انکار نمود. زیرا تمامی کودکان از دو سالگی به بعد با شناخت برخی عوامل محیطی با ترس های مختلفی مواجه می گردند. این ترس ها انواع گوناگونی دارند و نمی توان تنها در این زمینه آن ها را مورد بررسی قرار داد. در ادامه به تشریح هرچه بیشتر ترس در کودکان پرداخته و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
انواع مختلف ترس در وجود کودکان
همان گونه که بیان شد ترس برای کودکان انواع مختلفی را شامل می شود که هر کدام طی شرایط متفاوتی رخ می دهند. به طور کلی طبق تحقیقاتی که محققین در این راستا انجام داده اند؛ می توان گفت به طور معمول کودکان از مواردی همچون تاریکی، قرار گرفتن در محیط های جدید، برخورد با افراد غریبه و حیوانات می ترسند. این ترس ها طبیعی بوده و نمی توان آن ها انکار نمود. اما در صورتی که نتوان به درستی با آن ها مقابله کنید؛ ممکن است کودک در سنین بالاتر با مشکلات متعددی مواجه شود.
ممکن است کودک طی تجربه این ترس ها متوجه میزان آن ها نشود و این سری حالات را در دسته ترس ها قرار ندهد. اما به طور کلی این مجموعه تجارب گاهی تشدید یافته و کودک را دچار اضطراب می نماید. ترس از طوفان، حیوانات، افراد غریبه، دریا، تاریکی، هر کدام شرایط خاص خود را دارند و باید در مقابل هر کدام به طریق ویژه ای عمل نمود. آشنایی شما با این ترس ها و سنی که به وقوع می پیونند می تواند به شما کمک کند تا شرایط بهتری را برای فرزند خود رقم زده و بتوانید به او کمک های شایانی در زمینه مقابله با ترس هایش نمایید.
بهترین برخورد با کودک ترسو
طبیعی بودن ترس در کودکان
برخی ممکن است با این پرسش که آیا وجود ترس در کودکان طبیعی است یا خیر؛ مواجه شوند. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم این مسئله دور از انتظار نبوده و باید منتظر آن باشیم. تمامی کودکان پس از شروع دو سالگی با کشف محیط های جدید و قرار گرفتن در میان افراد مختلف دچار ترس هایی می شوند که کاملا طبیعی بوده و غیرقابل انکار هستند. عدم برخورد و مقابله صحیح با این ترس ها ممکن است کودک را با مشکلات متعددی رو به رو نماید. زیرا روحیه هر کودک با کودک دیگر متفاوت بوده در نتیجه واکنشی هم که نشان می دهند فرق دارد.
ترس هایی که کودکان در سنین مختلف تجربه می کنند
در بخش های قبل بیان نمودیم که ترس در کودکان انواع مختلفی دارد. جالب است بدانید هر کدام از این ترس ها را ممکن است کودک در یک سن خاص تجربه کند. ممکن است با خود تصور کنید که دوران کودکی تنها زمانی برای تفریح و سرگرمی بوده و ترس در این دوران بی معنی است. اما باید بدانید این مسئله اجتناب ناپذیر است. زیرا در این دوران کودک دنیای متفاوتی را تجربه نموده و تحت شرایط ویژه ای قرار می گیرد. این شرایط سطح اطلاعات کودک را افزایش می دهند و ممکن است همین دانش، وی را دچار ترس های عمیقی کند. کودک معمولا در سنین پایین تر از صداهای بلند بیشتر می ترسد، این صداها می توانند مواردی همچون صدای قطار، صدای وسایلی همچون جاروبرقی و صدای حیوانات را در بر گیرند. در برخی موارد مشاهده شده است که کودکان در سنین پایین ،ترس اینکه والدینشان آن ها را ترک کنند را نیز تجربه می کنند.
زمانی که سن کودک افزایش می یابد؛ دایره ترس های وی گسترش یافته و ترس های دیگر جایگزین تجارب قبلی او می گردند. این امر کاملا طبیعی است. زیرا به طور معمول کودکان 3 ساله، بیشتر از کودکان 5 ساله از صداهای بلند می ترسند. زیرا افرادی که سن بالاتری دارند تجربه بیشتری نیز در این مسیر به همراه خود داشته و کمتر در برخورد با چنین شرایطی دچار ترس و اضطراب می شوند.
بیشتر کودکان در سنین 6 سالگی مجددا ترس ها را تجربه می کنند و ممکن است دوباره با اضطراب هایی در زمینه صداهای بلند مواجه شوند. ترس از ارواح، ترس از افراد غریبه و عناصری همچون باد و آتش در همین سن بروز می یابد و والدین باید بتوانند با افزایش سطح دانش خود، این دوران را به خوبی مدیریت نموده و به فرزند خود در مقابله این قبیل ترس ها کمک های شایانی نمایند. پدر و مادرهای عزیز این شما هستید که باید در این دوران کنار فرزند خود مانده و موجب دلگرمی شوید تا بتواند به خوبی با آن ها مبارزه کند.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترراهکارهای مقابله با ترس در کودکان
حال که با انواع مختلف ترس در کودکان آشنا شدید؛ قصد داریم تا به بیان راهکارهایی بپردازیم که می توانند در راستای مقابله با این ترس ها به شما کمک های قابل توجه ای نمایند. این راهکارها به شرح زیر هستند:
از بروز واکنش های غیرطبیعی حین ترس کودک بپرهیزید
لازم است بدانید، به همان اندازه که نادیده گرفتن ترس ها خوب نیست؛ به همان میزان نیز نشان دادن واکنش های بسیار، نزد کودک مخرب بوده و غیرمنطقی به شمار می رود. در چنین شرایطی بهتر است یک پاسخ کاملا منطقی را برای کودک خود در نظر گرفته و در این مسیر با یک واکنش مناسب وی را راهنمایی نمایید.
دیگر به کودکتان رشوه ندهید
حمایت از کودک را فراموش نکنید
فراموش نکنید که تمامی کودکان در شرایط مختلف ترس را تجربه می کنند. پس بهتر است به هیچ عنوان حمایت از کودک خود را از یاد نبرید. اگر بخواهیم در قالب یک مثال این امر را توضیح دهیم می توان گفت اگر کودک شما از وجود هیولا می ترسد؛ لازم است در چنین شرایطی با دلگرمی دادن به او متقاعدش کنید که هیولایی وجود نداشته و ترس او بی مورد است.
ترس کودک خود را مورد ارزیابی قرار دهید
در صورتی که ترس کودک افزایش یابد لازم است به ارزیابی این ترس ها پرداخته و با انرژی بیشتر در راستای برطرف نمودن آن ها قدم بردارید. گاهی این ترس ها با شدت بالای خود، به یک فوبیا تبدیل می شوند و در ادامه روند زندگی کودک را با مشکلات بیشتری مواجه می کنند. بررسی نوع ترس می تواند دراین زمینه راهگشا بوده و به شما کمک های بسیاری نماید. در قالب یک مثال می توان گفت اگر کودک شما از سگ می ترسد؛ سعی کنید تشخیص دهید که دقیقا از چه سگ هایی می ترسد یا اگر کابوس می بینید؛ بررسی کنید که چه کابوس هایی وی را دچار وحشت می نماید. این بررسی ها می توانند راهکارهای مفیدی را پیش روی شما قرار دهند.
نتیجه گیری
ترس در کودکان طبیعی بوده و پیگیری و مقابله با آن نیز امری لازم به شمار می رود. از کودک خود بخواهید میزان ترس خود را مشخص نموده و به طور کامل آن ها را برای شما شرح دهد. سعی کنید با تمام چیزهایی که به کودک شما آرامش می دهد آشنا شوید و از آن ها جهت آرام کردن فرزند خود در مواقعی که می ترسد استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید