تاریخ امروز3 آذر 1403
نحوه برخورد با کودک بد دهن

چگونه بد دهنی کودک را ترک دهیم؟

در این مقاله می خواهیم درباره برخورد با کودک بد دهن صحبت کنیم. کودکان دارای روحیه حساس و انعطاف پذیری هستند و رفتار والدین و اعضای خانواده به شدت روی آن ها تاثیر دارد. گاه رفتاری اشتباه و ناخواسته از والدین تاثیری منفی بسیار بدی روی کودک می گذارد. پس باید در همه زمینه ها با احتیاط با آن ها برخورد شود.

یکی از مشکلات والدین این است که نحوه برخورد با کودک بد دهن چگونه باید باشد و در زمان بد دهنی چه کاری باید انجام دهیم؟ کودکان به دلایل متفاوتی ممکن است فحش و ناسزا بدهند و اکثرا هم معنی کلماتی که می گویند را نمی دانند. معمولا کودکان تا سنین پیش دبستانی معنی دشنام ها را نمی دانند و پدر و مادر هم به علت ناآگاهی از نحوه برخورد با کودک بد دهن، او را مورد سرزنش قرار می دهند که اصلا راهکار مناسبی نیست.

کودکان در سنین 3 تا 4 سالگی کم کم متوجه این موضوع می شوند که برخی کلمات توجه اطرافیان را جلب می کند و والدین به آن ها پاسخ می دهند. گاه این کلمات برای کودک جنبه شوخ طبعی دارد و برای هیجان و یا جلب توجه از آن ها استفاده می کند.

آنچه در این جا اهمیت دارد نوع و نحوه برخورد با کودک بد دهن است که در ادامه یکسری اصول برای رفتارهای این چنینی بیان می شود. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

 

بهترین با برخورد با کودک بد دهن

 

کودک را از ارزش های خانوادگی متفاوت آگاه کنید

تربیت و فرهنگ خانواده ها کاملا با هم متفاوت است و این در واکنش آن ها نبست به بد دهنی کودکان متفاوت خواهد بود. برخی از خانواده ها ناسزاهای متداولی را به راحتی استفاده می کنند و کودک در صورت تکرار با خنده و یا بی تفاوتی والدین مواجه می شود. در مقابل تربیت و ارزش در خانواده های دیگر به گونه ای است که مطلقا کاربرد چنین کلماتی را ممنوع می دانند.

والدین باید با فرزندان خود صحبت کنند و برای آنان روشن کنند که کاربرد این کلمات برای برخی کودکان و افراد دیگر آزاردهنده است و  نباید به کسی بد دهنی کنند.


چه ویتامین هایی برای کودکان ضروری است؟

 

دلیل بد دهنی کودک را بدانیم

برای نحوه برخورد با کودک بد دهن بسیار مهم است که دلیل بد دهنی او را تشخیص دهیم. در سنین متفاوت و موقعیت های محتلف دلایل بد دهنی متفاوت است. به عنوان مثال کودک 5 ساله ای که ناسزایی را در یک مکان عمومی شنیده و بدون دانستن معنی آن را تکرار می کند، بسیار متفاوت از نوجوان 13 ساله ای است که به دوست صمیمی خود فحش می دهد. ریشه یابی این موضوع در حل آن کمک بزرگی می کند.

برخی کودکان به دلیل عدم داشتن مهارت های مهم زندگی، مثل مهارت های اجتماعی و برقراری ارتباط ممکن است از کلمات توهین آمیز و نامناسبی را استفاده کنند. در این صورت به پدر و مادران توصیه می کنیم این مهارت ها را به کودکان خود آموزش دهند. چرا که ممکن است نداشتن چنین مهارتی هایی در تمام زندگی برای کودکتان مشکل بزرگتری ایجاد کند. در این مورد هم دلیل فحاشی کودکان متفاوت است، پس نحوه برخورد هم متفاوت خواهد بود.

نحوه برخورد با کودک بد دهن

الگوی خوبی باشید

قطعا رفتار والدین در تربیت و نوع رفتار کودک تاثیر بسیارزیادی دارد. بنابراین سعی کنید در زبان گفتاری و رفتار خود احتیاط کرده و از کلمات رکیک استفاده نکنید. چون کودکتان این کار را تکرارمی کند. دلیل تکرار کار کودکان این است که آن ها کلا دوست دارند مانند بزرگ تر ها رفتار کنند و حتی گفتن این جمله که نباید بد دهنی کنید و این کار مخصوص بزرگتر ها است، موثر نیست.

اگر تاکنون خودتون در موقع عصبانیت و خشم و حتی صحبت کردن بد دهنی می کنید، تا رفتار خودتان را تغییر ندهید؛ نمی توانید به کودک خود بیاموزید که این کار را نکند. زمانی که خودتان رفتار ناسزا گفتن را ترک کنید و در زمان عصبانیت صبوری کنید، کودک عینا رفتار شما را تکرار خواهد کرد و شما به آرام او را آموزش می دهید.

الگوها همیشه تنها والدین نیستند؛ بلکه بقیه افرادی که کودک با آن ها برخورد دارد و فیلم ها و بازی های ویدیویی که کودک می بیند نیز نوعی الگوی موثر به حساب می آیند.

بنابراین، کودک مانند یک طوطی مدام در حال تکرار سخنان و رفتارهای الگوهای اطرافش است. پس باید دقت زیادی در این موضوع به خرج دهیم.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

به جلب توجه کودکتان بی اهمیت باشید

کودکان اغلب به دنبال انجام کارهایی برای جلب توجه هستند. گاه با گفتن یک کلمه بد و توهیم آمیز با خنده و یا نوع یگری واکنش از سمت والدین و اطرافیان مواجه می شوند و برای جلب توجه آن را تکرار می کنند.

نحوه برخورد با کودک بد دهن در این موارد این است که هیچ واکنشی به بی تربیتی او نشان ندهیم. اگر باز هم به تکرار این کار ادامه داد؛ پس از بی توجهی به آرامی و با دلایل قابل درک برای او توضیح دهیم که کارش اشتباه است و نباید این کلمات را بیان کند.

 

برای بد دهنی کودک قانون گذاری کنید

در زمانی که بد دهنی کودک از حد خارج شده و به مشکلی اساسی تبدیل شده است، برای ترک آن بهتر است قوانینی توسط والدین وضع شود. این قوانین کم کم عادت او را کمرنگ می کنند. برای مثال به او بگویید تنها در صورتی می تواند از کلمات زشت استفاده کند که در اتاقش تنها است و هیچ کس صدای او را نمی شوند. در موادی می توان به او بگویید که اگر هنگام عصبانیت بد دهنی می کند و نمی تواند به راحتی این کار را ترک کند، در زمان عصبانیت و قبل از گفتن حرف های دردسرساز از محل دور بشود تا بتواند خود را آرام کند. با توجه به شرایط تربیتی و سن کودک می توان قوانین دیگری برای ترک این عادت وضع کرد و به صورت مداوم به او یادآوری کنید.


روش های طلایی برای مذاکره کردن با کودک

 

عواقبی را برای بد دهنی کردن کودک در نظر بگیرید

اگر مورد قانون گذاری موثر واقع نشد؛ در مرحله بعد باید عواقب ناخوشایندی برای بد دهنی کودک در نظر بگیرید. برای تاثیر گذاری بیشتر می توان در این عواقب بقیه اعضای خانواده حتی والدین هم شریک شوند.

به طور مثال ظرفی قرار دهید تا هر فرد که از کلمات نامناسب استفاده کرد، مقداری از پول خود را در آن قرار دهد. با این کار فحش دادن باعث ضرر مالی برای کودک می شود. البته این کار برای کودکانی موثر است که مقداری پول برای خودشان دارند.

پول های جمع شده را باید صرف کارهای خاص کرد. نکته ای که وجود دارد این است که کاری که با این پول ها انجام می شود؛ نباید برای کودک سودی داشته باشد. مثلا اگر برای تفریحات و خرید و یا امور خیریه استفاده شود، کودک بیشتر برای فحش دادن و پول دادن ترغیب می شود و یا فکر می کند ناسزا گفتن باعث کمک به نیازمندان می شود.

خرج کردن این پول برای کاری مثل پرداخت قبض های منزل ایده ای مناسب است.

نحوه برخورد با کودک بد دهن

فحش ندادن را مساوی با پاداش دادن به کودک قرار دهید

یک کار دیگر برای برخورد با کودک بد دهن این است که برای فحش ندادن او یک پاداش در نظر بگیرید. با این روش او متوجه می شود که با ادبی و عدم فحاشی سودی به او می رساند.

یک روش دیگر برای اینکار سیستم اقتصاد ژتونی است. به این معنا که با هر رفتار مثبت یک ژتون یا کارت هدیه دریافت کند و جمع شدن تعدادی خاص از آن ها به یک پاداش بزرگ و مورد علاقه کودک ختم شود. انگیزه ایجاد شده در او باعث می شود کم کم عادت بد دهنی را ترک کند و کلمات مثبت را جایگزین کند.

 

نکته

از نگرانی های مهم والدین این است که اگر در مهمانی یا مکان های عمومی کودک فحش داد چه کاری انجام دهند؟

در این زمان باید او را از جمع کنار بکشید و به او بگویید که حرکتش خیلی زشت بوده و باید به آن پایان دهد. مهم تر از آن این است که قبل از مهمانی به او گوشزد کنید که فحش و کلمات نامناسب را تکرار نکند. همچنین می توانید او را از قبل تشویق کنید؛ به نوعی حس مسئولیت و وجدان در او ایجاد کنید. باید دقت کنید که این کار موجب شرطی شدن او و عادتش نشود. اگر هیچ کدام از این روش ها موثر نشد، همراه با او جمع را ترک کنید تا حد و مرز خودش را متوجه شود و رفتارش را کنترل کند.

 

نتیجه گیری

کودکان دارای روحیه حساس هستند و هر نوع رفتاری با آن ها مستقیم یا غیر مستقیم نتیجه ای دارد. یکی از رفتار های نامناسب کودکان، فحش دادن و گفتن کلمات توهیم آمیز به دیگران است. برای کنار گذاشتن این عادت نوع رفتار خانواده خیلی مهم است و با عصبانیت و سرزنش نمی توان این عادت را در کودک ترک داد.

در طی مقاله اصول مهمی را برای برخورد با کودک بد دهن برای شما بازگو کردیم. به طور کلی از هر روشی که استفاده می کنید باید هدف نهایی و بلند مدت این باشد که کودک متوجه شود، زبان و نوع حرف های او روی اطرافیانش تاثیر دارد. بنابراین او یاد می گیرد نباید در هیچ زمانی حتی موقع عصبانیت بد دهنی و بی ادبی کند. به او بیاموزید که فحاشی برای گرفتن حقش اصلا کاری درست و موثر نیست و فقط او را در نظر دیگران فردی بد جلوه می دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.