معمولا با به دنیا آمدن کودک جدید، اکثر والدین با دغده هایی مثل خرید وسایل زیبا، نحوه یادگیری کودکان، رفتار درست با کودک و تربیت او مواجه می شوند. اما شما به عنوان یک پدر و مادر خوب باید به مسئله ی مهم دیگری، یعنی ایمنی کودکان خود هم توجه نشان دهید.
ایمنی کودک در داخل و خارج از منزل موضوع بسیار مهمی است که متاسفانه بسیاری از والدین از آن غافلند. عدم اطلاع والدین از اصول ایمنی و توانایی هایی که کودکشان دارد، می تواند به بروز حوادث مختلفی منجر شود. بنابراین لازم است والدین با تمام ایمنی های مهم کودک خود آشنا باشند تا به مشکل بر نخورند.
ایمنی کودکان با توجه به سن آن ها و محلی که در آن قرار دارند (آشپزخانه، حمام، پارک، زمین بازی و...) متفاوت است. به همین منظور، ما تصمیم داریم در این مقاله به بررسی ایمنی هایی کودک در سنین مختلف، و آموزش برخی از مهارت های ایمنی به کودکان بپردازیم. پس در صورت تمایل ما را تا انتهای مطالب همراهی کنید.
آشنایی با ایمنی های مهم کودکان
سقوط
از لحظه ای که کودک شما مهارت غلتیدن را پیدا کند، احتمال سقوط کودک در جاهای مختلفی مثل تخت، مبل، صندلی، میز تعویض پوشک و... وجود دارد. به همین دلیل به هیچ عنوان نباید کودک را در مکان های مرتفع و بدون محافظ رها کنید. حتی چند لحظه غفلت شما هم ممکن است به سقوط کودک و آسیب دیدنش منجر شود.
کودک شما در هر سنی که باشد، خطر سقوط کردن برایش وجود دارد. به خصوص در سنین 6 ماهگی تا 2 سالگی که کودک مهارت سینه خیر رفتن، راه رفتن و ایستادن را پیدا می کند. به همین دلیل لازم است که حتما برای ایمنی کودکان، پنجره ها را ایمن کرده و برای پله ها درب محافظ تهیه کنید.
نکته مهم دیگری که در خصوص ایمنی کودک خود باید به آن توجه کنید، لبه های تیز و برنده وسایل اطراف است. کودک شما برای ایستادن و راه رفتن ممکن است به هر ابزاری دست بزند و نوک تیز لبه مبل، میز و... می تواند به او آسیب وارد کند.
بعضی از والدین هم به اشتباه برای کودک خود واکر مخصوص تهیه می کنند؛ این وسیله ممکن است در مدت زمان کوتاهی که شما مراقب کودک نباشید، او را به وسایل داغ مثل گاز، فر و یا بخاری برساند.
خفگی
کودکان تا قبل از یک سالگی سعی می کنند از طریق نزدیک بردن اجسام به دهان خود، به شناخت در مورد محیط برسند. به همین دلیل به هیچ وجه اشیا کوچک را در دسترس کودکان خود قرار ندهید. همچنین لازم است اسباب بازی های کودک را چک کنید که قطعات ریزی نداشته باشند.
یکی دیگر از مواردی که باید در رابطه با ایمنی کودکان بدانید، خواباندن کودک در محل مخصوص خود است. به این ترتیب از افتادن پتوهای سنگین والدین روی دهان آن ها و خطر خفگی جلوگیری خواهد شد. همچنین باید دقت کنید که کیسه های پلاستیکی در اطراف کودک نباشد، چون ممکن است این کیسه ها روی دهان کودک چسبیده و تنفس او را دچار مشکل کند.
چگونه بد دهنی کودک را ترک دهیم؟
سوختگی
کودکان از سه ماهگی به بعد دیگر توانایی برداشتن وسایل مختلف را پیدا می کنند. به همین دلیل لازم است که مراقبت بیشتری به خرج داده و کودک را در کنار خوراکی های داغ یا وسایلی مثل اتوی داغ و... رها نکنید.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترغرق شدگی
کودکانی که در سنین 6 تا 12 ماهگی قرار دارند، بیش از هر سن دیگری در معرض خطر غرق شدگی هستند. زیرا کودکان در این سن تمایل زیادی به آب بازی دارند و شما باید در هنگام حمام بردن و قرار دادن آن ها در وان حسابی مراقب باشید.
باید توجه داشته باشید که حتی اگر میزان آب کمتر از 4 اینچ باشد، باز هم خطر غرق شدگی و خفگی برای کودکان وجود دارد. پس به هیچ وجه آن ها را حتی در کنار یک سطل آب هم تنها نگذارید. اگر هم در منزل شما استخر وجود دارد، باید حتما به دور آن نرده بکشید.
مسمومیت
کودکان بسیار کنجکاو هستند و هر چقدر که سن آن ها بالاتر برود، این کنجکاوی بیشتر هم خواهد شد. به همین دلیل بهتر است مواد شیمیایی مختلف مثل شوینده ها، داروها، رنگ ها و... را دور از دسترس آن ها قرار دهید.
وسایل نقلیه
به هیچ عنوان کودکان خود را در ماشین تنها نگذارید و برای آن ها صندلی مخصوص کودک تهیه کنید. در هنگام حضور کودک در وسیله نقلیه، حتما باید تمام درب های خودرو قفل باشد.
کودکان چپ دست چه ویژگی هایی دارند؟
آموزش نکات ایمنی به کودکان
تا اینجای مطالب، مواردی در رابطه با ایمنی کودکان را به شما معرفی کردیم. اما علاوه بر مراقبت های والدین، خود کودکان هم باید از نکات ایمنی اطلاع داشته باشند. در واقع مهارت ها و نکات ایمنی یکی از موارد مهمی است که شما باید به کودک خود آموزش دهید.
معمولا زمانی که کودکان به مهد می روند، در آن جا برخی از مهارت های ایمنی را آموزش می بینند. اما تا زمانی که این آموزش ها در منزل دنبال نشود، در فکر و ذهن کودک نهادینه نخواهد شد.
این آموزش ها علاوه بر اینکه آسیب پذیری کودک را کمتر کرده و به سلامت جسمی او کمک می کند، در حفظ سلامت روحی کودک و افزایش اعتماد به نفس و خود باوری هم موثر خواهد بود و تا حدودی از وابستگی بیش از اندازه به پدر و مادر جلوگیری می کند.
نحوه آموزش نکات ایمنی به کودکان
اولین چیزی که باید به کودک خود آموزش دهید، بازی نکردن با وسایل خطرناک مثل لوازم برقی، چاقو، کبریت و انجام ندادن کارهای خطرناک است. شما باید تمام وسایل پرخطر منزل را به همراه آسیبی که ممکن است به کودک برساند، با صبر و حوصله به او توضیح دهید. اطلاعاتی که به کودک می دهید و نحوه بیان آن باید متناسب با سن کودکان شما باشد. اما در هر صورت نباید توضیحات غیرواقعی و غیر ملموس به کودک ارائه دهید؛ چرا که در این صورت کودک خطرات را جدی نخواهد گرفت.
یک روش خوب برای آموزش نکات ایمنی به کودک، استفاده از فیلم های مختلف، بازگو کردن خطرات در قالب یک داستان، نمایش آسیب ها به صورت بازی و... است. شما باید هدف های دراز مدت داشته باشید و از هر فرصتی برای آموزش به کودک خود استفاده کنید.
لازم به ذکر است نحوه بیان شما باید به گونه ای باشد که کودک فقط از خطر آگاه شود، نه اینکه او را دچار استرس و ترس کنید.
نتیجه گیری
ایمنی کودکان موضوع مهمی است که والدین باید به آن توجه ویژه نشان دهند. شما باید به خوبی از ایمنی های کودک مطلع بوده و فرزند خود را از خطر حفظ کنید. علاوه بر این، در کنار مراقبت های والدین، بهتر است نکات ایمنی را به خود کودک آموزش داد تا هم از خطرات مصون بماند، و هم شخصیت او مستقل تر و با اعتماد به نفس بیشتر بار بیاید. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید