تاریخ امروز3 آذر 1403
درمان آرتریت در نوجوانان

از علائم تا روش های درمان آرتریت در نوجوانان و کودکان

آرتریت نوعی بیماری است که معمولا در کودکان و نوجوانان کم سن و سال رخ می دهد. این بیماری سبب بروز التهابات مفاصلی، گرفتن مفاصل و حس درد شدیدی می گردد. در واقع هدف از درمان کردن آرتریت در نوجوانان، کاهش دادن تورمات، حفاظت از حرکت مفاصل های که دچار آسیب شده اند و کم کردن درد است. از آن جایی که این بیماری با تعدادی عوارض مثل آسیب دیدن بافت های نرم، گرفتن و سفت شدن عضلات و یا مشکل مفصل را به دنبال دارد، برای درمان آرتریت در نوجوانان باید اول تشخیص سپس درمان و جلوگیری انجام گردد.

 

عوامل بروز آرتریت در نوجوانان

در واقع این بیماری، یک نوع بیماری خود ایمنی محسوب می شود که سیستم ایمنی خود بدن در آن به شکل اشتباهی به بافته های مفصلی حمله کرده و به آن ها آسیب می رساند.این مسئله موجب ایجاد تورم، سفتی، گرفتگی و درد و ملتهب شدن آن ها می گردد. بعضی از کودکان به صورت ژنتیکی در معرض مبتلا شدن به این بیماری قرار خواهند گرفت؛ همچنین دیگر عوامل نیز مثل میکروب، ویروس و باکتری نیز می تواند سبب تحریک شدن این عارضه می گردد.

 

انواع آرتریت در نوجوانان

بیماری آرتریت دارای انواع مختلفی است که در ادامه آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد:

 

آرتریت روماتوئید سیستمیک

معمولا این نوع بیماری حدود ده تا بیست درصد از نوجوانان را به خود درگیر خواهد کرد. این نوع آرتریت تب های دورهای را به همراه خود دارد که ممکن است بین 3 روز تا 2 هفته به طول بینجامد. علاوه بر این ها این بیماری می تواند سبب متورم شدن کبد، غده های لنفاوی و یا طحال، ملتهب شدن غشاهای قلب، ملتهب شدن غشا دور ریه و راش پوستی بدون خارش را به دنبال داشته باشد.

 

الیگو ارتریت

معمولا این عارضه حدود بیش از پنجاه درصد از نوجوانان را درگیر خواهد کرد. به طور کلی الیگو آرتریت مفصل های بزرگ بدن را مورد حمله قرار می دهد و در مدت زمان کم تر از 6 ماه می تواند یک الی چهار مفصل را مورد آسیب خود قرار دهد.


چه ویتامین هایی برای کودکان ضروری است؟


 

آرتریت روماتوئید پلی آرتیکولار

این بیماری معمولا 30 درصد از نوجوانان درگیر خواهد کرد و به طور کلی بیشتر به مفصل های کوچک بدن آسیب می رساند. و این آسیب حدود 5 تا 6 ماه طول می کشد.

 

آرتریت پسوریاتیک

معمولا این نوع از آرتریت هنگامی اتفاق می افتد که آرتریت به همراه یک عارضه پوستی به نام پسوریازیس باشد و شخص مبتلا شده به راش پوستی شدید و یا متوسط مبتلا شده باشد.

درمان آرتریت در نوجوانان

علائم ابتلا به آتریت در نوجوانان

تمام انواع بیماری آرتریت در نوجوانان دارای یک سری نشانه ها شبیه به هم است که بعضی از آن ها شامل حس درد، بروز تورمات، ملتهب شدن، حس گرما و بروز حساسیت ها در مفصل های آسیب می شود. معمولا این عوامل ذکر شده با حس خشکی و سفت شدن همراه خواهد بود و حس سردی و خشک شدن مفصل ها در مواقع صبح و آخر شب بیشتر و دردناک  تر خواهد شد. خشک شدن مفصل های زانو سبب این می شود که کودکان و یا نوجوانان در هنگام راه رفتن لنگان لنگان راه بروند.

  • بعضی از کسانی که به این عارضه مبتلا می گردند، دچار رشد مفصل ها به صورت ناهماهنگی می شوند. رشد کردن استخوان در مفصل هایی که آسیب دیده می شوند نسبت به مفصل های سالم، یا کم تر است با بیشتر!
  • به طور معمول عارضه الیگو آرتریت سبب ملتهب شدن چشم ها می گردد. این اختلال به وجود آمده به وسیله پروتئین هایی که در خون هستند موجب بروز تورمات می شود.
  • بیماری آرتریت روماتوئید سیستمیک می تواند باعث بروز راش پوستی و یا تب شدید شده و غده های لنفاوی را متورم کند.

 

چگونه آرتریت در نوجوانان تشخیص داده می شود؟

آرتریت در نوجوانان با به کارگیری روش های مختلفی مثل معاینه های جسمی، عکس برداری با اشعه ایکس و تست خون توسط پزشکان تشخیص داده خواهد شد. پزشک متخصص به صورت کامل سابقه های پزشکی شخص مبتلا را مورد بررسی قرار داده و ارزیابی می نماید. تا با این کار بتواند عواملی را که باعث شده است کودک در معرض این عارضه قرار بگیرد را بشناسد.

  • اگر علائم و علامت های بیماری آرتریت بیش تر از 6 ماه به طول بینجامد، پزشک شخص مبتلا شده را به صورت خیلی دقیق معاینه جسمی می کند تا بتواند به وسیله معاینه جسمانی، بدشکل بودن و متلهب شدن اطراف مفصل ها را تشخیص بدهد. همچنین پزشک غده های لنفاوی گردن و زیر بغل را از لحاظ متورم شدن مورد بررسی قرار می دهد.
  • پزشک  از بیمار آزمایش خون می گیرد و از نمونه خون برای انجام دادن چند آزمایش استفاده می کند. او آنتی بادی های ضد هسته را مورد بررسی خود قرار می دهد. در واقع آنتی بادی های ضد هسته پروتئین های هستند که سلول های سالم بدن را مورد حمله قرار می دهند. علاوه بر این ها پزشک معالج، فاکتورهای روماتیسم را نیز بررسی می کند و از آن ها برای متمایز کردن انواع آرتریت در نوجوانان استفاده خواهد کرد.
  • به وسیله عکس برداری با اشعه ایکس می توان، هرنوع بدفرمی و ناهنجاری را در بافت های دور مفاصل آسیب دیده را مشاهده کرده و تشخیص داد. استفاده از روش عکس برداری توسط اشعه ایکس، کمک می کند که بتوان دیگر اختلالات را که روی مفصل ها موثر هستند را تشخیص داد، مانند شکستن استخوان ها یا سرطان استخوان!

 

روش های درمان آرتریت در نوجوانان

تعدادی روش برای درمان آرتریت در نوجوانان وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:


تاثیرات مثبت و منفی بازی های ویدیویی بر نوجوانان


 

مصرف دارو

مهم ترین قسمت فرایند درمان کردن آرتریت نوجوانان، استفاده از دارو است. بیشتر کودکانی که به این عارضه مبتلا می شوند نیاز دارند تا در مدت زمان بسیار طولانی از یک سری دارو های خاص استفاده کنند تا این بیماری غیر فعال شده و خاموش شود. بعد از این که حس گرما، تورم و درد در مفصل ها برطرف شد، پزشک می تواند در رابطه با قطع کردن داروهای کودک تصمیم بگیرد. مصرف داروهای زیر می تواند به درمان آرتریت نوجوانان کمک کند:

  • داروهایی که غیر استروئید و ضد التهاب هستند
  • داروهای ضد روماتیسم
  • داروهایی با ترکیبات ضد بیولوژیک
  • داروهای کورتیکواستروئید

درمان آرتریت در نوجوانان

استفاده کردن از اسپیلت

استفاده نمودن از اسپیلت برای کودکانی‌ که به آرتریت مبتلا هستند می تواند بسیار مفید باشد. می توان براساس دستور پزشک معالج در زمان کودکی و فقط در زمان خواب، جهت جلوگیری از خشک شدن مفصل ها و کاهش مقدار التهاب آن ها از اسپلیت استفاده نمود.

 

نتیجه گیری

بیماری آرتریت در نوجوانان دارای انواع مختلفی است که این انواع با هم علائم های مشابهی دارند. به وسیله دارو می توان از تشدید شدن این بیماری جلوگیری کرد. تشخیص آرتریت به وسیله روش های مختلفی مثل آزمایش خون و یا عکس برداری انجام می شود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.