با گرم شدن هوا در بهار و تابستان، افراد زیادی وقت خود را بیرون از خانه می گذرانند؛ اما باید به یاد داشته باشیم که گرمای هوا می تواند باعث بالا رفتن جمعیت حشرات و ایجاد نیش و گزش شوند. حشرات معمولاً خطری برای انسان ندارند، اما گاهی اوقات می توانند مشکل آفرین باشند. اگرچه اکثر گزش ها و نیش حشرات برای مدت کوتاهی درد و سوزش به همراه دارند. اما برخی از حشرات می توانند ناقل بیماری هایی مانند مالاریا، تب خونریزی کننده کریمه کونگو، سالک و یا باعث عفونت و واکنش های آلرژیک شوند. کک ها، کنه ها، پشه ها و مگس ها به ویژه در انتقال بیماری ها از فردی به فرد دیگر معروف هستند. به همین دلایل، ما لیستی از راه هایی را تهیه کرده ایم که می توانید از خود و خانواده خود در برابر نیش و گزش حشرات در طول سال محافظت کنید.
چگونه از نیش حشرات جلوگیری کنیم؟
اگرچه اجتناب از نیش حشرات دشوار است، اما اقدامات ساده ای وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود در برابر نیش حشرات انجام دهید. در اینجا چند روش آسان برای در امان ماندن در برابر حشرات ارائه شده است:
دور کردن حشرات از محیط خانه
برای جلوگیری از نیش حشرات، در وهله اول باید محل های پرورش و جذب حشرات در محل زندگی خود را به حداقل برسانیم. با انجام راهکارهای زیر می توانید به کاهش حشرات در فضاهای بیرونی زندگی خود کمک کنید.
استفاده از توری و حفاظ برای درها و پنجره ها
مهم ترین نکته برای محافظت از خانه خود در برابر گزش و نیش حشرات، این است که مانعی ایجاد کنید تا حشرات نتوانند وارد خانه شما شوند. تا جایی که ممکن است درها و پنجره ها را بسته نگه دارید و یا آن ها را با توری بپوشانید و همیشه رختخواب، کاناپه و سایر اثاثیه را از نظر وجود حشرات موذی بررسی کنید.
برای جلوگیری از نیش حشرات آب های راکد را از بین ببرید
پشه ها در آب راکد تکثیر می شوند. در نتیجه سعی کنید در حیاط و یا تراس محل زندگی خود آب راکدی وجود نداشته باشد. ظروفی که آب باران را جمع آوری می کنند را خالی کرده و برگردانید. همچنین ناودان های خانه خود را تمیز و عاری از زباله هایی کنید که می توانند آب را نگه دارند.
چطور از شر حشرات خانگی خلاص شویم؟
کوتاه کردن چمن ها
چمن های بلند را کوتاه کنید و برگ های ریخته شده را جمع آوری کنید. کنه ها اغلب در علف ها و چمن های بلند یافت می شوند. برای کاهش جمعیت کنه در حیاط خود، چمن ها را کوتاه کرده و باغچه خود را تمیز کنید.
استفاده ار لامپ آفتابی
لامپ های بیرونی خانه را با لامپ هایی که نور زرد دارند جایگزین کنید. انواع حشرات از جمله پشه ها به سمت چراغ های بیرونی خانه جذب می شوند. به نظر می رسد نور گرم و زرد این لامپ ها، حشرات پروازی کمتری را نسبت به لامپ های رشته ای معمولی با نور سرد جذب می کند.
نگه داری گیاهان دافع حشرات
نگهداری گیاهانی مانند: اسطوخودوس، نعناع، سیر، دارچین می تواند باعث دور شدن حشرات از محل زندگی شما شود.
جلوگیری از نیش حشرات در فضای باز
برخی از فعالیت ها شما را بیشتر در معرض خطر گزش حشرات قرار می دهد. پیاده روی، کار با حیوانات و بازدید از مزارع و مناطق جنگلی احتمال گزیده شدن شما توسط حشرات را افزایش دهد. اگر به پیک نیک و یا فضای باز می روید، سعی کنید نکات زیر را به یاد داشته باشید:
برای جلوگیری از نیش حشرات از خوشبوکننده ها استفاده نکنید
هنگام برنامه ریزی برای گذراندن وقت در خارج از منزل، از زدن لوسیون، عطر، و یا صابون های معطر خودداری کنید. حشرات بوی شیرین را دوست دارند و به سمت شما جذب می شوند. بنابراین، محصولات بدون بو را انتخاب کنید و لباس و پوست خود را با مواد دافع حشرات بپوشانید.
از پوشیدن لباسهای روشن خودداری کنید
لباس های روشن و گلدار، حشرات از جمله زنبورهای عسل را جذب می کند.
از آب های راکد و مناطق پر درخت دوری کنید
حشرات به ویژه پشه ها در حوضچه های آب جمع می شوند. کنه پستاندارانی مانند کنه گوزن و آهو که حامل بیماری لایم هستند، بیشتر در مناطق پردرخت با علف های زیاد وجود دارد.
مواد دافع حشرات
استفاده از مواد دافع حشرات یک راه موثر برای جلوگیری از گزش حشرات است. انواع مواد دافع حشرات عبارتند از:
DEET
هیچ دافع حشره ای به اندازه DEET موثر نیست. طبق نظر آکادمی اطفال آمریکا، DEET نباید برای نوزادان زیر 2 ماه استفاده شود. بنابراین کودکان را به طور کامل با لباس ضخیم و پتو بپوشانید و در صورت امکان از پشه بند استفاده کنید.
پیکاردین
برای جلوگیری از گزش کنه و پشه بسیار موثر است.
روغن اکالیپتوس و لیمو
این روغن ضروری یک دافع طبیعی حشرات است که مالیدن آن به پوست بدن می تواند حشرات را از شما دور کند.
روش های دفع انواع آفت حبوبات و برنج
پوشیدن لباس مناسب برای جلوگیری از نیش حشرات
هنگامی که قصد گذراندن وقت در طبیعت یا مناطق جنگلی دارید، لباسی بپوشید که از شما در برابر حشرات محافظت کند. سعی کنید مانی که در طبیعت هستید، از کلاه، لباس های با آستین دار، کاپشن، شلوار، جوراب، کفش یا چکمه استفاده کنید.
در صورت گزیدگی چه باید کرد؟
حتی اگر تمام اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنید، باز هم ممکن است توسط یک حشره گزیده شوید. خوشبختانه اکثر نیش ها و گزش های حشرات را می توان با خیال راحت در خانه درمان کرد. اگر در معرض نیش حشرات قرار گرفتید اقدامات زیر را انجام دهید:
- محل گزیدگی را با آب گرم و صابون ضدعفونی کنید.
- از لمس یا خارش محل گزیدگی خودداری کنید. این می تواند پوست شما را تحریک و ملتهب کند.
- برای نیش های دردناک مانند نیش زنبور، از مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کنید. همیشه دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید و از دوز مناسب استفاده کنید.
- برای تسکین خارش نیش حشرات، از کیسه یخ یا کرم ضد خارش بدون نسخه مانند هیدروکورتیزون استفاده کنید. گزینه دیگر این است که از آنتی هیستامین خوراکی بدون نسخه استفاده کنید.
اگر مطمئن نیستید که واکنش بدن شما در برابر نیش حشرات طبیعی است یا نه، توصیه می کنیم با یک متخصص مشورت کنید. در صورت نگرانی از گزش یا نیش، یا در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر فورا با پزشک تماس بگیرید یا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
- طول کشیدن و یا شدید شدن علائم بیش از چند روز
- ایجاد عفونت، تورم شدید یا قرمزی در اطراف محل نیش حشره
- تب یا بدن درد شدید
- مشکل در تنفس
- سرگیجه
- تهوع یا استفراغ
- تند شدن ضربان قلب
- مشکل در بلع یا تورم گلو، دهان یا صورت
- غش یا بیهوشی
نتیجه گیری
حشرات در طول سال فعال هستند و در فصل گرما بیش از زمان های دیگر می توانند باعث نیش و گزیدگی شوند و برخی از آن ها می توانند ناقل بیماری های خطرناک باشند. رعایت بهداشت در محل زندگی و استفاده از مواد دافع حشرات و پوشیدن لباس مناسب در طبیعت و فضای باز، می تواند در برای جلوگیری از نیش حشرات موثر باشد. در صورت بروز واکنش های جدی یا آلرژیک در برابر نیش حشرات، به پزشک مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید