تاریخ امروز2 آذر 1403
بهترین روش برای مراقبت از ناخن طبیعی - روژه

بهترین روش برای مراقبت از ناخن طبیعی

بهترین روش برای مراقبت از ناخن طبیعی

مراقبت از ناخن طبیعی یکی از نکات مهم در حفظ زیبایی و سلامت دستان است. ناخن های سالم نه تنها زیبایی دستان را افزایش می دهند بلکه نشان دهنده بهداشت عمومی و مراقبت از خود است. در این راستا، استفاده از بهترین روش ها برای مراقبت از ناخن های طبیعی امری اساسی است. این مقاله از روژه به بررسی مراحل و تکنیک های موثر در حفظ و بهبود وضعیت ناخن ها می پردازد تا همگان بتوانند از زیبایی طبیعی ناخن های خود لذت ببرند و در عین حال به سلامتی و استحکام آنها اهمیت بدهند.

علائم سلامت ناخن های دست و پا

علائم سلامت ناخن های دست و پا می توانند نشانگر وضعیت کلی سلامتی شما باشند. تغییرات در رژیم غذایی یا کمبود ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به شکل مستقیم بر روی ناخن ها تأثیر بگذارد و عوارضی نظیر شکستگی یا آسیب آنها ایجاد کند. با درک علائم سلامت ناخن، می توان به مشکلات مرتبط با آنها پیش از افزایش یافتن، پیشگیری کرد و بهبودی خود را تسریع بخشید. استفاده از محصولات مراقبتی مخصوص ناخن پا و دست می تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در جلوگیری یا کاهش مشکلات ناخن مورد استفاده قرار گیرد.

نشانه ناخن های ناسالم

1. ناخن های نیمه شکسته یا پوسته شده

این نشانه ممکن است ناخن های ضعیف یا خشک را نشان دهد. ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی یا عوامل محیطی ناخن ایجاد شود.

2. شیارهای افقی بر روی صدف ناخن ها

این شیارها ممکن است نشان دهنده مشکلات زیرساختی در ناخن یا حتی شوک های مکرر به ناخن باشند.

3. درد در صدف ناخن ها

وجود درد در صدف ناخن ممکن است ناشی از التهاب یا آسیب به ماتریکس ناخن باشد.

4. تغییر در ضحامت ناخن؛ نه فقط به معنای نازک شدن

این تغییر ممکن است به اختلالات در رشد ناخن، مشکلات گوناگون سلامتی، یا تغییرات در محیط زیست (مثل تغییرات فصلی) اشاره کند.

5. تغییر رنگ ناخن ها

تغییر رنگ ممکن است ناشی از عوامل خارجی مثل رنگ های ناخن مصنوعی، عفونت ها، یا مشکلات سلامتی باشد.

6. ناخن های قاشقی

ناخن های قاشقی ممکن است ناشی از بیماری های ناخن، آسیب مکرر، یا تغییرات مواد غذایی باشد.

7. نقاط سفید کوچک در قسمت های مختلف ناخن

نقاط سفید ممکن است ناشی از آسیب یا خلقی در ناخن باشند، و گاهی اوقات به عنوان نشانه کمبود کلسیم نیز شناخته می شوند.

8. پوست قرمز و ملتهب اطراف ناخن ها

این نشانه ممکن است به وجود التهاب، عفونت یا حتی پوستهای خشک اطراف ناخن اشاره داشته باشد.

9. جدا شدن ناخن

جدا شدن ناخن ممکن است به علل مختلفی از جمله آسیب، التهاب، یا اختلالات در رشد ناخن رخ دهد.

10. سوراخ شدن ناخن

وجود سوراخ در ناخن ممکن است به علل آسیب، عفونت یا بیماری های خاص ناخن ایجاد شده باشد.

نشانه های سلامت ناخن های دست و پا

ناخن ها می توانند نشانگر وضعیت سلامتی شما باشند. سلامتی ناخن به ویژه در دست ها و پاها می تواند اطلاعات مهمی درباره سلامت عمومی شما ارائه دهد. نشانه هایی که بر روی سلامت ناخن اشاره دارند، می توانند شامل چند مورد اساسی باشند.

ناخن ها باید به رنگ صورتی مایل به سفید باشند، که این رنگ نمایانگر سلامت و خوبی ناخن هاست. همچنین، قسمت سفید و هلالی شکل در پایه ناخن ها باید به وضوح قابل مشاهده باشد، که نشان از فعالیت نرمال سلول های ناخن و سلامت ماتریکس ناخن است.

ناخن ها و سر سفید آنها باید هم اندازه باشند، نمایانگر تعادل در رشد و ساختار ناخن ها و سلامت این بخش از بدن می باشد. همچنین، وجود پوسته های تازه در اطراف ناخن نشان دهنده فعالیت سلول های پوست و سلامت پوست اطراف ناخن می باشد.

با توجه به این نشانه ها، مراقبت از ناخن ها و توجه به سلامت آنها امری اساسی است تا مشکلاتی احتمالی جلوگیری و سلامتی عمومی بهبود یابد.

روش های مراقبت از ناخن طبیعی

برای حفظ سلامت ناخن های خود، می توانید به روش های زیر توجه کنید.

  • رعایت نظافت دست ها و ناخن ها: همیشه دست ها و ناخن ها را تمیز نگه دارید. شستشوی منظم دست ها باعث حفظ سلامتی ناخن ها می شود.
  • کوتاه کردن منظم ناخن ها: ناخن ها را به طور منظم کوتاه کنید تا از شکستگی و آسیب جلوگیری شود.
  • اولویت دادن سلامت ناخن ها بر طول آن ها: توجه به سلامت ناخن ها بر اهمیت طول آنها تأکید می کند.
  • عدم کندن پوست های اطراف ناخن: اجتناب از کندن پوست های اطراف ناخن به پیشگیری از التهابات و مشکلات ناخن کمک می کند.
  • استفاده از لاک های پوششی: استفاده از لاک های پوششی با کیفیت می تواند ناخن ها را در برابر خطرات مختلف محافظت کند.
  • عدم کاشت و ژلیش ناخن: اجتناب از کاشت و ژلیش ناخن به حفظ سلامت طبیعی آنها کمک می کند.
  • آبرسانی و حفظ رطوبت ناخن و پوست اطراف آن: استفاده از مرطوب کننده و حفظ رطوبت ناخن و پوست اطراف آن برای جلوگیری از خشکی و شکستگی مفید است.
  • مصرف پروتئین های خوراکی مانند گوشت و …: مصرف غذاهای حاوی پروتئین می تواند به قوت و سلامت ناخن ها کمک کند.
  • استفاده از دستکش به هنگام ظرف شستن: استفاده از دستکش در مواقعی که با مواد شوینده سر و کار دارید، از آسیب به ناخن ها جلوگیری می کند.
  • استفاده از ابزار و محصولات مراقبت از ناخن پا و دست با کیفیت: استفاده از ابزارها و محصولات مراقبتی با کیفیت می تواند به بهبود و حفظ سلامتی ناخن ها کمک کند.

روش درمان و حفظ سلامت ناخن های دست و پا

روش های درمان و حفظ سلامت ناخن های دست و پا، علاوه بر مواردی که به شکستگی و آسیب های دیگر اشاره شد، به تغییر رژیم های غذایی و حذف بعضی مواد غذایی نیز بستگی دارد. این تغییرات ممکن است باعث نپذیرفتن ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد نرمال و استحکام ناخن ها شوند، که در نهایت منجر به شکستگی و آسیب ناخن ها می شوند.

اما نگران نباشید! با وجود محصولات مراقبت از ناخن، می توان به وسیله مواد مغذی که در آنها وجود دارد، بهبود و ترمیم بافت ناخن ها را تسریع بخشید. این محصولات می توانند در یک یا چند دوره، به سلامت و رشد ناخن ها کمک کرده و آثار آسیب ها را به حداقل برسانند. در ادامه، توضیحاتی ارائه می دهیم که با رعایت آن ها می توانید بهترین روش  برای مراقبت از ناخن طبیعی را تجربه کنید و از ناخن سالم و طبیعی خود لذت ببرید.

گام اول مراقبت از ناخن: لایه برداری و پاکسازی پوست

گام اول در روتین مراقبت از ناخن، لایه برداری و پاکسازی پوست است. شستشوی مناسب دست ها و پاکسازی پوست و ناخن اقدام اساسی برای حفظ سلامت و زیبایی ناخن هاست. پاکسازی هرگونه لاک و مواد اضافی روی ناخن با استفاده از یک پاک کننده مناسب انجام شود. بهتر است از پاک کننده ای خالی از استون استفاده شود تا پوست خشک نشود.

برای لایه برداری از پوست های مرده، از یک براش و شوینده ملایمی مانند صابون استفاده کنید. این کار به زدودن پوست های مرده کمک می کند و در نتیجه پوست نرم، شاداب و درخشان تر خواهد بود. این گام اولیه در مراقبت از ناخن به حفظ سلامت و زیبایی آنها کمک می کند و همچنین به ایجاد یک پایه سالم برای مراحل بعدی روتین مراقبت از ناخن می پردازد.

گام دوم مراقبت از ناخن: با ناخن ها با ملایمت برخورد کنید

گام دوم در روتین مراقبت از ناخن، برخورد ملایمانه با ناخن هاست. باید به یاد داشت که ناخن حساس و لطیفی دارد و نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد. به همین دلیل، توصیه می شود که هرگونه کندن یا فشار دادن با اشیاء نوک تیز زیر ناخن اجتناب شود، زیرا ممکن است باعث کنده شدن و صدمه آوردن به لایه ناخن شود.

در این راستا، استفاده از دستکش در هنگام شست و شوی ظروف یا لباسها، به عنوان یک اقدام ایمن و مراقبتی، پیشنهاد می شود. این دستکش باعث حفاظت پوست و ناخن از هرگونه آسیب می شود. این تدابیر از مهم ترین نکات اصول روتین مراقبت از ناخن به شمار می روند و با اجرای آنها، سلامت و زیبایی ناخن ها بهتر حفظ می شود.

گام سوم مراقبت از ناخن: ناخن هایتان را به صورت روتین مرتب کنید

گام سوم در روتین مراقبت از ناخن، کنترل و مرتب کردن ناخن هاست. ناخن ها همانند موها نیاز به مراقبت و توجه دائمی دارند. حتی اگر به ناخن های بلند علاقه دارید، باید حداقل هر دو هفته یک بار آن ها را کوتاه کنید تا از شکنندگی و آسیب به آنها جلوگیری شود. مراقبت از ناخن های شکننده در مراحل ابتدایی نیاز به کوتاهی و مرتب کردن منظم دارد.

گام چهارم مراقبت از ناخن: کنترل بلندی ناخن

گام چهارم در روتین مراقبت از ناخن، کنترل بلندی ناخن هاست. همگی ما می دانیم که ناخن های بلند زیبا و جذاب هستند، اما در صورتی که با شکستگی ناخن تجربه داشته اید، بهتر است تا زمانی که ناخن ها به طور کامل تقویت می شوند، آن ها را به طول متعادل و کنترل شده نگه دارید. این موضوع برای مراقبت از ناخن پا نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است. به این ترتیب، می توانید از زیبایی ناخن های خود لذت ببرید و در عین حال از خطر شکستگی آنها جلوگیری کنید.

گام پنجم مراقبت از ناخن: سوهان ناخن را فراموش نکنید

گام پنجم در روتین مراقبت از ناخن، به سوهان ناخن اختصاص دارد. برای صاف کردن ناخن ها در صورت شکستگی و ناهمواری زیاد، سوهان ناخن را به یکی از اولویت های اصلی در زمینه روتین مراقبتی ناخن خود تبدیل کنید. کشیدن سوهان روی ناخن در یک جهت، به سلامت هرچه بیشتر ناخن ها کمک می کند. این اقدام می تواند به صافی و زیبایی ناخن ها کمک کرده و از ایجاد ناهمواری ها جلوگیری نماید.

گام ششم مراقبت از ناخن: نظافت وسایل مراقبت از ناخن

گام ششم در روتین مراقبت از ناخن، به نظافت وسایل مراقبتی می پردازد. بهداشت وسایل مراقبت از ناخن نکته ای حیاتی در حفظ سلامت ناخن ها است. از بین بردن قارچ و هرگونه باکتری روی وسایل مراقبتی ناخن مانند ناخن گیر، نیپر، سوهان و … برای جلوگیری از ابتلا به عفونت و هرگونه آسیب باید در روتین مراقبت از ناخن گنجانده شود. این اقدام به حفظ سلامت و آراستگی ناخن ها کمک کرده و از ریسک ابتلا به عفونت جلوگیری خواهد نمود.

گام هفتم مراقبت از ناخن: از کوتیکول ها مراقبت کنید

گام هفتم در روتین مراقبت از ناخن، مراقبت از کوتیکول هاست. امروزه با افزایش علاقه به کاشت ناخن، به مرور زمان مسائل مرتبط با هل دادن زیادی به کوتیکول ها افزایش یافته است. این عمل می تواند باعث ابتلا به عفونت و قارچ های پوستی شود. در صورت تمایل به انجام این کار در منزل، توصیه می شود که حداکثر هفته ای یک بار و پس از استحمام، به این عمل پرداخته شود.

در اینجا مطرح می شود که آیا استفاده از روغن های تقویتی برای ناخن مناسب است؟ جواب کاملاً مثبت است. استفاده از روغن های تقویتی مخصوص پس از عقب راندن کوتیکول ها توصیه می شود. این اقدام باعث آبرسانی بهتر به پوست و حفظ سلامت ناخن می شود.

گام هشتم مراقبت از ناخن: از ناخن ها با بیس کت محافظت کنید

گام هشتم در روتین مراقبت از ناخن، استفاده از بیس کت برای محافظت از ناخن هاست. اگر ناخن های شما شکننده هستند، ممکن است با استفاده از بیس کت، از شکستگی آنها جلوگیری کنید. این پوشش سخت و براق یک لایه محافظتی را روی ناخن ایجاد می کند که برای افرادی با آسیب ناخن، به عنوان یک قسمت از روتین مراقبتی ناخن توصیه می شود.

گام نهم مراقبت از ناخن: استفاده از لاک ناخن با کیفیت

گام نهم در روتین مراقبت از ناخن، استفاده از لاک ناخن با کیفیت است. اگر علاقه دارید از لاک ناخن استفاده کنید، حتماً باید محصولات باکیفیت و اورجینال را انتخاب کنید. محصولات بی کیفیت و تقلبی ممکن است به ناخن آسیب برسانند.

گام دهم مراقبت از ناخن: ممنوعیت موقت کاشت ناخن

گام دهم در روتین مراقبت از ناخن، ممنوعیت موقت کاشت ناخن است. اگرچه کاشت ناخن زیبا و جذاب است، اما برای افرادی که ناخن هایشان آسیب پذیر و شکننده هستند، بهتر است مدتی از این موضوع خودداری کنند. پولیش کشیدن روی ناخن ها ممکن است آنها را تضعیف و نازک کند. به همین دلیل، استراحت کوتاهی از کاشت ناخن به سلامت ناخن کمک خواهد کرد.

گام یازدهم مراقبت از ناخن: استفاده از ماسک مراقبت از ناخن

گام یازدهم در روتین مراقبت از ناخن، استفاده از ماسک مراقبت از ناخن است. ماسک مراقبت از ناخن را می توان به صورت دست ساز در منزل تهیه کرد. از ترکیباتی مانند نمک، آبلیمو، آب گرم، تخم مرغ و عسل، روغن زیتون، و روغن کرچک برای استحکام ناخن و حفظ سلامت آنها استفاده کرد. این مراقبت باعث آبرسانی و تقویت ناخن ها می شود.

نکات مراقبت از ناخن

در ادامه این مقاله از روژه به بررسی نکات مراقبت از ناخن می پردازیم. این نکات بهترین روش ها برای حفظ سلامتی و زیبایی ناخن های شما می باشند.

1. استفاده از مرطوب کننده

برای داشتن ناخن های نرم و منعطف در برابر ضربه های محکم، می توانید از مرطوب کننده ناخن استفاده کنید. با زدن این مرطوب کننده به پایه ناخن هایتان، می توانید زمینه بروز عفونت ها و گوشه های آن را کاهش دهید. حفظ رطوبت ناخن ها و جلوگیری از خشکی بیش از حد از اهمیت بالایی برخوردار است.

2. استفاده از سوهان های نرم

از سوهان های نرم به جای سوهان های زبر استفاده کنید. سوهان های زبر می توانند شکاف ها و ترک های کوچک در ناخن ایجاد کنند و باعث شکستن ناخن شوند. هنگام سوهان کشیدن، بهتر است آن را به صورت رفت و برگشتی روی ناخن نکشیده و به جای آن به طور آرام در یک جهت سوهان کشید.

3. ناخن جویدن را ترک کنید

ناخن جویدن یک عادت غلط است که باعث تضعیف ناخن ها می شود. این عادت باعث تغییر فرم ناخن ها و وارد آمدن آلودگی و میکروب از طریق دهان می شود. این عادت به خصوص در شرایطی مانند شیوع بیماری ها مانند کرونا، مخصوصاً غیرمجاز است. روش های مختلفی برای اصلاح این عادت وجود دارد.

4. استفاده از روغن تقویتی

استفاده از روغن های تقویتی می تواند مقاومت بیشتری به ناخن ها ببخشد و رشد آن ها را تشویق کند. می توانید روغن خود را به گرمی کمی گرم کرده و پس از خنک شدن، ناخن هایتان را در آن برای مدتی قرار دهید. سپس با ماساژ دادن ناخن ها از جذب سریعتر روغن به آن ها کمک کنید.

5. هرگز لاک ناخن ها را نخراشید

خراشیدن لاک ناخن ها بدترین کاری است که می توانید با ناخن های خود انجام دهید. این باعث می شود سطح ناخن خشن و لکه دار شود و لایه بالایی ناخن ها را از بین ببرد.

6. دستکش بپوشید

بسیاری از مواد شوینده صنعتی حاوی مواد شیمیایی هستند که در صورت تماس با ناخن ها به آن ها آسیب وارد می کنند. برای جلوگیری از رسیدن هرگونه آسیب به ناخن هایتان، هنگام انجام کارهای منزل دستکش بپوشید. همچنین بعد از اتمام کار، دستکش های خود را شسته و در آفتاب آویزان کنید تا به طور کامل ضدعفونی شوند.

7. اجتناب از استون

همیشه لاک پاکن های فاقد استون را انتخاب کنید. استون روی ناخن ها و پوست سخت شده و بسیار آسیب پذیر می شود، این باعث خشک شدن ناخن ها و بلند شدن آنها می شود.

روش های گیاهی برای مراقبت از ناخن در خانه

1.    زیتون و آبلیمو

آبلیمو به خاطر خواص ضد باکتری و ضد قارچی اش می تواند به مراقبت از ناخن ها کمک کند. می توانید ناخن ها را در آبلیموی ترکیب با روغن زیتون خیس کرده و پس از چند دقیقه، با استفاده از یک برس نرم، ماساژ دهید. این کار به تقویت ناخن ها و حفظ رطوبت آنها کمک خواهد کرد.

2.    تخم مرغ و عسل

تخم مرغ حاوی پروتئین و عسل دارای خواص آنتی باکتریال و مرطوب کننده است. می توانید مخلوطی از یک تخم مرغ و یک قاشق عسل بسازید و آن را به ناخن ها بمالید. پس از 15 تا 20 دقیقه، با آب گرم ناخن ها را بشوئید. این کار به نرمی و قوت ناخن ها کمک می کند.

3.    عصاره آلوئه ورا

آلوئه ورا به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی معروف است. می توانید عصاره آلوئه ورا را به ناخن ها مالیده و به مدت 15 تا 20 دقیقه نگه دارید. این کار به ترمیم و تغذیه ناخن ها کمک می کند.

4.    کره شیا

کره شیا دارای خواص مرطوب کننده و تغذیه ای است. می توانید کمی کره شیا را به داغان ناخن ها مالیده و به مدت 10 تا 15 دقیقه نگه دارید. این کار به نرمی و لطافت ناخن ها افزوده و از شکنندگی آنها جلوگیری می کند.

5.    نارگیل

روغن نارگیل به دلیل ویتامین E و خواص مرطوب کننده اش، می تواند به مراقبت از ناخن ها کمک کند. می توانید یک قاشق روغن نارگیل را به ناخن ها مالیده و به مدت 15 تا 20 دقیقه نگه دارید.

6.    پروتئین

مصرف پروتئین ها از منابع غذایی مثل گوشت، مرغ، ماهی و حبوبات می تواند به تقویت ناخن ها کمک کند. ناخن ها از پروتئین به عنوان یک ماده سازنده استفاده می کنند و مصرف کافی این مواد غذایی به سلامت ناخن ها کمک خواهد کرد.

سخن پایانی

در پایان، به یاد داشته باشید که مراقبت از ناخن ها نه تنها جزء مراقبت از ظاهر شماست بلکه نشانه ای از توجه به بهداشت و سلامتی شماست. با انجام روتین های مراقبتی گیاهی و تغذیه مناسب، ناخن هایتان را قوی و زیبا نگه دارید. همچنین، به دلایل دیگری نیز مانند پیشگیری از مشکلاتی مانند قارچ و شکستگی توجه کنید. با محافظت از ناخن هایتان، از یک جزء مهم از زیبایی خود بهره مند شوید.

همچنین، اهمیت رعایت تعادل در مصرف ویتامین ها و مواد معدنی نیز برای سلامت ناخن بسیار حائز اهمیت است. مطمئن شوید که در رژیم غذایی تان از مواد غذایی حاوی ویتامین A، E، C، D و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، و روی به مقدار کافی استفاده می کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.