اعتقاد به باورهای اشتباه در مصرف ویتامین در بین مردم باب شده است و اکثر افراد از نادرستی برخی از آن ها بی خبرند. در سال های اخیر استفاده از مکمل ها و ویتامین ها رشد چند برابری داشته که دلیل آن هم این است که مردم از خواص آن ها مطلع شده اند و معمولا بدون نسخه پزشک آن ها را تهیه و مصرف می کنند. اما اشتباهاتی نیز در خصوص مصرف مکمل ها وجود دارد که لازم است همه از آن مطلع شوند. در این مقاله می خواهیم به باورهای اشتباه در مصرف ویتامین بپردازیم. پس با ما همراه باشید و از مطالبی که برای شما شرح می دهیم نهایت استفاده را ببرید.
باورهای اشتباه در مصرف ویتامین ها را بشناسید
بدن هر فرد با توجه به شرایط، بیماری های موجود، رژیم غذایی، فعالیت و… نیاز به مکمل ها و ویتامین ها دارد؛ اما این میزان در بدن هر انسان متفاوت است. به طور مثال فردی که دچار پوکی یا نرمی استخوان است؛ به میزان ویتامین D بیشتری نیاز دارد. این در حالی است که یک فرد عادی در ماه به یک قرص ویتامین D3 با دز 1000 نیاز خواهد داشت. از این موضوع می توان نتیجه گرفت که نباید بدون تجویز پزشک برای مصرف ویتامین ها اقدام کرد. از جمله باورهای اشتباه در مصرف ویتامین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هر چه مکمل و ویتامین بیشتری مصرف شود بهتر است
به دلیل این که مردم از خواص هر یک از مکمل ها آگاهی دارند و برای تهیه آن ها نیز هیچ مانعی وجود ندارد. در نتیجه به طور بی رویه از آن ها استفاده می کنند؛ در حالی که می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. به طور کلی زیاده روی در هر چیزی حتی اگر بسیار مفید باشد می تواند ضررهایی به همراه داشته باشد. حال اگر دارو باشد که ترکیبات شیمیایی در خود دارد خطرش بیشتر نیز خواهد شد. بهتر است بدانید مصرف بی رویه هر یک از داروها باعث به وجود آمدن یکسری مشکلات می شود. به طور مثال دریافت بیش از حد ویتامین C باعث کاهش قدرت جذب مس در بدن می شود یا مصرف بالای فسفر قدرت جذب کلسیم را کم می کند. پس بهتر است طبق دستور پزشک و نیاز بدن خود از آن ها استفاده کنید.
ویتامین هایی که خستگی شما را رفع می کنند
درج کلمه “طبیعی” روی ویتامین ها یا مکمل ها نشان از بی خطر بودن آن هاست
از باورهای اشتباه در مصرف ویتامین این است که وجود کلمه طبیعی روی ویتامین ها نشان از بی خطر بودن آن هاست. در حالی که این یک باور غلط است و وجود این کلمه تضمینی برای ایمن بودن یا کارایی آن ها نخواهد بود. برای درک بهتر، ما سیانید را مثال زده ایم که یک ترکیب طبیعی بوده و از گیاه سرخس تولید می شود. البته این بدان معنا نیست که هر یک از مکمل های دارای این ترکیب می توانند خطرناک باشند. اما برخی از چیزهایی که ماهیت طبیعی دارند نیز می توانند کشنده و خطرناک نیز باشند.
مصرف همزمان ویتامین ها با داروهای دیگر مانعی ندارد
داروها هر چقدر هم که مفید باشند؛ از یکسری ترکیبات شیمیایی تولید شده اند که مصرف برخی از آن ها به طور همزمان می تواند باعث واکنش آن ها شده و مشکلاتی را به وجود آورد. پس اگر بیماری خاصی دارید که باید داروهای مربوط به آن را مصرف کنید؛ هیچ گاه بدون نسخه پزشک برای مصرف مکمل ها و ویتامین های دیگر اقدام نکنید. زیرا شما از این ترکیبات شیمیایی و واکنشی که ممکن است داشته باشند اطلاعی ندارید. جالب است بدانید در تحقیقاتی که در سال 2012 صورت گرفت مشخص شد که مکمل های گیاهی و داروها می توانند بیش از 1491 فعل و انفعال مختلف با هم داشته باشند. به بیان دیگر این که بسیاری از مکمل های گیاهی و داروها با هم تداخل دارند و مصرفشان با هم مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.
مکمل ها و ویتامین ها سلامتی قلب را به همراه دارند
درست است که مصرف برخی ویتامین ها و مکمل ها می تواند سلامتی را برای قلب به ارمغان آورد. اما باید بگوییم، حقیقت این است که هنوز چنین موضوعی به ثبت علمی نرسیده است. در سال 2018 تحقیقی در این باره صورت گرفت و مشخص شد که بسیاری از مکمل ها از جمله مولتی ویتامین ها، ویتامین D، کلسیم و ویتامین C هیچ تاثیر مثبتی بر عملکرد بهتر قلب به همراه ندارند یا این که نمی توانند از بروز بیماری های قلبی عروقی و یا سکته پیشگیری کنند.
با مصرف ویتامین C دیگر سرما نمی خورید
همه ی ما زمانی که سرما می خوریم، به مصرف ویتامین C از جانب پزشک و اطرافیان نصیحت می شویم که البته کاملا هم درست است. زیرا این ویتامین در بهبودی علائم سرماخوردگی بسیار موثر است. اما این بدان معنا نیست که در زمان سلامتی آن را مصرف کنیم تا دچار سرماخوردگی نشویم. زیرا سرماخوردگی یک ویروس بوده و ارتباطی به میزان ویتامین C موجود در بدن ندارد.
با مصرف ویتامین D می توان خطر ابتلا به سرطان را کاهش داد
از دیگر باورهای اشتباه در مصرف ویتامین، خصوصا ویتامین D این است که با مصرف آن می توان از بروز سرطان جلوگیری کرد. در حالی که این یک باور غلط است و هنوز دلیل علمی و ثابت شده ای برای آن وجود ندارد. طبق تحقیقات سال 2018 که روی 25 هزار شرکت کننده صورت گرفت، مشخص شد که ویتامین D به اندازه داروهای پلاسیبو تاثیر دارد. پس نمی توان گفت با مصرف خودسرانه این ویتامین می توان از بروز سرطان جلوگیری کرد.
اگر آمپول ویتامین bcomplex میزنید، بخوانید
با مصرف پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها می توان هر دردی را درمان کرد
بسیاری از کشورها پروبیوتیک ها را نوعی ترکیب دارویی شناخته اند؛ از همین رو مردم برای استفاده از آن ها زیاده روی می کنند. اما واقعیت امر این است که اگر در دراز مدت و بدون دلیل استفاده شوند باعث اختلال خواهند شد.
نتیجه گیری
بدن انسان همواره برای کارکرد بهتر و درست تر به تمامی مکمل ها و ویتامین ها نیاز دارد. از همین رو در سال های اخیر که مردم بیشتر به مزیت آن ها اهمیت دادند به مصرف خودسرانه و بی رویه این دسته از داروها نیز پرداختند. در حالی که نباید هیچ گاه بدون نسخه پزشک آن ها را مصرف کنند. زیرا بدن هر فرد به میزان خاصی از ویتامین ها نیاز دارد و در صورتی که بیش از حد مجاز باشد، ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری شود. در این مقاله هر آن چه باید در خصوص باورهای اشتباه در مصرف ویتامین بدانید را ذکر کرده ایم؛ پس بهتر است یک بار دیگر با دقت آن را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید