تاریخ امروز2 آذر 1403
روش های تقویت اعتماد به نفس

اگر می‌خواهید از روش ‌های تقویت اعتماد به نفس آگاه شوید، بخوانید

اعتماد به نفس!( Self confidence)، حتی اسمش هم قشنگه! یعنی من، خودم رو قبول دارم و بهش اعتماد دارم.

داشتن احساس اعتماد به نفس، نقش مهمی در زندگی شما، معاشرت‌تان با دیگران و موفقیت‌تان در زمینه‌های مختلف دارد. انسان‌هایی که اعتماد به نفس خوبی دارند ترس‌هایشان را بهتر مدیریت کرده و در موقعیت‌های آنی و ناگهانی، غالب تهی نمی‌کنند و بهترین تصمیم را می‌‌گیرند.

همه دوست دارند اعتماد به نفس خوبی داشته باشند؛ اما همه از آن برخوردار نیستند. دلیلش هم این است که خودشان را دست کم می‌گیرند و نمی‌خواهند برای ارتقای خود بهایی بپردازند.

این دست شماست که با روش ‌های تقویت اعتماد به نفس ، عزت نفس و هزاران حس خوب دیگر را با خود همراه کنید یا اینکه همیشه به فکر فرار از مهلکه باشید و در نظر دیگران، شخصی ترسو و ناقابل تلقی شوید. ارزش‌های درونی و بیرونی شما، همه و همه به شما بستگی دارد.

دوست خوبم، با من همراه باش تا کمکت کنم با چه روش‌هایی، اعتماد به نفست رو تقویت کنی.

تعریف لغوی اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یعنی اینکه به لحاظ ذهنی مطمئن باشیم می‌توانیم کاری را با کیفیت مطلوب انجام دهیم. یا داشتن باور واقعی و مهارت کافی برای توانایی انجام کاری. اول از همه یاد بگیر در موقعیت‌های مختلف چه برخوردی داشته باشی

وقتی وارد جمعی می‌شوید؛ از تن صدای شما، موقع سلام کردن تا مدل راه رفتن‌تان در شکل‌گیری شخصیت شما در ذهن افراد حاضر، موثر است. سرتان را بالا بگیرید، محکم قدم بردارید، با اطمینان دست‌تان را جلو ببرید و به دیگران دست بدهید، نه با سستی و ناز! با یک ریتم مناسب و لحن رسا با دیگران صحبت کنید. به آشناهایتان نچسبید و با خوش رویی و لبخند، سر صحبت را با غریبه‌ها باز کنید و با دوستان جدید آشنا شوید. آن‌گاه این لحن جسورانه و توام با ادب شماست که دیگران را مجذوب شما خواهد کرد. هرچه با اعتماد به نفس بیشتری برخورد کنید، دیگران شما و حرفهایتان را بیشتر می‌پذیرند. در محل کار، خودتان را قبول داشته باشید و به توانایی‌هایتان اعتماد کنید. مسئولیت انجام پروژه‌ای که همیشه از انجام آن واهمه داشتید، گردن بگیرید و تمام تلاش‌تان را به کار گیرید تا آن را به اتمام رسانید. با ثبات برخورد کنید و انتقادپذیر باشید.

راه های تقویت اعتماد به نفس

با اعتماد به نفس رفتار کن

سعی کنید رفتارتان به گونه‌ای باشد که انگار بر تمام شرایط، مسلط هستید و یکی از روش ‌های تقویت اعتماد به نفس نشان دادن آن در ظاهر است. زبان بدن شما می‌تواند احساسات درونی شما را برملا کند. وقتی خوشحال هستید چشمان‌تان آن را فریاد می‌زند وقتی نگرانید دستان‌تان را در هم گره می‌کنید وقتی می‌خواهید به طرف مقابل‌تان دروغ بگویید به چشمان او نگاه نمی‌کنید و از پاسخگویی طفره می‌روید. انسان‌ها در معاشرت‌ها، حالت‌های یکدیگر را خوب می‌فهمند. این اعتماد به نفس است که گیرایی شخصیت‌تان را دو چندان و مقبولیت شما را بین اطرافیان‌تان بیشتر خواهد کرد. هیجانات خود را کنترل کنید، مثلا زیاد نخندید و شگفت‌زدگی بیش از حد بروز ندهید، شمرده شمرده صحبت کنید و متانت خود را حفظ کنید. روش‌ های تقویت اعتماد به نفس به شما کمک می‌کند جایگاه‌تان را تثبیت کنید.


اگر از تاثیرات خوش‌بین بودن خبر ندارید، حتما از مقاله مفهوم خوش‌بینی را بهتر درک کنیم دیدن فرمائید.

اگر به آراستگی اهمیت می‌دهید پس اعتماد به نفس‌تان بیشتر می‌شود

یک لباس مناسب و یک ظاهر آراسته، بیانگر قابل احترام بودن شماست و جزو بهترین روش ‌های تقویت اعتماد به نفس محسوب می‌شود. لازم نیست که حتما لباس‌های مارک‌دار و گران قیمت به تن کنید. پوششی زیبا و درخور شخصیت شما کفایت می‌کند. به میزانی که فکر می‌کنید لایق آن هستید به خودتان برسید و هیچ‌گاه کثیف و ژولیده جلوه نکنید. به گونه‌ای لباس بپوشید که نشاندهنده‌ی شخصیت والا و موفقیت شما باشد نه اینکه از ارزش شما کاسته شود.

راه های تقویت اعتماد به نفس

از خودت امتحان بگیر

برای تقویت اعتماد به نفس دفترچه‌ای تهیه کنید و اهداف و کارهای روزمره‌تان را در آن یادداشت کنید. پایان هر روز عملکرد خودتان را بسنجید. بابت موفقیت‌هایتان شکرگزار باشید و خودتان را تشویق کنید و بابت شکست‌ها هرگز به سرزنش کردن و احساس پشیمانی، فکر نکنید.

به خودت بها بده

با سنجش روزانه‌ی خودتان، نقاط ضعف و نقاط قوت شما مشخص می‌شود. حالا اگر شخص باهوشی باشید، روی نقاط قوت‌تان سرمایه گذاری خواهید کرد و کاری که در آن بهتر هستید را انجام می‌دهید. به مرور زمان، این شیوه اعتماد به نفس شما را بیشتر می‌کند؛ چرا که در دراز مدت از پیشرفت خودتان ذوق می‌کنید و بهتر جلو می‌روید.

راه های تقویت اعتماد به نفس

کسب مهارت یکی از روش‌ های تقویت اعتماد به نفس است

سعی کنید برای تقویت اعتماد به نفس‌تان، درباره‌ی تمام مسائلی که به زندگی شما مربوط می‌شود، اطلاعات و مهارت کافی داشته باشید. درباره‌ی رشته‌ی تحصیلی، کار، اهداف و هرچیزی که در موفقیت شما موثر است. اگر اعتماد به نفس کافی در هرکدام ندارید، با شرکت در کلاسهای آموزشی و راهنمایی گرفتن از دیگران، آگاهی خود را بالا ببرید.


مقاله همه می‌توانند خلاق باشند را در مجله زیبایی روژه بخوانید.

مدیریت بحران خیلی مهمه!

اگر شما نسبت به مسائل زندگی‌تان آگاه باشید، اتفاقات ناگهانی را بهتر پیش بینی می‌کنید و مانع آن می‌شوید. آدم‌هایی که اعتماد به نفس خوبی دارند مدیریت بحران خوبی هم دارند. از روش‌ های تقویت اعتماد به نفس می‌توان به گرفتن تصمیمات درست مبتنی بر آگاهی اشاره کرد. هرچقدر که با اراده‌تر و مناسب‌تر تصمیم بگیرید نتیجه‌ی نهایی هم مطلوب‌تر خواهد شد.

راه های تقویت اعتماد به نفس

خجالتی باش اما سخت‌گیری نکن

برخی افراد در برخورد اول با دیگران خجالتی هستند؛ اما این به آن معنا نیست که اعتماد به نفس ندارند. سعی کنید با آرامش برخورد کنید و با اعتماد به نفس با همه خوش و بش کنید و روابط اجتماعی خود را گسترده‌تر کنید. در طول روز از همکار، دوست یا همسر خود بپرسید که اگر مایل است در انجام کاری به او کمک کنید و سعی نمایید به بهترین شکل آن را ارائه دهید تا احساس رضایت از خود داشته باشید.

خودت رو به چالش بکش

برای تقویت اعتماد به نفس، خودتان را در شرایطی که زیر بار آن نمی‌رفتید قرار دهید. با چالش‌های جدید رو به رو شوید و کارهای متنوع  و مسیرهای نو را امتحان کنید. در طی این پروسه، بکوشید که آن را به نحو احسن تمام کنید و شانه خالی نکنید.

راه های تقویت اعتماد به نفس

به غرایزتان اعتماد کنید

غریزه و احساس درونی‌تان را نادیده نگیرید، چرا که درست هستند. شک و تردیدهای‌تان هشدار خوبی برای شما هستند و به خوبی می‌توانند خطرات پیش رو را به شما گوشزد کنند.

قدرت نه گفتن داشته باشید

هیچ‌وقت صرفا بخاطر اینکه طرف مقابل‌تان ناراحت نشود از روی، رودربایستی در برابر خواسته‌های دیگران تسلیم نشوید. اگر میلی به پذیرش حرف دیگران ندارید قاطعانه مقاومت کنید و حرف‌تان را بزنید و اجازه ندهید اعتماد به نفس شما را سرکوب کنند.

راه های تقویت اعتماد به نفس

تعداد آدم‌های منفی را کم کن

یکی دیگر از عالی‌ترین روش ‌های تقویت اعتماد به نفس ، معاشرت با کسانی‌ست که شما برای‌‌شان قابل احترام هستید و توانایی‌های شما را باور دارند. دوستانی که اشتباهات شما را پر رنگ می‌کنند و بر سرتان می‌کوبند، به عزت نفس شما لطمه می‌زنند و هر چه از شما دورتر باشند بهتر است. با کسانی ارتباط داشته باشید که باعث رشد شما بشنود و مشوق شما باشند.

ورزش کنید

اگر حس می‌کنید اعتماد به نفس‌تان کم شده است؛ برای تقویت آن ورزش کردن گزینه‌ی بسیار مناسبی ست. به سلامت پوست خود و ظاهرتان اهمیت بدهید. وقتی سلامتی‌تان در اولویت قرار گیرد با ورزش کردن تجدید قوا می‌کنید و نسبت به خودتان احساس رضایت بیشتری دارید. پس، از تاثیرات جسمی و روانی ورزش کردن غافل نشوید. یکی از شیوه‌های تقویت اعتماد به نفس همین است که برای ورزش و سلامتی در برنامه‌ی روزانه‌تان جای ثابتی در نظر بگیرید.


آیا اهداف شما شامل این موارد می‌شوند؟

راه های تقویت اعتماد به نفس

مهمترین روش های تقویت اعتماد به نفس

 

از مقایسه کردن دست بکشید

هیچگاه خودتان را با کسی قیاس نکنید. شما به اندازهی خودتان منحصر به فرد و جذاب هستید. قد، وزن، رنگ پوست و دیگر ویژگیهای ظاهریتان را بپذیرید و خودتان را همانطور که هستید دوست داشته باشید.

راه های تقویت اعتماد به نفس

نسخه ی واقعی خودت باش

یادتان نرود که ارزش و احترام و مقبولیت شما در گرو تایید کسی نباشد. شما مجبور نیستید طبق معیارهای دیگران حرف بزنید، لباس بپوشید و عمل کنید و خودتان را به طبع آنها تطبیق دهید.

همرنگ جماعت نشو!

اجازه ندهید بودن با نبودن شما در رویدادی اجتماعی یا رابطه ای وابسته به نظر کسی باشد که اگر تمایل به همرنگی با محیط و اشخاص نداشتید شما را کنار بگذارند ثابت قدم باشید و اول خودتان را دوست داشته باشید.

راه های تقویت اعتماد به نفس

زیاده‌روی نکن

به همان میزان که کمبود اعتماد به نفس برای یک نفر خوب نیست، در مقابل، زیادی بودن آن هم جلوه‌ی جالبی ندارد. به اصطلاح، شخص دارای اعتماد به نفس کاذب است. توانایی و ارزش درونی افراد باید به میزانی باشد که بتواند به آن عمل کند. به عنوان مثال شخصی با اعتماد به نفس کاذب و واهی اگر تصمیم به انجام کاری بگیرد و در نتیجه‌ی آن رویکرد موفقیت آمیزی نداشته باشد؛ باعث میشود که فرد در جایگاه اجتماعی نادرست قرار گیرد یا پسرفت کند و اعتماد به نفس خود را به کل از دست بدهد. هرکس با توجه به کاری که انجام می‌دهد، باید مهارت کافی اعمال آن کار را هم داشته باشد که باعث سرخوردگی و شکست نشود و نتیجه‌ای که حاصل می‌شود رضایت‌مندانه باشد.

نتیجه گیری

پایه‌ی اصلی شکل‌گیری اعتماد به نفس از درون شماست و اینکه شما خودتان را ارزشمند و توانمند بدانید. پیش زمینه‌ی تقویت اعتماد به نفس باید توام با تمرین، کسب مهارت و سرمایه گذاری بر نقاط قوت و کاهش ضعف‌ها باشد. پشتکار قوی، شما را برای کسب افزایش اعتماد به نفس کافی هل می‌دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.