عوارض کفش پاشنه بلند به صورتی است که اکثر خانمها سعی دارند آن را نادیده بگیرند. کفشهای پاشنه بلند، یکی از محبوبترین موارد برای خانمها در استایل محسوب میشود. چرا که اکثراً معتقدند که با پوشیدن کفشهایی با پاشنههای کشیده، جذابتر و بلندتر به نظر میرسند. عوارضی که پوشیدن مداوم این کفشها میتواند بر روی سلامت بدن بگذارد؛ غیر قابل چشم پوشی است. مطمعناً تمام خانمها از عوارض و مشکلات پوشیدن این کفشهای جذاب، آگاه هستند. اما ترجیح میدهند به آن توجهی نکنند و حتی سلامت قلب دوم بدن را به خطر بیندازند. اگر شما هم مدام از کفشهای پاشنه بلند استفاده میکنید و از پوشیدن آنها لذت میبرید. پیشنهاد میکنیم در کنار جذابیت این کفشها، عوارض آن را هم در نظر بگیرید.
کفش پاشنه بلند نپوشید!
در حالت عادی، باید وزن بدن در حین ایستادن، از گردن به مفصل لگن و سپس پاها منتقل شود. اما استفاده از کفشهای پاشنه بلند، در وضعیت ایستادن اختلال ایجاد میکند. این مشکل، باعث ایجاد فشار روی ستون مهرهها و در نهایت بروز کمردردهای خفیف تا شدید میشود.
کفش پاشنه دار، شرایط شما را بدتر میکند
پوشیدن پاشنه بلند، قدتان را بلندتر نشان میدهد و به همان میزان، آسیب و فشار بیشتری هم به شما وارد میکند. فشار وارده به سیستم عصبی و آناتومی عضلات بدن شما، با ارتفاع کفش پاشنه دار ارتباط مستقیم دارد. طبق نظر متخصصان کفش با پاشنه:
- 5 سانتیمتر، حدود %22
- پاشنه 5 سانتیمتر، حدود %57
- پاشنه 8 سانتیمتر به بالا، %76
فشار مضاعف به ستون فقرات شما وارد میکند.
تاثیرات جانبی پوشیدن کفش پاشنه دار
- کمردرد
- درد پا
- منحنی نخاعی
- پیچ خوردگی مچ پا
- استرس
- پاهای کج
- تضعیف رباطها
- آسیب دیدن تاندون آشیل
- زانودرد و آرتروز
- اختلالات حاملگی
- آسیب عضلانی
- آسیب آکورد صوتی
- پینه و انحراف
- ناخنها
- درد کف پا
- واریس
- رگ به رگ شدن
- تومور نورومای مورتون
عوارض کفش پاشنه بلند را جدی بگیرید!
کفشهای پاشنه بلند، برای خانمها جذابیت بسیاری دارد. عدهای طبق عادت، به طور مداوم از این کفشها استفاده میکنند. اما غافل از اینکه عوارض و مشکلات جدی به مرور به سراغشان میآید. از مهمترین عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند؛ عبارتند از:
پاشنه بلند به ستون فقرات فشار وارد میکند
اگر همیشه کفش پاشنه دار بپوشید، تراز طبیعی ستون فقرات و باسنتان به هم میخورد. راه رفتن روی پنجه پا، مرکز ثقل بدنتان را به جلو سوق میدهد و شما را مجبور میکند تا برای جبران فشار وارد شده، کمر خود را قوس دهید.
در این حالت، کمرتان گود میافتد و به اصطلاح دچار گودی کمر میشوید. بنابراین پوشیدن مداوم کفش پاشنه دار، گودی کمر شما را تشدید خواهد کرد. اما اگر آسیبها و مشکلاتی مانند تنگی کانال نخاع یا دیسک بیرون زده دارید، پوشیدن کفش پاشنه بلند برای شما اکیداً ممنوع است. دقت داشته باشید حتی اگر به این مشکلات دچار نباشید؛ به مرور با پوشیدن این نوع کفشها، ممکن است دچار انحراف یا کجی ستون فقرات شوید.
پاشنه بلند باعث کشیدگی تاندون آشیل پا میشود
راه رفتن با کفش پاشنه دار باعث کشیدگی تاندون آشیل پا میشود که در پی آن، عضلات ساق پا کوتاه و منقبض خواهد شد. با کوتاهی عضلات ساق پا، به مرور خون رسانی به این عضلات با اختلال رو به رو میشود. سپس خشکی و گرفتگی عضلات تضعیف شده، در مراحل بعدی ظاهر خواهد شد.
احساس سوزن سوزن شدن پا و کرختی برای پایی که همیشه تحت فشار پاشنه بوده، مسئلهای کاملا قابل انتظار است. برای رفع این مشکلات، حتما لازم است که ورزش کنید و با تمرینات بدنسازی به اصلاح بدنتان بپردازید.
عوارض کفش پاشنه بلند شما را با آرتروز زودرس زانو رو به رو میکند
مفصل زانو بزرگترین مفصل بدن است که وظیفه تحمل فشار کل بدن را برعهده دارد. تیمی از محققان دانشگاه استنفورد به این نتیجه رسیدند که، پوشیدن کفش پاشنه بلند میتواند به قدری فشار بر روی زانوی شما وارد کند که به مرور زمان، غضروف مفصل زانوهایتان را سائیده و دچار فرسایش کند. اما این تنها عوارض منفی کفش پاشنه بلند روی زانوی شما نیست. بلکه آرتروز زودرس زانو نیز عارضه دیگری است که در اثر استفاده طولانی مدت از این کفشها ایجاد میشود.
کفشهای پاشنه دار، سلامت قلب دوم بدن را به خطر میاندازد
کفشهای پاشنه بلند، به ویژه نوع نوک باریک آن، وزن بدن را روی پنجه پا میاندازد که پس از مدتی منجر به تورم، تاول، فرورفتن ناخنها در پا، یا پینه بستن پوست پا میشود. این مشکل به دلیل فشرده شدن انگشتان پا در کفش پاشنه بلند با نوک باریک، و رشد ناخنها در پوست، رخ خواهد داد. انحراف محور انگشت شست پا به سمت داخل یا خارج مانند هالوکس والگوس، انگشت چکشی، و بدشکلی پنجه پا، همگی ازجمله عارضههایی است که در اثر استفاده از کفش نامناسب، مانند پاشنه بلند به وجود میآید.
عوارض کفش پاشنه بلند باعث رگ به رگ شدن پاهایتان میشود
عوارض کفش پاشنه دار میتواند باعث رگ به رگ شدن پا شود. اگر هر روز از کفش پاشنه بلند استفاده میکنید، بهتر است محدودیتی را در نظر بگیرید. چرا که استفاده از این کفشها برای انجام فعالیتهای روزانه مناسب نیستند و احساس راحتی ایجاد نمیکنند. فشار در انگشتان پا موجب میشود که پاهای شما، همانند همیشه قادر به حرکت نباشند. اگر این شرایط در حین انجام فعالیتهای که جنبش بیشتری دارند ادامه پیدا کنند، باعث رگ به رگ شدن پاهایتان میشوند.
پوشیدن پاشنه بلند میتواند باعث آسیب اکورد صوتی شود
ممکن است بسیار عجیب به نظر برسد. اما کفش پاشنه بلند، منجر به تنفس و فرافکنی نامناسب میشود که به نوبه خود میتواند به آکوردهای صوتی ظریف شما آسیب برساند. پوشیدن کفش پاشنه دار در تمام روز، میتواند منجر به تنفس سریعتر، کمعمق و آسیب رساندن به آکوردهای صوتی شما شود.
عوارض کفش پاشنه بلند در دوران بارداری اختلال ایجاد میکند
زنان باردار نباید به مدت طولانی پاشنه بلند بپوشند یا حتی میتوان گفت، اصلاً نباید این کفشها را به پا کنند. پوشیدن کفش پاشنه دار برای مدت طولانی منجر به درد در ستون فقرات شما میشود. اگر به پوشیدن این نوع کفش ادامه دهید، به دلیل افزایش مقدار هورمون آرامشبخش داخل رحم، باعث به وجود آمدن کمردرد میشوید. پاشنه بلند در هنگام بارداری حتی میتواند خطرناکتر از همیشه باشد.
افزایش وزن بدن در دوران بارداری میتواند روش راه رفتن شما را تغییر دهد. بنابراین، اگر باردار هستید و میخواهید بیرون بروید. یک کفش سبک انتخاب کنید تا فشار کمتری به بدنتان وارد شود. در این صورت میتوانید سلامت خود و فرزندتان را حفظ کنید.
نتیجه گیری
درست است، کفش پاشنه بلند با تمام جذابیتی که برای خانمها دارد، میتواند عوارض جبران ناپذیری را برای آنها به همراه داشته باشد. پوشیدن کفش پاشنه دار برای برخی از خانمها به صورت روزانه مورد استفاده قرار میگیرد. اما باید در نظر داشته باشید که پوشیدن مداوم این کفشها، عوارض و مشکلات جدی را به بدن وارد میکند و سلامت آن را به خطر میاندازد. اگر ناچار به پوشیدن کفش پاشنه دار هستید، توصیه میشود پاشنه آن از 2 سانتیمتر بالاتر نباشد و بیش از 3 ساعت در روز، آنها را نپوشید. شک نداشته باشید که شما با این کار سلامتی بدنتان را در اولویت قرار میدهید.
دیدگاهتان را بنویسید