تاریخ امروز2 آذر 1403
رژیم های پرخطر

رژیم‌هایی که سلامت را تهدید می‌کنند

این روزها افراد به منظور داشتن تناسب اندام به سراغ رژیم های پرخطر می‌روند. روش‌های غذایی که به هیچ وجه مناسب بدن نخواهد بود؛ چرا که نه تنها به کاهش وزن در افراد کمک نخواهد کرد. بلکه موجب ایجاد برخی عوارض در بدن می‌شود. بهتر است بدانید اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده آل خود هستید. حتما باید رژیم غذایی مناسبی را تحت نظر پزشک متخصص خود داشته باشید. پزشک با انجام آزمایشات لازم و بررسی عضلات بدن هر فرد، رژیم غذایی خاصی را مناسب با خواسته‌ها افراد تجویز خواهد کرد. رژیم‌هایی که سرشار از مواد مغذی است و در کنار آن مقدار و تعداد وعده‌های آن تعیین خواهد شد.

بنابراین به خاطر داشته باشید برای کاهش وزن خود به پیروی از هر نوع رژیمی که از آن اطلاع کافی ندارید؛ نپردازید. چرا که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را برای بدن شما ایجاد کند. در این مقاله سعی داریم به بررسی برخی از رژیم های پرخطر بپردازیم.

 

معرفی برخی از رژیم های پرخطر

بسیاری از رژیم‌هایی غذایی که در سایت‎‌ها و شبکه‌های مجازی مشاهده خواهید کرد. روش‌هایی کاملا اشتباه و نادرست هستند که شما را به پیروی از آنها ترغیب می‌کند. چرا که هیچ کدام از آنها منبع مشخص و تایید شده‌ای نخواهند داشت و حتی مضر محسوب می‌شود. شاید پیروی از این رژیم‌ها در ابتدا فرد را در زمان کوتاه به تناسب اندام برساند. اما با گذشت زمان، مشکلات گوارشی و بیماری‌هایی را برای فرد به همراه خواهد داشت. در حقیقت رژیمی مناسب محسوب می‌شود؛ که تحت نظر پزشک و با بررسی آزمایشات دقیق مخصوص به هر فرد انجام گیرد. بنابراین قبل از اینکه اطلاعات کافی از نوع رژیمی که در پیش گرفته‌اید به دست نیاوردید، از آن پیروی نکنید.

 

رژیم فستینگ یا حذف کامل وعده‌های غذایی

جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند؛ اما این به معنای هرگز مصرف نکردن کالری نیست؛ بلکه باید توجه داشته باشید که چه مقدار کالری را در چه زمانی از روز استفاده نمایید. عده‌ای از افراد به منظور کاهش وزن سریعتر، وعده‌های غذایی مهم در طول روز را حذف می‌کنند و سپس به یکباره شروع به خوردن غذا خواهند کرد. این مسئله به معنی عدم تامین مواد مغذی، املاح و ویتامین‌های ضروری بدن در طول روز است که در نهایت کم‌خونی، خشکی بدن و سردرد را برای فرد به همراه خواهد داشت. همچنین هنگامی که فرد بعد از مدت طولانی غذا نمی‌خورد، سعی دارد برای رفع نیاز خود، مقدار بیشتری غذا مصرف کند که این موضوع در کاهش حجم غذا و وزن، تاثیری نخواهد داشت.

 

رژیم آبمیوه و دفع سموم بدن

یکی دیگر از رژیم های پرخطر ، پیروی از رژیم آبمیوه به منظور رفع سموم بدن و در نهایت کاهش وزن است. افراد با پیروی از این رژیم دیگر از پروتئین، چربی و کربوهیدات استفاده نخواهند کرد و تنها به نوشیدن مایعات می‌پردازند. در چنین حالتی، متابولیسم بدن به شدت کاهش یافته و منجر به تحلیل ماهیچه‌ها خواهد شد. با پیروی از این رژیم فرد دچار سردرد، سرگیجه و ضعف شدید بدنی می‌شود.

رژیم های پرخطر

رژیم فلچریسم

نام رژیم فلچریسم از نام فرد بنیان گذار آن گرفته شده است. او معتقد بود که پیروی از این رژیم می‌تواند به کاهش وزن در افراد نیز کمک کند فقط کافی است تا هر لقمه غذا را آنقدر بجوید تا به مایع تبدیل شود. در واقع باید هر لقمه 100 مرتبه جویده شود تا جایی که به راحتی هضم شده و به کاهش وزن کمک کند. شاید این مسئله عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. اما سلامت دهان و دندان را به خطر می‌اندازد و زمان زیادی را برای غذا خوردن در طول روز صرف می‌شود.

 

پالئوتیک یک رژیم های پرخطر

محققان رژیم پالئو را که از انسان‌های عصر حجری گرفته شده است را پرخطر می‌دانند. چرا که در آن زمان هنوز صنعت کشاوری کشف نشده بود و سبزیجات، غلات و حبوبات در برنامه غذایی آنها جایی نداشت. در صورتی که این موارد از اصلی‌ترین خوراکی‌هایی است که برای حفظ سلامت بدن باید از آن استفاده شود و حذف آن مشکلات متعددی را در فرد ایجاد خواهد کرد. مواد مغذی که به مقدار معینی باید در رژیم غذایی فرد قرار بگیرد؛ تا سوخت و ساز بدن را افزایش دهند.

رژیم های پرخطر

رژیم شیرینی جات

این رژیم غذایی خوشمزه اما پرخطر، در میان تعدادی از افراد محبوبیت بالایی دارد. در این رژیم فرد برای رسیدن به وزن ایده آل خود، روزانه 800 واحد کالری در روز استفاده می‌کند و این مقدار از کالری از کربوهیدرات‌های مصنوعی دریافت می‌شود؛ که می‌تواند خطر ابتلای فرد را به دیابت افزایش دهد. چنین رژیمی شاید برای بسیاری از افراد خوشمزه و مناسب به نظر برسد. اما عواقب آن می‌تواند تاثیرات جبران ناپذیری را داشته باشد.

 

 یک توصیه مفید!

اگر به دنبال تناسب اندام و کاهش وزن هستید. باید از رژیم غذایی پیروی کنید که، تمام ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌های مفید، مواد مغذی و غلات را در بر بگیرد. به علاوه یک رژیم غذایی مناسب زمانی تاثیرگذار خواهد بود، که فرد بتواند فعالیت‌های ورزشی را به طور مداوم در کنار آن انجام دهد. بنابراین پرخطرترین رژیم‌ها، آنهایی هستند که به حذف مواد مفید و ضروری بدن می‌پردازند و ورزش کردن را جزو فاکتورهای اصلی نمی‌دانند. چرا که در صورت کمبود هر گونه از مواد مورد نیاز بدن، اختلالات و بیماری‌هایی ایجاد می‌شود که در برخی مواقع برای فرد جبران ناپذیر خواهد بود.

رژیم های پرخطر

عوارض پیروی از رژیم های پرخطر

  • سردرد
  • سرگیجه
  • ضعف بدن
  • افزایش ضربان قلب
  • خشکی پوست و مو
  • تحلیل ماهیچه‌های بدن
  • تهوع و استفراغ
  • اختلال در گوارش
  • بازگشت وزن اضافی بدن
  • کمبود مواد مغذی بدن
  • خطر ابتلا به دیابت
  • کاهش متابولیسم بدن
  • افسردگی

موارد فوق در صورت پیروی کردن از رژیم‌هایی که برای بدن پرخطر محسوب می‌شود، ایجاد خواهد شد. به منظور حفظ سلامتی بدن، تا حد امکان برای داشتن رژیمی مناسب با پزشک خود مشورت کنید.

 

نتیجه گیری

داشتن وزنی مناسب و حفظ تناسب اندام موضوعی است که هر فردی را برای رسیدن به آن مشتاق خواهد کرد. اگر شما هم اضافه وزن دارید یا به دنبال راهی برای خلاص شدن از شر چربی‌های اضافه بدن هستید. توصیه می‌کنیم که قبل از هر چیز به پزشک مراجعه نمایید تا با آنالیز بدن و انجام آزمایشات مربوطه، رژیم غذایی مناسب با بدنتان را برای شما تجویز نماید. سعی کنید اگر از رژیم‌های غذایی اطلاعات کافی ندارید و یا منبع مستحکمی برای آن نیافتید؛ هرگز از آن پیروی نکیند. چرا که شاید در کوتاه‌ترین زمان نیاز شما برای رسیدن به وزن ایده آل کمک کند. اما عواقب جبران ناپذیر آن ممکن است برای سلامتی بدن بسیار خطرناک باشد. بنابراین اگر نگران سلامتی خود هستید؛ بهتر است به روش صحیحی از رژیم غذایی پیروی کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.