جسور بودن یکی از ویژگی های افراد موفق است. قدرت جسارت در درون همه انسان ها وجود دارد و برای بروز پیدا کردنش باید راه های تقویت جسارت را بلد باشیم. جسور بودن را با خشونت اشتباه نگیرید، زیرا در تفکر همه ما خشن بودن رفتار غلطی است و اصلا صورت خوبی نخواهد داشت. در ادامه مباحث راهکارهایی برای تقویت جسارت خدمت شما عزیزان، ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
راه های تقویت جسارت
حس نگرانی، کاملا طبیعی است.
اکثر اوقات، افراد برای بیان احساسات و تفکر خودشان دچار ترس و نگرانی می شوند. اگر کسی را دیدید که ادعا کرد هیچوقت احساس نگرانی در وجودش نداشته و با شما صادق هم بود. پس بدانید آن شخص هیچ وقت حس همدلی با بقیه را تجربه نکرده است. در نتیجه برای تقویت جسارت خود، احساس درونی تان را به راحتی بیان کنید. این حس نگرانی طبیعی است و نشان دهنده درک شما است.
خودتان را باور داشته باشید.
برای این که دیگران شما را باور کنند باید شما اول از همه خودتان را باور کنید. صحبت هایی که درباره خودتان می کنید، بسیار مهم است. استفاده از جملاتی مثل: من می توانم انجامش دهم، من خلاقم، من توانایی انجام هرکاری را دارم و … .
باعث می شود که جسارت خود را تقویت کنید. حس شما نسبت به خودتان خیلی مهم است. اگر حس کنید یک آدم ناموفق هستید؛ پس حتما در آینده هم اینگونه خواهید بود. بالعکس این موضوعم صحیح است، اگر حس کنید آدم موفقی هستید پس حتما در آینده هم، چنین خواهد بود.
به صحبت های بقیه گوش کنید.
جسور بودن بدین معنا نیست که فقط صحبت های خودتان را قبول کنید و به حرف دیگران اهمیت ندهید. یکی از راه های تقویت جسارت، گوش دادن با دقت به صحبت های بقیه است. جسور بودن؛ یعنی ترکیبی از دو روش گوش دادن موثر و متقاعد کردن.
توجه به موقعیت ها را فراموش نکنید.
برای تقویت جسارت خود، موقعیت ها را بررسی کنید. برای ارتباط جسورانه ابتدا به خودتان وقت دهید، موقعیت فعلی را بررسی کنید. اینکار بر اعتماد به نفس و تقویت جسارت شما کمک خواهد کرد. چرا که توانایی بهتری برای انتقال پیام به دست می آورید. در ارتباط های ضعیف، فرد تلاش بیشتری برای پیروز شدن در بحث ها می کند. در نتیجه برای تقویت جسارت اول از همه به مغزتان اجازه دهید که منعطف باشد و افکار درست را بپذیرد. نگذارید روند فکری شما فقط در یک راستا باشد؛ زیرا فکر کردن در دیگر جهت ها، باعث به وجود آمدن مشکل می شود.
چرا فرد موفقی نیستیم؟
منظورتان را راحت بیان کنید.
درباره چیزی که می خواهید بیان کنید، لطفا شفاف و صریح باشید. فکر نکنید که دیگر افراد به سطح فکری شما خواهند رسید. به افکار دیگران توجه نداشته باشید و این حس را موقع ارتباط برقرار کردن نداشته باشید که امیدوارم که متوجه منظور من شده باشید. هدف ما از ارتباط برقرار با بقیه این است که آنها به نتیجه مورد نظر شما برسند. پس اهمیت ارتباط برقرار کردن با تصویری شفاف بسیار مهم است و یکی از راه های تقویت جسارت به شمار می آید.
مثبت اندیش باشید.
سعی کنید همیشه شاد، سرحال و با انرژی باشید. کسانی که همیشه مود مثبت و شادی دارند، به نظر می رسد که همیشه پیام شان را به بقیه انتقال می دهند. تعریف کنید و دیگران را از احساستان باخبر سازید. چرا که در این صورت آنها هم احساس اطمینان بیشتری به شما می کنند.
میان اعتماد به نفس و جسارت خود، تعادل برقرار کنید.
هنگام بر قرار کردن ارتباط با بقیه، رفتار محترمانه ای از خود نشان دهید. به زبان بدنتان موقع سخن گفتن، به اندازه کلماتی که می گویید دقت فرمایید؛ یعنی موقع سخن گفتن به سخنان، زبان بدن و لحن استفاده شده توجه کنید. فکر نکنید دیگران به راحتی ذهن شما را می خوانند. خواسته هایتان را بیان کنید و درباره چیزهایی که آزرده تان می کند صحبت کنید و هنگام بیان این موضوعات اعتماد به نفس داشته باشید. صاف بایستید، لبخند بر چهره را فراموش نکنید یا حالت خنثی به خود بگیرید و به چشم های شخص مقابل خود حتما نگاه کنید.
تفاوت ها را بپذیرید.
برای تقویت جسارت لطفا تفاوت ها را ببینید، درک کنید و رفتار مناسب از خودتان نشان دهید. همانطور که به خواسته های خود اهمیت می دهید، به خواسته های دیگران هم توجه کنید و مانع این شوید که نظرات متفاوت دیگران شما را عصبانی کند. این تفاوت ها نشان دهنده نظر اشتباه بقیه و نظر درست شما نیست. با احترام به نظر و خواسته دیگران گوش دهید و صحبتش را قطع نکنید. این راهکار موثری برای تقویت جسارت است.
از کلمه “من” استفاده کنید.
برای تقویت جسارت سعی کنید خواسته های خودتان را بیان کنید؛ بی آن که حس عصبانیت طرف مقابل را برانگیزید. استفاده از کلمه من در عبارات موثر خواهد بود. از عبارت هایی مثل: من فکر می کنم، من حس می کنم و من می خواهم استفاده کنید تا به یک عادت تبدیل شود. استفاده از جملاتی مانند: تو هرگز، تو همیشه و … تا حدودی پرخاشگرانه بوده و باعث برانگیختن عصبانیت شخص مقابل خواهد شد. استفاده همیشگی از کلمه من باعث می شود که نظر و صحبت خود را به راحتی بگویید، بدون آن که دیگران را از خودتان ناراحت کنید.
خونسردی تان را حفظ کنید.
بروز دادن جسارت سبب افزایش هیجانات شما می شود. باید این هیجانات را کنترل کنیم تا به پرخاشگری تبدیل نشود. هنگام بیان نظرات خود لطفا خونسرد باشید و آرامشتان را حفظ کنید، اینکار به تقویت جسارتتان کمک می کند. اگر شما موقع صحبت کردن آرام باشید، این آرامش به شخص مقابل هم تزریق می شود و باعث می شود گفت و گو موثر تری داشته باشید. تنفس صحیح و توجه به زبان بدن و ارتباط چشمی بسیار تاثیر گذار است.
برای جسارت خود، خط قرمزهایی تعیین کنید.
تعیین خط قرمز باعث ایجاد محدودیت می شود. این محدودیت ها به شما کمک می کند که اجازه انجام چه کارهایی دارید و اجازه انجام چه کارهایی ندارید. هیچ کس دوست ندارد بقیه نسبت به نظراتش بی تفاوت باشند، از سمتی هیچکس دلش نمی خواهد که فردی زورگو و ظالم جلوه کند. این محدودیت ها به شما این اجازه را می دهد که دریابید در کدام موقعیت اجازه پاسخ مثبت دارید و در کدام موقعیت اجازه پاسخ منفی. داشتن جسارت نیاز به تمرین پیوسته دارد. پس تکنیک های لازم را تکرار کنید تا این حس را در وجود خود بیدار کنید.
شرایط بحرانی را کنترل کنید.
برخی از افراد انتظار دارند که در شرایط بحرانی دیگران به آن ها کمک کنند. این نوعی وابستگی است به شرایط خارجی که باعث ایجاد احساس ناامنی می شود. برای تقویت جسارت، احساس خوب را در خود بیدار کنید و آن را به بقیه هم منتقل کنید. این حرکت یعنی شما فردی جسور و امن هستید که در شرایط بحرانی به خوبی عمل می کنید و دیگران روی کمک شما می توانند حساب کنند.
بدترین موقعیت را تصور نکنید.
در شرایط بد، افراد اصولا بدترین اتفاق ممکن را تصور می کنند؛ چرا که فکر می کنند با این کار آمادگی لازم را برای اتفاقات بد به دست می آورند و حس بهتری می گیرند. اما طبق تحقیقات صورت گرفته این کار فقط بر اضطراب و نگرانی فرد می افزاید. چرا که تفکرات صورت گرفته مبنی بر واقعیت نبوده و فقط یک تجسم ذهنی است. با این سبک تفکر ما شروع به فکر کردن به اتفاقات بد می کنیم، پاسخ های متفاوتی از خود نشان می دهیم . این ها همه ترس و استرس را به دنبال دارد. در شراط وخیم ما نیازمند یک فکر آرام هستیم تا تصمیم های درستی بگیریم. استرس این امتیاز را از ما سلب می کند.
آیا ممکن است کودکان هم دچار افسردگی شوند؟
تقویت جسارت در کودکان
گزینه های بالا روش هایی برای تقویت جسارت در بزرگسالان بود که قوه تفکر قوی دارند؛ اما در مورد جسارت کودکان چگونه باید عمل کرد؟ در ادامه مطالب راه هایی را برای تقویت جسارت در کودکان بازگو می کنیم.
اجازه دهید خودشان مشکلات را حل کنند
معمولا والدین در انجام کارهای سخت مرتبا یه کمک فرزندشان می آیند. این حس نگرانی باعث می شود که جسارت کودک از بین برود. اجازه دهید هنگام به وجود آمدن مشکل برای کودک، خودش راه حل مشکل را پیدا کند و آن را رفع کند. این کار بر افزایش جسارت و اعتماد به نفس کودک می افزاید.
حس کنجکاوی را در کودک تقویت کنید
شاید تکرار مرتب سوالات کودکان خسته کننده باشد؛ اما باعث می شود که او دنیای اطرافش را به خوبی درک کند. پل هریس می گوید که این ها برای رشد کودک ضروری است.
چالش های جدیدی را برای کودکان رقم زنید
پیکهارت می گوید: والدین می توانند با افزایش مسئولیت هایی که کودک باید انجام دهد، اعتماد به نفس و جسارت او را تقویت کنند. به کودک خود بیاموزید که هدف های کوچک را نردبانی برای هدف های بزرگ کنند. به کودک خود جرات دهید، مثلا بدون استفاده از چرخ های کمکی دوچرخه سوار کند بی ترس آنکه بیفتد. چالش های بزرگ و جدید راهی برای تقویت جسارت است.
اطلاعات خود رابه کودکتان منتقل کنید
والدین قهرمان زندگی کودکان هستند. درباره نحوه فکر کردن، صحبت کردن و زندگی کردن به کودک خود بیاموزید. الگوی مناسبی برای زندگی او باشید تا به موفقیت های بزرگتری برسد. البته راه های تقویت جسارت در کودکان بسیار بیشتر است که می توانید با مطالعه بیشتر به آنها دست یابید.
نتیجه گیری
حفظ جسارت و شجاعت در رسیدن به اهداف و تقویت اراده تاثیرگذار است. بنابراین پررنگ کردن جسارت موجب می شود که شما حس بهتری نسبت به اطراف خود داشته باشید و برای رسیدن به آن تلاش کنید. روش های بالا راهکارهایی برای تقویت جسارت است. امیدوارم برای شما مفید باشد و در زندگی خود از آنان استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید