رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان می تواند در حفظ سلامت بدن و کاهش این عارضه تاثیرگذار باشد. سرطان یکی از بیماری هایی است که تقریبا در تمامی نقاط بدن می تواند نمایان شود. علل مختلفی وجود دارد که باعث بروز سرطان خواهد شد. برای اکثر آن ها خصوصا آن دسته از سرطان هایی که بدخیم هستند، هیچ راه درمانی وجود ندارد و در نهایت منجر به مرگ شخص می شود. پس بهترین راه، پیشگیری از ابتلا است. اما آیا می توان از چنین بیماری مهلکی پیشگیری کرد؟! بله ساده ترین راه، پیروی از رژیم غذایی مفید و مناسب است. در این مقاله قصد داریم در خصوص رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان برای شما صحبت کنیم. پس اگر نگران ابتلا به این بیماری خطرناک هستید، ادامه ی مطالب را از دست ندهید.
رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان
برای این که بدن خود را در برابر انواع سرطان مقاوم کنید؛ لازم است تا از یک رژیم خاص تبعیت کنید. منظور از این رژیم خاص، این نیست که غذاهای ثابتی مصرف کنید؛ بلکه بدین معناست که برخی از خوراکی ها را بیشتر مصرف کنید و برخی دیگر را به کلی کنار بگذارید. از جمله مواد غذایی که به عنوان رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان به شمار می آیند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گوجه فرنگی
بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص گوجه فرنگی مشخص شد که لیکوپن موجود در آن می تواند در برابر سرطان مقاومت کند. لیکوپن به رنگدانه های موجود در آن گفته می شود که باعث به وجود آمدن رنگ قرمز است. بیشترین تاثیر آن بر کاهش ابتلا به سرطان پستان است. جالب است بدانید که محصولات فرآوری شده آن مثل سس و رب بیش از خود گوجه فرنگی می توانند در مبارزه با سرطان مقابله داشته باشند. البته در صورتی که برای تهیه آن ها از مواد نگهدارنده استفاده نکنند.
ویتامین هایی که خستگی شما را رفع می کنند
چای
به عقیدی برخی ها چای خاصیت ضد سرطانی دارد. اما تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد و چیزی به مرحله اثبات قطعی نرسیده است. چای سبز با خواص بی نظیری که دارد باعث کاهش رشد سلول های سرطانی روده بزرگ، کبد، سینه و پروستات می شود. حتی برای پوست و بافت ریه نیز چنین تاثیری دارد. گفته می شود افرادی که برای طولانی مدت به مصرف چای عادت دارند می توانند خطر ابتلا به سرطان مثانه، روده و پانکراس را نیز کاهش دهند.
انگور
از دیگر مواد غذایی که در رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان وجود دارد، می توان به انگور و آب انگور اشاره کرد، خصوصا اگر انگور قرمز یا بنفش باشد. زیرا این دو نوع دارای مقدار قابل توجهی رسوراترول هستند یعنی همان موادی که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند. بر اساس آمار به دست آمده از مطالعات صورت گرفته مشخص شد که ماده ی موجود در انگور می تواند از نوعی آسیب که بر تشکیل سلول های سرطانی به وجود می آید جلوگیری کند.
آب
اولین کاربردی که همه ی ما از آن می شناسیم این است که باعث رفع تشنگی و عطش می شود. اما جالب است بدانید که آب خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش می دهد. عملکرد آب در این زمینه این است که غلظت عوامل سرطان زای موجود در مثانه را کاهش خواهد داد. در واقع هر چقدر که در طول روز آب بیشتری بنوشید؛ مثانه شما بیشتر پر می شود. در نتیجه مخاط موجود در آن کمتر با عوامل سرطان زا برخورد می کنند.
حبوبات
حبوبات در بسیاری از موارد برای انسان مفید هستند؛ پس می توان گفت که جزئی از رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان به شمار می آیند. اکثر گیاهان دارای ماده ای شیمیایی هستند که بدن را در برابر خطر ابتلا به سرطان مقاوم می کند. در آزمایشاتی که روی حبوبات و تاثیر آن ها بر سرطان، صورت گرفته مشخص شد که در کاهش سرعت رشد تومور تاثیر بسزایی داشته؛ علاوه بر آن از آزاد سازی مواد موجود در تومورها که باعث آسیب رساندن به سلول های مجاور هستند نیز جلوگیری می کند.
رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان با کلم
به طور کلی تمامی سبزیجات چلیپیایی از جمله کلم بورکلی، گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکسل و کلم بوک چوی، همگی می توانند شما را در برابر انواع سرطان روده بزرگ، سینه، ریه و دهانه رحم محافظت کند. شما می توانید از آن ها در سالاد، به صورت آب پز، بخار پز و یا حتی به صورت خام استفاده کنید. بنابراین در هر نوعی که استفاده شوند تاثیر مثبتی بر جای خواهند گذاشت.
رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان با سبزیجات برگ دار سبز تیره
ثابت شده که تمامی سبزیجات برگ دار سبز رنگ که تیره هستند؛ می توانند انسان را در برابر سرطان محافظت کنند و خطرات ناشی از آن را کاهش دهند. در واقع هر چه که رنگ آن ها تیره تر باشد به معنای قوی تر بودن خواص آن است. خردل، کاهو، کلم پیچ، اسفناج، کاسنی و برگ چغندر از جمله این سبزیجات محسوب می شوند که دارای مقدار قابل توجهی فیبر، فولات و کاراتنوئید هستند. بیشترین تاثیر آن ها روی سرطان ریه، پوست، معده، پانکراس، دهان و حنجره است.
فواید و تاثیرات مصرف بهار نارنج
زردچوبه
در زردچوبه ماده ای به نام کورکومین وجود دارد که تحقیقات نشان داده بدن را در برابر سرطان مقاوم می کند. عملکرد آن به شکلی است که تحول، تکثیر و حمله سلول های سرطانی را کنترل خواهد کرد.
توت
اسید آلاژیک موجود در انواع توت مثل توت فرنگی و تمشک که نوعی ماده ی شیمیایی گیاهی به نام فیتوکمیکال به حساب می آیند؛ قادر به مبارزه با چندین روش در برابر سرطان است. به طور مثال می تواند با تولید یکسری مواد خاص سلول های سرطانی را غیر فعال کند یا این که رشد آن ها را کاهش دهد.
رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان با زغال اخته
زغال اخته هم از دیگر مواد غذایی در رژیم مناسب در کاهش خطر سرطان به شمار می آید. زیرا از آنتی اکسیدان های بسیار قوی برخوردار است. آنتی اکسیدان ها می توانند رادیکال های آزاد را که یکی از عوامل اصلی ایجاد سرطان است را از بدن دور کنند.
نتیجه گیری
سرطان به نوعی بیماری مهلک گفته می شود که انواع مختلفی دارد. زمانی که در بدن تولید می شود اگر بدخیم باشد شخص زنده نخواهد ماند. اما در صورت خوش خیم بودن باید روش های درمانی سخت و دردناکی مثل شیمی درمانی را انجام دهد. برای جلوگیری از بروز سرطان می توان از یکسری مواد غذایی در طول روز بیشتر استفاده کرد. از جمله آن ها می توان به گوجه فرنگی، انگور، سبزیجات برگ دار تیره رنگ، توت و… اشاره نمود که می توانند بدن شما را در برابر این بیماری خطرناک و همه گیر حفظ نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید