قبل از این که به بررسی هر موضوع و یا عبارتی بپردازیم؛ یک تعریف کاملا ساده و قابل فهم را در ارتباط با چیستی این بیماری ارائه می دهیم. ایدز نتیجه ی حمله ی ویروسی به نام HIV به بدن است. پس از وارد شدن ویروس HIV به بدن، دستگاه ایمنی بدن مورد حمله ی این ویروس قرار گرفته می شود و در نهایت سلول های T+CD4 در بدن درصد بسیاری از میزان مقاوت خود را از دست می دهند. مهم ترین و اصلی ترین دلیل قرار گرفتن افراد مبتلا به بیماری ایدز در معرض ابتلا به بیماری هایی همانند سرطان و تمامی بیماری های عفونی خطرناک نیز همین وجود ویروس HIV است.
رایج ترین راه های انتقال بیماری ایدز کدام است؟
راه های بسیار متفاوتی جهت انتقال بیماری ایدز وجود دارد. رایج ترین و اصلی ترین راه انتقال ایدز راه جنسی است. اما راه های بسیاری برای انتقال این بیماری وجود دارد که عبارتند از:
- تماس فرد با مایع منی حاوی ویروس
- انتقال ویروس از طریق مادر باردار به جنین
- برقراری تماس با بافت آسیب دیده ای که حاوی ویروس باشد.
- برقرار شدن رابطه ی جنسی از مقعد
- تماس داشتن با خون فردی که حامل ویروس است.
- استفاده کردن از سوزن به صورت مشترک و استفاده از آن برای افراد مبتلا به بیماری
- استفاده از تمامی وسایل مورد نیاز جهت تزریق که آلوده به ویروس مورد نظر باشد.
راه هایی که استفاده از آن ها بیماری ایدز انتقال پیدا نمی کند، کدام است؟
راه های اشاره شده در قسمت زیر ویروس اشاره شده را انتقال نخواهد داد:
- آب
- استفاده کردن افراد از سرویس های بهداشت عمومی آلوده
- عطسه کردن
- سرفه
- نیش حشرات مبتلا
- عرق فردی که به بیماری مبتلا باشد.
- اشک چشم فرد مبتلا
- غذا
- استفاده از وسایل شخصی افرادی همانند لیوان و…
نکته ای که در ارتباط با بیماری ایدز وجود دارد و باید مورد توجه قرار گرفته شود این است که این بیماری به صورت کاملا مستقیم با برخورد و تماس داشتن با غشاری مخاطی و یا بافت آسیب دیده انتقال پیدا می کند. توجه داشته باشید که در صورتی این ویروس به صورت مستقیم از طریق سرنگ وارد خون می شود که سرسرنگ حاوی ویروس باشد و به راحتی وارد خون شود.
مهم ترین و رایج ترین علائم اولیه ی ابتلا به بیماری ایدز چیست؟
در قسمت های قبل نیز به این موضوع اشاره کردیم که علائم بیماری خاص ایدز در افراد بسیار متفاوت است و این موضوع سبب شده است تا نتوان به طور دقیق علائم این بیماری را در تمامی افراد بیان کرد. به عنوان مثال در بسیاری از افراد پس از انتقال ویروس و گذشت مدت زمان دو تا سه هفته، پس از ورود بیماری به بدن علائمی بسیار مشابه به بیماری آنفولانزا دیده می شود. یکی از رایج ترین علائم اولیه ی این بیماری می توان تورم هایی بسیار شدید در گره های لنفاوی و همچنین در قسمت هایی از بدن از جمله کشاله ی ران و در قسمت بازو اشاره کرد.
درصد بسیاری از افراد پس از گذشت مدت زمان بسیاری، حتی چندین سال هیچ کدام از علائم اشاره شده را ندارند. برترین و مهم ترین روش برای کسب اطمینان از مبتلا و مبتلا نشدن به بیماری، استفاده کردن از آزمایش خون است. خاص ترین علائم اولیه ی ابتلا به ایدز عبارتند از:
- افزایش شدید درجه حرارت بدن و تب شدید
- بثورات پوستی
دیده شدن بثورات پوستی در بسیاری از موارد در ابتدا و یا اواخر دوره های ابتلای فرد به ویروس HIV اتفاق می افتد.
- کاهش وزن بسیار شدید فرد مبتلا به طور یکباره که می تواند ناشی از ابتلا به بیماری های پیشرفته باشد و یا دلیل آن اسهال شدید است.
- مشاهده ی تغییراتی در شکل ظاهری ناخن؛ یکی از رایج ترین و در عین حال مهم ترین علائمی که فرد مبتلا به ایدز می تواند در خود مشاهده کند، تغییراتی است که در شکل ظاهری ناخن ها به وجود می آید. از رایج ترین این تغییرات می توان به ضخیم شدن ناخن، مشاهده ی قسمت های منحنی در سطح ناخن یا همان انحنا گرفتن، تغییر رنگ و مشاهده کردن خطوطی به رنگ سیاه بر روی سطح ناخن و… اشاره کرد. به طور رایج علائم های اشاره شده را می توان به دلیل ورود عفونت قارچی کاندیدا دانست.
- مشکل تمرکز
درصد بسیاری از افراد مبتلا به ایدز دچار یکسری از سردرگمی ها و عدم توانایی در ایجاد تمرکز می شوند. این مشکل به طور رایج در اواخر دوره ی ورود ویروس HIV به داخل بدن فرد مبتلا دیده می شود.
- آکنه و زخم بر روی سطح پوست و خارش شدید بدن
- دچار شدن به بیماری های عضلانی
- احساس خستگی بسیار شدید
- تعریق شدید به صورت شبانه
- احساس گلودرد و متورم شدن گلو
- تورم در قسمت هایی همانند کشاله ی ران، تورم غده های لنفاوی و…
- ایجاد التهاب در دهان و یا دستگاه تناسلی
- حالت تهوع
- استفراغ
- در بسیاری از موارد استفراغ و تهوع
در صورت مشاهده ی علائم گفته شده و آزمایش های صورت گرفته و نتیجه ی مثبت آزمایش، فرد به بیماری HIV مبتلا شده است. پس از مثبت شدن آزمایش در این مرحله به طور رایج و معمول اقدام به تجویز داروهای ضد ویروس می کند.
بیماری قوز قرنیه چیست؟
برترین روش ها و آزمایش های مورد استفاده جهت تشخیص بیماری ایدز کدام است؟
همانطور که در قسمت های قبل اشاره کردیم وجود ویروس HIV با استفاده کردن از آزمایش خون و بزاق دهان استفاده می شود. تمامی اندام ها برای توسعه دادن آنتی بادی مشخص شده به مدت زمانی معادل 12 هفته و … نیاز دارند. همراهان عزیز توجه داشته باشید که که یک راه برتر و بسیار سریع برای تشخیص ابتلا به بیماری ایدر وجود دارد و آن هم استفاده کردن از یک نوع پروتئین است. استفاده کردن از این نوع پروتئین می تواند به راحت ترین و بهترین حالت ممکن وجود عفونت را تشخیص دهد.
برترین و رایج ترین آزمایش های تشخیص
در قسمت قبل به حجوم ویروس های HIV به سلول T+CD4 اشاره کردیم. باید توجه داشته باشید که که سلول های T+CD4 در یک بدن نرمالی که به ویروس مبتلا نشده است، مقداری معادل 200 خواهد بود.
استفاده کردن آزمایش RNA HIV برای تشخیص
آزمایش RNA HIV یکی از رایج ترین آزمایش های مورد استفاده جهت تشخیص ابتلا به ایدز است که در این نوع آزمایش مقدار ویروس به صورت دقیق و با استفاده از آزمایش خون اندازه گیری می شود. به طور رایج آزمایش های دیگری را برای بررسی میزان عفونت های موجود در بدن توسط پزشک بررسی می شود. عفونت هایی که در این آزمایش ها نوشته می شود عبارتند از:
- بیماری سل که یک بیماری عفونی است.
- بیماری هپاتیت
- توکسوپلاسموز
- عفونت هایی که از طریق رابطه ی جنسی انتقال پیدا می کنند.
- آسیب کبد
- آسیب کلیه
برترین زمان جهت درمان بیماری ایدز چیست؟
در حال حاضر و با پیشرفت هایی که علم پزشکی داشته است؛ هنوز هم هیچ گونه درمانی که قطعی باشد برای این بیماری وجود ندارد. اما بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری با استفاده کردن از داروهای خاص، این بیماری را کنترل می کنند. درمانی که با استفاده از ضد رترو ویروسی مورد استفاده قرار گرفته می شود؛ یک درمان ART است که تعداد گلبول های موجود در خون در نظر گرفته نمی شود .
برترین زمان شروع درمان و کنترل بیماری ایدز
شاید شما هم از این موضوع اطلاع نداشته باشید که تمامی افرادی که به ویروس HIV مبتلا می شوند؛ باید بدون در نظر گرفته شدن تعداد سلول های CD4+T باید از تمامی داروهای تجویز شده توسط پزشک که ضد ویروسی هستند، استفاده شود. در موارد اشاره شده در قسمت زیر باید درمان باید با سرعت بالا تری انجام شوند.
- اگر فرد مبتلا به ویروس ایدز دارای گلبول های سفید خونی کم تر از 350 باشد.
- فرد بیماری که به بیماری مبتلا باشد.
- فردی که به بیماری های کلیوی به همراه HIV مبتلا باشد.
- فردی که به هپاتیت B مبتلا باشد و به عبارتی تحت درمان باشد.
فواید و عوارض نمک اپسوم
نتیجه گیری
بیماری ایدز که به معنای سندرم نقص ایمنی بدن است؛ به یک نوع بیماری ویروسی گفته می شود که در صورت ابتلای فرد به این بیماری در صورت کنترل نکردن بیماری با استفاده از داروهای درمانی به مرور بیماری شدت گرفته می شود و فرد به کام مرگ کشیده می شود. ویروس HIVعامل اصلی ابتلا به ایدز است و می تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن به مقدار قابل توجهی فرد را مستعد ابتلا بیماری های عفونی، ابتلا به سرطان و … می کند.
ویروس HIV که یک نوع خاص ویروس عفونی است؛ پس از وارد شدن به یک بدن و مبتلا شدن فرد به ایدز و تشخیص به موقع، سال های سال زمان نیاز است تا این ویروس سیستم ایمنی بدن را به طور کامل، ضعیف کند و بتوان فرد را به عنوان یک انسان مبتلا شده به بیماری بدون درمان و با قابلیت کنترل ایدز دانست.
دیدگاهتان را بنویسید