تاریخ امروز2 آذر 1403
استراحت آرامش بخش

استراحت آرامش بخشی را تجربه کنید!

استراحت آرامش بخش می‌تواند بسیار در ایجاد حس خوب در فرد و رفع خستگی موثر باشد. شما چطور استراحت می‌کنید؟ آیا از نحوه‌ی صحیح آن باخبر هستید؟

شاید در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد؛ اما در حقیقت اگر از نحوه‌ی صحیح استراحت و ایجاد آرامش در خود آگاهی نداشته باشید؛ حتی بعد از خوابیدن هم هیچ تاثیری نخواهید دید. اکثر ما باور داریم استراحت ‌کردن امری مسلم و ساده است که همه می‌دانیم چطور آن را انجام دهیم. اما باید بدانید که استراحتی که با بازیابی انرژی و ایجاد سرزندگی همراه باشد، به ‌سادگی رخ نخواهد داد. بسیاری از ما در استراحت ‌کردن و تمرین‌های ریلکسیشن خوب عمل نمی‌کنیم. درحالی ‌که این مسئله برای رهایی از استرس، فشارهای روزمره و سلامت روان بسیار مهم است. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید تا به شما بگوییم که چطور استراحت آرامش بخش داشته باشید.

 

روش‌های داشتن استراحت آرامش بخش

ما بیشتر از آنچه فکرش را بکنیم به استراحت نیاز داریم. حقیقت این است که فشار ذهنی زیادی در طول روز به ما وارد خواهد شد. بنابراین هر چقدر هم استراحت کنیم، کم است. شاید این حقیقت کمی خوشایند باشد. اما اگر بعد از استراحت‌های پیاپی هنوز هم احساس خستگی می‌کنید، احتمالا نمی‌دانید که چطور باید استراحت کنید!

شما تنها نیستید؛ استراحت‌ کردن برای اغلب افراد، در حرف آسان‌تر از عمل است. در ادامه، به شما راهکارهایی را ارائه می‌دهیم تا پس از استراحت، واقعا خستگی‌تان در رفته باشد و نیروی ازدسته ‌رفته‌تان را بازیابید.

 

آرامش خود را بیابید

این مسئله شاید به گمانتان خیلی واضح باشد. اما اغلب افراد نمی‌دانند چه چیزی واقعا به آنها آرامش می‌دهد. اشخاص گمان می‌کنند که در حال استراحت هستند، درحالی ‌که واقعا این چنین نیست. مثلا چک‌ کردن شبکه‌های مجازی، شاید برای برخی از افراد آرامش ‌بخش باشد. اما برای بیشتر ما اضطراب آورتر از هر کار دیگری است!

سرگرمی‌ها، فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی و تمرین‌های گوناگون خودمراقبتی را امتحان کنید و ببینید چه تاثیری روی شما دارند. می‌توانید آن فعالیت را به فهرست کارهای آرامش ‌بخشتان اضافه کنید.

اگر متوجه شدید که این فعالیت‌ها باعث آرامشتان نمی‌شوند و کار دیگری برای امتحان ‌کردن نداشتید. دوباره به مرحله انتخاب بروید و کارهای جدید را تجربه کنید. اشکالی ندارد، اگر به سراغ کارهای جزئی بروید؛ کارهایی که شاید حتی سبک به نظر برسند. برای مثال، تمرین روزانه‌ی تنفس یا نشستن به ‌مدت 30 ثانیه.

استراحت آرامش بخش

زمان استراحت را از قبل تعیین کنید

تصمیم برای استراحت، امری حیاتی است. 6 ساعت تمرین ریلکسیشن نامتمرکز، کمتر از 2 ساعت تمرین متمرکز و متعهدانه اثربخشی دارد. ما بیشتر وقت‌ها بدون تمرکز و درحالی استراحت می‌کنیم ‌که حواسمان پرت چیزهای گوناگونی مثل ایمیل‌های دریافتی یا شبکه‌های اجتماعی است.

بهترین روش برای داشتن استراحت آرامش بخش این است که هدف خود را مشخص کنید. تعیین جزئیات در این موضوع به شما کمک می‌کند. اینگونه می‌توانید روش مناسب را انتخاب و قوانین لازم (مثل انتخاب محل یا کنار گذاشتن گوشی) را تعیین کنید.


با این روش‌ها، زمان را مدیریت کنید

 

برای داشتن استراحت آرامش بخش ، فقط آخر هفته‌ها استراحت نکنید

چنین رفتارهای محدود کننده‌ای اثر منفی بر استراحت ما دارند. وقتی در فاصله‌های منظم، استراحت‌های کوتاه نداشته باشید، در دام عنان ‌گسیختگی می‌افتید و در استراحت، زیاده ‌روی خواهید کرد. چیزی که معمولا با احساس گناه یا شرم همراه است. این احساسات رسیدن به آرامش و آسودگی را دشوارتر می‌کنند. استراحت و آرامش ‌بخشی منظم، بسیار اثربخش‌تر است. بنابراین بخشی از فعالیت‌هایی را که به آخر هفته‌ها اختصاص می‌دهید، در طول هفته انجام دهید.

 

بین کار و استراحت مرز تعیین کنید

این مورد به‌ ویژه برای کسانی ضروری است که در خانه کار می‌کنند. وقتی در خانه کار می‌کنید، مرز و تعادل بین کار و زندگی شخصی کم‌ رنگ می‌شود. زمان مشخصی برای شروع و پایان رفت ‌و آمد یا ترک فیزیکی محل کار وجود ندارد. بنابراین مغز متوجه تغییر وضعیت نمی‌شود تا در حالت استراحت قرار بگیرد.

بنابراین زمانی که کارتان تمام می‌شود، فعالیت خاصی را انجام دهید. با گذشت زمان، این فعالیت برای مغز به نشانه‌‌ای تبدیل می‌شود که ورود به وضعیت استراحت را مشخص می‌کند. پیاده روی، مراقبه، ورزش، انجام کارهای مربوط به خانه یا هر کار دیگری که به شما کمک می‌کند تا به خودتان بگویید: «تمام! الان وقت استراحته!» شروع کرده و سپس با قصد استراحت کنید.

آرامش

از اثرات مثبت استراحت غافل نشوید

هرچند استراحت ‌کردن به‌ خودی خود، ضروری و لذت ‌بخش است، تاثیر مثبت آن بر توانایی انجام بهتر کارها هم انکارناپذیر است. اشکالی ندارد، اگر گاهی استراحت‌ کردن را پاداش خودتان بدانید. به ‌ویژه اگر نمی‌توانید خودتان را راضی کنید که دست از کار بکشید. اما حقیقت این است که با استراحت و بازیابی انرژی‌تان، عملکرد بهتری خواهید داشت. اگر با یادآوری این حقیقت به خودتان، از احساس گناه و ناراحتی‌تان در هنگام استراحت کم می‌شود، همین کار را بکنید.

اشکالی ندارد، اگر احساس متناقضی در این ‌باره دارید. شاید یادآوری مدام اینکه استراحت باعث می‌شود کارم را بهتر انجام دهم، عجیب باشد. اما حقیقت همین است! در جوامع امروزی، چنین تردیدهایی درباره استراحت و تاثیر آن بر بقای شرکت‌ها و سازمان‌ها طبیعی است. تقابل استراحت و کار بحث همیشگی است. زیرا ما در نظامی زندگی می‌کنیم که این موضوع را برایمان به چالش تبدیل کرده است.

 

دلسوز خودتان باشید

برخی احساسات مانند شرم و اضطراب مانع استراحت اثربخش هستند. حتی اگر در حال انجام فعالیتی آرامش‌ بخش باشید، تا زمانی که ذهن‌تان یاری نکند، به آرامش نمی‌رسید. بنابراین باید بر موانع ذهنی غلبه کنید. مهارت‌ها و ابزار درمانی گوناگونی در این مسیر به شما کمک می‌کنند.

اگر رهایی از احساس خشم یا سرخوردگی ناشی از روز کاری پرمشغله، غم یا پریشانی عمومی ناشی از شرایط جاری برایتان دشوار است، از مهارت‌های مدیریت احساسات کمک بگیرید. یاد بگیرید که دلسوز خودتان باشید. ترفندهای مقابله با استرس را به کار بگیرید تا بتوانید با خیال راحت استراحت کنید.


با شوهر بی مسئولیت چگونه رفتار کنیم؟

 

برای داشتن استراحت آرامش بخش ؛ اگر نیاز داشتید، کمک بگیرید

ناتوانی در استراحت ‌کردن، می‌تواند مسئله‌ای پیچیده باشد. اغلب ما به ‌طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت ‌تاثیر باورهای اجتماعی درباره استراحت‌ کردن هستیم. فرهنگِ کار بی‌وقفه و نظام سرمایه ‌داری نمونه‌های مشخص این تاثیرگذاری هستند. فرد بر همین مبنا، به کار و زندگی‌اش سامان می‌دهد و ممکن است هرگز متوجه نشود که مشکل از کجا بوده است. مراجعه به درمانگر و بهره ‌گیری از مشاور می‌تواند به حل مسئله کمک کند.

استراحت آرامش بخش

نتیجه گیری

استراحت هم، مانند تمام کارها نیاز به آرامش و برنامه ریزی دارد. چرا که ما استراحت می‌کنیم تا خستگی و استرس را از خود دور کنیم. بنابراین تنها با خوابیدن، این آرامش و انرژی را به دست نخواهید آورد. بلکه باید محیط و برنامه مشخصی برای آن تعیین کنید. امیدواریم موارد گفته شده در این مقاله، بتواند به شما کمک کند تا استراحت آرامش بخشی را تجربه نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.