تاریخ امروز3 آذر 1403
ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

ویژگی های مواد غذایی ارگانیک و فواید بی نظیر آن

آشنایی با ویژگی های مواد غذایی ارگانیک می تواند شما را در هنگام خرید و انتخاب بهتر راهنمایی کند. امروزه مواد غذایی ارگانیک طرفداران زیادی را پیدا کرده اند و افراد جامعه حاضرند در ازای پرداخت میزان پول بیشتری، مواد غذایی ارگانیک خریداری کنند. این استقبال هم به علت ویژگی های مواد غذایی ارگانیک است و هم به علت تبلیغات بالایی که برای آنان انجام می شود.

در ابتدا لازم است تا تعریفی از مواد غذایی ارگانیک ارائه دهیم. مواد غذایی ارگانیک به آن دسته از موادی گفته می شود که عاری از هر گونه مواد شیمیایی و مصنوعی همچون آفت کش ها، سموم، نگهدارنده ها، کودهای شیمیایی و به طور کلی هر گونه آلاینده است.

بسیاری از افراد ممکن است اسم مواد غذایی ارگانیک را شنیده باشند؛ اما در مورد آنان اطلاعات کافی را نداشته باشند. مطالب این مقاله کمک می کند تا با محصولات ارگانیک آشنا شوید و شاید تصمیم بگیرید از این مواد بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید. در ادامه مقاله تعدادی از مهم ترین ویژگی های مواد غذایی ارگانیک را با هم بررسی خواهیم کرد.

 

مهمترین ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

 

عطر و طعم

از اولین و شاید پرطرفدارترین ویژگی های مواد غذایی ارگانیک، طعم و مزه این مواد است که بسیار طبیعی و خوشمزه است. این مواد همچنین دارای عطر خوب هستند و استفاده از آن ها چه به صورت خام و چه برای پخت غذاها طعم و عطر بی نظیری را به همراه دارد.

 

ارزش غذایی

ارزش غذایی و به عبارتی ویتامین ها و مواد معدنی موجود در مواد ارگانیک بسیار بیشتر از مواد غذایی معمولی و کشت رایج است. از جمله این مواد، ویتامین های گروه B، C و E، لیکوپن و مواد معدنی همچون منیزیم، آهن، منیزیم، روی، آنتی اکسیدان ها و بسیاری از مواد مغذی دیگر است.

ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

فاقد سموم و آفات از ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

از مهم ترین ویژگی های مواد غذایی ارگانیک، عدم وجود و یا مقدار بسیار کم سموم در این محصولات است. این ویژگی بسیار مهم بوده؛ زیرا بدون نگرانی از عوارض سموم و کودهای شیمیایی می توان از آن ها مصرف کرد.


هندوانه و خواص بی نظیر آن


 

استفاده از روش های طبیعی

تولید کنندگان مواد غذایی ارگانیک به روش طبیعی و با دستورالعمل های خاصی کار می کنند. این ویژگی هم برای تولید محصول سالم است و هم برای محیط زیست و طبیعت آسیبی ندارد. کشاورزی رایج کشور بدون توجه به ظرفیت طبیعی منابع و صدمه ای که به آن ها وارد می شود، عمل می کند و هدف فقط تولید محصول بیشتر و سود بیشتر است.

 

متناسب با بدن از ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

تحقیقات بسیاری نشان داده است که سموم و مواد شیمیایی که برای تولید محصولات خوراکی استفاده می شود، باعث سرطان و بسیاری از بیماری های دیگر خواهد شد. از ویژگی های مواد غذایی ارگانیک، کمک به حفظ سلامت بدن و عدم ورود سموم بیماری زا به بدن است. افرادی که برای سلامت خود اهمیت قائل هستند، از این محصولات سالم استفاده می کنند.

 

رتبه بندی مواد غذایی ارگانیک

 

صد در صد ارگانیک:

جالب است بدانید که مواد غذایی که به طور کامل از ترکیبات آلی یا طبیعی تولید می شوند؛ حتی به میزان کم هم از مواد شیمیایی مثل سموم استفاده نمی کنند. چرا که کشاورزان برای مقابله با آفات از روش های طبیعی و سازگار با طبیعت مثل شکارگرهای طبیعی استفاده خواهند کرد.

ویژگی های مواد غذایی ارگانیک

ارگانیک:

ویژگی های مواد غذایی ارگانیک که در این گروه قرار دارند؛ بسیار شبیه به مورد اول است؛ اما در حدود 95 درصد رعایت می شود. یعنی در برخی از مواقع ممکن است از کود و سم های شیمیایی استفاده شوند.

 

تولید شده با مواد غذایی ارگانیک :

محصولاتی که دارای حداقل 70 درصد مواد طبیعی در ترکیبات خود هستند. در این دسته قرار دارند. در تولید و فرآوری مواد غذایی از محصولات ارگانیک استفاده می شود.

مابقی مواد غذایی که کمتر از 70 درصد از مواد طبیعی را در خود داشته باشند، جز مواد غذایی ارگانیک محسوب نمی شوند.


اکالیپتوس؛ ضامن سلامتی شما


 

معایب مواد غذایی ارگانیک

  • در کنار تمام ویژگی های مواد غذایی ارگانیک که بسیار خوب و سالم هستند؛ معایبی هم برای آن ها در نظر گرفته می شود.
  • هزینه بالا و گران قیمت بودن این محصولات را می توان یکی از معایب آن در نظر گرفت. زیرا موجب می شود، اقشاری از جامعه نتوانند این محصولات را خریداری کنند. البته این گرانی به علت گران بودن عملیات کشت و تولید این محصولات و بازده پایین تر آن ها نسبت به روش رایج کشاورزی است.
  • ویژگی منفی دیگری که برای محصولات ارگانیک می توان برشمرد، ایجاد حساسیت و آلرژیک در برخی افراد است. چرا که حتی برخی از سموم طبیعی و ارگانیک نیز مانند ریسین و استریکنین می توانند عوارضی را برای مصرف کنندگان ایجاد کنند.
  • پروتیین موجود در برخی مواد غذایی، مانند بادام زمینی، لوبیای سویا، تخم مرغ و شیر برای هضم، به شکل مایعات بسیار مقاوم هستند.
  • همچنین در برخی موارد از مسمومیت افراد با مواد غذایی ارگانیک، گزارشاتی وجود دارد. برای مثال همچنین جوانه های لوبیای خام ارگانیک نیز چند بار موجب بروز سالمونلا در افراد شده است.

 

نتیجه گیری

ویژگی های مواد غذایی ارگانیک و نوع فرآیند تولید آن ها برای سلامت بدن مصرف کننده و همچنین محیط زیست و حفظ منابع طبیعی مفید است. به جز هزینه بالا و موارد جزئی دیگری نمی توان ایرادی برای این محصولات در نظر گرفت. بنابراین بهتر است با تلاش در تمام بخش های تولید و مصرف سعی کنیم تا تولید این محصولات روز به روز بالاتر برود و در جامعه رواج یابد.

از مهم ترین دلایل برای مصرف این دسته از مواد غذایی این است که به علت عدم وجود سموم شیمیایی از بروز بسیاری از بیماری هایی که امروزه در دنیا بسیار شایع شده اند، مانند سرطان جلوگیری می کند و زندگی سالمی را برای ما رقم می زند.

از جمله محصولاتی که در کشور ما به صورت ارگانیک تولید می شوند، عبارتند از انار، پسته‌ وحشی، زعفران، انجیر، گلاب، عسل، چای، برنج، سیب، روغن زیتون و برخی از محصولات غذایی دیگر؛ که شما عزیزان می توانید با اطلاع از ارگانیک بودن این مواد غذایی، آن ها را به رژیم و غذایی خود اضافه کنید و با مصرف آن سلامت بدن خود و خانواده تان را تضمین نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.