تاریخ امروز2 آذر 1403

شما هم می‌توانید به استقلال مالی برسید

استقلال مالی و راه های رسیدن به آن

استقلال مالی ” “Financial independence در امور مالی شخصی، به حالتی گفته می‌شود که دارایی‌های شخصی (ثروت) به میزانی درآمد (سود) تولید می‌کند، که هزینه‌های روزمره را پوشش می‌دهد و فرد نیازی به شغل نداشته باشد. به ‌طور ساده، استقلال مالی به معنی در اختیار داشتن ثروت کافی برای زندگی کردن، بدون کار خواهد بود. افراد مستقل مالی اغلب دارای ثروت و دارایی‌هایی هستند، که درآمد (جریان نقدی یا سود دریافتی) حاصل از آن، برابر یا بیش از هزینه‌های آن‌ها است. دارایی‌ها و بدهی‌های شخصی، عامل مهمی در تعیین استقلال مالی هستند و دو تکنیک تاثیرگذار در رسیدن به استقلال مالی؛ جمع‌آوری دارایی‌ها یا کاهش هزینه‌ها است. استقلال مالی یعنی باور به این که به پول بیشتری برای پرداخت بدهی‌ها نیاز دارید و شاید باید درآمدتان را با یک فعالیت جانبی افزایش دهید. از راه های رسیدن به استقلال مالی ، برنامه‌ریزی مالی طولانی مدت همراه با صرفه‌جویی فعال برای روز مبادا یا دوران بازنشستگی است.

افرادی که به استقلال مالی رسیده‌اند، همه‌ی کارهای روزانه خود را طبق آن چیزی که برنامه‌ریزی کرده‌اند انجام می‌دهند و در نهایت هدف‌های مالی خود را در نظر می‌گیرند. اگر سوال شما این است که چگونه به استقلال مالی برسیم، اولین پاسخ به آن چشم انداز نداشتن به این موضوع و قرار ندادن آزادی مالی در هدف اصلی‌تان است. یکی از راه های رسیدن به استقلال مالی ، در اولویت گذاشتن این موضوع در میان اهداف اصلی است.

راه های رسیدن به استقلال مالی

گام‌های استقلال مالی

 

1- نگاهی به اوضاع فعلی‌تان را بیندازید

بدون شناخت نقطه شروع، نمی‌توانید به استقلال مالی برسید. یکی از آغازی‌ترین راه های رسیدن به استقلال مالی بررسی نقطه‌ی شروع و جایگاهی ست که اکنون در آن قرار دارید. بررسی میزان بدهی، نداشتن پس‌انداز و میزان پولی که نیاز دارید، می‌تواند یک واقعیت ناراحت‌کننده باشد، ولی در حقیقت یک گام ارزشمند در مسیر درست است.

برای شروع، اول بدهی‌هایتان را لیست کنید؛ وام مسکن، وام دانشجویی، وام خودرو و سایر بدهی‌ها. پولی را که قبلا از دوستان یا اعضای خانواده‌تان قرض گرفته‌اید فراموش نکنید. می‌دانم سخت و ناراحت کننده است، اما بعد بدهی‌هایتان را جمع بزنید. اگر با رقم بزرگی روبه رو شدید دستپاچه نشوید. کار بعدی این است که نگاهی به پس اندازتان بیندازید. حالا پس‌اندازهایتان را لیست کنید؛ حساب‌های پس‌انداز، سهام، برنامه‌های بازنشستگی. سپس مبالغی که هر ماه دریافت می‌کنید، مثل حقوق، پول فعالیت‌های جانبی و غیره را جمع بزنید.

2- نگاه مثبت به پول داشته باشید

بدهی قطعا می‌تواند دلسردکننده باشد. با این حال، یادتان باشد پول چیز خوبی است، حتی اگر گاهی اوقات مثل بار سنگینی روی شانه‌هایتان به نظر برسد. افکار منفی راجب پول یکی از بزرگترین موانعی است که برای رسیدن به استقلال مالی باید آن را حذف کنید. مثلا اینکه پول ریشه تمام بدبختی‌هاست یا اینکه پول با خود خوشبختی نمی‌آورد. وقتی که تفکر مثبت داشته باشیم فرصت‌های مختلف را جذب می‌کنیم و راه‌های جدیدی رو به ما باز می‌شود.


به نظر شما، عادت های افراد موفق چیست؟

3- اهدافتان را بنویسید

به این فکر کنید که چگونه می‌توان به اهداف مورد نظر رسید، چرا که یکی از راه های رسیدن به استقلال مالی همین کار است. نوشتن اهداف بر روی برگه و فکر کردن به آن فقط 5 تا 10 دقیقه وقت شما را می‌گیر،د که بهتر است صبح انجام شود. استقلال مالی باید مرکز تمام کارهای شما باشد. استقلال مالی چیزی نیست که به صورت اتفاقی و برنامه ریزی نشده به دست بیاید؛ چیزی است که به صورت آگاهانه باید به آن فکر کنید و برای آن برنامه ریزی کنید.

4- مدیریت پول

اگر شما هیچ برنامه‌ی جایگزین و مناسبی برای پول‌تان ندارید، آن گاه شما در پایان هر ماه به مشکل کمبود پول مواجه خواهید شد. اگر شما ازدواج کرده‌اید؛ از همسرتان بخواهید که فرم بودجه بندی را تکمیل و به شما ارائه کند و اگر مجرد هستید یک شریک مسئولیت پذیر انتخاب کنید. زیرا بودجه بندی خانواده از این نظر که شما هزینه‌ها و امور مالی زندگی‌تان را دنبال می کنید، اهمیت بسیاری دارد، اما این همه‌ی فواید بودجه بندی خانواده و راه های رسیدن به استقلال مالی نیست. حتی هنگامی که شما به استقلال مالی هم برسید باز هم باید ماهانه برای زندگی خود بودجه بندی کنید.

مهم نیست شما چقدر پول دارید، بلکه مهم این است که شما به این برنامه نیاز دارید. رسیدن به استقلال مالی تصادفی نیست، بودجه بندی اولین قدم برای ایجاد ثروت به شمار می‌رود.

راه های رسیدن به استقلال مالی

5- بدهی‌ها

در اقدام بعدی، یکی از راه های رسیدن به استقلال مالی ، سر و سامان دادن بدهی‌هایتان است. کوچک‌ترین بدهی‌ها را به ترتیب، از بیشترین هزینه تا کمترین هزینه مرتب کرده و به نوبت پرداخت کنید. پرداختن بدهی‌ها کار سختی است، اما احساس نگاه داشتن پول و حرکت در مسیر استقلال مالی بسیار ارزشمندتر و شیرین‌تر خواهد بود. پرداخت بدهی‌ها به شما کمک می‌کند که پایه‌ای برای ساخت ثروت و آزادی مالی ایجاد کنید و باید مطمئن شوید که قبل از صحبت در مورد پرداخت بدهی، حداقل ۵ میلیون تومان پس انداز کرده‌اید تا بتوانید در مسیر پیشرفت‌تان هزینه‌های غیر منتظره را پرداخت کنید و مجبور به اخذ بدهی جدید نشوید.

هنگامی که شما از بدهی‌ها فارغ شدید، وضعیت خودتان را به همان صورت حفظ کنید؛ چرا که اضافه کردن بدهی‌ها توانایی شما را برای رسیدن به ثروت کاسته و برنامه ریزی مالی شما را با ریسک مواجه می‌کند.

راه های رسیدن به استقلال مالی

6- شغل‌تان را سنجیده انتخاب کنید

مهم‌ترین ابزار شما برای رسیدن به ثروت و روش دستیابی به استقلال مالی، درآمد شماست. بنابراین زمانی که شما شغل‌تان را انتخاب می‌کنید، باید به نکات بسیاری توجه کنید و البته هیچ دلیلی ندارد که در یک کار باقی بمانید در حالی که آن کار شما را از اهداف تان دور می‌کند. کار شما باید در مسیر اهداف‌تان بوده و امنیت مالی شما را نیز تضمین کند تا زندگی دلخواه مد نظرتان را تجربه کنید. انتخاب شغل برای شما می‌تواند بزرگ‌ترین اثر را بر استقلال مالی بلند مدت شما داشته باشد. پس به طور جدی تکلیف کارتان را مشخص کنید. روش دستیابی به استقلال مالی ترک عادات اشتباه است.

راه های رسیدن به استقلال مالی

با کنار گذاشتن ۷ عادت زیر می‌توانید راه های رسیدن به استقلال مالی را برای خود ساده‌تر کنید:

 

۱- عدم توانایی در مذاکره

اولین حقوقی که اغلب کارفرماها به شما پیشنهاد می‌دهند، بیشترین میزانی نیست که حاضر هستند به شما پرداخت کنند. اگر به مهارت و تجربه خودتان اعتماد کامل دارید نیازی نیست که درخواست حقوق بیشتر در مصاحبه را پیشنهاد دهید.

۲- سرمایه گذاری نکردن روی خود

وارن بافت به‌عنوان به‌عنوان موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم اعلام شده است؛ اومی‌گوید:

“بهترین سرمایه گذاری که می توانید انجام دهید سرمایه گذاری روی خودتان است”

اگر می‌خواهید با کم‌ترین سرمایه‌گذاری و آموزش بیشترین میزان سرمایه را داشته باشید، سخت در اشتباهید.

۳- تمرکز بر یک موضوع

بسیاری از افرادی که قصد سرمایه‌گذاری دارند، ترجیح می‌دهند کاملا برروی یک موضوع سرمایه‌گذاری کنند.

توجه زیاد به یک موضوع و توجه نکردن به موضوعات دیگر که بر روی آن‌ها نیز می‌توانیم سرمایه‌گذاری کنیم می‌تواند میزان وابستگی ما به یک منبع درآمد را نشان دهد.

۴- عادت به شرایط موجود

هر کسی با گذشت چند سال در یک مسیر شغلی ممکن است حس کند در آستانه‌ی از دست دادن اشتیاق یا انگیزه‌ی خود قرار دارد. بنابراین اگر فکر می‌کنید دچار فرسودگی شغلی هستید، حتما به آن رسیدگی کنید.

۵- محدود شدن به واسطه‌ی هدف

به واسطه‌ی هدفی که داریم نباید خود را محدود به آن موضوع کنیم. اینکه شما برای رسیدن به هدف برنامه داشته باشید مهم‌ترین موضوع است. اما هدف‌گذاری ممکن است نتیجه‌ی عکس دهد و اثر محدود‌کننده‌ای داشته باشد. هدف گذاری در جنبه‌های مختلف زندگی اعم از تحصیلات، مهارت‌ها، موقعیت شغلی، یا میزان درآمد می‌تواند باعث شود به بخش کوچکی از پتانسیل درونی خود رضایت دهید و دیگر برای موفقیت‌های بیشتر تلاش نکنید.


آیا اهداف شما شامل این موارد می‌شوند؟

راه های رسیدن به استقلال مالی

نتیجه گیری

استقلال مالی به این معنی است که شما تصمیمات‌تان را بدون نگرانی در مورد اثرات مالی آن بر زندگی‌تان بگیرید، چرا که شما آماده‌ی هر اتفاقی هستید. با گذر گام به گام از راه های رسیدن به استقلال مالی در آخر این شما هستید که امور مالی‌تان را کنترل می‌کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.