تاریخ امروز22 فروردین 1404
مذاکره با کودک

روش های طلایی برای مذاکره کردن با کودک

مذاکره با کودک اگر به نحو صحیح انجام شود، می تواند اثرات مثبتی را به همراه داشته باشد. چندی است که شرایط زندگی تمامی مردم به علت وجود بیماری کرونا تغییر پیدا کرده، یکی از جنبه های قابل مشهود که دچار تحول شده بیشتر در کنار هم بودن والدین و کودکان است. مسلما زمانی که آن ها بیشتر در کنار هم باشند تعامل بیشتری نیز خواهند داشت؛ اما این تعامل همیشه از جهت مثبت نیست و گاهی به مذاکره و جدال ختم می شود. در صورت کنترل نشدن رفته رفته این جدال ها باعث اختلافات می شوند و بنیان خانواده با مشکل مواجه خواهد شد. اگر شما هم با کودک خود چنین مشکلی دارید پس این مقاله را دنبال کنید. چرا که امروز قصد داریم در خصوص مذاکره با کودک برای شما صحبت کنیم پس مطالعه آن خالی از لطف نخواهد بود.

 

در مذاکره با کودک چه چالش هایی وجود دارد؟

در یک تحقیق روی 2 هزار نفر از والدین مشخص شد که آن ها حدود 8 دقیقه را در روز در حال مذاکره کردن با کودکان خود هستند. البته این پژوهش برای زندگی عادی و پیش از کرونا بود، قطع به یقین امروزه این رقم بیشتر شده است. در اکثر مواقع نمی توان در مذاکره با کودکان به نتیجه ای رسید. کودکان رفتارهای پیچیده و عجیبی دارند که هر لحظه امکان بروز یکی از آن ها وجود دارد. از نمونه چالش های شایع در برخورد و مذاکره با کودک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

احساسات

یکی از چالش های که همیشه والدین با آن روبه رو هستند، احساسات کودکان است. کودکان می دانند که برای به دست آوردن خواسته های خود از چه روش هایی استفاده کنند تا والدین را تحت تاثیر قرار دهند. گریه کردن و سرو صدا کردن از جمله این روش هاست که در اغلب مواقع نیز جواب می دهد. در واقع کودکان می دانند با این کار قرار نیست که والدین آن ها را ترک کنند یا اتفاق ناخوشایندی برای آن ها رخ دهد. پس با خیال راحت به کار خود ادامه می دهند تا زمانی که به هدف خود برسند.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

تکرار

تکرار انجام یا عدم انجام برخی از کارها برای کودکان امری طبیعی است. این موضوع که از دیگر چالش های زندگی والدین و مذاکره میان آن ها با کودک به حساب می آید، می تواند کودک توان ذهنی والدین را به شکل قابل توجهی تحلیل کند. در واقع تکرار برخی چیزها به میزان زیاد چیزی جز خستگی روحی و حتی جسمی را به همراه نخواهد داشت.


به رشد عاطفی کودک خود کمک کنید

 

غیر منتظره‌ بودن

به طور حتم می توان گفت والدینی که کودک دارند با خواسته های غیر منتظره و ناگهانی روبه رو خواهند شد. گاهی این خواسته ها را در قالب مذاکره بیان می کنند. در چنین شرایطی معمولا والدین مجبور به پذیرش خواسته ی کودک خواهند شد که البته در صورت تکرار بیش از حد درخواست ها نباید منتظر رفتارهای درستی حتی در بزرگسالی او باشید. با این اوصاف باید والدین مهارت ها و راهکارهایی را بیابند که بتوان با استفاده از آن ها مذاکره را به بهترین شکل خاتمه دهند.

مذاکره با کودک

مهارت های مذاکره با کودک برای والدین

پیش از این که بخواهیم در خصوص مهارت ها و راهکارها صحبت کنیم؛ باید بگوییم که شما باید در قدم اول صبور باشید. با صبر می توان هر چیز غیر ممکنی را ممکن کرد. اما از جمله این مهارت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

هدف نهایی خود را از مذاکره مشخص کنید

مذاکره کردن در طول روز با اطرافیان برای هر فردی رخ داده است که شخص هم درک روشنی از آن داشته و هم این که حد و مرزها را می داند. اما در مواجه شدن با کودک، والدین معمولا نمی توانند به خوبی عمل کنند. با ذکر یک مثال به این موضوع می پردازیم.

فرض کنید قرار است در یک روز سرد از فصل زمستان همراه با کودک خود به بیرون بروید. شما از قبل به او می گویید که باید کلاه بپوشد تا سرما نخورد. اما کودک لحظه ای که باید آماده پوشیدن کلاه شود به مذاکره با شما می پردازد. هر دوی شما می خواهید حرف خود را به دیگری تحمیل کنید، حتی ممکن است بی نتیجه بوده و کودک برنده شود. پس بهتر است پیش از این که وارد چنین مذاکره ای شوید با روش های دیگر و خلاقانه تر این کار را انجام دهید. به طور مثال در این جا هدف این است که کودک سرما نخورد و پوشیدن کلاه یکی از راه های رسیدن به هدف است.

 

برای مذاکره با کودک با او صمیمی تر شوید

درست است که والدین بهتر از هر فرد دیگری فرزندان خود را می شناسند و با خلق و خوی آن ها آشنایی دارند. اما این بدان معنا نیست که از قصد و نیت فرزندان در آن واحد و بدون صحبت کردن مطلع باشند. سعی کنید در هر موقعیتی با سوال کردن از کودک بیشتر به او نزدیک شوید. به شکلی که او با شما بیش از پیش احساس صمیمت داشته باشد. کودکی را تصور کنید که قصد دارد همه ی خوراکی را به یکبار گرفته و بخورد؛ از آن جایی که مادر از این موضوع اطلاعی ندارد، قصد دارد خوراکی را به دو قسمت تقسیم کرده و هر بار نیمی از آن را به او بدهد.

در این جا اختلاف نظر بین مادر و کودک باعث به وجود آمدن مذاکره و در نهایت پیروزی کودک می شود. پس سوال کردن به شیوه های خلاقانه بهترین راه برای فرار از جدال است.

 

در هر زمان رویکرد مناسبی داشته باشید

اگر والدین بدانند که در هر زمان باید چه عملکرد و واکنشی از خود نشان دهند؛ به خوبی می توانند از فاجعه ای به نام مذاکره با کودک که اغلب نتیجه ی مطلوبی نیز ندارد، خود را نجات دهند. به طور مثال باید بداند که برای چه موضوعی نیاز به مذاکره است. چه زمانی باید آن را به تعویق انداخت یا این که چه موقع نظر خود را به صراحت بیان کند. دقت داشته باشید که برای به کار بردن هر یک از این موارد باید به شرایط جسمی و سنی کودک توجه نمایید. استفاده از هر یک از رویکردها تنها در زمان خود می تواند نتیجه مثبت داشته باشد. استفاده بیش از حد از هر یک، نتیجه ی منفی به همراه دارد.

مذاکره با کودک

با ملاطفت صحبت کنید

این که چگونه بیان کنید، بسیار مهم تر از این است که چه چیز را گفته اید. پس اگر می خواهید یک مذاکره کننده قوی باشید به این موضوع بیش از پیش توجه کنید. هر چه با ملاطفت و روش های بهتری برای به کرسی نشاندن حرف خود پیش بروید؛ نتیجه ی بهتری خواهید دید. از جمله فنونی که در این میان وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

برای مذاکره با کودک پیش قدم شوید

حتما به این موضوع دقت کرده اید که زمانی که در حال مذاکره با کودک هستید؛ او پیشنهاداتی دارد و شما ممکن است برای تعویض پیشنهاد او نظر دیگری را ارائه دهید. در چنین مواقعی توصیه می کنیم شما پیش قدم شده و پیشنهاد دهید، با این کار احتمال این مذاکره به نفع شما تمام شود بسیار زیاد است.

 

حق انتخاب را از کودک نگیرید

والدین منصفی باشید و به جای ارائه یک پیشنهاد، اجازه دهید او هم پیشنهادات خود را مطرح کرده و در نهایت با هم فکری هم بهترین گزینه را انتخاب کنید. با این روش کودک احساس می کند که آزادی عمل دارد و می تواند اوضاع را تحت کنترل خود قرار دهد. به طور مثال می توانید هنگامی که برای صرف غذا بیرون می روید، شما رستوران را و کودکتان غذا را انتخاب کند.


ویژگی های یک انیمیشن مناسب برای کودکان

 

جمله ی ممکن بود بدتر شود را به کار ببرید

توجه به این جمله برای کودکان درست مثل محصولات موجود در قفسه های فروشگاه است که محصولات مشابه را با قیمت های مختلف کنار هم قرار می دهند. در واقع شگرد آن ها این است که اجناس را طوری در کنار هم قرار دهند که مشتری تصور کند محصول منصفانه تری را انتخاب کرده است. شما می توانید از این رویکرد را در مذاکره با کودک استفاده کرده و نتیجه ی مطلوبی دریافت کنید. به طور مثال اگر زمانی که کودک خطایی کرده و قصد دارید او را تنبیه کنید؛ برای این که تنبیه را خیلی بزرگ جلوه ندهید، می توانید بگویید ممکن است بدتر از این می شد. با این روش او تنبیه را می پذیرد و فکر می کند اگر خطای بزرگتری مرتکب می شد، پس حتما مجازات سنگین تری نیز در انتظارش بود.

مذاکره با کودک

برای مذاکره با کودک منصفانه برخورد کنید

کودکان به دلیل درک پایینی که دارند تصور می کنند منصف بودن به معنای این است که همه چیز به نفع آن ها تمام شود که البته بسیار غیر منطقی است. پس بهتر است همیشه درباره هر چیز معیارهایی را در نظر گرفته و تعیین کنید. به طور مثال زمانی که در حال تقسیم کردن یک خوراکی در بین فرزندان خود هستید، کودکان سهم بیشتری نسبت به نوجوانان می خواهند که این یک امر طبیعی است و البته درست. به کودک خود بیاموزید در هر موقعیتی که احساس کرد در حق او ظلم شده، حتما به شما خبر دهد و اعتراض کند تا شما نیز برای بررسی منصف بودن یا نبودن موضوع اقدام کنید.

 

نتیجه گیری

همیشه و در همه حال والدین ممکن است با کودک و حتی فرزندان بزرگسال خود به مذاکره بنشینند و در اغلب مواقع این مذاکرات به نفع کودکان تمام می شود. این موضوع به دلیل آن است که والدین مهارت کافی در مذاکره با کودک را ندارند. به همین دلیل نمی توانند به خوبی عمل کنند. در این مقاله هر آن چه باید در این باره بدانید آورده شده است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *