شناخت طبع به شما کمک خواهد کرد تا هر چه که متناسب با طبع و میل غذایی بدن شما است را بخورید. بدون آن که برای شما ناراحت کننده باشد. بسیاری از بیماریها طبع سرد و بعضی طبع گرم دارند. در شرایط عادی گاهی یک، دو یا سه و یا بیشتر از بیماریها، مثل کم خونی یا قند خون و نظیر آن، به طور هم زمان در وجود فرد وجود دارد. هر کدام به سهم خود بر زمینه طبع غالب مریض از نظر سردی و گرمی تاثیراتی را می گذارند. این مسئله، موجب میشود تا شما را در پیدا کردن طبع اصلی خود، در لابلای این تاثیرات گوناگون سرد و گرم مختلف گمراه نمایند .در این مقاله میخواهیم با معرفی و توضیح بیشتر در رابطه با این موضوع، شما را با طبع خودتان آشنا کنیم.
با طبع غذایی بیشتر آشنا شوید
لازم به ذکر است که برخی از بیماریها خصیصهشان این است که قسمتی از بدن را گرم و یا برعکس سرد کنند و همین امر باعث اشتباه شما در تشخیص طبع میشود. به طور مثال کم خونی خصوصیتش این است که نوک انگشتان دستها و پاها را سرد کند و برعکس یائسگی باعث گر گرفتگی سر و صورت؛ و چربی خون خصوصاً کلسترول باعث داغی کف پا میشود. ممکن است سینوزیت باعث احساس سردی شدید در پیشانی؛ و ورم سر معده باعث احساس سردی زیاد در ناحیه وسط قفسه سینه گردد. لازم است شما این گونه موارد استثنا را شناسایی کنید و حساب آن را از طبع غالب خویش جدا کنید.
مثلا ممکن است شما صفراوی مزاج بوده و در همه جای بدن و در همهی فصول سال احساس گرما و حرارت کنید. اما در عین حال وسط قفسه سینه شما سرد بوده باشد و این بدان معنا است که شما علاوه بر داشتن طبع صفرا، ورم سر معده یا ریفلاکس گوارشی هم دارید. همچنین ممکن است که شما در همه جای بدن و در همهی فصول سال احساس سردی بکنید. اما کف پاهایتان اکثرا داغ بوده باشد و این بدان معنا است که شما بلغمی مزاج هستید؛ ولی در عین حال چربی کلسترولتان هم بالاست.
مهمترین راه شناخت طبع گرم یا سرد شما
در ابتدا تشخیص سردی مزاج از گرمی مزاج را برای شما آسانتر خواهیم کرد. به این صورت که آیا در بیشتر حالات، شما لباس زیاد میپوشید یا خیر؛ خصوصاً در زمستان، زیرا کسانی که طبع سرد دارند، تحمل سرما را ندارند و کسانی که طبع گرم دارند تحمل گرما را ندارند. لذا بر اساس این قاعده سه دسته از افراد را میشود شناسایی نمود:
- افرادی که به طور واضح سرد مزاج هستند و معمولا بیشتر از دیگران لباس میپوشند.
- افرادی که گرم مزاج هستند و کم تر از دیگران لباس میپوشند.
- و در آخر، افرادی که در زمستان لباس زیاد میپوشند و در تابستان هم کم میپوشند.
حال با توجه به تقسیمات فوق، گروه اول طبیعتاً سرد مزاج هستند و گروه سوم هم به طور واضح، فقط در فصل زمستان یا پاییز سرد مزاج محسوب میشوند. زیرا گرم مزاجان در همهی فصول گرمی طبع دارند و زمستان هم لباس زیادی نمیتوانند بپوشند. پس به این نتیجه میرسیم که :
- سرد مزاجها کسانی هستند که یا واضحاً و در همه فصول سردی طبع دارد و یا اینکه فقط در فصول سرد، سردی مزاج پیدا میکند.
- و بالعکس، گرم مزاج کسانی هستند که در همه فصول طبعی گرم دارد و در اکثر اوقات سال لباس زیادی نمیپوشند.
شناخت انواع طبع
طبعها به چهار دستهی اصلی دموی (گرم و تر)، صفراوی (گرم و خشک)، سوداوی (سرد و خشک) و بلغم (سرد و تر) تقسیم بندی میشوند. و با استفاده از تستهای طبع شناسی میتوانید طبع خود را بشناسید.
شناخت طبع سرد
بسیاری از افراد سرد مزاج فکر میکنند که سرد مزاجی یعنی اینکه مصرف سردی با بدنشان سازی ندارد یا اینکه دستانشان همیشه سرد است. به همین علت در تشخیص طبع (مزاج) خود همواره سوال دارند. اما گاهی همین افراد از خوردن هر دو غذای طبع گرم و سرد حالشان بد میشود و نمیدانند که از چه برنامه غذایی الگوبرداری کنند و همیشه در حالت تعجب به سر میبرند. در واقع دانستن طبع و مزاج به هر شخصی کمک میکند تا خیلی راحت با علم طب سنتی آشنا شود و بسیاری از مشکلات خود را حل کند.
افراد سرد مزاج، بلغمی یا سوداوی
افراد طبع سرد به هیچ عنوان تحمل سرما را ندارند و همواره در حال پوشیدن لباسهای زیاد هستند. از خصوصیات بارز افراد سرد مزاج عبارتند از:
- این افراد همانطور که در زمستان لباسهای زیادی میپوشند در تابستان هم به پوشاندن لباسهای گرم میپردازند.
- هنگام حمام کردن آب داغ را برای دوش گرفتن انتخاب میکنند.
- کم اشتها هستند.
- اندامی لاغر دارند.
- کم مو هستند.
- شخصیتی حساس، دقیق، منظم، قضاوتگر و زود رنج دارند.
- سفید پوست هستند.
- در جمع افرادی آرام هستند.
- از لحاظ روحی و روانی تمایل به تنهایی دارد
این افراد بیشتر در رشتههای تحصیلی مانند:
- تاریخ،
- جامعه شناسی،
- روانشناسی،
- بوکس و ووشو موفق میشوند.
افراد سرد مزاج بیشتر در معرض بیماریهای شایعی مانند:
- ام اس
- افسردگی و بی خوابی
- ضعف اعصاب
- آرتروز
- درد معده قرار میگیرند.
اگر این بیماریها در آنها افزایش پیدا کند، میتواند منجر به سرطان شود.
افراد گرم مزاج، دموی یا صفراویها
افراد گرم مزاج در هیچ موقع از سال نمیتوانند به پوشیدن لباسهای گرم اقدام کنند و همواره بدن آنها داغ است. این افراد در هنگام دوش گرفتن ترجیح میدهند تا از آب سرد استفاده کنند. افراد گرم مزاج دارای خصوصیاتی مانند:
- عصبانیت زیاد
- خشکی دهان
- کم خوابی
- چاق
- هوش بالا
- روند رشد کم موهای سر
- سرعت عمل زیاد
- دارای استخوان بندی واضح
- برون گرا و اجتماعی هستند.
افراد گرم مزاج یا دموی بیشتر در رشتههای پزشکی و هنر موفق میشوند.
شناخت طبع غذاهای گرم و سرد
از غذاهایی با طبع سرد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- گوشت گاو
- نان جو
- ماهی
- مرغ ماشینی
- کره
- گلکلم
- کرفس
- گیلاس
- مرکبات
- زرشک
- کشک
- ماش
- باقلا
- قارچ
- ریواس
- زردآلو
- آلو
- سیب
- گلابی
- انار
- بادمجان
- نخود فرنگی
- گوجه فرنگی
- توت فرنگی
- شلغم و مانند آن
برخی از غذاهایی با طبع گرم مانند:
- مرغ خانگی
- گوشت گوسفند
- گوشت شتر
- نان گندم
- انگور
- عسل
- تخممرغ
- نخود
- گردو
- طالبی
- هویج
- انجیر
- توت
- گوشت شترمرغ
- گوشت بوقلمون
- گوشت بز
- شیر بز و مانند آن
نتیجه گیری
در مواجه شدن با تشخیص طبع غالب، فریب سردی یا گرمی موضعی را نخورید. بهترین راه برای تشخیص سردی از گرمی، همان پوشیدن و نپوشیدن دائمی لباس و در درجه بعدی احساس گرگرفتگی افراد و در درجه سوم وجود حساسیت پوستی به خوراکیهای گرم مزاج در نزد آنان است. بنابراین مسلماً فرد سرد مزاج دوش آب سرد نمیتواند بگیرد. ولی فرد گرم مزاج خصوصاً، صفراوی مزاج، این تواناییها را دارد. آشنایی با طبع بدنتان موجب میشود که بسیاری از موارد پزشکی برای شما روشن شود. لذا دانستن علم طبایع، شما را با تشخیص و درمان بیماریهای مختلف آشنا میسازد.
عالی و تاثیر گذار♡
پس تکلیف منی که زمستون به شدت سردمه و همش دوش آبگرم میگیرم، و تابستون کاملا برعکس به شدت گرممه و لباس کم و نازک و دوش آب سرد میگیرم .. چی میشه ؟ ؟!! در ضمن لاغر نیستم چاق هم نیستم، هوشم متوسطه، خودرو خوراکم خوبه، خوابم خوبه، آدم نه سردی ام نه گرم تو جمع ها و محفلها ، نرمال
فکر میکنم سودا صفرا باشید منم همینم زمستان نه به شدت شما اما دست و پاهام سرده و ضعف دارم زمستان اما از همه جهات گرمم و حرارت دارم.البته تو زمستان و پاییزم صبح ها کمی حرارت دارم. خصوصیات اخلاقی هم همینه البته دقیق نمیشه گفت اطلاعات بیشتری لازم هست مثلا یه نفر من رو صفرا سودا تشخیص داد ممکنه تغییر کنه و سردی یا تری بیشتر بشه.
سلام اصلا به این مطالب اهمیت ندهید طب سنتی و یا هر چیزی که علمی نباشد و پایه علمی نداشته باشد واقعا ضرر دارد و فقط برای سرکیسه کردن مردم بوجود آمده مگر زمان کرونا ندیدید که یک احمقی میگفت روغن بنفشه استفاده کنید واکسن نزنید و بعد با کمال وقاحت وقتی خودش کرونا گرفت رفت بیمارستان . اینجور افراد میکن مرگ خوبه برای همسایه. گرمی و سردی برای زمانی بود که هنوز علم پیشرفت نکرده بود و افراد حقه باز از جهالت مردم استفاده میکردند . الان زمان باسرعت نور پیش میرود و دیگر این حرفها فقط کاسبی با جان مردم هست . یکی از اقوام که فشارش پایین افتاده بود و با همین حال به یک بقول خودشان به حکیم !! مراجعه کرده بود که ایشان عسل و گردو را تجویز کرده بودند که بنده خدا فامیل ما تا دم مرگ رفت و یک عالمه هزینه کرد تا بهتر شد . فامیل ما قندش بالا بود . بهرحال صلاح مملکت خویش خسروان دانند . طب سنتی و اینجور مسائل را خدایی فراموش کنید یه بار جستی ملخک ،،،،، بهرحال توی این گر انی گول شیادان را نخورید خود دانید !!