کشف استعداد کودک موضوعی است که والدین باید به آن توجه ویژهای داشته باشند؛ تا بتوانند فرزند خود را برای داشتن آیندهای روشن حمایت کنند. اصولا استعداد و سلیقه فرزندتان را از همان ابتدای کودکی، زمانی که به سمت بازیها و وسایل مورد علاقهاش میرود؛ میتوان فهمید. البته روشهایی نیز وجود دارد تا والدین به کشف درستی از علایق کودک خود دست یابند. در این مقاله سعی داریم برخی از راههای کشف استعداد کودک را برای شما بیان کنیم تا بتوانید به تواناییهای بینظیر فرزندتان پی ببرید.
استعداد نه به وجود میآید و نه از بین میرود!
در واقع تمام افراد جهان یک نوع استعداد و توانایی مخصوص به خود دارند. استعداد در فرد هیچ نقطه آغاز و پایانی ندارد؛ چرا که از همان کودکی به طور غریزی فرد را به سمت علایقش میکشاند. کشف استعداد کودک از ابتدا، موجب خواهد شد تا او در آینده به موفقیتهای چشمگیری دست یابد. تنها مسئلهای که در رسیدن کودک به موفقیت، در زمینهای که خودش به آن علاقه دارد، میتواند کمک کند؛ پرورش و توجه به استعداد و تواناییهایش است. والدین وظیفه دارند با روشهای درست و صحیح، از عملکرد فرزندشان در زمینهای که استعداد دارد، حمایت کنند. به خاطر داشته باشید که کودکتان ممکن است مانند شما سلیقهای یکسان نداشته باشد؛ بنابراین قبل از آنکه او را به سمت علایق و تواناییهایی که خودتان میپسندید، سوق دهید. بهتر است به او فرصت بدهید تا بر اساس سلیقه و استعدادش مسیر خود را بیابد.
بهترین روشهای کاربردی به منظور کشف استعداد کودک
استعداد در کودکان ممکن است به شکلهای مختلفی ظاهر شود. در برخی مواقع کودک متوجه توانایی خود در زمینهی خاصی نمیشود. بنابراین والدین باید در این زمان با به کارگیری چند روش، او را در کشف استعدادش راهنمایی نمایند:
کودک خود را زیر نظر بگیرید
همانطور که گفته شد، ممکن است کودک نتواند به تنهایی استعداد خود را تشخیص دهد. بنابراین به کارها و بازیهای روزمره او توجه کنید. دقت داشته باشید که او چه نوع بازیها و وسایلی را میپسند. به طور مثال اگر سعی میکند به سمت جعبه مداد رنگیهایش برود، نشان میدهد که او یک هنرمند است. حتی اگر توانایی انجام نقاشی کشیدن را ندارد، به او زمان دهید تا استعدادش شکوفا شود.
برای کودک فرصتهایی را فراهم کنید
به منظور کشف استعداد کودک ، والدین باید فرصتهایی را برای فرزندشان فراهم کنند تا استعداد او در آن زمینه پرورش یابد. به طور مثال اگر کودک استعدادی در نواختن موسیقی دارد، تا زمانی که آلات موسیقی در اختیارش قرار نگیرد؛ نمیتوان به وجود استعداد او در این زمینه پیبرد. بنابراین والدین وظیفه دارند با معرفی انواع بازیها، مهارتها و موضوعات مختلف او را در مسیر کشف استعدادش راهنمایی کنند. پس به کودک فرصت دهید و هیچگاه عجله نکنید.
چگونه کودکانی مسئولیت پذیر تربیت کنیم
برای کشف استعداد کودک از او حمایت کنید
در بسیاری از مواقع، پیش آمده که کودک علایقی مخالف نظر والدین دارد؛ این موضوع موجب خواهد شد تا توانایی کودک نادیده گرفته شود و استعدادهایش را سرکوب کند. بنابراین اگر فرزندتان در زمینهای توانایی خاصی دارد، او را تشویق کنید تا او متوجه رضایت شما از تواناییهایش بشود. این موضوع باعث خواهد شد تا استعدادش شکوفا شود. در بین دوستان و آشنایان از توانایی کودکتان حمایت کنید تا سطح اعتماد به نفس او را افزایش دهید. در این زمان شاید نیاز باشد که شما بر روی استعداد فرزندتان سرمایه گذاری کنید؛ یعنی او را به کلاسهای آموزشی بفرستید و یا تجهیزات مورد نیازش را فراهم نمایید.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترکودک را در موقعیتهای متناسب با استعدادش قرار دهید
اگر زمانی متوجه شدید که کودکتان به ورزش یا موسیقی خاصی علاقه دارد. سعی کنید او را بیشتر در این موقعیتها قرار دهید. به طور مثال کودک را به کنسرت، یا به تماشای ورزشهایی که دوست دارد، ببرید. همچنین میتوانید فیلمها و یا مسابقات را در خانه با او تماشا کنید. به طور کلی او را در محیط و جو علایق و سلیقههایی که میپسندد، قرار دهید تا به شکوفایی استعدادش کمک کنید.
برای کشف استعداد کودک ، او را نسبت به دیگری مقایسه نکنید
هیچگاه کودک خود را با دیگر هم سن و سالانش مقایسه نکنید. بلکه هر بار او را نسبت به عملکرد گذشتهاش مقایسه و تحسین کنید. به طور مثال پس از هر عملکرد او، ابتدا نقاط قوت آن را بیان کنید. سپس در رفع ضعفهایش او را راهنمایی کنید. هنگامی که یک نقاشی زیبا کشید، او را تشویق نمایید و بگویید نسبت به عملکرد قبلیاش پیشرفت کرده است. سپس او را راهنمایی کنید که چطور در این مسیر بهتر شود.
به تلاش کودک توجه کنید
سعی کنید به تلاش کودک بیشتر از نتیجه آن توجه کنید؛ چرا که این کار باعث خواهد شد تا او دست از سعی کردن بر ندارد و برای موفقیت و جلب رضایت، به تلاش خود ادامه دهد. زمانی که با شکست رو به رو شد، او را حمایت کنید و به فرزندتان امید دهید؛ تا تواناییهایش را نادیده نگیرد.
برای کشف استعداد کودک ، انتقاد پذیری را به او بیاموزید
در هر عملکرد او، به نقاط قوت و ضعف کودک با هم اشاره کنید؛ تا بداند انتقادات شما نتیجه را بهتر خواهد کرد. فعالیت فرزندتان را صد در صد مثبت یا منفی معرفی نکنید. راهی برای تلاش بیشتر کودک به او نشان دهید.
استرس را در کودک از بین ببرید
کودکی که برای انجام فعالیتهای خود دچار استرس و نگرانی میشود؛ هیچگاه نمیتواند به کشف یا پرورش استعداد دورنیاش دست یابد. بنابراین به او کمک کنید تا با ترس خود کنار بیاید و برای رسیدن به موفقیت تلاش کند.
از کودک خود انتظارات واقع بینانه داشته باشید
انتظارات سطح بالا و واقع بینانه داشته باشید. این کار موجب خواهد شد تا فرزندتان مدام نقطهای برای پیشرفتش در نظر بگیرد و خود را به وضعیت فعلی محدود نکند. بنابراین از مسئولیتهای کوچک شروع کنید و به مرور بر اساس توانایی و سطح کودک، انتظارات خود را افزایش دهید.
برای کشف استعداد کودک ، ذهن او را فعال کنید
کودک را به چالش بکشید، از او در زمینههای مختلف سوال بپرسید. پاسخ را سریعا و مستقیم در اختیار کودک قرار ندهید. به او اجازه دهید فکر کند و به دنبال جواب بگردد. با سوال پرسیدن از او میتوانید سطح تفکر و استعداد او را افزایش دهید و کودک را نسبت به مسائل کنجکاو کنید.
همه چیز درباره بلوغ زودرس در پسران را در روژه مگ بخوانید.
به عنوان والدین، تعادل رفتاری داشته باشید
والدین مقتدر و در عین حال انعطاف پذیر باشید. یعنی همانطور که به او توجه دارید، در برخی مواقع لزوم، از اقتدار خود استفاده نمایید. به آنها بیاموزید که او هم عضوی از خانواده است و فرقی با دیگر اعضا ندارد.
نتیجه گیری
والدین تاثیرگذارترین عامل در کشف استعداد کودک محسوب میشوند. از همان شروع کودکی، به دنبال شناسایی تواناییها و علایق او باشید؛ تا بتوانید او را برای رسیدن به هدف و موفقیت حمایت کنید. تشویق و تحسین، در کنار دورههای آموزشی مرتبط با سلیقهی کودک، میتواند به او در پرورش و شکوفایی استعدادش کمک کند. بنابراین والدین وظیفه دارند به منظور کشف تواناییها و استعدادهای فرزندشان، به او فرصت دهند و زمینه را برایش فراهم کنند. امیدواریم این مقاله به راهنمایی والدین در کشف توانایی کودکشان کمک کرده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید