کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده یک نکته کاملا ضروری برای حفظ سلامت بدن است. امروزه به دلیل تغییر شیوه ی زندگی مردم و مشغله های زیادی که برای کار و پیشرفت خود دارند استفاده از غذاهای فرآوری شده و فست فودی بسیار زیاد شده است خصوصا این که اکثر خانم های خانه دار نیز در بیرون از منزل به انجام حرفه ی خاصی می پردازند.
از همین رو زمان کافی برای پخت و پز را نخواهند داشت، اما بهتر است بدانید که این غذاها چیزی جز بیماری های مختلف مثل دیابت، بیماری های قلبی عروقی، چاقی، کلسترول بالا و… را به همراه نخواهند داشت. با این اوصاف باید برای کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده اقدام کرد، اما آیا می دانید چطور باید این کار را انجام داد و از چه راهی پیش رفت؟ مقاله ای که امروز قصد داریم برای شما مورد بررسی قرار دهیم؛ در رابطه با همین موضوع است. پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید، چرا که خالی از لطف نیست.
منظور از غذاهای فرآوری شده چیست؟
پیش از این که بخواهیم به کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده بپردازیم؛ بهتر است ابتدا مختصر توضیحی راجع به این دسته از غذاها داشته باشیم تا کاربرانی که در این باره اطلاعات کافی ندارند به خوبی با آن آشنا شوند.
ممکن است برخی از شما تنها آن دسته از غذاهای مایکروویوی را جز غذاهای فرآوری شده بدانید. در حالی که این تنها بخش کوچکی از آن ها است، به طور کلی به هر نوع غذایی که از حالت و شکل طبیعی خود خارج شده باشد تا ایمنی آن بیشتر شود یا راحتی را به همراه آورد غذاهای فرآوری شده می نامند. با این اوصاف بیش از نیمی از غذاهایی که امروزه مصرف می کنیم فرآوری شده هستند. بسیاری از آن ها به دلایل مختلف مثل داشتن کالری بسیار زیاد ناسالم هستند؛ اما این بدان معنا نیست که تمامی آن ها مضرند با این حال توصیه می شود تا جایی که امکان دارد در کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده بکوشید.
آیا کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده امکان پذیر است؟
قطعا بله! اما این که چطور باید این کار را انجام داد؟! پاسخ این سوال را در ادامه شرح داده شده است.
به آهستگی در این راه قدم بردارید
درست است که قصد دارید مواد غذایی فرآوری شده را کاهش دهید؛ اما قطعا کنار گذاشتن آن ها به یکباره امکان پذیر نیست، پس باید آهسته و پیوسته پیش رفت. به طور مثال از حذف بعضی میان وعده ها شروع کنید و به جای آن ها از خوراکی های سالم و ارگانیک استفاده کنید، با چند بار تمرین می فهمید که برخی از آن ها ارزش مصرف را نداشته اند.
با فواید کوئرستین به سلامت بدن برسید!
در وعده های اصلی میوه و سبزیجات بگنجانید
بهتر است در وعده های اصلی غذایی خود میوه و سبزیجات را بگنجانید. به طور مثال برای صبحانه یک عدد موز یا یک عدد سیب میل کنید یا در وعده ناهار و شام بیشتر از سبزیجات و سالاد استفاده کنید طوری که نیمی از حجم غذای شما را بگیرند.
آب را جایگزین نوشیدنی های دیگر کنید
به جای مصرف نوشیدنی های فرآوری شده مثل نوشابه، دلستر، آبمیوه و… از آب استفاده کنید. برای این که رغبت شما برای مصرف آب بیشتر شود می توانید آن را با میوه های تازه مزه دار کنید یا این که آب لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید. برخی از سبزیجات مثل نعنا که عطر خاصی دارند نیز گزینه مناسبی است.
برای کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده مصرف نمک را کاهش دهید
از دیگر گزینه هایی که باید مصرف آن را کاهش داد نمک است، بسیاری از افراد بر این باورند که غذاها تنها با نمک طعم دار می شوند. در حالی که این چنین نیست شما می توانید با استفاده از سیر یا فلفل غذا را خوش طعم کنید.
به جای غلات فرآوری شده از غلات کامل استفاده کنید
منظور از غلات فرآوری شده اقلامی مثل برنج سفید، پاستای سفید، نان سفید، نان فانتزی و… است که شما می توانید به جای آن ها از برنج قهوه ای، پاستای تهیه شده از گندم، نان گندم، نان جو و… استفاده کنید. چرا که هم طعم بهتری دارند، هم سالم ترند و هم این که به شخص احساس سیری بیشتری می دهند.
تا حد امکان مصرف گوشت های فرآوری شده را کاهش دهید
بیکن، ژامبون، هات داگ و سوسیس جز گوشت های فرآوری شده هستند که بسیار مضر بوده و مصرف آن ها به مرور زمان می تواند باعث بروز انواع بیماری ها از جمله سرطان باشد. پس بهتر است مصرف آن ها را به حداقل برسانید یا این که به شکل خانگی آن ها را تهیه کنید. اما توصیه ما این است که نوع فرآوری شده آن ها را به طور کلی از رژیم غذایی خود حذف کنید.
برنامه ریزی غذایی داشته باشید
اگر شغل شما به گونه ای است که نمی توانید غذای کاملی مصرف کنید و به لقمه یا اسنک نیاز دارید توصیه می کنیم به جای نوع فرآوری شده از اسنک های خانگی استفاده کنید و در ساعاتی که در منزل هستید آن ها را تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که نیاز داشتید آن ها را مصرف کنید.
خوراکی های 100 درصد فرآوری شده جایگزین پیدا کنید
برخی از خوراکی ها به طور 100 درصد فرآوری شده هستند هر چه میزان فرآوری بودن خوراکی ها بیشتر باشد میزان ضرری که به بدن می رسانند نیز بیشتر خواهد شد. پس بهتر است جایگزینی برای آن ها پیدا کنید. کرانچی ها، پفک، چیپس ها و… از جمله این خوراکی ها هستند شما می توانید به جای مصرف آن ها از پاپ کورن خانگی، جو پرک یا جو دوسر و حتی میوه های تازه استفاده کنید.
به تولید غذاهای فرآوری شده بپردازید
جالب است بدانید که خودتان می توانید برخی از غذاهای فرآوری شده را به صورت خانگی تهیه کنید که با این کار کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده به حداقل خواهد رسید. از جمله این خوراکی ها که می توان به آسانی در منزل تولید کرد می توان به چیپس، گرانولا و حتی سس سالاد اشاره کرد. به طور مثال برای تهیه سس سالاد به 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری سرکه نیاز دارید.
فواید مصرف جو دوسر در رژیم غذایی
غذاهای فریزری را در منزل تهیه کنید
برخی مواقع به دلیل مشغله زیاد زمان کافی برای تهیه غذا وجود نخواهد داشت. از همین رو باید غذاهای فرآوری شده مثل همبرگر، سوسیس و… را مصرف کرد که ضرر زیادی دارند. راهی که می تواند به کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده در این جا ختم شود این است که از قبل و در روزهایی که زمان کافی دارید مواد کتلت، کوکو، ناگت خانگی و… را تهیه کرده و در فریزر بگذارید، سپس در زمان نیاز تنها کافی است که آن ها را سرخ کرده و میل کنید.
برای کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده به تبلیغات بی توجه باشید
برخی از تبلیغات به گونه ای طراحی شده اند تا مخاطبان به سالم بودن آن ها ایمان بیاورند؛ اما بهتر است بگوییم که تمامی آن ها تنها تبلیغات فریب دهنده است، پس فریب نخورید. به طور مثال نوشابه های بدون قند، سس های مایونز بدون چربی، ماست بدون قند و… همگی جز تبلیغات فریب دهنده است. حتی اگر قند یا چربی قابل توجهی نداشته باشند؛ اما افزودنی های ناسالم دارند.
نتیجه گیری
غذاهای فرآوری شده بخش جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند، مصرف بیش از حد آن ها باعث بروز بسیاری از بیماری ها می شود. پس بهتر است برای کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری شده بیشتر تلاش کنیم، اگر شما هم جز افرادی هستید که می خواهید در این مسیر گام بردارید. پس این مقاله می تواند کمک زیادی به شما داشته باشد؛ چرا که راه هایی برای کاهش این دسته از مواد غذایی ذکر شده است که بسیار کاربردی هستند.
دیدگاهتان را بنویسید