تاریخ امروز3 آذر 1403

خوردن این غذاها در دوران شیردهی ممنوع!

غذاهای ممنوع در دوران شیردهی مسئله‌ی بسیار مهمی است که مادران شیرده باید به آن توجه کنند. این موضوع همانند ممنوعیت‌های غذایی دوران بارداری، حائز اهمیت است. چرا که نوزاد شما، از شیر مادر تغذیه می‌کند و هر آنچه که مصرف می‌کنید به بدن او نیز منتقل می‌شود. اگر چه توصیه پزشکان بر این است که، هر غذایی که دوست دارید، در رژیم غذایی خود قرار دهید. اما مواردی هستند که، باید به منظور حفظ کیفیت شیر خود و سلامت نوزادتان، از آنها اجتناب کنید. در این مقاله برخی از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی را برای مادرانی که نوزادشان از شیر مادر تغذیه می‌کند، معرفی خواهیم کرد.

 

چرا باید مادران شیرده به غذاهای ممنوع در دوران شیردهی اهمیت دهند؟

ممکن است زمانی که مادران شیرده، برخی مواد غذایی خاصی را مصرف می‌کنند. نوزادشان، از خوردن شیر مادر امتناع کند و یا در صورت خوردن آن، مشکلاتی را برای فرزندشان به همراه داشته باشد. بهتر است با اجتناب از مصرف برخی خوراکی‌ها، از هر گونه تاثیرات بد آن، بر روی نوزاد خود جلوگیری نمایید. بنابراین به مادران شیرده توصیه می‌شود، تا رژیم متعادل و متنوعی داشته باشند. اما با این حال برخی غذاها و نوشیدنی‌ها وجود دارند، که در دوران شیردهی ممنوع هستند یا مصرف آنها باید بسیار محدود شود. در ادامه برخی از این مواد غذایی را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

غذاهای ممنوع در دوران شیردهی کدامند؟

برخی خوراکی‌ها هستند که مادران شیرده، باید به مقدار مصرف آن توجه داشته باشند و یا استفاده از آن را به حداقل برسانند. از جمله:

 

مادران شیرده، از مصرف نوشیدنی‌های الکلی به منظور حفظ سلامت نوزاد، پرهیز کنند

مصرف الکل در دوران شیردهی و چه در حالت طبیعی، برای بدن عواقب زیادی را به همراه دارد. پرهیز از مصرف الکل از مهمترین نکات در دوران شیردهی محسوب می‌شود. تحقیقات نشانگر این است که، میزان الکل در شیر مادر، به زمان مصرف آن و اندازه درصد الکل بستگی دارد. بر اساس این تحقیقات، میزان الکل در شیر مادر 30 تا 60 دقیقه پس از آخرین نوشیدنی، به اوج خود خواهد رسید. الکل می‌تواند تا 2 الی 3 ساعت در بدن مادر و شیر او باقی بماند. بنابراین هرچقدر میزان الکل مصرف شده بیشتر باشد، از بین رفتن آن در بدن، به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. میزان مصرف بالای الکل باعث کاهش 20 درصدی شیر مادر می‌شود. علاوه بر این، مصرف مکرر و بیش از حد الکل در دوران شیردهی، باعث ایجاد مشکلات مختلفی همچون اختلال در الگوی خواب، تاخیر در مهارت‌های حرکتی و حتی موجب تاخیر شناخت، در کودک می‌شود.

الکل

کافئین، یکی از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی است

قهوه، چای، نوشابه و شکلات منابع غنی از کافئین هستند. مقداری از کافئین هنگام مصرف در شیر مادر باقی می‌ماند. این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود. چرا که نوزادان در جذب کافئین دچار مشکل خواهند شد. مقادیر زیاد کافئین با گذشت زمان در بدن کودک جمع شده و باعث تحریک ‌پذیری و مشکلات در خواب کودک می‌شود. به مادران شیرده توصیه می‌شود، مصرف کافئین را تا حدود 300 میلی گرم در روز کاهش دهند. این میزان معادل 2 تا 3 فنجان قهوه در روز است.

علاوه بر کافئین، نوشیدنی‌های انرژی‌زا هم در دسته نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های ممنوعه در دوران شیردهی قرار دارند. چرا که این نوشیدنی‌ها علاوه بر ویتامین‌ها، حاوی مقادیر بسیار زیادی کافئین هستند. بنابراین به زنان شیرده توصیه می‌شود در این دوران از مصرف این محصولات پرهیز کنند. مگر اینکه با پزشک خود مشورت کرده باشند.

 

مصرف مرکبات را برای جلوگیری از بروز علائم ناراحت کننده در نوزاد، به حداقل برسانید

برخی از ترکیبات اسیدی موجود در مرکبات و آبمیوه‌های آن، ممکن است شکم نوزاد را تحریک کرده و باعث دل پیچه و یا بروز مشکلات پوستی در فرزندتان شود. بنابراین باید از مصرف لیمو، پرتقال، لیموشیرین و گریپ فروت در طول دوران شیردهی خودداری کنید. شما می‌توانید سایر منابع غنی ویتامینC ، مانند پاپایا و انبه را جایگزین میوه‌های خانواده مرکبات در این دوران قرار دهید.

کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان

عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد

قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان

قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان

اطلاعات بیشتر

خوراکی‌های تند، یکی از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی مادران محسوب می‌شود

بعضی از مادران شیرده به دلیل علاقه‌ای که مواد غذایی تند دارند، نمی‌توانند آن را از رژیم غذایی خود حذف کند. توصیه می‌کنیم، حتما مصرف خوراکی‌های تند را به حداقل برسانید. چرا که این موضوع در دوران شیردهی، عادت مناسبی نیست. مادران، در دوران شیردهی باید از طبخ غذاهای تند در منزل پرهیز کنند. زیرا در غیر این صورت، تغذیه نوزاد با شیرتند مادر، منجر به ایرادگیری او در هنگام شیر خوردن یا بدخویی بعد از مصرف شیر مادر خواهد شد. بنابراین، مادران در دوران شیردهی باید از مصرف سس تند، فلفل تند و غذاهای تند دیگر بپرهیزند. شما می‌توانید ادویه جات را زمانی به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید، که نوزادتان توانایی خوردن غذاهای جامد را داشته باشد.

غذاهای تند

سیر یکی از خوراکی‌هایی است که موجب تغییر طعم شیر مادر می‌شود

مادرانی که در دوره‌ی شیردهی، سیر مصرف می‌کنند، طعم و مزه شیر آنها تغییر خواهد کرد. حتی این خوراکی، بر کیفیت شیر مادر تاثیرگذار خواهد بود. اگر متوجه شدید که نوزاد بعد از مصرف سیر، از خوردن شیر مادر امتناع می‌کند. باید مصرف آن را در وعده‌های غذایی روزانه خود محدود کنید. همچنین سیر می‌تواند طعم، مزه و بوی شیر را تا دو ساعت پس از مصرف آن، تغییر دهد.

 

از نوشیدن چای نعناع در دوران شیردهی، اجتناب کنید

مادران باید از نوشیدن چای نعناع در دوران شیردهی اجتناب کنند. چرا که نوشیدن این چای موجب کاهش مقدار شیر مادر می‌شود. مادران در دوران شیردهی می‌توانند روزانه یک یا دو عدد، قطره نعناع و آب نبات نعنایی مصرف کنند. اما مصرف مقدار بیشتری از این حد توصیه نمی‌شود. در عوض، شما می‌توانید چای بابونه را که اثر آرام بخشی دارد، جایگزین چای نعناع کنید.

 

جعفری یکی از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی مادر است

جعفری هم، مانند نعناع می‌تواند مقدار شیر مادر را کاهش دهد. داروهای گیاهی که از جعفری به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده آنها استفاده شده است، باید قبل از مصرف، توسط مادران شیرده بررسی شوند. اگر تاثیر آن بر روی ترشح شیر خیلی کم باشد، مصرف آن مشکلی نخواهد داشت. اما اگر تاثیر بیشتری داشته باشد، باید از خوردن آن پرهیز کنید.

غذاهای ممنوع در دوران شیردهی

مادران شیرده بهتر است مصرف لبنیات را در این دوران محدود کنند

شما باید حساسیت نوزاد خود به فراورده‌های لبنی بررسی کنید. به خصوص زمانی که پنیر، ماست، بستنی یا شیر خورده باشید. ممکن است به دلیل مصرف محصولت لبنی، نوزاد دچار درد و یا استفراغ شود. در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، علائمی همچون ناراحتی معده، اگزما و بی‌خوابی در اثر مصرف فراورده‌های لبنی توسط مادر، به وجود می‌آید. در صورت بروز یکی از این علائم، مادر باید مصرف محصولات لبنی را متوقف کند. همچنین می‌توان یک روز در هفته را، به یک نوع محصول لبنی اختصاص دهید تا متوجه شوید، نوزاد شما به چه نوع فراورده لبنی واکنش نشان می‌دهد.

 

از خوردن خوراکی‌های نفاخ پرهیز کنید

زمانی که مادر در دوران شیردهی، برخی از غذاهای تحریک کننده گاز معده را مصرف کند. علائم مرتبط با اختلالات معده و نفخ نیز در نوزاد ظاهر می‌شود. برخی از این غذاها ممکن است تحریک کننده گاز معده در مادر نباشد. اما می‌تواند به علائم تحریک کننده گاز معده در کودکان منجر شوند. این غذاها می‌تواند کلم، کلم بروکلی، کلم بروکسل و فلفل را شامل شود. برخی از حبوبات مانند لوبیا و دانه‌های سیاه نیز می‌تواند موجب مشکلات تحریک کننده گاز معده در کودکان شود. این غذاها باید گاه به گاه خورده شوند تا به مدت زمان مشکلات تحریک کننده گاز معده در نوزادان پی ببرید.

 

مادران شیرده توجه کنند...

در دوران شیردهی، از کلسیم استخوان‌ها و ذخایر چربی بدن مادر برای آماده سازی شیر نوزاد استفاده می‌شود. این موضوع بخشی از روند تکامل است که اجتناب ناپذیر خواهد بود. بنابراین، یک مادر در دوران شیردهی، باید دارای رژیم غذایی متعادل و سالم، همراه با مصرف انواع ویتامین‌های دوران بارداری باشد. تا ذخایر بدن او به خوبی تامین شوند. همچنین مصرف برخی داروها توسط مادر، می‌تواند تاثیرات منفی بر روی نوزاد بگذارد. بنابراین قبل از مصرف هر نوع دارو، حتما با دکتر خود مشورت کنید.

خوراکی‌های مناسب شیردهی

خوراکی‌هایی که شیر مادر را افزایش می‌دهند!

به منظور افزایش شیر، توصیه می‌شود به مقدار کافی آب بنوشید و از تشنه ماندن جلوگیری کنید. همچنین خوردن انواع سوپ و آش می‌تواند به تولید هرچه بیشتر شیر مادر کمک کند. بهتر است بدانید که هر چه تعداد دفعات شیردهی بیشتر باشد؛ شیر مادر نیز افزایش خواهد یافت. خوردن آب هویج، برگ ریحان، اسفناج، شنبلیله، نخود، ران مرغ ، انواع آبمیوه‌ها، شیر در صورت نداشتن حساسیت، برای افزایش شیر مادر گزینه مناسبی محسوب می‌شوند.

 

نتیجه گیری

شیردهی یکی از مهمترین و حساس‌ترین دوران‌هایی است که مادران باید به آن توجه داشته باشند. چرا که نوزاد به منظور رشد و تکامل به شیر مادر نیاز دارد. در واقع شیر از کلسیم و ذخایر چربی بدن مادر تهیه می‌شود. بنابراین مادران شیرده نیاز دارند تا رژیم غذایی مناسب و سالمی داشته باشند. هر نوع غذایی که مادر مصرف می‌کند می‌تواند بر روی طعم، مزه و حتی کیفیت شیر او اثرگذار باشد. بنابراین آگاهی از غذاهای ممنوع در دوران شیردهی مادران، یک مسئله مهم محسوب می‌شود. موارد گفته شده در این مقاله می‌تواند به مادران شیرده کمک کند تا به کیفیت شیر خود و سلامت فرزندشان، بیفزایند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.