تاریخ امروز28 مهر 1403
عوارض لاک زدن ناخن

خانم ها بیش از حد لاک نزنید!

از گذشته های دور تا کنون آرایش بخش جدا نشدنی زندگی خانم ها بوده و هست. به شکلی که هر ساله در سراسر دنیا لوازم آرایش های زیادی تولید و مصرف می شوند. یکی از گزینه هایی که حتی دختران در سن کم نیز از آن استفاده می کنند لاک است. اما آیا می دانید این ماده ی شیمیایی که بر روی ناخن هایتان می زنید چه معایب و عوارضی به همراه دارد؟! با ما همراه باشید تا در خصوص عوارض لاک زدن ناخن برای شما صحبت کنیم.

 

لاک زدن ناخن چه عوارضی به همراه دارد؟

در ساخت لاک هیچ ترکیب طبیعی وجود ندارد؛ از همین رو می توان گفت که معایب بسیار زیادی برای بدن دارد. مهم ترین عوارض لاک زدن ناخن به شرح زیر است:

 

عوارض بوی لاک بر بدن

از جمله عوارض مشهود آن که حتی اگر از آن برای ناخن استفاده نکنید؛ بوی آن است. لاک به سبب وجود مواد شیمیایی و سمی که دارد؛ بوی نامطوبی نیز خواهد داشت، حتی بوی لاک نیز تاثیرات منفی روی بدن می گذارد. به طور مثال، بسیاری از افراد پس از استشمام لاک دچار سرگیجه، حالت تهوع و حتی سردرد می شوند. ممکن است با خود بگویید که این یک مشکل ساده است که البته چنین نیز هست. اما عوارض آن به همین جا ختم نخواهد شد. در صورتی که بوییدن لاک به کرات تکرار شود می تواند منجر به مشکلات کلیوی، مشکلات زایمان، آسم و مشکلات کبدی شود.

 

زرد یا کبود شدن از عوارض لاک زدن ناخن

لاک ها خصوصا رنگ های تیره، زمانی که برای مدت طولانی روی ناخن قرار می گیرند؛ ممکن است رنگ آن ها را به زرد یا حتی کبود تغییر دهد. در صورتی که همچنان دوست دارید از لاک استفاده کنید؛ اما نمی خواهید دچار این عارضه شوید بهتر است پیش از لاک زدن از یک برق ناخن یا پوشش پایه ای بدون رنگ استفاده کنید. از دیگر عوارض لاک زدن ناخن و استفاده از لاک پاک کن ها می توان به لکه های بزرگ و سفید رنگی اشاره کرد که پس از مدتی ممکن است روی ناخن ها ایجاد شود. جالب است بدانید این لکه بیشتر روی ناخن های پا نمایان می شود.

در واقع هر یک از این نشانه ها بدان معناست که بدن به مواد شیمیایی واکنش آلرژیک نشان می دهد. در صورتی که با چنین مشکلی مواجه شدید؛ کافیست برای مدتی از لاک استفاده نکنید تا این عارضه ها از بین بروند.

عوارض لاک زدن ناخن

عفونت های قارچی از عوارض لاک زدن ناخن

به وجود آمدن عفونت های قارچی از دیگر عوارض لاک زدن ناخن است. بسیاری از مردم به این موضوع اهمیت نمی دهند. شاید چون تا به حال با آن مواجه نشده اند؛ اما بهتر است بدانید که با استفاده مداوم از لاک این امکان وجود دارد که به عفونت های قارچی ناخن مبتلا شوید. نام قارچی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شود کاندید نام دارد. عفونت قارچی بیشتر در ناخن های دست مشاهده خواهد شد. گاهی مشکل به قدری جدی می شود که افراد به عفونت ریشه ی ناخن یا پاراونیشیا مبتلا می شوند. از جمله ویژگی های کسانی که این قارچ در ناخن آن ها رشد می کند؛ این است که ناخن هایشان زرد، قهوه ای، سفید و سفت و شکننده می شود. جالب است بدانید که عفونت قارچی این قابلیت را دارد که در بدن پخش شود.


برای افزایش رشد مو چی بخوریم؟


 

ترکیبات لاک از چیست؟

در واقع عوارض لاک زدن ناخن به سبب وجود ترکیبات شیمیایی و سمی در آن، گریبان گیر افراد خواهد شد. از جمله ترکیباتی که در لاک ها وجود دارد و بسیار مضر نیز هست، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

تولوئن

تولوئن در واقع همان ماده ای است که باعث جلا بخشیدن و درخشیدن ناخن ها می شود. این ماده ی شیمیایی از رنگدانه های درون لاک محافظت می کند. عوارض آن بر سیستم عصبی مرکزی است؛ به شکلی که می تواند روی باروری تاثیر منفی داشته باشد.

 

فرمالدئید

این ماده که در لاک وجود دارد و باعث طول عمر لاک می شود؛ در واقع نوعی گاز بی رنگ است. اشخاصی که آلرژی دارند امکان دارد که پس از قرار گرفتن در معرض این ماده ی شیمیایی دچار اختلالاتی همچوم جوش های پوستی، حساسیت، واکنش های آلرژیک و حتی از دست دادن حس عصب شوند. در صورتی که شخص نسبت به این ماده واکنش بیشتری نشان دهد؛ ممکن است حتی ضربان قلب را بالا ببرد.

 

عوارض لاک زدن ناخن با دی بوتیل فتالات

عطری که از لاک متساعد می شود؛ در واقع همین ماده ی شیمیایی است. از مضرات آن می توان به اختلالات غدد درون ریز، بیماری های زنانه و مشکلات تنفسی اشاره کرد. جالب است بدانید که دی بوتیل فتالات قابل اشتعال بوده و پس از بلعیده شدن یا استنشاق کردن آن به سم در بدن تبدیل می شود. چنانچه برای طولانی مدت در بدن بماند به اندام های داخلی آسیب جدی وارد خواهد کرد.

عوارض لاک زدن ناخن

کافور

کافور در واقع در لاک نقش ضد زنگ زدگی یا پلاستیزر را دارد. عملکرد این ماده به شکلی است که می تواند باعث تشنج و تحریک پذیری سمی شود.


روش‌های از بین بردن قارچ ناخن


 

پارابن

پارابن ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند که برخی از آن ها را برای ساخت لاک ها مورد استفاد قرار می دهند. پارابن به عنوان نوعی نگهدارنده عمل می کند. یعنی ماندگاری لاک را بالا می برد و اجازه نمی دهد که لاک خراب شود. پارابن در زنان می تواند منجر به سرطان سینه شود. از دیگر عوارضی که پارابن دارد این است که اجازه نمی دهد که بدن ویتامین D و اکسیژن را دریافت کند.

 

نتیجه گیری

درست است که لاک ها جلوه ی بسیار زیبایی به دست می دهند. اما پشت این زیبایی خطرات و عوارض بسیار زیادی وجود دارد. همه ی این عوارض به سبب وجود مواد سمی و شیمیایی است که برای ساخت آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. پارابن، نیتروسلولوز، کافور، تولوئن و… از جمله این مواد مضر هستند. عوارض لاک زدن ناخن به شکلی است که می توان گفت تقریبا روی تمام ارگان های داخلی تاثیر منفی دارد، تنگی نفس، سرطان سینه، افزایش ضربان قلب و… تنها بخشی از عوارضی است که پس از لاک زدن در طولانی مدت برای افراد به وجود می آید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. مهدیه پاسخ

    من نمی دونم لاک بخرم یا نه فکرش درگیرم کرده والا پیشم قشنگ هست نمی دونم چه کار کنم خیلی طولانی نمی زارم بمونه ولی …

  2. زهرا هاشملو پاسخ

    با سلام وعرض تشکر فراوان از مطلب مهم ومفیدتون عرض کنم خدمتتون که نوه ۳ ساله من مدام لاک روی ناخن هاشِ وبه عروسم هم تذکر دادم اما متاسفانه چندان جدی نگرفت. بسیار ناراحت هستم . البته کاری هم از دستم برنمیاد. کاش لاک جای گزینی هم داشت قدیما حنا روی ناخن میذاشتن وطبیعی بود کاش برای این مسئله هم فکری میشد .. از شما بابت مطالب خوبتون سپاسگزارم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.