تراجنسی یا ترنس سکشوال به عدم تطابق بین بدن و هویت جنسی گفته میشود. اختلال هویت جنسیتی اختلالی است که از زمانی که جنین در رحم مادر است شکل میگیرد. در ادامه با کسانی که از این نظر با بقیه متفاوت هستند بیشتر آشنا خواهیم شد. متاسفانه برخی جوامع نیاز شدیدی به آگاهی دربارهی این مسائل دارند و نسبت به یکدیگر اطلاعات صحیح و رفتار مناسب ندارند.
ترنس چیست؟
تراجنسیتی یا ترنسجندر اصطلاحی است که برای اشاره به افرادی استفاده میشود که هویت جنسیتی یا بیان جنسیت آنها با جنسیت انتسابی هنگام تولدشان متفاوت است. این افراد ممکن است به عنوان مرد یا زن متولد شوند، اما احساس میکنند که جنسیت حقیقی خود با جنسیتی که به آنها تعلق دارد مطابقت ندارد. در واقع زمانی که فردی، ویژگیهای جسمیاش با ویژگیهای روانیاش دارای تفاوتهایی باشد، به آنها ترنس یا همان تراجنسی گفته میشود. ترنس، با نامهای زیادی خوانده میشود، از جمله:
- تراجنسی
- ترنسکشوال (Transsexual)
- تی اس یا TS
- ترنسکچوال
ترنس زن
ترنس زن یا تراجنسی زن اصطلاحی است که به مردانی اشاره دارد که دارای ویژگیهای روحیهای یا رفتاری زنانه هستند و عمدتاً اخلاق و رفتارشان شبیه به زنان است. این افراد ممکن است ظاهری مردانه داشته باشند، اما درونشان و ارزشهایشان به طور کامل زنانه است. اغلب به این افراد به دلیل تفاوت بین ظاهر و باطنشان توسط دیگران مورد تمسخر قرار میگیرند.
ترنس مرد
ترنس مرد اصطلاحی است که به زنانی اشاره دارد که هویت جنسیتی مردانه دارند، به این معنا که احساس میکنند واقعیت جنسیتی آنها با جنسیت مردانه است. این افراد ممکن است در بدن زنانه به دنیا آمده باشند، اما احساس میکنند که جنسیت ذهنی و روحی خود را به عنوان مرد تجربه میکنند.
دگرجنسگونه مرد به زن یا زن به مرد
دستهای دیگر از افراد که با عنوان دگرجنسگونه مرد به زن/مرد به زن، شناخته میشوند، افرادی هستند که رفتار اجتماعی متفاوتی از خود به نمایش میگذارند اما تمایلی به انجام جراحی تغییر جنسیت ندارند. دگرجنسگونه مرد به زن کاملا مقولهای جدا از ترنس زن و مرد هستند. به طور مثال مبدل پوشها، درگ کوئینها و حتی دو جنسهها جزء این دسته از افراد محسوب میشوند.
آشنایی با مشکلات جنسی زنان
انواع ترنس
انواع ترنس از نظر میل به انجام مراحل تغییر و جراحی میتوانند به سه دسته تقسیم شوند: تراجنسی بدون جراحی، تراجنسی با شدت متوسط، و تراجنسی با شدت بالا. ترنسها، یا افرادی که هویت جنسیتی یا بیان جنسیت آنها با جنسیت انتسابی متفاوت است، میتوانند به دستههای مختلفی تقسیم شوند. این دستهبندیها بر اساس میزان میل به انجام جراحی و تغییرات جنسیتی تعیین میشوند.
در دسته اول، ترنسهای بدون جراحی قرار میگیرند. این افراد احساس نیاز به تغییر جنسیت دارند، اما ممکن است هرگز برای انجام جراحی تغییر جنسیتی اقدام نکنند. آنها ممکن است از راههای دیگری مانند تغییر نام و استفاده از جن pronouns مختلف، هویت جنسیتی خود را بیان کنند.
در دسته دوم، ترنسهای با شدت متوسط قرار میگیرند. این افراد احساس نیاز به تغییر جنسیت دارند و ممکن است به زودی به انجام جراحی تغییر جنسیت فکر کنند. بعضی از آنها حتی ممکن است پیش از انجام جراحی ازدواج کنند و خانواده داشته باشند.
در دسته سوم، ترنسهای با شدت بالا قرار میگیرند. این افراد با قطعیت بالا و بدون تردیدی به تغییر جنسیت و انجام جراحی روی میآورند. آنها تنها میل به زندگی با جنس مخالف را دارند و از انجام هر گونه تغییر جنسیتی دوری نمیکنند.
ترنسها همان همجنسگراها هستند؟
به هیچوجه یک ترنس را همجنسگرا ندانید. چون همجنسگراها دارای ویژگیهای جسمانی و روانی یکسانی هستند، ولی گرایشهای همجنسی شدیدی به جنس همنوع خود دارند. هم جنس گراها تناقضی از لحاظ روانی و جسمی تناقضی با هم ندارند. مثلا پسر مبتلا به اختلال همجنس گرایی، از نظر روانی و جسمی شبیه پسران است، اما علاقه دارند که با همجنس خود رابطه جنسی برقرار نمایند.
افراد مبتلا به اختلال همجنس گرایی به تغییر جنسیت خود میلی ندارند. اما میل شدیدی به تغییر جنسیت خود دارند و از جامعه و اطرافیان انتظار دارند آنها را درک کنند و از وضعیتشان خجالت نمیکشند و دوست دارند از طریق هورمونها یا جراحی بدن خود را با هویت جنسیشان تطابق دهند.
بنابراین ترنسها و همجنسگراها دو گروه متفاوت از افراد هستند. ترنسها افرادی هستند که هویت جنسیتی یا بیان جنسیت آنها با جنسیت انتسابی متفاوت است، در حالی که همجنسگراها افرادی هستند که جنسیتی مشابه با جنس جنسیتی که عاشق آنها هستند دارند. به عبارت دیگر، ترنسها ممکن است هویت جنسیتی متفاوتی داشته باشند، در حالی که همجنسگراها به افرادی اشاره دارند که تمایل به برقراری رابطه با جنسیت مشابه خود دارند.
چگونه ترنس بودن فرزندمان را تشخیص دهیم؟
براساس تحقیقات دانشمندان، گاهی ترنس بودن ریشه در ژنتیک دارد و در همان دوران بارداری مادر در جنین شکل مییابد. به همین دلیل میتوان به راحتی آن را در فرزندان تشخیص داد. علائم زیر میتواند خبر از ترنس بودن فرزندانتان باشد. پس توصیه میشود در صورت مشاهده این علائم و نشانهها حتما با یک روانکاو خوب مشورت نمایید.
- عدم تمایل کودک به بازی با همجنسهای خویش
- نشان دادن توجه و علاقه به اسباب بازی و لوازم جنس مخالف
- عدم سازگاری محیطهایی که هم جنسهای فرد وجود دارند مانند مدرسه
- عدم سازش و هماهنگی با دوستان و همسالان خود (از نظر فکری و شخصیتی)
- ناخوشایندی وناسازگاری از تغییرات جسمی دوران بلوغ
- به اسباب بازیهای جنس مخالف خود بیشتر توجه میکند.
- بیعلاقگی به پوشیدن لباسهای جنس خود
دلایل ایجاد کننده شرایط ترنس شدن افراد
دلایل ایجاد کننده شرایط ترنس شدن افراد میتواند متنوع باشد و اغلب به دلایل روانی و ژنتیکی بازمیگردد. هویت جنسی هر فرد میتواند به صورت زن، مرد یا حتی ترکیبی از این دو باشد. این هویت جنسی بیشتر از ظاهر اندامهای تناسلی فرد برگرفته و ممکن است در آینده فرد احساس کند هویتی متفاوت از جنسیت انتسابی خود دارد. دلایل این موضوع ممکن است شامل عوامل روانی مانند تعارض بین هویت جنسی و جنس انتسابی یا عوامل ژنتیکی مانند وجود تغییرات در ساختار ژنتیکی باشد.
علل روانی
در گذشته، ترانسژندریتی را به عنوان یک اختلال روانی در نظر گرفته میشد، اما اکنون مشخص شده است که علل آن تنها از جنبههای روانی نیست و ممکن است به دلایل بیولوژیکی، مخصوصاً اختلالاتی که قبل از تولد اتفاق میافتند، برگردد. تعارض بین هویت جنسی و جنس انتسابی یکی از عوامل روانی ممکن است باشد.
علل ژنتیکی
بر اساس تحقیقات، تعیین جنسیت جنین در رحم مادر انجام میشود و این فرایند توسط کروموزومها که ژنها و DNA را حاوی هستند، تعیین میشود. در صورتی که کروموزوم از پدر کروموزوم X باشد، جنین دختر خواهد بود و اگر کروموزوم Y باشد، جنین پسر خواهد بود. فعال شدن کروموزوم Y نقش اساسی در تشکیل اندامهای جنسی و تعیین جنسیت جنین دارد. اگر این کروموزوم فعال نشود، اندام جنسی جنین به شکل زنانه تشکیل میشود و نوزاد دختر به دنیا میآید.
زمان بروز علائم تراجنسی در افراد
این اختلال زمانی که جنین در رحم مادر است، شکل میگیرد و در زمان کودکی وجود دارد و به صورت یک دفعهای رخ نمیدهد. این افراد هویت درونیشان با ماهیت بیرونی تفاوت دارد و از زمان کودکی متوجه این تفاوت میشوند و هرگز مانند افراد عادی زندگی نمیکنند و متوجه تفاوت خود با همنوعانشان میشوند و به همین علت گوشه نشین میشوند.
ترنس سکشوالها گاهی به علت درک نکردن دیگران برای تطبیق رفتارشان با جنسیتشان به روانپزشک مراجعه میکنند. اما این کار تاثیری نخواهد داشت و در صورت عدم درک اطرافیان برخی از آنها دست به خودکشی میزنند.
درمان افراد ترنس
درمان افراد ترنس هدفش تغییر در احساسات فرد درباره جنسیت خود نیست، بلکه هدف اصلی آن مقابله با پریشانیهایی است که از این احساسات ناشی میشود. گفتگو با روانشناس یا روانپزشک بخشی از هر روند درمان افراد ترنس است، که به عنوان یک راهکار مؤثر برای رسیدگی به مشکلات روانی مرتبط با این شرایط عمل میکند. بسیاری از افراد ترنس، علاوه بر گفتگوی درمانی، ترجیح میدهند حداقل برخی از قدمها را برای تطابق ظاهر فیزیکی خود با احساسات درونیشان بردارند. آنها ممکن است نحوه پوشیدن لباس یا نام خود را تغییر دهند و یا حتی برای تغییر شکل ظاهری خود اقدام به مصرف داروها یا جراحی نمایند.
یکی از درمانهای متداول افراد ترنس استفاده از مسدود کنندههای بلوغ است، که به خصوص برای افراد جوان در دوران اولیه بلوغ مورد استفاده قرار میگیرد. این مسدود کنندهها با سرکوب تغییرات جسمی مرتبط با بلوغ، به کنترل دیسفوریا جنسی کمک میکنند. علاوه بر این، هورمونهای جنسی مانند استروژن یا تستوسترون ممکن است به نوجوانان یا بزرگسالان تجویز شود تا صفات جنسی موردنظر را ایجاد کنند و به تطابق با هویت جنسی خود برسند. قبل از اتخاذ تصمیم، مشاوره با متخصصان مربوطه، از جمله اطفال و روانپزشکان، امری ضروری است تا مزایا و معایب این درمانها برای هر فرد به خصوص در نظر گرفته شود.
منظور از تغییر جنسیت چیست؟
تغییر جنسیت فرایند تغییر روش و نحوه برخورد افراد با شما به گونهای که خودتان به جنسیتی که از درون احساس میکنید، است. تغییر جنسیت میتواند به معنای چیزهای مختلفی باشد.
این فرایند میتواند شامل درمان پزشکی و هورمونها باشد. میتواند شامل تغییر نام و ضمایر مورد نظر شما باشد. میتواند شامل تغییر ظاهر و لباس شما باشد. همچنین میتواند مستلزم مراجعه به دوستان و خانواده، یک روند طولانی و مداوم یا اتفاقی باشد که در طی مدت زمانی کوتاه اتفاق میافتد.
تغییر جنسیت یا عمل تغییر جنسیت به معنای انجام جراحیها و فرآیندهایی است که باعث تغییر جنسیت افراد مبتلا به دیسفوریای جنسی میشود، بهطوری که جنسیت انتسابی آنها با جنسیتی که هویت جنسیتی آنها با آن هماهنگ است، تطابق پیدا کند.
در این فرآیند، افرادی که احساس میکنند جنسیت ذهنی خود با جنسیت انتسابی آن ها مطابقت ندارد، اقدام به تغییر جنسیت میکنند تا به جنسیتی که احساس میکنند واقعیت جنسیتی آنها است، تبدیل شوند.
این فرآیند شامل جراحیهایی مانند جراحیهای تغییر جنسیت، هورمون درمانی و در برخی موارد تغییرات قانونی و اجتماعی نیز میشود. هدف اصلی از انجام این فرآیند، ایجاد هماهنگی بین هویت جنسیتی فرد و جنسیت ظاهری و قانونی آن فرد است تا از دیسفوریای جنسی جلوگیری شود و به فرد امکان زندگی با آرامش و رضایت بیشتر از خود را بدهد.
تفاوتهای میان عمل تغییر جنسیت در زنان و مردان
تفاوتهای میان عمل تغییر جنسیت در زنان و مردان بسیار واضح است. در عمل تغییر جنسیت از مرد به زن، اقداماتی چون برداشتن بیضهها و آلت تناسلی، و در برخی موارد، حذف غده پروستات انجام میشود. سپس از بافتهای موجود، واژن و کلیتوریس ساخته میشوند و از اسکروتوم برای ساخت لبهای اطراف واژن استفاده میشود.
همچنین، مجرای ادراری باید کوتاهتر شود. اما در عمل تغییر جنسیت از زن به مرد، فرآیند پیچیدهتری صورت میگیرد. در این حالت، پستانها و ارگانهای مربوط به تولید مثل زنانه، شامل تخمدانها و رحم، برداشته شده و واژن بسته میشود. آلت تناسلی مردانه و کیسه بیضه ممکن است از بافتهای دیگری ساخته شود، به علاوه مجرای ادرار نیز کشیده میشود تا بیمار بتواند در حالت ایستاده نیز ادرار کند.
در نهایت، ادامه رواندرمانی پس از جراحی برای سازگاری بهتر با بدن و زندگی جدید توصیه میشود.
قربانیان تجاوز جنسی با چه مشکلاتی درگیرند؟
فرد خواستار تغییر جنسیت باید مراحلی را طی کرده و پس از آن قادر به تغییر جنسیت خود خواهد بود:
- باید روانشناسان تشخیص دهند که فرد به اختلال هویت جنسی مبتلا است.
- پس از تصمیم گیری، بیمار باید 2 سال بر تصمیم خود مصمم باشد.
- بیمار باید یک سال مانند جنس مخالف در جامعه ظاهر شود. تا بداند توان تحمل شرایط و رفتارها را دارد یا خیر.
- فرد نباید اضافه وزن داشته باشد.
- واقع بین باشد و عوارض و دستاوردهای جراحی را بداند. (مثلا ترنسی که قصد تغییر جنسیت به زن را دارد، باید بداند که توانایی باردار شدن نخواهد داشت، باید برای بچه دار شدن از رحم اجارهای استفاده کند).
- سن در جراحی تغییر جنسیت، دارای اهمیت است. برای انجام عمل جراحی سن 18 تا 21 سالگی مناسب است . در این سن فرآیند بلوغ فرد پایان یافته و جراحی موفقیت آمیزتر خواهد بود.
آیا ترنسها پس از عمل جراحی میتوانند ازدواج کنند؟
مواردی بودهاند که پس از عمل جراحی ازدواج کردهاند اما برای بچه دار شدن باید رحم اجارهای بگیرند. چون به غیر از این روش امکان بچه دار شدن وجود ندارد. بسیاری از افراد پس از انجام عمل تغییر جنسیت، تمایل به داشتن فرزندان دارند. این مسئله از جوانب مختلفی وابسته به شرایط فردی و قانونی آن افراد است.
یک نکته مهم این است که افراد ترنس پس از جراحی تغییر جنسیت، امکان باروری را از دست میدهند. اما قبل از انجام جراحی، برخی از آنها میتوانند عناصری مانند اسپرم یا تخمکهای خود را فریز کنند و در آینده از آنها استفاده کنند.
برای مثال، ترنس زن میتواند قبل از جراحی، نمونه اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره کند، در حالی که ترنس مرد میتواند تخمکهای خود را فریز کند. اما برای باروری افراد ترنس، گاهی اوقات راههای دیگری مانند استفاده از تخمک یا اسپرم اهدایی یا حتی رحم اجارهای را در نظر میگیرند.
اگر ترنس هستید به شما توصیه میکنیم که...
- درمورد احساسات خود به طور منظم در یک ژورنال یادداشت بذارید.
- در مورد آن با یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده خود که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید.
- تا آن جا که ممکن است درباره تجربیات سایر افراد اطلاعات کسب کنید یا با خواندن مطالبی که آنها را نوشتهاید یا به صورت حضوری با آنها ملاقات کنید.
- با یک مشاور یا درمانگر صحبت کنید که با جامعه ترنس آشنا هستند و مورد اعتماد خواهند بود.
- به یاد داشته باشید که ایمنی شخصی خود را در اولویت قرار دهید.
- بدانید که تنها نیستید و از بیان این موضوع نترسید.
همه چیز درباره شکل گیری هویت جنسی
نتیجه گیری
ترنس سکشوالها را جزو آخرین گروه اختلالات جنسی قرار میدهند که تعداد خیلی کمی را در هر جامعهای شامل میشوند و براساس آمار از هر صد هزار نفر، سه تا چهار نفر ترنس هستند. این افراد باید در هر کشور و دین و قانونی درک شوند چرا که دلیل تفاوت آنها هر چه باشند باز هم شاید دوست نزدیک ما باشند شاید یکی از اعضای خانواده ما. با نگاههای سنگین و مقایسه کردن این افراد با دیگران، تنها باعث رنجششان خواهیم شد.
امیدوارم بخاطر نوشتن این کتاب و مقاله سراسر غلط و اشکال تقاص پس بدین. مگه ترنس روغن تراریخته هست که میگی تراجنس؟ ترنسجندر نام صحیح ترنس هست. نه اون چیزایی که اون بالا نوشتی. همین عقب موندگی جامعه بخاطر حضور نادان هایی مثل شماست که دارین اطلاعات غلط میدین. طبق راهنمای دی.اس.ام نسخه شماره ۵ ترنس نه بیماری هست نه اختلال روانی محسوب میشه. مغزها و فکرهای مریض باید عمل جراحی بشن نه امثال من.
همون تعریف اولیه هم غلطه
ایا ازمایشی وجود دارد که مغز رو تعیین جنسیت کنه؟
ایم مقاله سراسر مملو از اشتباهات کلیشه ای میباشد تعریفات شما با تعاریف خارج از کشور ک حتی غربی ها کاملآ متفاوت میباشد
همجنسگرا بودن یه اختلال نیس🤣🤣
نمیتونم درک کنم چرا همجنسگرایی رو نوعی اختلال دونستید ، همجنسگرایی یه گرایشه و هیچچچ ربطی به اختلالات روانی نداره