تاریخ امروز2 آذر 1403
رژیم غذایی ضد جوش

رژیم غذایی مناسب برای این که جوش نزنیم

حتما می‌دانید که یک رژیم غذایی ضد جوش می‌تواند تا حد چشمگیری در کاهش آکنه‌های شما موثر باشد. جوش یا آکنه تحت تأثیر عوامل متعددی مانند سن، ژنتیک، استرس، سبک زندگی نادرست، مصرف برخی داروها و غیره بروز می‌کند. در این میان نقش رژیم غذایی ضد جوش همیشه محل بحث و جدل بوده است.

 

در رژیم غذایی ضد جوش چه موادی جای ندارند و نباید بخوریم؟

شیر گاو

شیر گاو باعث افزایش قند خون می‌شود و می‌تواند التهاب ایجاد کند. همچنین سطح انسولین را بالا می‌برد که تولید چربی پوست را افزایش می‌دهد. شیر گاو حاوی هورمون رشد است که تولید سلول‌های پوستی را تشدید می‌نماید. در مطالعه‌ای که در سال 2005 صورت گرفت مشخص شد نوجوانانی که شیر گاو بیشتری مصرف می‌کردند با آکنه‌های شدیدتری به نسبت آن‌هایی که شیر نمی‌خوردند یا کم می‌خوردند مواجه شدند. به این گروه از افراد توصیه می‌شود برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن خود ماست را جایگزین شیر نمایند و شیر گاو را از رژیم غذایی ضد جوش حذف کنند.

رژیم غذایی ضد جوش

شکر را از رژیم غذایی ضد جوش حذف کنید

مصرف زیاد مواد غذایی شیرین مانند انواع نوشیدنی‌های شیرین شده، کیک، کلوچه، بیسکوییت، شیرینی، شکلات و … ممکن است باعث آکنه شود. سعی کنید حداقل برای مدتی کوتاه آن را محدود کنید تا نتیجه اثربخش آن را بر روی پوست‌تان مشاهده نمایید.


بهترین جایگزین های قند و شکر کدامند؟


 

مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا

مواد غذایی با نمایه گلایسمی بالا باعث افزایش سریع قند خون و درنتیجه انسولین می‌شوند که نتیجه‌اش افزایش نوسانات هورمونی و التهاب است؛ که همگی بر آکنه موثر هستند. نان سفید، برنج سفید، چیپس سیب زمینی، کیک، کلوچه و … نمایه گلایسمی بالا دارند و بهتر است  از رژیم غذایی ضد جوش حذف شوند یا کمتر استفاده شوند. در عوض سبزیجات، غلات کامل، سیب زمینی شیرین، بیشتر میوه ها، حبوبات پخته و … نمایه گلایسمی پایینی دارند و مناسب‌تر هستند.

 

هله هوله‌ها و فست فودها

غذاهای آماده مصرف، غذاهای فست فود، سرخ کردنی‌ها یا هله هوله‌ها مانند پفک، کراکر، چیپس و … به علت تشدید عوامل التهابی، بدن را بیشتر در معرض تولید آکنه قرار می‌دهند.

 

شکلات، دشمن رژیم غذایی ضد جوش

در مطالعه‌ای که به منظور تعیین اثر شکلات بر آکنه صورت گرفت؛ به مدت 4 روز خون 7 نفر قبل و بعد از مصرف 50 گرم شکلات جمع آوری شد. سپس مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش نشان داد که سلول‌های خونی بعد از مصرف شکلات مقدار بیشتری از اینتزلوکین -1B تولید می‌کنند، که یکی از مارکرهای التهابی است و باعث آکنه می‌شود. از طرفی این حقیقت وجود دارد که شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان است. برای تعیین اثر شکلات بر پوستتان یک هفته مصرف شکلات را قطع کنید و اثر آن را بر روی پوست خود ببینید.

رژیم غذایی ضد جوش

یک رژیم غذایی ضد جوش دارای کدام خوراکی‌هاست؟

گَزَنه

گزنه، یکی از گیاهانی است که خاصیت ضدالتهابی ویژه‌ای دارد و دو فایده مهم نیز به پوست می‌رساند؛. کمک به تسکین التهابات پوستی و بهبود بیماری‌های پوستی مانند اگزما و آکنه. شما می‌توانید از گزنه برای تهیه سوپ یا چای استفاده کنید. ویژگی دیگر گزنه، قدرت سم زدایی آن است که از آنتی اکسیدان‌های سرشارش نشات می‌گیرد. این ترکیبات مهم از بدن در مقابل تولید بیش از حد رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند و مانع از آسیب دیدگی DNA در بدن می‌شوند.


از ارتباط بین ویتامین D با افسردگی چه می دانید؟


 

رازیانه

اگر تاکنون از رازیانه استفاده نکرده‌اید، وقتش رسیده که در رژیم غذایی ضد جوش با این گیاه مفید آشنا شوید. رازیانه علاوه بر این که برای هضم غذا مفید است، تورم را هم در بدن کاهش می‌دهد و به بیرون راندن مایعات اضافی و سموم از بدن کمک می‌کند. همه این ویژگی‌ها برای سلامت پوست و مو مهم هستند و در دراز مدت تاثیر خودشان را نشان می‌دهند. شما می‌توانید از رازیانه برای تهیه چای استفاده کنید.

 

نعنا

مردم جهان بیشتر از هر چیزی، نعنا را به واسطه خواص درمانگر و تسکین دهنده‌اش می‌شناسند. این گیاه مهم، نه تنها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند، بلکه استرس را هم کاهش می‌دهد که یکی از عوامل تشدیدکننده جوش‌هاست. نعنا برای مقابله با سردرد هم مفید است. سینوس‌ها را پاکسازی می‌کند و فواید مختلفی به پوست می‌رساند.

نعنا

انواع توت‌های تیره

ویژگی مهمی که انواع توت‌های تیره را متمایز می‌کند، میزان زیاد آنتی اکسیدان‌هایی است که در این میوه‌ها وجود دارد. این آنتی اکسیدان‌ها از دو منظر برای پوست مهم هستند. قابلیت پاکسازی و قابلیت شفاف سازی. به علاوه، اهمیت فیبر موجود در توت‌های تیره را هم نباید نادیده گرفت چون مانع از گرسنگی کاذب می‌شوند و ترشح انسولین را تنظیم می‌کنند.

 

مغزهای خام

کمبود املاح مهمی مانند زینک و سلنیوم، با افزایش آکنه‌ها در بعضی از افراد مرتبط است. به همین دلیل هم مغزهای خام، خصوصاً دانه‌های کدو و بادام برزیلی، برای مقابله با آکنه‌ها مفید هستند و باید در رژیم غذایی ضد جوش گنجانده شوند. ویژگی سلنیوم این است که تعداد سلول‌های سفید خون را در بدن افزایش می‌دهد. درنتیجه قدرت دفاعی بدن را تقویت می‌کند. بعضی ترکیبات مانند ویتامین E، مس، منیزیم، منگنز، پتاسیم، کلسیم و آهن نیز برای سلامت پوست و حفظ عملکردهای آن ضروری هستند. بنابراین، مغزهای حاوی این عناصر هم باید به رژیم غذایی ضد جوش اضافه شوند.

 

سیر را در رژیم غذایی ضد جوش قرار دهید

سیر، سرشار از نوعی ماده شیمیایی طبیعی به نام آلیسین است که بعد از هضم شدن، فعل و انفعالات خاصی با خون انجام می‌دهد. این فرایند به شکل گیری ماده‌ای در بدن منجر می‌شود که توانایی بالایی برای نابود کردن بسیاری از باکتری‌ها و ویروس‌های مضر دارد. در این حالت، بسیاری از ترکیبات مضری که باعث شکل گیری جوش‌ها و بیماری‌های پوستی می‌شوند، از بین می‌روند. اگر میزان استفاده از گیاهان و میوه‌های سرشار از آنتی اکسیدان را همراه با مصرف سیر افزایش بدهید، ترکیب دارویی بی نظیری به بدن می‌رسانید. البته برای اینکه از بیشترین فواید سیر برخوردار شوید، باید آن را خام بخورید.

سیر

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی، یکی از بهترین منابع حاوی ویتامین C است و با توجه به اینکه تولید کلاژن را افزایش می‌دهد، استحکام و کیفیت پوست را در وضعیت مطلوبی نگه می‌دارد. علاوه بر این، لیکوپن موجود در گوجه فرنگی هم فقط رنگ قرمز را در این سبزی ایجاد نمی‌کند، بلکه گردش خون را در پوست بهبود می‌بخشد. پس مصرف گوجه فرنگی را در رژیم غذایی ضد جوش در نظر داشته باشید.

 

انگور قرمز مناسب برای لیست رژیم غذایی ضد جوش

به گفته محققان، انگور قرمز و دانه‌های آن، حاوی ترکیبات شیمیایی طبیعی و آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی هستند که بیماری‌های پوستی التهابی مانند پسوریازیس و اگزما را درمان می‌کنند. آنتی هیستامین‌های طبیعی موجود در انگور قرمز هم می‌توانند به کنترل عوارض جانبی ناشی از واکنش‌های حساسیت‌زا کمک کنند. بنابراین، سعی کنید روزانه از انگور قرمز تازه و کامل به عنوان بخشی از سالاد یا به عنوان میان وعده در رژیم غذایی ضد جوش استفاده کنید.

 

کلم بروکلی

کلم بروکلی، یکی از سبزی‌های بی‌نظیر برای مقابله با جوش‌ها و افزایش شفافیت پوست است. آنتی اکسیدان‌های مهمی مانند ویتامین‌های A، B، C، E و K در کلم بروکلی وجود دارند که همگی درخشش و شفافیت پوست را تقویت می‌کنند و نقش مهمی در احیای بافت‌های آسیب دیده برعهده می‌گیرند. در ضمن، اسیدهای چرب امگا 3، کلسیم و فولات موجود در کلم بروکلی هم فرایند بهبود مشکلات پوستی را بهتر می‌کنند و برای عملکرد هرچه بهتر سلول‌های پوستی مفید هستند. شما می‌توانید کلم بروکلی را به صورت خام به سالاد اضافه کنید یا آن را به صورت بخارپز بخورید.

رژیم غذایی ضد جوش

نتیجه گیری

هرچند عوامل بسیاری در بروز جوش صورت یا بهبود آن مؤثر هستند و رژیم غذایی ضد جوش تنها یکی از این عوامل موثر به‌ شمار می‌رود. اما مشخص است که با خوردن غذاهای سالم همراه با رعایت بسیاری از عوامل دیگر می‌توانیم از تشدید جوش‌های صورت جلوگیری کنیم.

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.