تاریخ امروز2 آذر 1403
نشانه های رابطه عاطفی سالم

نشانه‌های یک رابطه عاطفی سالم را بشناسید

برای همه لازم است که نشانه‌ های رابطه عاطفی سالم را بشناسید. زیرا بسیاری از ما نمی‌دانیم که تعاملات ما با دیگران سالم است یا نه! نمی‌دانیم رابطه‌ی عاطفی بین ما و طرف مقابل تا چه حد ارزشمند و واقعی است. برای سبک سنگین کردن رابطه‌تان با ما همراه شوید تا شما را با نشانه های رابطه عاطفی سالم آشنا کنیم.

 

رابطه عاطفی سالم چیست؟

به تعاملات میان افراد رابطه می‌گویند. رابطه انواع گوناگونی دارد که رابطه عاطفی یکی از آن‌ها محسوب می‌شود. بنابراین به تعاملات میان افراد که احساسات و عواطف شاکله آن را تشکیل می‌دهد رابطه عاطفی می‌گویند. هرگاه این تعاملات میان افراد در جهت درستی به کار گرفته شود به آن رابطه عاطفی سالم می‌گویند.

 

نشانه های رابطه عاطفی سالم

از ویژگی‌ها و نشانه های رابطه عاطفی سالم این است که ورد زبان افراد ویژگی‌های مثبت و موثر طرفین و شاخصه‌های قابل توجه و دوست داشتنی روابط است. درواقع آن‌ها بیشتر متوجه و درگیر ویژگی‌های خوب هستند و کمتر متوجه ویژگی‌های بد و نقص‌های رابطه می‌شوند. چرا که آن‌ها همدیگر را دوست دارند و نقایص به نظرشان نمی‌آید. از طرفی اگر هم گلایه‌ای باشد، معمولا با توجه به احساسات و عواطف فرد مقابل بیان می‌شود و هدف از آن نیز تنها ابراز مشکل و طرح صورت مسئله برای تلاش جهت تغییر اوضاع و بهبود آن است.

 

عشق اول فهرست نشانه های رابطه عاطفی سالم

هیچ رابطه‌ای بدون عشق و محبت دو طرفه کامل نمی‌شود. طرفین با کمک عشق می‌توانند به راحتی با مشکلات و مسائل‌شان کنار آمده و برای حل آن‌ها تلاش کنند. چرا که همدیگر رادوست داشته و وضعیت یکدیگر برای‌شان مهم است. به نوعی می‌توان گفت که عشق ویژگی و کلید یک رابطه سالم و ماندگار است.

 

آرامش

آرامش، هم یکی از نشانه های رابطه عاطفی سالم است. شما در کنار کسی که مناسب شماست، به آرامش می‌رسید. حتی در سخت‌ترین شرایط هم با او حس خوبی خواهید داشت. به نوعی همه ما سعی می کنیم عواملی که باعث سلب آرامش ما می‌شوند را از خود دور نگه داریم. یک رابطه عاطفی سالم و درست نه تنها آرامش ما را برهم نمی‌ز‌ند که به حفظ آن نیز کمک می‌کند.

 

سرعت پیشروی راحت

یک رابطه عاطفی سالم به گونه‌ای است که شما در آن احساس راحتی می‌کنید. احساس سرخوردگی و اذیت شدن ندارید. در واقع در چنین رابطه شما خود واقعی خودتان هستید و از این که رابطه شما با یک سرعت راحت رشد می‌کند، احساس لذت بخشی دارید. در این رابطه شما تحت فشار قرار نمی‌گیرید.

 

اعتماد

یکی از نشانه های رابطه عاطفی سالم این است که در آن شما اعتماد دارید و اعتماد می‌کنید. در چنین رابطه‌ای شما چیزی برای پنهان کردن ندارید و سعی می‌کنید هیچ راز نگفته‌ای را باقی نگذارید. همچنین در یک رابطه‌ی عاطفی سالم طرف مقابل شما هم با شما صادق است و به شما اعتماد دارد. در واقع این یک مقوله‌ی دو طرفه است. یعنی شما هم صادق هستید و هم صداقت می‌بینید. شما هم اعتماد می‌کنید و هم اعتماد می‌بینید.

 

استقلال از نشانه های رابطه عاطفی سالم

در یک رابطه عاطفی سالم شما فضایی خارج از رابطه را برای این که خودتان باشید، دارید. پارتنر شما باید از سرگرمی‌ها و روابط شما با دیگر دوستان، خانواده و همکاران پشتیبانی کند. پارتنر شما نیازی به دانستن یا درگیر شدن در هر بخشی از زندگی شما ندارد. داشتن استقلال به معنای آزاد بودن در انجام کارها و آزادی یکسان است. در واقع این آزادی معنا دار است. یعنی شما احساس اسیر بودن در یک رابطه را ندارید.

 

توجه

در یک رابطه‌ی عاطفی سالم شما برای عقاید و تفکرات یکدیگر ارزش قائل هستید و یکدیگر را به خاطر شخصی که هستید، دوست دارید. شما در تعیین مرزها احساس راحتی می‌کنید و اطمینان دارید که شخص مقابل به این مرزها احترام می‌گذارد. وقتی شما به چیزی دست می‌یابید، پارتنر شما از سخت کوشی و رویاهای شما حمایت می‌کند، از شما قدردانی می‌کنند و شما را تشویق می‌کنند.

 

احساس رشد و ترقی در یک رابطه سالم

به قول قدیمی‌ها “باید همنشین تو از تو بهتر باشد.”  نوع و شخصیت افرادی که با آن‌ها معاشرت می‌کنید، می‌تواند به تکامل شخصیت شما کمک کند. رابطه سالم و ماندگار می‌تواند باعث رشد و ترقی دوطرفه شما شود. این رشد می‌تواند در زمینه شغلی، شخصیتی یا علمی باشد. وقتی ما حس کنیم که در جا نمی‌زنیم و می‌توانید مانند قبل و یا حتی بهتر و سریع‌تر در مسیر اهداف‌مان گام برداریم، به این معنی است که می‌توانیم رشد و ترقی کنیم و رابطه‌ای که در آن هستیم جلو این روند را نمی‌گیرد.

 

کمک و همراهی از نشانه های رابطه عاطفی سالم

آیا وقتی با مشکل و چالشی مواجه می‌شوید می‌توانید روی همراهی و هم‌فکری طرف مقابل‌تان حساب کنید؟ اگر پاسخ شما مثبت است شما یکی از نشانه‌ های رابطه عاطفی سالم را دارید و  می‌توانید به آینده رابطه‌تان نیز امیدوار باشید. وقتی شریک عاطفی شما در هنگام مشکلات و گرفتاری‌ها در کنار شما نیست، به مرور زمان نسبت به او سرد شده و دیگر مانند سابق او را دوست نخواهید داشت. البته این همراهی می‌تواند از نظر روحی و یا عملی باشد. یعنی زمانی که کمکی از دستش برمی‌آید برای شما انجام دهد و وقتی که کاری نمی‌تواند بکند، شرایط شمار ا درک کرده و سعی کند مانند یک پناهگاه امن شما را آرام کند.

 

مسئولیت پذیری از نشانه های رابطه عاطفی سالم

در یک رابطه‌ی سالم شما مسئولیت اعمال و گفتار خود را به صورت کامل قبول می‌کنید. شما از سرزنش کردن خودداری می‌کنید و می‌توانید هنگام اشتباه خود، اعتراف کرده و عذرخواهی کنید. وقتی کار اشتباهی انجام داده‌اید، عذرخواهی می‌کنید و به طور مستمر سعی در ایجاد تغییرات مثبت برای بهبود روابط دارید. در واقع در چنین رابطه‌ای شما نسبت به طرف مقابل خود مسئول هستید و او هم نسبت به شما مسئول است. در چنین رابطه‌ای شما باید مسئولیت‌های خود را انجام داده و همیشه تلاش برای حرکت رو به جلو داشته باشید.

 

صبر و فداکاری

شاید با وجود خودخواهی که امروزه بیشتر انسان‌ها درگیر آن هستند، فداکاری و ایثار مفاهیم دور از انتظاری باشند و کمتر کسی پیدا بشود که این روزها این ویژگی‌ها را داشته باشد. اما واقعیت این است که یکی از لازمه‌ها و نشانه های رابطه عاطفی سالم همین صبر و فداکاری است. درواقع بدون کمک این ویژگی‌ها ممکن است رابطه شما به خطر افتاده و در سراشیب نابودی بیفتد.

وقتی کسی را دوست داشته باشید، خواسته‌ها و آسایش او از خواسته‌های خودتان برای شما مهم‌تر می‌شوند. به عبارتی شما گاهی حاضرید از خودتان بگذرید تا او به هر چیزی که می‌خواهد برسد و خوشحال باشد.

 

نتیجه گیری

از نشانه های رابطه عاطفی سالم این را فراموش نکنید که در یک رابطه‌ی سالم، طرفین حتی اگر از هم رنجیده باشند، سعی می‌کنند باز هم با صحبت کردن و بازگو کردن احساسات‌شان مشکلات را حل کند. اما در یک رابطه سمی با بی‌اعتنایی و سکوت سعی در تنبیه کردن طرف مقابل خود دارند.

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین موارد در زمره نشانه های رابطه عاطفی سالم این است که افراد در کنار هم احساس خوبی داشته باشند. از اینکه در کنار هم هستند، لذت ببرند. به عبارتی آن‌ها باید در روابط بین فردی‌شان خوشحال و خوشبخت باشند. این گونه می‌توانند به بودن در کنار هم و تداوم رابطه هم امیدوار باشند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.