تاریخ امروز2 آذر 1403
خواص رزماری

رزماری و خواص بی شمار آن

بسیاری از گیاهان که در اطراف خود می بینیم از خواص بیشماری برخوردارند که شاید ما از آن ها اطلاعی نداشته باشیم؛ یکی از این گیاهان رزماری است. از این گیاه بی نظیر می توان برای پخت و پز و جنبه های درمانی استفاده کرد. در ادامه به طور جزئی به خواص رزماری می پردازیم، پس اگر دوست دارید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

 

معرفی گیاه رزماری

رزماری به نوعی گیاه گفته می شود که عطر بسیار خوبی دارد. برگ های آن سوزنی شکل بوده و همیشه سبز هستند. این گیاه را با نام اکلیل کوهی، رومارن یا Rosmarinus officinalis می شناسند. از گذشته های بسیار دور، تاکنون استفاده از رزماری مرسوم بوده است. زیرا خواص آن بر هیچکس پوشیده نیست. از رزماری برای درمان یبوست، معده، نفخ، اسهال و هر آن چه که به دستگاه گوارش مربوط می شود می توان استفاده کرد. البته در زمینه های دیگری نیز مثل کاهش التهابات، بهبود خلق و خو، تقویت حافظه و همچنین سم زدایی استفاده می شود.

 

رزماری چه خواصی به همراه دارد؟

از مهم ترین فواید رزماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

عملکرد مغز را بهبود و سبب تقویت حافظه می شود

با توجه به بررسی هایی که روی 144 داوطلب که از رزماری به شکل های مختلف استفاده کرده بودند مشخص شد که عملکرد مغز آن بهبود پیدا کرده و حافظه شان نیز تقویت شده است. در یک آزمایش دیگر که روی 28 سالمند انجام شد، مشخص شد که با مصرف 750 میلی گرم از پودر رزماری سرعت حافظه آن ها بیشتر شده، اما برای کسانی که دز 1500 میلی گرم مصرف کرده بودند، این عملکرد نتیجه ی عکس داشت؛ پس باید آن را به اندازه، مصرف کرد. جالب است بدانید که چای رزماری برای درمان افسردگی نیز موثر است.

خواص رزماری

خواص رزماری یک محافظ مغز به شمار می آید

ماده ای به نام اسید کارنوزیک وجود دارد که می تواند از نورن های مغز محافظت کند. به شکلی که استرس و فشار بیش از حد را از آن ها دور می کند. این اسید در واقع در سلول های عصبی و محافظتی تشکیل می شود. از همین رو لخته خون و تورم ناشی از موارد ذکر شده را کاهش می دهد. با مصرف به اندازه و مدام رزماری، می توان از آلزایمر جلوگیری کرد. چرا که مانع از ایجاد پلاک بتا آمینواید می شود.


مصلح غذاها کدامند؟


 

برای مبارزه با سرطان مفید است

رزماری حتی برای مبارزه با سرطان نیز مفید است. به طور مثال رشد سلول های سرطانی تخمدان را متوقف می کند. دیگر سرطان هایی که با استفاده از رزماری می توان به مبارزه با آن ها پرداخت شامل موارد زیر است:

  • لوسمی
  • کولون
  • پانکراس
  • پستان
  • گردن رحم
  • مثانه
  • کبد
  • ریه
  • پروستات
  • تخمدان ها

 

خواص رزماری از پوست محافظت می کند

از دیگر خواص رزماری می توان به محافظت آن از پوست اشاره کرد. تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد نشان داد که رزماری می تواند از پوست در برابر اشعه های UV محافظت کند. با استفاده ی مداوم از آن می توان اثرات مثبت رزماری را برای پوست افزایش داد. جالب است بدانید کسانی که از رزماری استفاده می کنند، از سلول های پوستی فعال بیشتری برخوردارند. از این موضوع می توان نتیجه گرفت که روند پیری و سرطان پوست که منشا آن نور UV است با این گیاه بی نظیر کنترل می شود.

 

باعث کاهش درد می شود

در گذشته و در طب سنتی برای کسانی که دردهای قاعدگی، درد شکمی و درد کولیک کلیه داشتند، رزماری استفاده می شد؛ زیرا به طور چشم گیری دردهای ناشی از آن را کاهش می دهد.

 

در درمان گرفتگی ها تاثیر دارد

کاهش اسپاسم عضلانی و ضد تشنج بودن؛ از دیگر خواص این گیاه به شمار می آید. بر اساس مطالعاتی که روی روغن رزماری صورت گرفت مشخص شد که حتی برای گرفتگی های قلب نیز موثر است.

خواص رزماری

سبب تسکین روحیه می شود

اگر می خواهید روحیه خود را تسکین دهید رزماری استشمام کنید. این موضوع اثبات شده روی 144 داوطلب انجام شد، حتی برخی از آن ها واکسنی حاوی عصاره رزماری تزریق شد که به طرز چشم گیری اضطراب و نگرانی آن ها را کم کرد.

 

خواص رزماری سبب افزایش جنب و جوش می شود

روغن رزماری فواید زیادی دارد؛ یکی از آن ها این است که سینئوله را در بدن افزایش می دهد. از همین رو حرکت و فعالیت بدن نیز افزایش پیدا می کند.

 

برای تسکین آرتروز موثر است

حتما شما هم پماد یا روغن هایی را مشاهده کرده اید که از رزماری تهیه شده اند. این محصولات که برای کاهش التهابات مفاصل تاثیر فوق العاده ای دارند می توانند آرتروز را نیز تسکین دهند. با مصرف روغن یا پمادی که از این گیاه ساخته شده است، می توان از پیشرفت آرتروز روماتوئید پیشگیری کرد. دقت داشته باشید که پس از استفاده از آن ممکن است دچار سوزش، خارش یا گر گرفتگی در ناحیه مورد استفاده  شوید؛ اما نگران نباشید چرا که طبیعی است.


با خوردن چه چیزهایی صورتمان را چاق کنیم؟


 

به رشد موها کمک می کند

با استفاده از خواص رزماری می توان موهای بهتر و پر پشت تری داشت. بر اساس همین فواید، در ساخت بسیاری از محصولات مراقبتی و درمانی مو، از رزماری استفاده می کنند. اگر موهای کم پشتی دارید یا رشد آن ها کم است پیشنهاد می کنیم به طور مداوم 6 ماه از رزماری استفاده کنید. در نهایت معجزه ی خواص این گیاه را خواهید دید.

 

خواص رزماری در درمان سرفه موثر است

دم کرده یا جوشانده برگ های رزماری می تواند در درمان سرفه، تاموکوس و خلط تاثیر به سزایی داشته باشد. پس در فصل زمستان از دم کرده آن استفاده کنید.

خواص رزماری

نتیجه گیری

گیاه رزماری یکی دیگر از گیاهان بی نظیر دارویی است که می تواند به ما در درمان و یا پیشگیری از بروز مشکلات جدی و انواع بیماری ها کمک کند. از خواص رزماری می توان به درمان آرتروز، افسردگی، درد، التهاب، ریزش مو و… اشاره کرد. نکته ای که در این میان باید به آن توجه کرد این است که نباید بیش از حد از آن استفاده کنید. چرا که ممکن است مضراتی را به همراه داشته باشد؛ پس دقتداشته باشید که به اندازه مصرف کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.