چه راهکارهایی برای درمان درد کمر وجود دارد؟ در این زمینه پزشکان متخصص چه نظراتی دارند؟ اگر به طور مکرر با درد در ناحیه کمر خود مواجه هستید باید بدانید این شرایط را افراد زیادی در سراسر دنیا دارند و به دنبال دریافت راهکاری برای درمان آن هستند. طبق تحقیقاتی که در راستای این امر انجام شده است، حدود 80 درصد مردم دنیا طی فرایند زندگی خود دچار دردهای مربوط به کمر و ستنون فقرات شده و برخی از آن ها نیز به علت شدت بالای درد، از این مسئله رنج بسیاری می برند. دلایل قابل توجه ای برای کمر درد وجود دارد. اما شایع ترین آن مربوط به فشارهای کاری بالاست که امروزه درصد بالایی از افراد جامعه با این معضل دست و پنجه نرم می کنند.
کمردرد را می توان به طور مساوی میان زنان و مردان سراسر دنیا مشاهده نمود و راهی برای انکار این مسئله نیز وجود ندارد. اما برخی به دلیل درد بالایی که تحمل می کنند؛ متحمل شرایط سخت تری خواهند شد. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی راهکارهای درمان درد کمر پرداخته و از این طریق به شما کمک کنیم تا شرایط بهتری را برای خود رقم بزنید.
پروسه دردهای کمر و ستون فقرات
همان گونه که بیان شد کمر درد را می توان در زنان و مردان سراسر دنیا مشاهده نمود و میزان درد آن نیز میان افراد جامعه متفاوت است. برخی ممکن است به دلیل فشارهای کاری سنگینی که تحمل می کنند؛ با دردهای فلج کننده ای در این ناحیه مواجه باشند و برخی در شرایط بهتری نسبت به دسته اول به سر برند. چگونگی بروز این دردها یا پروسه نیز آن متفاوت است. در برخی افراد ممکن است به صورت ناگهانی با سقوط یا برخورد ایجاد شود و در برخی دیگر نیز با بالا رفتن سن و کهولت وقوع یابد. از دیگر دلایلی که می تواند منجر به کمر درد شود، می توان به الگوهای نادرست زندگی در راستای انجام فعالیت های روزانه اشاره نمود. بعضی افراد طی هفته کاملا در استراحت به سر می برند؛ اما در آخر هفته طی یک روز فعالیت های بسیار سنگینی را انجام می دهند. این شرایط می تواند هر کسی را از پای در آورد.
ویژگی های کمردرد معمولی
کمردرد به دسته های مختلفی تقسیم می شود که این تقسیم بندی را بر اساس میزان دردی که فرد متحمل می گردد انجام می دهند. کمردردهای معمولی به طور معمول دردهای شدیدی را در بر می گیرند که موقتی بوده و فرد طی چند روز استراحت می تواند به ادامه فعالیت های روزمره خود بپردازد. درمان درد کمر معمولی ساده تر از نمونه های دیگر بوده و سختی های کمتری نیز برای شما به دنبال خواهد داشت. افرادی که به این درد مبتلا می شوند طی مراقبت های چند روزه ای که انجام می دهند ناتوانی آن ها بهبود یافته و می توانند فعالیت های خود را ادامه دهند.
با گردن درد چه باید کرد؟
کمر درد مزمن و شرایط آن
کمر درد مزمن مقابل کمردرد معمولی قرار گرفته است. به گونه ای که فرد مبتلا، مدت زمان بیشتری این درد را تحمل می کند. به طور طبیعی اگر دلایل اولیه بروز این نوع کمردرد را نیز از بین ببرید؛ بیشتر از 12 هفته آثار درد در بدن شما باقی خواهد ماند و این مسئله را نیز نمی توان انکار نمود. لازم است بدانید افرادی که با کمردردهای حاد مواجه هستند؛ دچار کمردردهای مزمن نیز می شوند و در برخی موارد مشاهده شده است که فرد مبتلا تا یک سال با آثار این نوع دردها به زندگی خود ادامه داده است. برای درمان درد کمر مزمن می توان از روش هایی همچون دارو درمانی و جراحی استفاده نمود. اما ممکن است در افرادی که شدت بالایی از این درد را دارند این راهکارها پاسخگو نباشند.
دلایل اصلی کمردرد
در این بخش قصد داریم تا به بیان دلایلی بپردازیم که به عنوان دلایل اصلی وقوع کمردرد شناخته می شوند. به طور طبیعی علل مکانیکی را دلایل اصلی بروز کمردرد می دانند و این علل از فعالیت های سنگین نشات می گیرند. از مهم ترین علت های بروز کمردرد می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- بروز پیچ خوردگی های سنگین و کشیده شدن رگ های کمر
- آسیب به دیسک های بین مهره ای
- بیرون زدن دیسک ها و یا پاره شدن آن ها
- درگیری های مربوط به ریشه های اعصاب یا رادیکولوپاتی
- سیاتیک کمر
- تنگ شدن کانال های نخاعی
- بروز مشکلات اسکلتی
عوامل اصلی بروز کمردرد
علاوه بر مواردی که در بخش های قبل برای بروز کمردرد بیان شدند، باید بگوییم عوامل طبیعی مختلفی نیز می توانند موجب بروز کمردرد شده و شما را با مشکلات متعددی مواجه سازند. این عوامل شامل بالا رفتن سن و سال، عدم تناسب اندام، بارداری، اضافه وزن، مشکلات ژنتیکی و خطرات شغلی می شوند که هر کدام ویژگی های خاص خود را به همراه دارند.
راهکارهای درمان کمردرد
حال که در بخش های قبل با شرایط و علل بروز کمردرد آشنا شدید؛ قصد داریم تا به بررسی راهکارهای درمان درد کمر پرداخته و در این راستا نیز اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. از مهم ترین راهکارهای درمان این بیماری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
درمان کمردرد بدون جراحی
در بخش های قبل بیان نمودیم که کمردردها یا معمولی هستند یا حاد و این مسئله اثرات بسیاری نیز بر روی نحوه درمان دارد. پزشکان فعال در این زمینه جراحی را تنها زمانی توصیه می کنند که فرد دچار آسیب های شدید شود. اما برای دردهای معمولی از روش های دیگری استفاده می شود. از مهم ترین روش های این امر می توان به انجام تمرینات تقویتی، فیزیوتراپی، دارو درمانی، تزریق استروئید اپیدورال، درمان با استفاده از بلوک های عصبی، درمان با استفاده از روش بیوفیدیک و طب سوزنی اشاره نمود که هر کدام اثرات مثبت خاص خود را به دنبال دارند.
انواع مختلف داروهای درمان درد کمر
اشاره نمودیم که برای درمان این نوع دردها می توان از روش دارو درمانی استفاده نمود. داروهای مختلفی در این زمینه وجود دارند که از مهم ترین آن ها می توان به داروهای مسکن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای ضد تشنج، داروهای محرک سطحی و داروهای ضد افسردگی اشاره نمود.
برخی ممکن است با این پرسش که داروهای ضد تشنج و داروهای ضد افسردگی چه اثری در درمان دارند مواجه شوند که برای پاسخ به این پرسش باید بگوییم به طور معمول از داروهای ضد تشنج برای جلوگیری از حملات عصبی نشات گرفته از کمردرد استفاده می گردد. برخی افراد مبتلا به رادیکولوپاتی به دلیل اینکه دردهای ریشه ای دارند دچار تشنج می شوند. استفاده از این دسته داروها می تواند به شما کمک های شایانی نماید.
داروهای ضد افسردگی نیز خواص خود را برای افراد مبتلا به کمردرد دارند. از جمله داروهایی که برای این امر تجویز می گردند می توان به سروتونین و مهار کننده های باز جذبی اشاره نمود که به طور معمول برای افرادی که مبتلا به کمردردهای مزمن هستند تجویز می شوند.
با افزایش مایعات بین مفصلی، درد مفاصل را درمان کنید
درمان درد کمر با استفاده از عمل جراحی
گاهی به علت شدت درد، دیگر درمان های قبلی اثرگذار نبوده و نمی توانند در روند بهبود فرد مبتلا اثرگذار باشند. در چنین شرایطی پزشکان دست به انجام جراحی های باز و بسته کمر می زنند تا بتوانند به این طریق بیمار را درمان کنند. لازم است بدانید پس از طی نمودن روند جراحی، فرد باید مدت زمان زیادی را سپری کند تا بتواند به بهبود کامل دست یافته و همانند قبل فعالیت های روزمره خود را انجام دهد.
نتیجه گیری
در سراسر دنیا افراد بسیاری به دلایل مختلف به کمردرد مبتلا می شوند. این نوع دردها بسته به آسیبی که به کمر وارد می شود متفاوت بوده و به دردهای معمولی و مزمن تقسیم می شوند. دردهای معمولی را می توان با طی نمودن یک دوره استراحت برطرف نمود. اما دردهای مزمن نیاز به مراقبت بیشتری دارند. استفاده از داروها و دیگر روش های درمانی از جمله راهکارهای درمان درد کمر به شمار می روند که در گام اول توسط پزشکان توصیه می شوند. اما در صورتی که این راهکارها پاسخگو نباشند پزشک مجبور به انجام عمل جراحی خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید