تاریخ امروز2 آذر 1403
درمان قارچ پوستی

قارچ پوستی و روش‌های درمان آن

درمان قارچ پوستی بسته به نوع قارچ و قسمت درگیر شده متفاوت است. قارچ‌ها در همه جا زندگی می‌کنند. آنها را می‌توان در گیاهان‌، خاک و حتی روی پوست مشاهده کرد. این ارگانیسم‌های میکروسکوپی روی پوست شما به طور معمول مشکلی ایجاد نخواهند کرد. مگر اینکه سریعتر از حد طبیعی تکثیر شوند یا از طریق بریدگی یا ضایعه به پوست شما نفوذ کنند. از آنجایی که قارچ‌ها در محیط‌ های گرم و مرطوب رشد می‌کنند. عفونت‌های قارچی پوست اغلب می‌توانند در مناطق عرق کرده یا مرطوب ایجاد شوند که جریان هوای زیادی ندارند.

این عفونت‌ها به صورت بثورات پوسته‌ای یا تغییر رنگ پوست ظاهر می‌شوند که اغلب با خارش پوستی همراه خواهد بود. برخی از عفونت‌های قارچی پوست، بسیار شایع هستند. اگرچه عفونت می‌تواند آزار دهنده و ناراحت کننده باشد‌، اما معمولاً خطرناک نخواهند بود. در ادامه قصد داریم برخی از انواع و راه‌های درمان قارچ پوستی را به شما معرفی نماییم.

 

معرفی انواع قارچ پوستی

عفونت‌های قارچی پوست، اغلب از طریق تماس مستقیم منتشر خواهند شد. این مسئله می‌تواند از طریق تماس با قارچ‌های لباس یا سایر وسایل‌، یا شخص یا حیوان اتفاق بیفتد.

 

عفونت درماتوفیت

این عفونت پوست، ناخن و مو را درگیر می‌کند که به طور کلی به 5 دسته تقسیم می‌شود:

 

پای ورزشکار:

این عفونت قارچی باعث می‌شود که پوست بین انگشتان پا، خارش دار، خشک، پوسته پوسته و قرمز گردد. در برخی مواقع، موجب ایجاد تاول و ترک خوردن پوست خواهد شد. اکثر افراد، در استخرهای شنا و سونا به این نوع عفونت قارچی مبتلا می‌شوند. اگر شما پس از تماس با پوست آلوده، دستان خود را نشویید، این آلودگی می‌تواند به دستانتان منتقل شده و در چین‌های کف دست و بین انگشتان دست منتشر شود.

قارچ پای ورزشکار

عفونت ناخن:

در این نوع عفونت، ناخن بدشکل، ضخیم و به راحتی خرد می‌شود. این عارضه معمولا با عفونت پای ورزشکار همراه است.

 

عفونت قارچی کشاله ران:

علائم این عفونت با خارش و بثورات پوستی قرمز در کشاله ران و مناطق اطراف آن همراه است. این عفونت معمولا در مردانی که زیاد عرق می‌کنند، دیده می‌شود.

 

عفونت قارچی بر روی بدن:

این عفونت از حیوانات اهلی منتقل خواهد شد. غالباً در مناطقی از بدن مانند شکم، دست و یا پا ایجاد می‌شود. علائم این عفونت شامل تکه‌های مسطح و حلقه‌ای قرمز رنگ است که می‌تواند رشد کرده و در سطح پوست افزایش یابد. این حلقه‌ها در لبه پوسته دار، و در مرکز مسطح هستند.

 

عفونت قارچی پوست سر:

این عفونت در خردسالان شایع‌تر است. از فردی به فرد دیگر انتقال می‌یابد و باعث ریزش مو و التهاب مناطق آسیب دیده می‌شود.

اگر به قارچ پوستی مبتلا هستید، پوست خود را با صابون ضد قارچ بشویید. سپس پوست را کاملا خشک کنید. شستن و خشک کردن پوست یکی از راه‌های جلوگیری از انتقال و درمان قارچ پوستی است که به شما کمک خواهد کرد.

قارچ پوست سر

عفونت مخمر

یکی دیگر از عفونت‌های قارچی پوست به دلیل عفونت مخمر اتفاق می‌افتد. این عفونت به 3 دسته تقسیم می‌شود:

 

عفونت لمسی:

 این عفونت ناشی از قارچ کاندیدا آلبیکنس است که بر روی پوست و دستگاه گوارش زندگی می‌کند. این عفونت کشاله ران، زیر بغل، زیر سینه و چین‌های پوستی را درگیر خواهد کرد. علائم این عفونت با درد، خارش، لکه‌های سفید- زرد همراه است.

 

پیتریازیس رنگارنگ:

ابتلا به این عفونت باعث ایجاد لکه‌های تیره بر روی پوست روشن، و لکه‌های روشن بر روی پوست تیره، خواهد شد. این عفونت بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده شده است.

 

برفک

برفک می‌تواند دهان، زبان، واژن و دیگر مناطق مرطوب و چین‌های پوست را درگیر کند. عفونت برفکی، تکه‌های سفید رنگ کوچکی هستند که یک علامت قرمز را به جا می‌گذارند. در افراد بزرگسال، برفک واژن می‌تواند باعث خارش و ترشح غلیظ و سفید رنگ شود.

گاهی، برفک در دهان نوزادان مشاهده خواهد شد. برفک در نوزادان مسئله جدی محسوب نمی‌شود. اما نوزادانی که برفک در گلویشان ایجاد شده، به سختی شیر می‌خورند.

برفک زبان

راه‌های درمان قارچ پوستی

  • درمان‌های موضعی ضدقارچ، به صورت کرم، لوسیون و پودرهای دارویی وجود دارند که بر روی پوست مالیده می‌شود.
  • اگر لکه‌ها مقداری از پوست صورت، ناخن‌ها و یا پوست سر را در بر بگیرند. باید به دستور پزشک دارو مصرف نمایید.
  •  برای درمان عفونت قارچی پای ورزشکار، از اسپری مخصوص استفاده می‌شود.
  •  اگر پوست سر دچار عفونت قارچی شده است، استفاده از شامپوی ضدقارچ در درمان آن مفید خواهد بود.
  • در برخی مواقع، این داروها باعث تحریک پوست و یا ناراحتی معده می‌شوند. لذا بدون تجویز پزشک، هیچ اقدامی برای درمان عفونت‌های قارچی نکنید.

 

درمان قارچ پوستی در خانه

  • پوست خود را با صابون ضد قارچ بشویید. سپس پوست خود را کاملا خشک کنید. شستن و خشک کردن پوست یکی از راه‌های جلوگیری از ایجاد و انتقال قارچ‌ها به حساب می‌آید.
  • سرکه سیب را بر روی یک تکه پنبه بریزید و به آرامی بر روی محل قارچ، بمالید. این کار را 3 تا 4 بار در روز انجام دهید.
  • روغن سیر، روغن درخت چای و روغن پونه کوهی، برای از بین بردن قارچ پوستی مفید خواهد بود.
  • قارچ پوستی باعث می‌شود که ملانوسیت (سلول‌های رنگدانه ساز) پوست، سنتز ملانین (رنگدانه پوست) را متوقف کند. پماد ضدقارچ می‌تواند درمان موثری در این زمینه محسوب شود.
  • بدن خود را 2 بار در روز در محلول آب و پراکسید هیدروژن، خیس کنید. محلول پراکسید، قارچ را از بین خواهد برد. در ابتدا، ممکن است پوستتان نسبت به پراکسید حساس باشد. بنابراین توصیه می‌شود محلول رقیقی از پراکسید و آب تهیه کنید.

درمان قارچ پوستی

روش‌های پیشگیری

  • بعد از حمام کردن، پوستتان را خوب خشک کنید.
  • جوراب‌های نخی بپوشید.
  • لباس‌های گشاد و نخی بپوشید.
  • پودر بچه را درون جوراب‌ها و کفش‌هایتان بریزید.
  • حوله، شانه و برس مخصوص به خود داشته باشید.
  • پاهایتان را بعد از شستن، به خوبی خشک کنید.
  • هنگامی که عفونت قارچی از بین رفت، ملحفه و لباس‌هایتان را بشویید.
  • اگر فردی در خانواده‌، درگیر عفونت قارچی پوست سر بوده، بالش، کلاه، شانه و قیچی موی سر او را ضدعفونی کرده و یا دور بیندازید.
  • در استخرهای شنا، دمپایی پلاستیکی بپوشید.
  • هر 2 تا 3 روز یکبار، کفش‌های خود را تعویض کنید (برای جلوگیری از عفونت قارچی پای ورزشکار).
  • در هنگام ورزش، لباس نخی بپوشید. زیرا عرق بدن را خشک می‌کند.
  • اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، مقدار قند خونتان را کنترل نمایید.

 

نتیجه گیری

قارچ پوستی ممکن است هر فردی را در معرض رشد و انتشار خود قرار دهد. عفونت‌های قارچی غالباً مشکل ساز نبوده و به راحتی درمان خواهند شد. با این حال، توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از ابتلا به انواع قارچ‌های پوستی، روش‌های پیشگیری را رعایت کنید تا سلامت پوست خود را تضمین نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.