داشتن یک ارتباط پایدار با همسر شکاک ، بسیار دشوار است. زیرا حتی نمیتوانید از همسرتان توقع داشته باشید که منطقی رفتار کند. با این حال افراد شکاک معمولاً باهوش و در عین حال آنقدر بدبین هستند که به راحتی به هر چیزی یا هر کسی اعتماد نمیکنند. این خصوصیت هم یک موهبت و هم یک دردسر است. بنابراین اگر حس میکنید که همسرتان بیش از حد به شما بدگمان است، میتوانید با رعایت توصیههای زیر بهتر با او کنار بیایید.
چطور با همسر شکاک خود برخورد کنیم؟
به کمک روشهایی که در ادامه گفته خواهد شد؛ با همسرتان رفتاری بهتری داشته باشید:
خود را درگیر رفتار همسرتان نکنید تا آشفته نشوید
در ابتدای راه باید به این نکته توجه کنید که بدبینی و شک شوهرتان ارتباط بسیار کمی با شما دارد یا اصلاً به شما ربطی ندارد. شاید شوهرتان تمام روز را به خواندن پیامهایتان گذرانده باشد یا با نام کاربریتان در گوگل جستجو کرده باشد. اما باید درک کنید که این اعمال بازتابی از رفتار نامناسب شما نیست و هیچ کار اشتباهی انجام ندادهاید. این کنکاشها صرفاً از درک و احساسات همسرتان نشأت میگیرد که به هر دلیلی با احساسات و تصورات شما تفاوت دارد.
فردی که به بلوغ احساسی و فکری رسیده باشد، از این که همسرش بعد از اتمام ساعت کاری با همکارانش صحبت کند، برآشفته نمیشود. اما همین گفت و گوی ساده به نظر یک همسر شکاک، تلاشی برای به راه انداختن یک ماجرای عاشقانه در محل کار است.
از آنجایی که نمیتوانید با تصورات و ادراکات یک نفر بجنگید یا به او بگویید که حق ندارد این طور فکر کند یا احساس کند. بهترین کار این است که چنین طرز فکر منفی و بدبینانهای را نادیده بگیرید. در واقع شک و بدگمانی شدید یک فرد، بازتابی از حس ناامنی یا حس از دست دادن کنترل بر خود است؛ که باعث میشود فرد بدبین بر خطاهای فرضی دیگران متمرکز شود. تا به این ترتیب پناه بردن خود به شک و بدبینی را توجیه کند.
اعتماد به نفس خود را از دست ندهید
کنار آمدن با یک همسر شکاک و پذیرفتن این که فردی که دوستش دارید، دائماً به شما گمان بد دارد، دشوار است. اما نباید اجازه بدهید که بدبینی همسرتان روزتان را خراب کند یا روحیهتان را به هم بریزد. به خودتان بگویید که فقط خودتان میتوانید رفتار و خلق و خویتان را کنترل کنید و هیچ فرد دیگری توان این کار را ندارد. این قدرت را به آسانی از دست ندهید. همچنین به خودتان یادآوری کنید که مسئولیت احساسات و افکارتان به عهدهی خودتان است و همسرتان نمیتواند بدون رضایت و اجازهی شما کاری کند که احساس بدی دربارهی خودتان پیدا کنید.
اگر همسر شکاک دارید؛ تدافعی برخورد نکنید
جواب دادن به دور جدیدی از بازجوییهای همسرتان درباره این که با چه کسی ملاقات کردهاید و امروز چه کارهایی انجام دادهاید، آزمون سختی برای صبر و شکیبایی شما است. اما سعی کنید به جای نشان دادن رفتار تدافعی، با آرامش به حرفها و سوالات شوهرتان گوش بدهید. اگر حرفهای همسرتان را قطع کنید یا با لحن صدا و زبان بدن به او نشان دهید که کاسهی صبرتان لبریز شده است. فقط موقعیت را وخیمتر میکنید و به این ترتیب شوهرتان بهانهای پیدا میکند که مطمئن شود شکش درست بوده است. همچنین سعی کنید که احساسات یک شوهر حسود را نادیده یا دست کم نگیرید. به همسرتان فرصت بدهید تا خودش را تخلیه کند تا احساس کند که گفتنیها را گفته است، بعد یا شکایتهایش را نادیده بگیرید یا موضوع را توضیح دهید.
به حرفهای همسرتان گوش دهید
صبور باشید و وقتی همسرتان شروع به شکایت کردن از رفتارتان میکند و بدبینیهایش را با شما در میان میگذارد، با دقت به او گوش بدهید. اگر همسر حسودتان بداند که میتواند درباره احساساتش حرف بزند، و شما به ترسها و اضطرابهایش گوش میدهید و سعی میکنید منبع احساسات منفیاش را پیدا کنید؛ مسلماً اوضاع بهتر خواهد شد. شاید اگر همسرتان بعد از آن که با توجه و مهربانی به حرفهایش گوش کردید، حس کند که احساساتش را درک میکنید، بتواند بر این نگرانیها و بدبینیها غلبه کند.
اگر همسر شکاک دارید؛ سعی کنید بیشتر در دسترس باشید
اگر همسرتان مشکل روانی ریشه دار و جدی ندارد، سعی کنید که بیشتر در دسترس باشید و به احساسات او بهتر پاسخ بدهید. برای مثال به محض این که اسم همسرتان را روی گوشی تلفن دیدید، گوشی را بردارید و نگذارید که پشت خط منتظر بماند. اگر لازم است اضافه کاری کنید، حتماً موضوع را به همسرتان اطلاع بدهید و بگویید که چه زمانی به خانه برمیگردید. درباره برنامهتان با همسرتان صادق باشید و فکر نکنید این صداقت به معنای آن است که باید به شوهرتان جواب پس بدهید. وقتی همسرتان بداند که چطور و کجا میتواند شما را پیدا کند، به عشقش مطمئنتر میشود و کمتر به درستی رابطهاش با شما شک میکند.
به رفتار و کارهای خودتان دقت کنید
ممکن است بعضی رفتار و کارهای شما شک برانگیز باشد. اگر تلفنتان شبها دیر وقت زنگ میخورد یا بدون هماهنگی قبلی دیر به خانه برمیگردید، طبیعی است که همسرتان دچار شک و بدگمانی بشود. شاید به نظر شما این مسائل پیش پا افتاده باشد. اما همین مسائل جزئی از نظر شوهرتان نشانهی آشکار خیانت است. تنها راه برای حل چنین مشکلی این است که شکاف ارتباطی را با گفت و گو پر کنید و به همسرتان اطمینان خاطر بدهید که از این به بعد او را در جریان کارهایتان خواهید گذاشت.
به طور مستقیم با او گفت و گو کنید
اگر متوجه شدید که رفتار مهربانانه و باملاحظهای که با همسرتان داشتهاید. هیچ فایدهای نداشته است و بالعکس جواب دادنهای مداوم به سوالات بیپایان همسر شکاکتان جسم و روحتان را خسته کرده است. بهتر است روش مستقیمتری را در پیش بگیرید. زمان و مکان مناسبی را برای یک گفت و گوی مستقیم و صادقانه با شوهرتان پیدا کنید. به او بگویید که بازجوییهای مداومش باعث ناراحتی و افسردگیتان شده است.
بگذارید همسرتان متوجه شود که شک و بدگمانی همیشگی او ،دیگر باعث نمیشود که بیشتر برای جلب رضایتش تلاش کنید. بلکه موجب میشود تا بیشتر در لاک دفاعی فرو بروید و از او دور شوید.
در برخورد با همسر شکاک ، از مشاوران کمک بگیرید
در نهایت اگر تمام تلاشهایتان ناکام مانده و از هیچ یک از توصیههای بالا نتیجه نگرفتید. اما همچنان میخواستید که به زندگی با شوهر شکاکتان ادامه دهید. تنها راهی که برایتان باقی میماند این است که از متخصص کمک بگیرید. مشاور یا روانشناس علت شک و بدبینی شدید همسرتان را تشخیص میدهد و روشهایی را برای برخورد با او و مدیریت رابطه توصیه میکند. دلیل حسادت شدید گاهی اوقات فراتر از احساس ناامنی و بیاعتمادی به عشق است و از اختلالی شخصیتی نشأت میگیرد؛ که طبعاً غلبه بر آن از عهدهی شما و همسرتان خارج است و باید برای درمان آن به متخصص مراجعه کنید.
فرد شکاک، همیشه افکار بدبینانهای درمورد همسرش دارد، وقتی او با دیگران ارتباط برقرار میکند؛ سریعاً حسادت میورزد و همواره دیگران را متهم به توطئه چینی مینماید. فرد شکاک به همسرش اعتماد ندارد، او ذهن خوانی میکند و سریعاً از کوچکترین رفتار نتیجه گیری فاجعه آمیزی میکند.
نتیجه گیری
دلایل شکاک بودن و بد دلی همسرتان میتواند به خاطر روابط قبلی و سابقه شما، بوده باشد. همچنین ممکن است به خاطر تفاوتی که در ارزشها دارید، بدبین باشد؛ یا اینکه به دلیل مشکلات روحی بیدلیل و به صورت بیمارگونه، شکاک باشد.
در نهایت برای زندگی با این افراد، بهتر است قبل از هرچیز رفتار او را به خودتان نگیرید و آشفته نشوید. اعتماد به نفس و آرامشتان را حفظ کنید. در مقابل او حالت تدافعی نداشته باشید و به حرفهایش خوب گوش دهید. برای کاهش شکاک بودن و بدبینی همسرتان، بیشتر در دسترس او باشید. از رفتارهایی که او را حساستر میکند و حسادتش را تحریک میکند اجتناب کنید. در مورد احساستان و مشکل شکاک بودن مستقیماً گفت و گو کنید و در صورت لزوم از متخصص کمک بگیرید.
ولی همسر من یه نفه به تمام معنی است . هیچی نمیفهمه . فقط حرف خودشو قبول داره
دقیقا مثل شوهرمن یک یابو به تمام عیار
هر چی بدبختیه چرامال منه بابا من دو ساله از خونه هم بیرون نمیرم گوشیم زیر دستشه هر چی میگه من انجام میدم ی بار بخوام برمم بیرون میگه خدا میدونه کجا میخوایی بری ک هی عکس باید براش بفرستم کجام و چکار میکنم😭😭من مرگو ترجیح میدم به زنده بودم بخدا بریدم از همه فامیل و خانوادمم پامو بریده من برم درد بی صاحابمو ب کی بزنمممممممممم
تحمل تحمل تحمل اخه تا کی 😭
واقعا سخته شکاک بودن منم یکسال پیش دوتا پیامک تو گوشیم دید تبریک روز مرد بود از چند نفر الان چندین ماهه دهنمو ……کرده دیگه بریدم از همه کس و همه چیز جدا شدم زندگی ن مردگی میکنیم بخاطر بچه این چه زندگی آخه