تاریخ امروز3 آذر 1403
گل مژه

گل مژه را این گونه درمان کنید

درمان گل مژه به کمک روش‌هایی ساده امکان پذیر خواهد بود. گل مژه همانند جوشی بزرگ است که به صورت یک توده زرد یا سفید در ناحیه چشم و پلک‌ها نمایان می‌شود. این عارضه نوعی عفونت است. علل بروز این بیماری، ورود باکتری‌ به چشم است که در نهایت منجر به عفونتی و درگیر شدن پلک بالا و پایین خواهد شد. گل مژه در علم پزشکی، هوردلوم نامیده می‌شود.

علائم این عارضه با سوزش و تاری دید است که اگر به خودی خود برطرف نشود، جهت درمان آن باید به پزشک مراجعه نمود و یا از راهکارهای خانگی و موثر برای رفع آن استفاده کرد. در ادامه می‌خواهیم بیشتر در رابطه با گل مژه و روش‌های درمان آن توضیح دهیم.

 

علت بروز گل مژه

  • غدد چربی موجود در پلک چشم انسان، هنگامی که توسط باکتری‌ها آلوده می‌شوند عفونت کرده و سبب ایجاد گل مژه خواهند شد. این باکتری‌ها که از اصلی‌ترین علل بروز این عارضه هستند، استافیلوکوک نام دارند.
  • مصرف لوازم آرایشی نامناسب یا تاریخ گذشته و ماندگاری آرایش به مدت طولانی بر روی پلک و چشم
  • آلودگی پلک‌ها و عدم رعایت بهداشت فردی
  • انواع عارضه‌های التهابی همانند بلفاریت و میبومینیت
  • استرس و فشار روحی شدید
  • تغییرات هورمونی بدن
  • کم‌ خوابی
  • دهیدراته شدن بدن
  • تغذیه‌ی نامناسب

گل مژه

علائم گل مژه

این عارضه، علائم و نشانه‌های همچون موارد زیر را به همراه خواهد داشت:

  • التهاب
  • ورم موضعی پلک چشم
  • درد چشم
  • سوزش چشم
  • تاری دید
  • احساس سنگینی در چشم
  • آبریزش چشم
  • ترشحات مواد چرکی
  • حساسیت چشم به لمس شدن
  • پوسته شدن زیر پلک
  • حساسیت به نور
  • احساس وجود چیزی در چشم
  • خارش چشم

 

درمان گل مژه

در بسیاری از موارد، معمولا گل مژه بدون نیاز به درمان رفع می‌شود. در برخی از موارد نیز ممکن است با گذشت چند روز، این عارضه رفع نشود. و فرد شاهد رشد و حتی خونریزی آن باشد که بینایی شخص را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این صورت فرد باید به پزشک مراجعه کند تا عفونت بیش از این به سایر نقاط چشم و پلک سرایت نکند.

پزشک با معاینه این عارضه، آن را تشخیص می‌دهد و در صورتی که این بیماری بزرگ و دردآور بوده و پس از دو هفته کوچک نشده باشد؛ اقدام به تخلیه آن خواهد کرد. پزشک با بی‌حسی و ایجاد برشی جزئی، چرک‌های ناحیه را تخلیه می‌کند. استفاده از آمپول‌های استروئیدی جهت رفع التهاب نیز محتمل است.

درمان گل مژه

بهترین درمان‌های خانگی موثر

برخی از روش‌های خانگی موثر، شامل موارد زیر خواهد بود:

 

چای کیسه‌ای

مقداری آب گرم بردارید و چای کیسه‌ای را به مدت 1 تا 2 دقیقه در درون آب گرم قرار دهید. سپس چای را روی این عارضه قرار دهید و صبر کنید تا سرد شود. اگر گل مژه داخلی است، چای کیسه‌ای را روی پلک قرار دهید. این عمل را 2 تا 3 بار در روز انجام دهید تا بیماری از بین برود.

 

درمان گل مژه با سیر

یکی از خواص سیر، درمان گل مژه است. توجه داشته باشید که اگر سیر یا آب سیر وارد چشم شود، چشم را می‌سوزاند؛ پس دقت کنید. برای این کار، یک حبه از سیر را بردارید و له کنید و روی یک پارچه نرم بمالید و روی محل بیماری، روزی 2 بار بگذارید تا به مرور درمان شوید.

 

زردچوبه

مقداری زردچوبه را در آب بریزید و محل آسیب دیده را با ترکیب به دست آمده بشویید و این کار را روزی 2 بار انجام دهید.

زرد چوبه

ماساژ

دیده شده است که خیلی از بیماران با ماساژ ملایم ناحیه، هم دردشان تسکین یافته است و هم ترشحات خارج شده است.

 

سیب زمینی

یک لایه از سیب زمینی که پوستش را گرفته‌اید را در درون یک پارچه قرار دهید و در روز، بین 2 تا 3 بار به مدت 15 دقیقه روی چشم قرار دهید.

 

درمان گل مژه با آب و نمک

یک لیتر آب را بجوشانید و 2 قاشق کوچک نمک در آن بریزید. اجازه دهید تا آب نمک کمی سرد شود. سپس یک پارچه نرم را درون آب نمک خیس کرده و اجازه دهید پارچه بماند تا کاملا سرد شود.

 

روغن کرچک

سعی کنید که به کمک گوش پاک کن، روی این بیماری روغن کرچک بمالید. 15 دقیقه صبر کنید و سپس با آب گرم آن را بشویید. این عمل را 2 یا 3 بار در روز انجام دهید تا اثرات بیماری کم شود.

روغن کرچک

آلوئه ورا

یکی از بهترین راه‌ها برای درمان این عارضه، استفاده از ژل آلوئه ورا است. اگر روزی 2 تا 3 بار این کار را انجام دهید. به زودی شاهد درمان این بیماری خواهید بود.

 

درمان گل مژه با سرکه سیب

برای این کار اول یک فنجان آب داغ بردارید و 2 قاشق سرکه سیب داخلش بریزید و بعد به وسیله گوش پاک کن یا پنبه تمیز سطح روی گل مژه را کاملا بپوشانید. این عمل را بین 2 تا 3 بار در روز انجام دهید تا اثرش را ببینید.

 

تخم گشنیز

یک فنجان آب را بردارید و 2 قاشق غذاخوری تخم گشنیز در آن بریزید و صبر کنید تا آب جوش بیاید. بعد از 15 دقیقه که جوشید، صبر کنید تا آب سرد شود. سپس با آن محل آسیب دیده را بشویید. این عمل را بین 2 تا 3 بار در روز انجام دهید، تا بیماری بهبود یابد.

 

درمان گل مژه با گوجه فرنگی

این ترفند مخصوصاً در تسکین درد موثر است. یک گوجه فرنگی تازه را خرد کنید و برش‌ها را به مدت 5 دقیقه بر روی محل قرار دهید. این کار را 3 بار در روز تکرار کنید. این روش، نه تنها به کاهش التهاب کمک می‌کند، بلکه درخشش خاصی به پوست می‌بخشد.

گوجه فرنگی

پیاز

پیاز دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است. با وجود اینکه استفاده از آن می‌تواند باعث ایجاد سوزش شود. اما روند بهبود را سرعت می‌بخشد. پیاز، درد ناشی از این عارضه را به خوبی کاهش خواهد داد. اما ممکن است به طور کامل گل مژه را از بین نبرد.

پیاز را حلقوی برش زده و آن را چند دقیقه روی محل آسیب دیده قرار دهید. این کار را دوبار در روز تکرار کنید. یکی دیگر از روش‌های استفاده از پیاز، ریز ریز خورد کردن آن است. به طوری که اشک چشم به دلیل تند بودن پیاز درآید. اینکار باعث خروج گرد و غباری که ممکن است عفونت ایجاد کند، می‌شود و درد را به خوبی کاهش می‌دهد.

 

درمان گل مژه با میخک

میخک به دلیل ویژگی آنتی باکتریالی که دارد، می‌تواند از عفونت‌های چشمی جلوگیری کند. میخک مانند مسکنی برای درد و سوزش پوستی عمل کرده و یک درمان موثر برای گل مژه خواهد بود. برای این روش میخک‌ها را به مدت 10 دقیقه درون آب خیس دهید. سپس میخک را فشار دهید. یک پارچه تمیز را درون این آب زده و آب اضافی آن را بگیرید. سپس آن را 2 تا 3 بار در روز برای مدت چند دقیقه روی پلک آسیب دیده نگه دارید.

 

نتیجه گیری

گل مژه، که در پزشکی به نام هوردلوم شناخته می‌شود.عفونت حاد غدد چربی پلک است که باعث ایجاد یک برآمدگی قرمز در پلک خواهد شد. این عارضه ممکن است توسط باکتری‌ها به علت خاک، آرایش یا عوامل دیگر نمایان شود. در نهایت اگر دچار این عارضه شده‌اید، باید به دنبال درمانی مناسب برای آن باشید. در اکثر مواقع گل مژه، در مدت 7 الی 15 روز درمان می‌شود. اما بیشتر افراد به علت ظاهر نامناسب و درد آن، به دنبال روشی برای درمان سریع‌تر آن هستند. در این مطلب، چندین روش خانگی برای درمان آسان و سریع گل مژه آورده شده است که می‌‌تواند در درمان و رفع این عارضه به شما کمک نماید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.