تاریخ امروز3 آذر 1403

آفت دهان را درمان کنید

درمان آفت دهان به کمک راهکارهای خانگی به شما این امکان را خواهد داد که در کوتاه‌ترین زمان، این عارضه را درمان نمایید. آفت دهان ضایعات دردناکی هستند که در مخاط دهان، زبان یا لثه به وجود می‌آیند. اگر دائماً دچار آفت‌های دهانی می‌شوید، این بیماری می‌تواند نشان دهنده کمبود ویتامین‌ها و یا تغییرات هورمونی باشد. همچنین عفونت ویروسی، ضعف سیستم ایمنی، حساسیت به مواد غذایی، از دلایل ابتلا به آفت‌های دهانی هستند. در برخی مواقع، آفت‌های دهانی با تغییرات کوچک در رژیم غذایی، استفاده از روش‌های خانگی و برخی دارو‌های بدون نسخه‌ قابل درمان هستند. در این مقاله به بررسی روش‌هایی می‌پردازیم که می‌تواند به شما کمک کند تا به سرعت این آفت‌ها را درمان نمایید.

 

عوامل موثر در ایجاد آفت دهانی

علت دقیق به ‌وجود‌ آمدن آفت دهان، هنوز به ‌درستی مشخص نشده است. اما آنچه پیدا است؛ نشان می‌دهد که عوامل متعددی می‌تواند باعث بروز آفت دهان شود. به طور مثال:

  • گازگرفتن ناگهانی لب یا گونه از داخل
  • حساسیت غذایی (غذاهای تند، اسیدی یا حاوی گلوتن)
  • تمیزکردن بیش ‌از ‌حد معمول دندان‌ها
  • آسیب هنگام درمان‌های دهان و دندان
  • استفاده از خمیردندان‌ یا دهان ‌شویه‌های دارای لوریل سولفات سدیم
  • استرس
  • تغییرات هورمونی
  • وجود باکتری موسوم به هلی‌کوباکتر پیلوری (همان باکتری که عامل زخم‌های پپتیک است)

تمام موارد ذکر شده می‌توانند باعث ایجاد آفت دهانی شوند. از طرفی اعتقاد بر این است که:

  • کمبود ویتامین‌های گروه B
  • روی
  • فولات (اسیدفولیک)
  • آهن

می‌توانند در ایجاد و پیشرفت آفت دهان تاثیرگذار باشد.

درمان آفت دهان

روش‌های درمان آفت دهان

به کمک روش‌های زیر، به راحتی می‌توانید این عارضه را درمان نمایید:

 

آب و نمک

یک قاشق چای خوری نمک یا نمک دریا را در یک فنجان آب ولرم حل کنید و چند بار آن را غرغره کنید. آب نمک دهان را ضد عفونی کرده و باعث آزاد شدن مایع درون آفت می‌شود. بعد از شست و شوی دهان با آب نمک مقدار کمی نمک روی آفت بریزید. این کار بسیار دردناک است. اما یکی از بهترین راه‌ها برای درمان سریع آفت دهان به حساب می‌آید. شما می‌توانید اینکار را 4 تا 5 بار در روز انجام دهید.

 

درمان آفت دهان با شیر منیزیم

شیر منیزیم را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید و دهان خود را با مقدار کمی از آن شست و شو دهید. خواص آنتی اکسیدانی این ماده شیری رنگ، اسید‌هایی که باعث سوزش آفت دهان می‌شوند را خنثی می‌کند و درد را کاهش خواهد داد. همچنین می‌توانید یک تکه پنبه را به شیر منیزیم آغشته کنید و به مدت 5 الی 10 ثانیه روی آفت قرار دهید. اینکار باعث خشک شدن آفت می‌شود و فرآیند بهبود را سرعت می‌بخشد.

 

ژل آلوئه ورا

تکه‌ای پنبه را به ژل آلوئه ورا آغشته کنید و 1 تا 2 دقیقه بر روی آفت قرار دهید. سپس دهان خود را بشویید. ژل آلوئه ورا، درد و سوزش آفت را تسکین می‌دهد. شما می‌توانید این درمان را 4 تا 5 بار در روز تکرار کنید.

ژل آلوئه ورا

جوش شیرین

یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب ولرم حل کرده و غرغره کنید. همچنین می‌توانید به یک قاشق غذاخوری جوش شیرین، مقدار کمی آب اضافه کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس با استفاده از یک پنبه به مدت 5 تا 10 ثانیه روی افت قرار دهید. جوش شیرین PH دهان را افزایش و خطر عفونت باکتریایی را کاهش خواهد داد. استفاده از جوش شیرین 7 تا 8 بار در روز، برای درمان سریع آفت دهان مفید است.

 

درمان آفت دهان با چای مریم گلی و بابونه

برای تهیه‌ی چای مریم گلی یک قاشق چای خوری مریم گلی را در یک فنجان آب گرم بریزید. چای بابونه هم به همین روش آماده کنید. بعد از سرد شدن چای، آنها را به نسبت مساوی با یکدیگر مخلوط کنید. سپس دهان خود را با آن بشویید. مریم گلی و بابونه هر دو دارای خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی هستند و خطر عفونت را پایین می‌آورد.

 

دارچین

دارچین یکی دیگر از درمان‌های طبیعی برای آفت دهان است. استفاده از دارچین می‌تواند قارچی را که باعث عفونت دهان می‌شود، از بین ببرد. زیرا دارچین حاوی خواص ضد قارچی و ضدعفونی ‌کننده‌ی قوی است که می‌تواند از رشد کاندیدا آلبیکنس جلوگیری کند. علاوه بر این، خواص ضد قارچی و اثرات دارویی دارچین می‌تواند با کاندیدا آلبیکنس مبارزه کند.

دارچین

شیرین بیان

استفاده از دهان شویه‌ی شیرین بیان، 4 بار در روز، برای درمان سریع آفت دهان موثر است و درد آن را کاهش می‌دهد. نصف قاشق چایخوری عصاره‌ی شیرین بیان را با یک چهارم فنجان آب گرم مخلوط کنید و دهان خود را با آن بشویید. همچنین می‌توانید چای کیسه‌ای شیرین بیان را ابتدا در آب جوش قرار دهید تا کمی خیس بخورد. سپس به مدت 10 دقیقه روی آفت دهان قرار دهید. مصرف شیرین بیان معمولا آفت دهان را در مدت 3 روز کاملا بهبود می‌ببخشد.

 

درمان آفت دهان با سیر

سیر برای درمان عفونت آفت مفید است. این ماده‌ی خوراکی قدرتمند به لطف خواص ضد قارچی که دارد، می‌تواند باعث از بین رفتن قارچ در دهان شما شود. علاوه بر این، سیر می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و فرآیند بهبود را تسریع ببخشد.

به منظور درمان آفت دهان، فقط باید از روغن سیر در قسمت داخل لپ‌ها، زبان و دیگر مناطق آسیب ‌دیده چند بار در روز، و دست کم به مدت یک هفته استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید چند حبه سیر خام را به طور منظم برای درمان عفونت بجوید.

 

سرکه سیب

اسید استیک موجود در سرکه سیب، باکتری‌های بد دهان را از بین می‌برد و رشد باکتری‌های مفید را افزایش می‌دهد. مقداری سرکه سیب را با آب گرم مخلوط کنید و دهان خود را با آن بشویید. دهان شویه‌ی سرکه سیب، یک آنتی بیوتیک طبیعی است که برای درمان سریع آفت دهان بسیار پرکاربرد است.

درمان آفت دهان با گشنیز

گشنیز به دلیل خاصیت آنتی باکتریایی که دارد، برای درمان سریع آفت دهان بسیار موثر است. برگ‌های گشنیز را در آب بجوشانید.، سپس آن را صاف کرده و روزی 4 بار دهانتان را با آن بشویید. همچنین برای تهیه‌ی دهان شویه‌ی گشنیز، می‌توانید یک قاشق چایخوری دانه‌های گشنیز را در یک لیوان آب گرم بریزید و بعد از یک روز، آن را صاف کرده و استفاده نمایید.

 

عسل

ویتامین‌ها، مواد معدنی موجود در عسل و همچنین خاصیت ضد باکتریایی آن به درمان آفت دهان کمک می‌کند. یک قاشق چایخوری عسل را برای چند دقیقه روی زخم قرار دهید. سپس با آب ولرم بشویید. اگرچه استفاده از عسل برای درمان آفت دردناک خواهد بود. اما تاثیر آن شما را شگفت زده خواهد کرد.


درمان آفت دهان با روغن میخک

قطره روغن میخک را با نصف قاشق چایخوری روغن زیتون ترکیب کنید. دهان خود را با آب گرم بشویید. این محلول را با استفاده از یک پارچه نخی تمیز، به مدت 5 دقیقه روی زخم قرار دهید. استفاده از این روغن 2 بار در روز به درمان سریع آفت دهان کمک خواهد کرد.

روغن میخک

یک نکته مهم

افراد مبتلا به آفت باید از غذاهای اسیدی، قندی و همچنین مصرف ادویه ‌جات تند پرهیز کنند. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان نیز سبب تسریع فرآیند درمان می‌شود. از دیگر گزینه‌های مفید برای رفع این عارضه دردناک، مصرف لبنیات مانند ماست و دوغ است.

 

نتیجه گیری

آفت دهان، یکی از عارضه‌هایی است که به احتمال زیاد هر فرد آن را تجربه کرده است. عفونت‌های دهانی ممکن است در اثر کمبود ویتامین یا بهداشت نادرست و یا عوامل دیگر، ایجاد شود. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که زیاد به آفت‌های دهانی مبتلا خواهید شد. نگران نباشید، به راحتی می‌توانید به کمک روش‌های نام برده شده، آن را درمان نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.