درمان واریس صورت یکی از معضلهایی که افراد مبتلا به آن به دنبال رفع و ناپدید شدن این رگهای عنکبوتی هستند. در واقع، واریس صورت یکی از این مشکلات، قرمزی و تورم رگهای سطحی است که بر اثر تلانژکتازی ایجاد میشود. زیبایی و سلامت پوست، نقش به سزایی در زیبایی چهره شما دارد. هر گونه تورم و یا تغییر رنگ در سطح پوست که بر اثر عارضهها، مشکلات یا بیماریهای پوستی ایجاد شود، میتواند بر زیبایی صورت تاثیر بگذارد.
تلانژکتازی نوعی بیماری عروقی است که بر اثر آسیب به رگهای سطحی، ظاهری شبکهای و قرمز، به آنها میدهد و باعث متورم و منبسط شدن آنها نیز میشود. به همین دلیل این مشکل به رگهای عنکبوتی نیز معروف شده است. در این مقاله قصد داریم بیشتر در رابطه واریس صورت و روشهای درمان آن توضیح دهیم.
رگهای عنکبوتی یا واریس صورت
همانطور که اشاره شد، رگهای عنکبوتی بر اثر آسیب رگهای نزدیک به سطح پوست ایجاد میشوند. قطر این رگها حداکثر یک میلی متر است و به حالت پر مانند، شاخه شاخه میشوند.
رگهای واریسی و رتیکولار هم بر اثر آسیب عروق ایجاد میشوند. به نحوی که رگهای رتیکولار با قطر 1 تا 3 میلی متر ایجاد میشوند و معمولا شاخههای کوچکتری دارند که به رگهای بزرگتر وصل میشوند.
رگهای رتیکولار معمولا دردناک هستند و نسبت به لمس نیز حساساند. رگهای واریسی قطری بیشتر از 3 میلی متر دارند و نسبت به رگهای عنکبوتی و رتیکولار، در عمق بیشتری ایجاد میشوند. نکتهی مشترک بین همهی این مشکلات عروقی، عدم کارکرد صحیح دریچههای داخل رگها به میزان مختلف است.
علت ایجاد واریس صورت
رگهای عنکبوتی در هر سنی ممکن است بر روی صورت ایجاد شوند. اما ممکن است برخی از افراد، نسبت به دیگران، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری باشند. برخی از علتهای ایجاد رگهای عنکبوتی بر روی صورت عبارتند از:
عوامل ژنتیکی:
اگر اعضای خانواده شما رگهای عنکبوتی دارند، شما نیز نسبت به سایر افراد بیشتر مستعد ابتلا به این مشکل هستید.
هایفوتراپی یا کشیدن صورت با فراصوت
قرار گرفتن در معرض آفتاب:
آسیب ناشی از آفتاب میتواند باعث متورم شدن رگهای خونی و نزدیک شدن آنها به سطح پوست شود.
تغییرات آب و هوایی:
تغییرات شدید آب و هوایی ممکن است بر گردش خون تاثیر بگذارد و باعث برافروختگی صورت شود. بر اثر این تغییرات ممکن است رگهای خونی ترکیده و رگهای عنکبوتی ایجاد شوند.
تغییرات فشار خون:
تغییرات ناگهانی و شدید فشار ممکن است باعث بروز رگهای عنکبوتی کوچک شود. عطسه شدید یا استفراغ میتواند این تغییر فشار ناگهانی را ایجاد کند.
بارداری:
تغییرات هورمونی در دوران بارداری نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شوند. رگهای عنکبوتی مرتبط با بارداری معمولاً پس از زایمان از بین خواهد رفت.
محرکهای محیطی:
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص یا آلایندههای محیطی نیز ممکن است به پوست شما آسیب برساند و باعث نمایانتر شدن رگهای خونی نزدیک به سطح پوست شود.
بیماری رزاسه (Rosacea):
یک بیماری شایع است که در آن، صورت فرد به دلیل منبسط شدن عروق برافروخته و قرمز میشود. افراد مبتلا به این بیماری معمولا دچار رگهای عنکبوتی میشوند.
مصرف الکل:
الکل میتواند رگهای خونی را به طور موقت گشاد کند. مصرف مکرر الکل ممکن است منجر به آسیب طولانی مدت به رگها و قرمزی صورت شود.
جراحات:
ضربه به سر که باعث کبودی شود، نیز ممکن است رگهای عنکبوتی ایجاد کند. در این حالت، ظاهر رگ عنکبوتی اغلب همزمان با کبودی بهبود پیدا میکند.
راههای تشخیص واریس صورت
ممکن است بتوانید آسیب به رگهای خونی را در خانه تشخیص دهید. اما بهتر است برای تعیین میزان آسیب، نوع مشکل عروقی و انتخاب درمان مناسب، به پزشک مراجعه کنید. درمان رگهای عنکبوتی و رتیکولار معمولا به علت ظاهر ناخوشایند آنها انجام میشود.
درمان واریس صورت معمولا به کمک روشهای خانگی امکان پذیر است. اما اگر تعداد آنها زیاد باشد، پزشک ممکن است دارو درمانی یا روشهای کلینیکی را تجویز کند. اگر علت ایجاد رگهای عنکبوتی، یک بیماری مانند روزاسه باشد، به پزشک مراجعه کنید. در چنین مواردی موفقیت درمان به رفع بیماری زمینهای بستگی دارد.
روشهای پیشگیری
اقدامهایی که میتوانید برای پیشگیری از ایجاد رگهای عنکبوتی انجام دهید، شامل موارد زیر است:
- درجه حرارت بسیار بالا هنگام استفاده از چشمههای آب گرم، سونا یا به طور کلی هوای گرم، باعث منبسط شدن رگهای خونی شده و احتمال ظهور رگهای عنکبوتی را افزایش میدهد.
- استفاده از کرم ضد آفتاب، کلاه و لباس مناسب میتواند احتمال بروز رگهای عنکبوتی ناشی از آفتاب را کاهش دهد.
- اگر در منطقه گرم زندگی میکنید، در ساعات اوج گرما که اواسط روز است؛ از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کنید.
- پوشاک و لوازم محافظ میتواند به جلوگیری از ایجاد رگهای عنکبوتی ناشی از ضربه کمک کند.
- وازودیلاتورها با انبساط عروق، موجب جریان بیشتر خون در رگها میشوند؛ در نتیجه ممکن است رگ را برجستهتر کنند. وازودیلاتورهای رایج شامل کافئین، غذاهای تند و الکل هستند. نوشیدن الکل، حتی به مقدار کم نیز میتواند باعث ایجاد قرمزی و رگهای عنکبوتی شود.
راههای درمان
برای یافتن یک روش درمانی مناسب توصیه میشود که حتماً به پزشک مراجعه نمایید. گزینههای درمانی پزشکی عبارتند از:
درمان واریس صورت با رتینوئیدها
کرمهای موضعی، به ویژه آنهایی که دارای رتینوئیدها هستند، به کاهش اثر ظاهری رگهای عنکبوتی کمک میکنند. مهمترین مورد مصرف این کرمها، درمان آکنه و رزاسه است. رتینوئیدها با حذف بیرونیترین لایه پوست، اثر درمانی خود را بر جای میگذارند.
عملکرد مغز بر دست مخالف
درمان واریس صورت با لیزر درمانی
نور قوی لیزر با از بین بردن رگهای ضعیف و ناکارآمد، ظاهر واریس صورت یا رگهای عنکبوتی را به طور کامل از بین میبرد.
درمان واریس صورت با نور شدید پالسی یا IPL
این روش درمانی مشابه لیزر درمانی است. اما این نور بدون اینکه به لایهی سطحی پوست آسیب برساند، به لایه دوم آن نفوذ میکند.
درمان واریس صورت با اسکلروتراپی
در این روش، تزریق ماده خاص به درون رگها، اثر آنها را طی چند هفته از بین میبرد. پزشک محلول را در رگهای عنکبوتی تزریق میکند و باعث بسته شدن آنها میشود. در نتیجه، خون به جای عبور از این عروق، از رگهای دیگر که مشکلی ندارند و بر روی پوست مشخص نیستند، جریان پیدا میکند.
لیزر درمانی و سایر روشهای کلینیکی، تنها توسط متخصصان حرفهای و آموزش دیده باید انجام شود. عوارض جانبی این روشها میتواند شامل افزایش قرمزی، خارش پوست و ایجاد زخم باشد.
نتیجه گیری
همانطور که گفته شد، واریس صورت یکی از این مشکلات، قرمزی و تورم رگهای سطحی است که بر اثر تلانژکتازی ایجاد میشود. در اکثر مواقع این عارضه مشکل جدی را ایجاد نخواهد کرد. اما میتواند در چهره و زیبایی پوست صورت شما تاثیر بگذارد. به همین منظور عدهای به دنبال روشهای درمان آن هستند. راهکارهای پیشگیری و درمانی واریس صورت در این مقاله به شما کمک خواهد کرد؛ تا از بروز این رگهای عنکبوتی جلوگیری نمایید و یا در صورت ایجاد، آن را رفع کنید.
دیدگاهتان را بنویسید