تاریخ امروز2 آذر 1403
اختلال ضد اجتماعی

افراد درگیر اختلال سایکوپات چه ویژگی های دارند؟

اختلال سایکوپات موضوع بحث این مقاله خواهد بود. اگر شما نیز به دنبال اطلاعات کافی در این زمینه هستند پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید تا با این تیپ شخصیت بیشتر آشنا شوید و روش های برخورد درست با آن ها را نیز دریابید.

 

اختلال شخصیتی سایکوپات

طبق بررسی های به عمل آمده و همچنین آمار های به دست آمده نشان می دهد که از بین اختلال های شخصیتی که برای هر فرد رخ می دهد، اختلال شخصیتی سایکوپات که می توان از ان به عنوان یکی از قدیمی ترین نوع اختلالات نام برد. این اختلال شخصیتی ضد اجتماعی به شدت مورد توجه اغلب روانشناشان و روان پزشکان است. علت اصلی که این نوع تیپ شخصیتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته به خاطر سرکش بودن این گونه افراد است که باعث می شود که سریعا این افراد روانه زندان شوند.

حتی در اکثرا مواقع این نوع افراد به شدت در رمان های جنایی و افرادی که به شدت سرکش هستند مورد توجه قرار می گیرد و اکثرا روانشناسان این نوع افراد را سایکوپات قلمداد می نمایند. به همین علت زمانی که کلمه اختلال سایکوپاتی را می شنویم ذهن ناخودآگاه به سمت و سوی افرادی می رود که مجرم و قاتل هستند و ادامه زندگیشان تا آخر عمر در زندان است.


14 ویژگی افراد باهوش

 

دو واژه اختلال شخصیتی سایکوپاتی و اختلال ضد اجتماعی به یک معنا هستند؟

بهتر است برای درک و فهم بهتر موضوع تفاوت این دو واژه را از ابتدای مسیر بدانیم. اولین تفاوتی که بین اختلال سایکوپاتی و اختلال ضد اجتماعی وجود دارد این است که در اکثر منابع مدیریتی برای بیان این مسئله از واژه سایکوپات استفاده می نمایند و در منابع روانشناسی بیشتر از واژه اختلال ضد اجتماعی استفاده می شود. اختلال سایکوپاتی اولین بار توسط رابرت هیر عنوان شد که یکی از افراد شاخص و مهم در بحث مدیریتی بود و اما اصطلاح شخصیت ضد اجتماعی برای اولین بار توسط DSM بیان شد. البته باید گفت به دلیل اینکه تعریف این دو عبارت بسیار به هم شبیه است. در اکثرا مواقع در مقالات این دو واژه را به جای یک دیگر استفاده می نمایند.

این در حالی است که اگر بحث کاملا تخصصی و حرفه ای باشد این دو واژه تفاوت های مهم و اساسی با یک دیگر دارند. به عنوان نمونه زمانی که رابرت هیر برای اینکه اصطلاح اختلال سایکوپات را عنوان نمایند تنها یک تحقیقات ساده میدانی انجام داد. این در حالی است که زمانی که واژه شخصیت ضد اجتماعی توسط DSM تعریف شد. علاوه بر تحقیقات میدانی مطالعات بسیار دقیقی بر روی این موضوع صورت گرفت که باشد وجه تمایز بسیار بین این دو واژه گردید. بنابراین می توان گفت اگر فردی که قصد او صرفا کارهای مدیریتی است و تمایلی به بحث های روانشناسی و روان درمانی ندارد می تواند بین این دو واژه تفاوتی قائل نشود. اما اگر هدف روانشنای باید حتما باید این دو واژه را از یک دیگر تمیز داد.

گاهی اوقات در برخی منابع دیده شده که سه اصلاح که مربوط به این موضوع می شوند را مترادف یک دیگر می دانند مانند اصطلاح اختلال سایکوپاتی، شخصیت ضد اجتماعی و رفتار سرکشانه جامعه گریز است.

اختلال ضد اجتماعی

افرادی که به اختلال سایکوپات دچار هستند از نظر DSM چه ویژگی های خاصی دارند؟

این ویژگی های بر اساس اطلاعات به دست آمده از DSM است که به بررسی آن ها می پردازیم:

  • اولین موردی که این افراد را از سایرین متمایز می نماید این است که این افراد به قوانین و مقرارتی که در یک جامعه حال است توجهی ندارد و هنجار شکنی می نماید که همین مسئله زمینه را برای بازداشت نمودن آن ها و روانه شدنشان به زندان را فراهم می آورد.
  • این افراد دارای رفتار های پرخاشگرانه، فریبنده، دروغ گفتن های مداوم، استفاده کردن از شخصیت های جعلی و نامعلوم هستند که با استفاده از این رفتار ها بتواند به هدف خود که دست یابی به منافع و لذت های شخصی است برسند.
  • این افراد به دلیل اینکه از برنامه ریزی دقیق و پیش بردن کارها طبق برنامه را ندارند باعث می شود که از آن ها رفتار های غیر عادی رخ دهد و نتواند برای بلند مدت هدفی خاصی داشته باشند که بتوانند هدف خود را دنبال نمایند.
  • افراد سایکوپات بسیار تحریک پذیر و سرکش هستند که باعث می شود این افراد به راحتی با دیگران به دعوا و جنگ های فیزیکی بپردازند.
  • یکی از علت های اصلی که باعث این گونه رفتار های این افراد شده است؛ بی باک بودن و نترس بودن این افراد به امنیت خود و سایر افراد است که باعث بروز مشکلات زیاد گشته است.
  • این افراد در اکثر مواقع مسئولیت پذیر نیستند و به راحتی مسئولیت هایی که به آن ها سپرده شده است را رها می کنند. این مسئولیت ها می تواند شغلی و یا حتی مالی باشد.
  • ویژگی بدی که افراد سایکوپات دارند این است که در قبال کار بدی که انجام می دهند هیچ گونه احساس پشیمانی و ناراحتی ندارند. به گونه ای که زمانی که به فردی آسیب وارد می نمایند و یا عمل دزدی و سرقت را انجام می دهند در قبال کار انجام داده هیچ گونه احساس پشیمانی در این افراد به وجود نمی آید. حتی به راحتی کار انجام داده را توجیه می کنند.

استرس دوم را جدی بگیرید

 

افرادی که به اختلال سایکوپاتی دچار هستند از نظر رابرت هیر چه ویژگی های خاصی دارند؟

در این قسمت ویژگی های افراد بر احساس حقیقاتی که رابرت هیر انجام داده و معتقد است افراد سایکوپات به آن دچار هستند می پردازیم.

  • از نظر رابرت هیر این افراد چرب زبان هستند و با انجام رفتارهای سطحی نگرانه و با حرف ها و کلمات سعی در جلب نمودن نظر دیگران به سمت خود دارند.
  • افراد سایکوپات به خود بینی و خود بزرگ بینی دچارهستند؛ یعنی فرد خود را یک فرد عالم و دانا می دانند که از تمام مسائل روز دنیا اطلاعات دقیق دارد.
  • این افراد در اکثرا مواقع برای اینکه بتواند کار های روزانه خود را انجام دهند به هیجان بالا نیازمند هستند.
  • افراد سایکوپات همان گونه که در بخشDSM گفته شد مسئولیت پذیر نیستند و زمانی که کار به آن ها محول می شود از پذیرفتن مسئولیت شانه خالی می کنند و به راحتی کار خود را توجیه می نمایند.
  • این افراد در هیچ مواقعی نمی توانند با افراد دیگر احساس همدردی نمایند.
  • افراد سایکوپات به بی احساس بودن مشهور هستند؛ به طوری که نمی تواند احساسات عمیق را تجربه نمایند.
  • این گونه افراد هیچ گونه کنترلی بر روی رفتار هایی که انجام می دهند ندارند، به خصوص در زمانی که خشمگین می شوند.
  • اصولا این افراد کار ها و رفتار های انجام می دهند که در اکثرا مواقع برای افراد نزدیک دچار مشکل و دردسر می شود.

اختلال ضد اجتماعی

نتیجه گیری

از این مقاله نتیجه می گیریم که با دیدن یک فرد که چرب زبان است نباید سریعا اتهام سایکوپات بودن را بزنید. برای اینکه یک فرد را سایکوپات به نامیم لازم است که برخی از ویژگی های که DSM عنوان کرده و همین طور رابرت هیر در این فرد مشهود باشد که بتوان گفت فرد سایکوپات است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.