تاریخ امروز2 آذر 1403
هفته دوم بارداری

در هفته دوم بارداری چه می گذرد؟

هفته دوم بارداری را نمی‌توان به طور قطع بارداری تلقی نمود. چرا که مادر خانم باردار، حاملگی خود را تازه از هفته چهارم و یا پنجم پی خواهد بود. در اصل، شما در پایان هفته دوم و اوایل هفته سوم بسته به زمان تخمک ‌گذاری، باردار می‌شوید. تخمک ‌گذاری دوره باروری بدن شما را نشان می‌دهد.

اگر فکر می‌کنید دو هفته پیش رابطه جنسی داشته‌اید، بنابراین احتمالا شما هفته چهارم بارداری یا حتی پنجم قرار دارید. تقریبا روز بعد از تخمک گذاری، سلول تخم بارور شده و شروع به تولید هورمونی به نام گنادوتروپین انسانی یا HCG می‌کند که با انجام آزمایش خون یک هفته بعد از تاخیر در قاعدگی مشخص شده و شما می‌توانید از باردار بودن خود مطلع شوید.

در ادامه قصد داریم در رابطه با شروع بارداری و بایدها و نبایدهای این دوره بیشتر صحبت کنیم تا اطلاعات شما را در این زمینه افزایش دهیم.

 

وضعیت جنین در هفته دوم بارداری

در نظر داشته باشید که هنوز خبری از جنین نیست؛ چون لقاح صورت نگرفته است. این هفته شما در زمان باروری قرار دارید و با دانستن زمان درست تخمک گذاری، می‌توانید شانس بارداری و لقاح به موقع را افزایش دهید. در عرض 40 هفته دیگر جنین همینطور بزرگ و بزرگتر می‌شود. در این دوران قد صفر سانتی متر و وزن صفر کیلومتر است.

 

بررسی وضعیت مادر در هفته دوم بارداری

وضعیت مادر در هفته دوم بارداری بیشتر مربوط به علائمی است که هنگام تخمک‌ گذاری بروز می‌کند.

  • درد زیر شکم:بسیاری از خانم‌ها هنگام تخمک گذاری، دردهایی در یک طرف یا هر دوطرف زیر شکم احساس می‌کنند.
  • دمای پایه بدن:دمای بدن هنگام تخمک گذاری تغییر خواهد کرد. دو سه روز قبل از بارداری، دمای بدن بالا می‌رود. برای تعیین زمان تغییر دمای بدن باید روزانه دمای بدن را بررسی کنید. بهتر است این کار را هر روز صبح انجام دهید. از آنجا که پیش از افزایش دما باید لقاح انجام شود باید چند ماه این کار را انجام دهید تا بتوانید به یک الگوی ثابت برسید.

هفته دوم بارداری

نشانه‌های تخمک گذاری

چرخه تخمک گذاری تاریخ دقیق لقاح را مشخص می‌کند. تخمک گذاری معمولا بین روز 13 تا 20 از اولین روز دوره شما بسته به طول چرخه رخ می‌دهد. زمان تخمک گذاری یکی از تخمدان‌ها تخمکی آزاد می‌کند که به لوله‌های فالوپ منتقل می‌شود. برای لقاح اسپرم نیز باید وارد لوله فالوپ شود و در زمان مناسب تخمک را ببیند.

روش‌های متعددی وجود دارد که می‌توان زمان تخمک گذاری را با کمک آنها تعیین کرد. درست است که چرخه معمول قاعدگی 28 روز خواهد بود؛ اما بسیاری از زنان دوره‌های 28 روزه ندارند و برخی زودتر یا دیرتر قاعده می‌شوند. اما پیگیری چند ماهه می‌تواند به شما کمک ‌کند به یک الگوی درست برسید.

 

مهمترین نکات در زمان لقاح

زمانی که الگوی تخمک گذاری را به دست آورید، باید در مورد زمان اوج باروری با همسرتان برنامه ریزی کنید. این زمان معمولا یک روز قبل از تخمک گذاری است و بنابراین اسپرم زمان برای وارد شدن به لوله فالوپ و بارور شدن با تخمک را دارد. داشتن رابطه جنسی منظم در این روزها شانس تماس اسپرم و تخمک را بالاتر می‌برد. در زمان تخمک گذاری بافت واژن تغییر می‌کند و ترشحی شبیه سفیده تخم مرغ و شفاف خواهد داشت که نشان دهنده آمادگی تخمک گذاری است. بعد از تخمک گذاری ترشحات ابری و غلیظ شده و از بین می‌رود.


واکسن های مهم بارداری کدامند؟

 

علائم و نشانه‌های مهم هفته دوم بارداری

اگر چرخه قاعدگی شما 28 روزه باشد روز تخمک‌ گذاری شما احتمالا روز 14 خواهد بود. علاوه بر تست بارداری، برخی علائم اولیه ممکن است در هفته دوم بارداری توجه شما را جلب کند که از جمله آنها می‌توان به حساسیت خلق و خو، سینه‌های حساس و متورم، تهوع و استفراغ، افزایش ادرار و خستگی اشاره نمود.

برخی از این علائم مهم به شرح زیر خواهد بود:

 

ترشحات رحم

ترشح رحم شبیه سفیده تخم مرغ خواهد بود. درست است که شاید به نظر کمی ناخوشایند بیاید؛ اما درست است. ترشح رحم شما در زمان تخمک‌ گذاری رقیق، شفاف و مانند سفیده تخم مرغ خواهد شد.

 

حساس شدن سینه‌ها

تغییرات هورمون در ارتباط با تخمک‌ گذاری موجب می‌شود سینه‌ها کمی درد داشته باشند.

هفته دوم بارداری

لکه بینی

ممکن است در زمان تخمک گذاری لکه قرمز یا قهوه‌ای در لباس زیرتان مشاهده کنید. این اتفاق زمانی می‌افتد که فولیکول در اطراف تخمک تجزیه می‌شود. اگر چیزی بیش از لکه بینی باشد؛ بهتر است با پزشک مشورت کنید.

 

افزایش میل جنسی

احتمالا می‌دانید که زمان تخمک گذاری است و این به طور طبیعی باعث می‌شود میل به رابطه جنسی بیشتر شود.

 

تغییرات گردن رحم

گردن رحم در زمان تخمک‌ گذاری بلندتر، نرمتر و بازتر می‌شود؛ اما این علامتی نیست که شما متوجه آن شوید.

 

مواد غذایی مورد نیاز برای بارداری در هفته دوم

 

مصرف اسید فولیک را ادامه دهید

همچنان به خوردن اسید فولیک ادامه دهید. این ویتامین در زمان اقدام به بارداری و همچنین در طول 9 ماه بارداری بسیار حیاتی است. بسیاری از سبزی‌های برگ سبز نیز سرشار از اسید فولیک هستند.

 

تنقلات را فراموش کنید

بهتر است از قندهای تصفیه شده و آرد سفید استفاده نکنید. مصرف خوراکی‌هایی مانند انواع کوکی، دونات، کیک و شیرینی را کم کنید. چربی‌های اشباع مانند سالاد سیب زمینی سرخ شده نیز بهتر است در این دوران استفاده نشود. مصرف زیاد این قبیل چربی‌ها می‌تواند تهوع و استفراغ و ویار بارداری را افزایش دهد.

هفته دوم بارداری

میوه و سبزی های رنگی استفاده کنید

از سبزی‌های برگ سبز، میوه‌های زرد رنگ مانند زردآلو و هویج، بلغور، جو دو سر و لبنیات کم چرب استفاده کنید.

 

صبحانه را حذف نکنید

به هیچ عنوان وعده صبحانه را از رژیم غذایی خود حذف نکنید. برای ناهار هم به آنچه می‌خورید توجه کنید. یادتان باشد قرار نیست شما به جای دو نفر غذا بخورید و این باور اشتباه است؛ تنها باید موارد مفید و ضروری را به بدن و جنین برسانید.


فواید مصرف آهن در دوران بارداری را جدی بگیرید

 

رژیم و تغذیه مناسب داشته باشید

اگر اختلالی مانند اختلال خوردن یا بولمیا دارید؛ پیش از بارداری حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

سونوگرافی در هفته دوم بارداری به چه صورت است؟

هیچ سونوگرافی نتوانسته جنین دو هفته‌ای را نشان دهد؛ زیرا اساس جنینی در هفته دوم وجود ندارد. در اصل پزشک شما این دو هفته را فقط به این دلیل نیاز دارد که بتواند تاریخ زایمان دقیق شما را محاسبه کند. اگر بتوانید درون شکم باردار دو هفته‌ا‌ی‌ را در زمان تخمک گذاری ببینید چیزی شبیه این است که تخمدان شما تخمک را داخل لوله فالوپ آزاده کرده و 12 تا 24 ساعت زمان برای باروری دارد. اگر لقاح انجام شود، تخم تشکیل خواهد شد.

هفته دوم بارداری

مادران باردار این نکات را به خاطر بسپارید:

  • از تست تخمک ‌گذاری استفاده کنید.
  • دنبال علامت‌های تخمک ‌گذاری باشید.
  • میزان مصرف کافئین‌ را کاهش دهید.
  • هرچه به دوره باروری نزدیکی می‌شوید؛ یک روز درمیان رابطه جنسی داشته باشید.
  • ویتامین‌ها و مکمل‌ها را همراه با اسید فولیک روزانه مصرف کنید.
  • اگر ورزش می‌کنید آن را متوقف نکنید.
  • از تکنیک‌های آرام ‌بخشی برای کاهش استرس استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

هفته دوم بارداری هنوز به طور قطع چیزی مشخص نیست و نیاز به زمان بیشتری دارد. این دوران با علائمی همراه است تا شرایط را برای شما آشکارتر کند. مادران باردار باید در این دوران بیشتر مراقب سلامت و تغذیه خود باشند. تمام موارد ذکر شده شما را در این مسیر راهنمایی خواهد کرد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.