دلیل گاز گرفتن کودک شاید برای والدینی که علت این رفتار فرزند خود را نمی دانند نیز مهم باشد. کودکان در هر سنی رفتار خاصی را از خود نشان می دهند که ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این رفتارها گاز گرفتن است که تقریبا تمامی کودکان نوپا و دو ساله آن را انجام می دهند.
این رفتار تا زمانی که کودک مهارت های حل مسائل را بیاموزد و بالغ شود؛ معمولا ادامه دارد. شاید بسیاری از شما با خود بگویید، چون تمامی کودکان این کار را انجام می دهند؛ پس یک امر طبیعی است و هیچ دلیل خاصی ندارد. در حالی که این یک تصور غلط است؛ چرا که می تواند ناشی از یک رفتار غیرمعمول و بالقوه مضر باشد. در این مقاله قصد داریم دلیل گاز گرفتن کودک را با هم بررسی کنیم؛ پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید. چرا که می تواند اطلاعات شما را در این زمینه بالا ببرد.
دلیل گاز گرفتن کودک چیست؟
از آن جایی که هر کودک ممکن است خلق و خوی خاصی داشته باشد؛ در نتیجه دلیل گاز گرفتن کودک نیز می تواند بسیار متعدد و گسترده باشد. اولین دلیل گاز گرفتن کودک این است که نمی تواند خود را کنترل کند و زمانی که چیزی مطابق میلش نباشد برای اعتراض به اوضاع طرف مقابل را گاز می گیرد. برادری را فرض کنید که 3 ساله است و عروسک خواهر 2 ساله اش را از او می گیرد. دختر در این زمان به علت عدم آگاهی و فکر کردن اولین حرکتی که می داند را اجرا می کند تا عروسک خود را پس بگیرد. گاز گرفتن در این لحظه تنها چیزی است که به ذهن او می رسد. از دیگر دلایلی که ممکن است باعث شود کودک گاز بگیرد؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
چرا کودکتان گوش هایش را می کشد؟
- گاهی در اثر رویش دندان و دردی که با آن همراه است ممکن است گاز بگیرد.
- برخی اوقات کودک نیاز دارد که از لحاظ حرکتی- دهانی ارضا شود.
- گاهی از بچه های دیگر و بزرگسالان تقلید می کند.
- گاهی برای اینکه قدرت و کنترل خود را نشان دهد.
- ممکن است برای جلب توجه این کار را انجام دهد.
- در صورت نیاز برای دفاع از خود گاز می گیرد.
- حتی ممکن است برای برقرار ارتباط بین نیازهای خود مثل گرسنگی، تشنگی یا خستگی اقدام به این کار کند.
- از دیگر دلیل گاز گرفتن کودک می توان به برقراری ارتباط بین سایر احساسات دشوار مثل ناامیدی، عصبانیت، گیجی، ترس و... اشاره کرد.
آیا والدین می توانند پس از بررسی دلیل گاز گرفتن کودک به او کمک کنند؟
زمانی که دلیل هر موضوعی مشخص شود؛ می توان برای رفع مشکلات مرتبط با آن اقدام کرد. پس می توان گفت که پس از آگاهی یافتن از دلیل گاز گرفتن کودک می توان برای رفع این مشکل به او کمک کنید. از جمله راه های موجود در این مسیر می توان موارد زیر را نام برد:
- به زمان خواب و خوراک او بیشتر توجه کنید؛ هر چه که آن را در زمان مشخص انجام دهید بهتر خواهد بود.
- با توجه به سن و سال کودک سرگرمی های متناسب با او را برایش فراهم کنید. به طور مثال می توانید از خمیر بازی، توپ های فوم، حباب بازی، موسیقی نرم و... که می تواند باعث کاهش استرس شود استفاده کنید.
- هنگام مشاهده رفتارهای غیر معمول مثل استرس، اضطراب، خشم و... به او کمک کنید که آرام شود. البته شما باید در زمان های دیگری که کودک در حالت عادی به سر می برد؛ رفتارهایی را به او آموزش دهید تا بداند چگونه باید آرام شود.
- اگر کودک شما رد سن رویش دندان است؛ می توانید از حلقه های دندانی و دندان گیر برای او استفاده کنید. برای تمیز کردن آن می توانید از پارچه ی تمیز استفاده کنید. بهتر است پیش از مصرف آن را در یخچال قرار دهید.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشتربرخورد با گاز گرفتن کودکان در رده سنی مختلف
کودکان زیر 1 سال
کودکان از بدو تولد شروع به شناخت محیط اطراف خود و بررسی دست ها، چشم ها و دهانشان می کنند. اما این که باید چگونه آن ها را به درستی به کار بگیرند؛ موضوعی است که باید توسط والدین به آن ها آموزش داده شود. به طور مثال اگر برای اولین بار است که شانه یا دست شما را گاز می گیرد؛ نباید در برابر او جبهه بگیرید. زیرا او قطعا نمی داند که این کار اشتباه است. در این زمان شما به عنوان یکی از والدین باید ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید؛ سپس با او ارتباط برقرار کرده و برای او توضیح دهید که کارش اشتباه است.
گاز گرفتن در کودکان نوپا رفتار بسیار معمولی است. اما برخی از کودکان پیش دبستانی نیز این کار را انجام می دهند. شیوه ی کمک به این دسته از کودکان متفاوت است. زیرا آن ها می توانند خود را کنترل کنند یا این که احساسات خود را بروز دهند؛ چرا که قدرت تکلم دارند. حال به بررسی این دسته از کودکان و راه کارهایی که می توان ارائه کرد می پردازیم.
کاربرد مسدود کننده ها بلوغ در کودکان
کودکان نوپا تا پیش دبستانی
برخلاف کودکان زیر یک سال که هنگام گاز گرفتن باید خونسرد باشید و عکس العمل خاصی نشان ندهید؛ اما در این دسته از کودکان پس از آن که چنین رفتاری را مشاهده کردید سریعا باید با لحنی جدی و محکم واکنش نشان دهید. به طور مثال می توانید بگویید که گاز گرفتن ممنوع، به دیگران آسیب می زند. در چنین موقعیتی پس از این که تذکر لازم را به کودک دادید؛ کمی صبر کنید تا او به کار اشتباه خود فکر کند. سپس می توانید راهکارهای خود را ارائه کنید. به طور مثال به کودک خود بگویید می توانید به جای گاز گرفتن به دوستت کمک کنی تا احساس بهتری داشته باشد یا این که اگر عصبانی شدی در گوشه ای آرام بنشینی تا زمانی که بتوانم با تو صحبت کنم.
آیا گاز گرفتن کودک می تواند یک رفتار طبیعی تلقی شود؟
پس از بررسی دلیل گاز گرفتن کودک ممکن است برخی از والدین این سوال برایشان پیش بیاید که آیا گاز گرفتن کودک یک امر طبیعی است یا خیر. این سوال می تواند دو پاسخ داشته باشد و پاسخ ارائه شده نیز بر اساس سن کودک یا شرایطی که دارد بررسی و مطرح می گردد. در صورتی می توان گفت بله که این یک رفتار طبیعی است که کودک بین سن 5 ماهگی تا 3 سالگی قرار داشته باشد. اما چنانچه این حرکت او بیش از 3 سالگی ادامه داشته باشد؛ عادی تلقی نمی شود. بنابراین باید به طبق موارد گفته شده به ترک این عادت در فرزند خود کمک کنید.
نتیجه گیری
حتما شما هم با کودکانی که به دلایل مختلف با گاز گرفتن والدین و یا دوستان خود احساسات خود را بیان می کنند؛ مواجه شده اید. معمولا اگر این کودکان در سنین زیر 1 سال باشند؛ می توان رفتار آن ها را طبیعی تلقی کرد. اما اگر کودک در سنین بالاتری قرار دارد و سعی دارد احساسات خود را با گاز گرفتن اطرافیان بیان کند. در این زمان شما باید وارد عمل شوید و برای ترک این عادت او را راهنمایی کنید. در صورتی که در ترک عادت گاز گرفتن کودک ناموفق بوده اید؛ می توانید به یک پزشک روانشناس کودک نیز مراجعه کرده و رفتار فرزندتان را با او درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید