تاریخ امروز3 آذر 1403
اولین پریودی بعد از زایمان

اولین پریودی بعد از زایمان به چه صورت است؟

پس از زایمان، تغییراتی در عادت ماهانه به وجود می آید که دور از انتظار نیست. به صورتی که برخی از خانم ها خونریزی بیشتر و درد بیشتری دارند و برخی دیگر از خانم ها خونریزی شان کمتر شده و درد های ناشی از قاعدگی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

در ماه های بعد زایمان، پریودی نامنظم است؛ اما با گذشت زمان به حالت طبیعی خود بازخواهد گشت. هیچ راهی تاکنون برای پیش بینی تاثیرات زایمان بر قاعدگی مادران کشف نشده است؛ ولی به صورت کلی بخواهیم بگوییم زنانی که از سینه خود به فرزندشان شیر می دهند، پریودی طولانی مدتی نخواهند داشت.

درجریان بارداری و زایمان فشار زیادی به بدن زن وارد خواهد شد که سبب می شود تا بهبودی کامل بدن، مدتی زمان لازم داشته باشیم. هیچ قانونی برای پریودی های پس از زایمان وجود ندارد؛ اما به طور معمول چندین پریود پس از زایمان ، متفاوت از پریودی های قبل بارداری است.

 

دلیل های نامنظم شدن پریودی و عقب افتادن پریودی پس از زایمان

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا پریودی های بعد از زایمان به صورت نامنظم هستند یا عقب می افتند. این دلایل را ذکر می کنیم:

  • ماهیچه رحم برای بازگشت به حالت طبیعی خود نیازمند زمان است.
  • میزان هورمون های خون تغییر پیدا کرده اند.
  • شیردهی بر مقدار هورمون ها موثر است.

گاهی اوقات خونریزی پریود پس از زایمان بیشتر از قبل آن است، گاهی رنگ خون پریودی نسبت به قبل تر آن فرق می کند و لخته های بیشتری نسبت به قبلا وجود دارد و درد عادت ماهانه شدیدتر از دفعات پیش است. اغلب خانم ها با گذر زمان، پریودی آنها به حالت طبیعی خود باز می گردد.


بهترین روتین پوستی در دوران بارداری


 

آغاز قاعدگی بعد از زایمان

مادرانی که از سینه خود به نوزاد شیر نمی دهند یا این کار را به صورت منظم انجام نمی دهند، پریودی هایشان به سرعت بازخواهد گشت. طبق تحقیقات انجام شده اولین پریودی پس از زایمان معمولا ین 45 الی 94 روز بعد از زایمان رخ خواهد داد. میانگین وقوع اولین پریودی بعد از زایمان معمولا 74 روز بعد است. عامل اصلی که بر شروع پریود پس از زایمان تاثیر می گذارد، تخمک گذاری است. چک کردن روزانه دمای بدن به تشخیص زمان تخمک گذاری کمک خواهد کرد.

اولین پریودی بعد از زایمان

دلایل نامنظمی پس از زایمان

به ویژه در ماه های اول بعد از زایمان، داشتن پریود های نامنظم کاملا طبیعی است. مادرانی که به کودک خود شیر می دهند بیشتر در معرض نامنظمی های پریودی قرار دارند؛ چرا که هورمون هایی که سبب شیردهی می شوند، می توانند موجب تاخیر در تخمک گذاری و نامنظم شدن تخمک گذاری شوند. این اتفاق حتی ممکن است در زنانی رخ دهد که شیردهی نمی کنند، زیرا بدن برای بازگشت به حالت طبیعی خود و بهبودی کامل پس از بارداری و زایمان نیاز به زمان دارد.

 

راهکار های طبیعی برای منظم کردن پریودی های بعد از زایمان

نامنظمی پریودی پس از زایمان کاملا طبیعی است؛ اما با رعایت نکاتی می توانیم روند بهبود را سریع تر کنیم.

 

دقت به رژیم غذایی

تلاش کنید از غذاهای سالم و مقوی استفاده کنید و از مصرف غذاهای فست فودی و فراوری شده مثل سوسیس، کالباس و همبرگر دوری کنید.

 

روی مصرف کنید

کمبود روی می تواند فرایند تخمک گذاری را مختل کند. مصرف به اندازه روی می تواند نقش بسیار مهمی در تخمک گذاری سالم داشته باشد. مصرف میزان کافی روی در کاهش درد های پریودی موثر است. با شمورت از پزشک تان می توانید داروی روی را مصرف کنید.

 

منیزیم مصرف کنید

منیزیم برای سلامت دستگاه تولید مثل زنان ضروری است. در طی جریان بارداری پزشک قرص منیزیم را برای جلوگیری از زایمان زودرس و جلوگیری از مسمومیت حاملگی تجویز می کند. منیزیم نقش بسیار مهمی در چرخه عادت ماهانه دارد. همچنین منیزیم قادر است که علائم  PMS( سندرم پیش از قاعدگی) مثل کمر درد یا درد زیر شکم را کاهش دهد.

 

کاهش استرس

کاهش استرس تاثیر بسیار زیادی بر نظم چرخه قاعدگی خواهد داشت، تمرینات یوگا، مدیتیشن و ریلکسیشن را مرتبا انجام دهید تا استرس خود را به میزان زیادی کاهش دهید.


چگونه شیردهی کودکان را قطع کنیم؟


 

پایان شیردهی و عادت ماهانه

زمانی که شما مجددا پریود می شوید، ممکن است تغییراتی در میزان شیر یا واکنش نوزادتان به شیر را ببینید. تغییرات هورمونی باعث پریودی می شوند که ممکن است بر شیر شما تاثیر گذار باشند.

به طور مثال ممکن است در میزان شیردهی خود تغییراتی مشاهده کنید مانند کاهش شیر یا کودک شما میل کمتری به مصرف شیر داشته باشد. در واقع تغییرات هورمونی بر ترکیبات شیر و مزه آن موثر است. این تغییرات نامحسوس است و نباید تاثیر زیادی بر شیردهی شما به کودک شود. در صورت مشاهده این تغییرات بیش از حد معمول، به پزشک مراجعه کنید.

اولین پریودی بعد از زایمان

نشانه های لازم برای مراجعه به پزشک

مشاهده هر یک از علائم زیر نشان می دهد که شما باید به پزشک مراجعه کنید:

  • خیسی بیشتر از یک نوار بهداشتی در طول یک ساعت
  • خونریزی به همراه درد های شدید و ناگهانی
  • تب ناگهانی
  • خونریزی پیوسته برای بیشتر از 7 روز متوالی
  • لخته های خونی بزرگتر (معیار اندازه توپ تنیس)
  • ترشحات بد بوی واژن
  • سر دردهای شدید
  • دشواری و سختی در تنفس
  • درد به هنگام تخلیه ادرار
  • مشاهده لکه بین دو پریودی
  • قطع شدن پریود بعد از رخ دادن چندین پریود

در صورت رخ دادن هر یک از علائم بالا به پزشک حتما مراجعه کنید، زیرا این نشانه ها می تواند هشدار دهنده وجود عفونت باشند.

 

علل درد پریودی پس از زایمان

عوامل زیادی می تواند سبب ایجاد درد برای اولین پریودی پس از زایمان شود مانند:

  1. افزایش میزان انقباضات شکمی
  2. هورمون های موثر در شیردهی
  3. حفره رحمی که پس از زایمان عمیق تر خواهد شد. پس دیواره رحم دارای لخته های خونی در سطح بیشتری می شود و به همین علت درد بیشتری برای تخلیه این لخته ها به زن وارد می شود.

 

آیا سزارین باعث عقب افتادن اولین پریودی پس از زایمان می شود؟

زایمان به صورت سزارین نمی تواند باعث تاخیر در اولین پریودی پس از زایمان شود. اولین پریودی بعد از زایمان تحت تاثیر عواملی مانند شیردهی، هورمون ها و شرایط سلامتی عمومی بدن قبل و بعد از بارداری است. به طور کلی جراحی سزارین بر نامنظمی پریود هیچ تاثیری ندارد. حتی اگر به روش طبیعی زایمان کنید، چرخه عادت ماهانه شما دچار تغییر نخواهد شد. عوامل ذکر شده بالا بر چرخه قاعدگی موثر هستند.

 

عوامل تاثیرگذار بر اولین پریودی بعد از جراحی سزارین

تغییرات هورمونی بعد از زایمان بر رخ دادن عوارض کوتاه مدت سزارین، عوارض بلند مدت سزارین و اولین پریودی پس از سزارین موثر است. تغییرات هورمونی وابسته به موارد زیر است:

  • بیماری های خاص قبل از حاملگی
  • تغییراتی در وضعیت هورمون ها
  • پریود بهم ریخته و نامنظم پیش از بارداری
  • استرس و اضطراب
  • افزایش یا کاهش وزن به صورت ناگهانی
  • خستگی و ضعف عمومی
  • بیماری های تیروئیدی
  • فعالیت بدنی نامرتب

نحوه زایمان هیچ گونه تاثیری بر زمان اولین پریودی بعد از سزارین ندارد؛ اما می تواند بر تغییر الگوی خونریزی ماهانه شما اثر گذار باشد. یعنی امکان دارد سبب تغییراتی در حجم و میزان خونریزی عادت ماهانه شما شود.

اولین پریودی بعد از زایمان

سیکل عادت ماهانه پس از زایمان سزارین

اولین پریودی بعد از زایمان، با پریودی های قبل بارداری تفاوت دارد. بی توجه به آن که زایمان طبیعی یا سزارین باشد. بدن بعد از بارداری دچار تغییرات هورمونی خواهد شد؛ زیرا سطح هورمون های بدن طی جریان بارداری تغییر خواهد کرد. اما بعد از زایمان این هورمون ها باید به حالت طبیعی و اولیه خود برگردند. در نتیجه در پریودی بعد از سزارین تغییراتی ایجاد خواهد شد. این تغییرات عبارتند از:

  • بیشتر شدن حجم خونریزی، در اولین پریودی بعد از زایمان ممکن است حجم خونریزی افزایش پیدا کند. از جمله دلایل افزایش خونریزی می توانیم به برش جراحی که بر روی دیواره رحم وجود دارد، اشاره کنیم. خونریزی پس از زایمان حتی به صورت شدید طبیعی است. شما باید مراقبت های لازم را انجام دهید تا به کم خونی دچار نشوید.
  • خونریزی با خون رنگ روشن، در اولین پریودی بعد از زایمان ممکن است خون خروجی دارای رنگ روشنی باشد؛ زیرا پاکسازی اولیه رحم صورت گرفته و خون تازه و روشن است. در صورت وجود بوی بد واژن بعد از زایمان می توانیم از روش های مختلفی کمک بگیریم.
  • بیشتر شدن روزهای دوره پریودی، اولین پریودی که بعد از زایمان رخ می دهد معمولا 7 روز طول خواهد کشید. ممکن است در روز های 5 و6 حجم خونریزی افزایش پیدا کند و رنگ قرمز روشنی داشته باشد. در دروزهای باقی مانده حجم خونریزی کم می شود یا فقط لکه بینی وجود دارد. امکان دارد روزهای پریودی به 10 روز هم برسد که امری کاملا طبیعی است.
  • افزایش یا کاهش وزن، استرس و اضطراب، مشکلات تیروئیدی از جمله عواملی هستند که نظم سیکل قاعدگی را برهم می زنند.
  • ممکن است در خون قاعدگی که دفع می کنید لخته های خونی تیره یا روشنی وجود داشته باشد، به خصوص اگر حجم خونریزی دفعی در اولین پریود پس از سزارین زیاد باشد.

چرخه قاعدگی شما پس از زایمان دچار تغییراتی خواهد بود این امر طبیعی است، اما با مشاهده هرگونه علائم غیر طبیعی فورا با پزشک خود ارتباط برقرار کنید.

 

نتیجه گیری

اولین پریودی بعد از زایمان می تواند وابسته به عوامل مختلفی باشد و شرایط هر فرد با دیگری متفاوت باشد. به همین منظور برخی از عوامل موثر را بر روی دوران قاعدگی بررسی کردیم که شما عزیزان بتوانید این دوران را به خوبی مدیریت کنید و در صورت بروز مشکلات جدی به پزشک مراجعه نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.