ززززز از صدای خراشیدن چوب، ضجه زدن، صدای مته بتون شکن یا حتی کشیده شدن ناخن روی تخته سیاه هم بدتر است! البته پژوهشها نشان میدهد، همه افراد تمایل شدیدی به غرزدن و شکایت کردن دارند. این مشکل را میتوان از همان کودکی برطرف کرد، تا بعدها به عادت تبدیل نشود. اگر کودک شما هم به شدت بهانه گیر است، توصیه میشود مطالعه این مقاله را از دست ندهید تا با درستترین برخورد با کودک غرغرو آشنا شوید.
برخورد اکثر والدین با غر زدن کودک
اغلب ما در هنگام برخورد با کودک غرغرو ، واکنش شدید نشان میدهیم. خیلی وقتها این واکنش با خشم و عصبانیت نیز همراه است. اولین چیزی که به ذهنمان میرسد این است که بگوییم: بسه دیگه، غر نزن! یا اینکه بدون هیچ حرفی فقط در یخچال را محکم میبندیم یا با عصبانیت همان لیوانی را که کودک از رنگ آن خوشش نمیآید، جلویش میگذاریم. آن هم نه آرام، بلکه تقریبا لیوان را روی میز میکوبیم که نشان دهیم چقدر از غر زدن کودک عصبانی هستیم. در واقع به هر نحوی با رفتارهای خود نشان میدهیم که از دست غرغرهای او کلافه شدهایم.
اگر در چنین موقعیتی در مقابل یک کودک غرغرو قرار گرفتید. قبل از هرچیز، به یاد بیاورید که غرزدن کودک دلایل علمی دارد و او میخواهد با غرزدن کاری را پیش ببرد. فقط در این صورت است که دیگر دلخور نمیشوید و سعی میکنید با دلسوزی واکنش نشان دهید.
چرا کودک من مدام غر میزند؟
علت غرزدن کودک ممکن است بسته به وضعیتی که در آن قرار دارد متفاوت باشد. برخی از اصلیترین دلایل غرزدن کودک را در ادامه به شما والدین معرفی خواهیم کرد. در انتهای هر مورد نیز راهکاری را برای برخورد با کودک غرغرو برایتان ارائه دادهایم.
کودک غر میزند؛ چون به چیزی نیاز دارد یا کمک میخواهد
یکی از اصلیترین دلایل غرزدن بچهها درماندگی آنها است. وقتی آنها به چیزی نیاز دارند یا کمک میخواهند، غرغر میکنند. گاهی حتی این غرزدن به گریه تبدیل میشود تا به شما بفهمانند که دیگر نمیتواند مانند یه آدم بزرگ رفتار کند. چرا که او میخواهد مثل یه بچه از او مراقبت کنید.
وقتی بچهها نیازی دارند لجبازی میکنند. ممکن است خوابشان گرفته باشد یا به آب، شیر یا میان وعده نیاز داشته باشند. شاید استراحت میخواهند یا پوشکشان باید تعویض شود. در هر صورت مشکلی دارند که میخواهند، سریعتر به درخواست یا نیازشان رسیدگی کنید. این یک حقیقت علمی آزمایش شده است. محققان دریافتهاند که افراد، بیشتر از آنکه تمایل داشته باشند عادی یا با گریه صحبت کنند، دوست دارند غر بزنند.
کتاب تشخیص ترنس (تراجنسی - ترنسکشوال Transsexual) از کودکی + قوانین عجیب ادیان
عکس هایی که شاید برایتان آشنا باشد
قیمت: ۲۹,۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۵,۶۰۰ تومان
اطلاعات بیشترکودک غر میزند؛ چون به چیزی نیاز دارد یا کمک میخواهد
یکی از اصلیترین دلایل غرزدن بچهها درماندگی آنها است. وقتی آنها به چیزی نیاز دارند یا کمک میخواهند، غرغر میکنند. گاهی حتی این غرزدن به گریه تبدیل میشود تا به شما بفهمانند که دیگر نمیتواند مانند یه آدم بزرگ رفتار کند. چرا که او میخواهد مثل یه بچه از او مراقبت کنید.
وقتی بچهها نیازی دارند لجبازی میکنند. ممکن است خوابشان گرفته باشد یا به آب، شیر یا میان وعده نیاز داشته باشند. شاید استراحت میخواهند یا پوشکشان باید تعویض شود. در هر صورت مشکلی دارند که میخواهند، سریعتر به درخواست یا نیازشان رسیدگی کنید. این یک حقیقت علمی آزمایش شده است. محققان دریافتهاند که افراد، بیشتر از آنکه تمایل داشته باشند عادی یا با گریه صحبت کنند، دوست دارند غر بزنند.
ممکن است کودکتان به ارتباط بیشتر یا وقت گذراندن با شما نیاز داشته باشد
گاهی غرزدن کودک ممکن است به این دلیل باشد که نیاز دارد بیشتر با شما ارتباط برقرار کند. گاهی کودک غرغرو نیاز دارد، مادر یا پدرش برای انجام کاری دونفره با او زمان صرف کنند و تمرکزشان فقط روی همین کار باشد. تحقیقات نشان میدهد گاهی کودک دقیقا میخواهد وقتی نیازش را برای برقراری ارتباط و رشد عاطفی ابراز میکند؛ والدین به سوی او برگردند و کاملا به او توجه کنند. وقتی کودک میگوید: با من بازی میکنی؟ بهسوی او برگردید و بگویید: آره حتما، بیا بازی کنیم! من عاشق اینم که باهات بازی کنم! و حتما برای این کار زمان بگذارید و تمرکزتان روی همین کار باشد.
اگر در آن لحظه امکانش فراهم نیست. برایش زمان تعیین کنید. اگر به این برنامه پایبند باشید. محال است کودک هرگز برای این نیاز غر بزند. وقتی کودک نوپا بازوهایش را بلند میکند تا او را در آغوش بگیرید، به سوی او برگردید و بلندش کنید و در آغوشتان او را نگه دارید.
کودک به ابراز احساسات از سمت شما نیاز دارد
طبق تحقیقات به دست آمده، گاهی غرزدن فقط روشی ساده است که کودک خردسال از آن برای ابراز ناراحتی یا ناامیدی خودش استفاده میکند. در چنین وضعیتی، باید ناراحتی او را بپذیرید، تصدیق کنید و از او حمایت کنید. هرچه بیشتر از نارضایتی او استقبال کنید و سعی در رفع آن داشته باشید، محیط خانه شادتر و آرامتر خواهد بود.
8 توصیهی جالب و کاربردی برای تربیت کودکان
کودک غرغرو ، ممکن است طبیعتی پرخاشگر داشته باشد
هر کودک ازنظر خلق و خو با کودک دیگر متفاوت است. معمولا محققان 3 نوع خلق و خو را مطرح میکنند. اما نمیتوان گفت هر کودک دقیقا جزو یکی از این دستهها است. این 3 نوع خلق و خو عبارتند از:
- آسانگیر یا انعطافپذیر
- فعال یا پرخاشگر
- دیرجوش یا محتاط
به خودتان یادآوری کنید کودکان به طور طبیعی تمایل بیشتری دارند که واکنشهای اغراق آمیز نشان دهند. آنها اراده قویتری دارند. مضطربترند یا اینکه به زمان بیشتری نیاز دارند تا با تجارب جدید یا تغییراتی که در روال روزمره زندگیشان ایجاد میشود کنار بیایند.
چطور با کودک غرغرو رفتار کنیم؟
نگذارید با غر زدن، شما را متقاعد کند
از تقویت عادت کودک به غرزدن جلوگیری کنید. همیشه باید روی حرفتان بایستید. زیرا اگر هر از گاهی تسلیم شوید. کمکش کردهاید هر بار که میخواهد بیشتر بازی کند یا یک اسباب بازی بیشتر بخرد یا دیرتر به رختخواب برود. غر بزند تا شما را متقاعد کند. شاید تسلیم شدن همان موقع غرزدن کودک را متوقف کند و شما راحت شوید. اما باید خودتان را آماده کنید تا برای همیشه با یک کودک غرغرو زندگی کنید.
چطور کودک مثبت اندیش تربیت کنیم؟
در برخورد با کودک غرغرو ، مرحله به مرحله پیش بروید
شرط اساسی این فرایند این است که ثابت قدم باشید و به آن پایبند بمانید. هروقت کودک غر میزند، با لبخند، برای اینکه نشان دهید عصبانی نیستید؛ بگویید: ببین وقتی غر میزنی، گوشهای من خوب کار نمیکنن! یه بار دیگه با صدای یه دختر یا پسری که به اندازه کافی بزرگ شده، چیزی رو که گفتی تکرار کن.
اگر عصبانی شد و به گریه افتاد. بگویید: من میخوام صدات رو بشنوم، اما گوشهام به کمک نیاز دارن. باید از صدای خودت استفاده کنی. چون گوشهام به اون صدا عادت کردهان. اگر حس کردید کوچکترین تغییری در رفتارش ایجاد کرده یا دارد تلاش میکند؛ برای او پاداش در نظر بگیرید. هدف این است که این رفتار را به تدریج شکل دهید. بنابراین هرگونه تلاشی که انجام میدهد، شایسته قدردانی است. پس ادامه دهید و منصرف نشوید.
در برخورد با کودک غرغرو ، پدر و مادر بهتر است که در یک تیم قرار بگیرند
برای اینکه این تکنیک تاثیرگذار باشد، هم شما و هم همسرتان باید به همین روش واکنش نشان دهید. کاملا ثبات داشته باشید تا این عادت تغییر کند. هرچه ثبات بیشتری داشته باشید، سریعتر میتوانید این عادت را در او تغییر دهید. برای جلوگیری از جنگ قدرت، سعی کنید زمانی که از او درخواست میکنید با صدای خودش صحبت کند، لحن آرام و دلگرم کنندهای داشته باشید.
هنگامی که کودک تلاش میکند کمتر غر بزند، همین حالت را حفظ کنید. تا هر روز کمتر و کمتر صدای یک بچه لوس و غرغرو را تقلید کند. هرچه در هنگام پاسخ دادن آرامتر باشید و هیجانات کمتری بروز دهید. تمرکز کودک بر پیامی که به او منتقل میکنید. آسانتر خواهد بود. در غیر این صورت، اگر او ببیند که شما در برابر او واکنش شدید نشان میدهید، این عادت بد را در خودش تقویت خواهد کرد.
حتما دلیل کاری را که نمیخواهید انجام دهید به کودک توضیح بدهید. تا بداند که شما به دلایل منطقی در برابر غرزدن او کوتاه نمیآیید. مثلا اگر در مهمانی هستید و به هر کودک یک بادکنک دادهاند و فرزند شما دو بادکنک میخواهد، به او بگویید: میدونم دوست داری یه بادکنک اضافی داشته باشی، اما توی این مهمونی به هر بچهای فقط یه دونه بادکنک میدن. با این کار به کودک توضیح دادهاید که به چه دلیل با او درخواست او مخالف هستید.
سخن پایانی
در نظر داشته باید که در برخورد با کودک غرغرو ، هیچگاه تنبیه شرایط را بهتر نخواهد کرد. چرا که این کار شما باعث میشود، اوضاع به مرور بدتر شود. والدین باید بدانند که مقابله و برخورد با این کودکان مانند هر جنبه تربیتی دیگر، کاری نیست که یک شبه به نتیجه برسد. بنابراین مهمترین عامل موفقیت شما، صبر و استمرار است. پس اگر نمیخواهید کودکی بهانهگیر و غرغرو تربیت کنید و از بروز مشکلات جدیتر در آیندهی او جلوگیری نمایید. پس بهتر است همین حالا دست به کار شوید.
دیدگاهتان را بنویسید