تاریخ امروز2 آذر 1403
بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس

چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

دانستن بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس می تواند شما را از یک بحران سخت روحی نجات دهد. استرس، اضطراب، تغییرات خلقی، مشکلات عاطفی و موارد این چنینی را همه ی ما در زندگی خود تجربه داشته ایم که گاهی مقطعی بوده و پس از مدتی برطرف می شوند. اما گاهی این حالات ادامه دار خواهد بود که نگران کننده است. هر فرد بنا به دلایلی دچار چنین مشکلاتی خواهد شد از شایع ترین آن ها می توان به احساسات ناخوشایند نسبت به شغل و مشکلات مرتبط با آن، مشکلات اقتصادی، جدایی یا از دست دادن یکی از نزدیکان اشاره کرد. در بسیاری از موارد که خود ما می توانیم به حالت قبلی بازگردیم؛ اما گاهی مشکل فراتر از آن است که بتوان بدون کمک گرفتن از کسی یا مراجعه به روانپزشک این مشکل را برطرف کرد.

در این مقاله قصد داریم در خصوص بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس صحبت کنیم. پس ادامه ی مطالب را از دست ندهید و با ما همراه باشید.

 

بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس چه وقت است؟

گاهی شخص متوجه می شود که نمی تواند مثل قبل به زندگی طبیعی اش ادامه دهد و باید از کسی کمک بگیرد. قسمت بد ماجرا آن است که شخص این موضوع را متوجه نمی شود. از همین رو علائم و نشانه هایی را در ادامه ذکر می کنیم که نشان می دهد مراجعه به روانشناس نیاز است.

 

افت عملکرد تحصیلی و یا حتی شغلی

یکی از علائمی که نشان می دهد شما باید حتما به روانشناس مراجعه کنید، این است که در تحصیل یا شغل خود دچار افت عملکرد شده اید. در واقع زمانی که مشکلات عاطفی و روانی به وجود می آید فرد دیگر قادر نیست به شکل قبل به کارهای خود ادامه دهد. سطح تمرکز، حافظه، توجه و انرژی او به شدت کاهش پیدا می کند. به شکلی که دیگر رغبتی برای ادامه درس یا کار ندارد که نتیجه آن افت عملکرد تحصیلی و شغلی خواهد بود.

بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس

ناتوانی در تنظیم احساسات

یکی دیگر از علائمی که نشان می دهد بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس است؛ این است که شخص در تنظیم احساسات خود با دشواری و حتی ناتوانی دچار خواهد شد. همه ی در مقاطع مختلف زندگی با احساسات متفاوتی از جمله ناراحتی، اضطراب و خشم روبرو شده ایم که یک امر عادی است. اما چیزی که این جا نگران کننده می شود، تعداد دفعات بروز این احساسات و فواصل آن ها از هم است. در واقع زمانی که بروز این احساسات بیش از حد مجاز باشد؛ یعنی فرد به روانشناس نیاز دارد.


معرفی گران‌‌ قیمت ترین ورزش های جهان


 

مشکلات اشتها و خواب

شاید بسیاری از شما از این موضوع اطلاع نداشته باشید؛ اما زمانی که به طرز غیر عادی و برای مدت طولانی با مشکلات خواب و اشتها روبرو هستید، پس شما باید به روانشناس مراجعه کنید. مشکلات روان می تواند از جنبه های مختلفی انسان را گرفتار کند. به شکلی که حتی نتوانید مانند یک انسان عادی بخوابید یا غذا بخورید. عموم کسانی که مشکلات روحی روانی پیدا می کنند؛ با بی اشتهایی و بی خوابی مواجه می شوند. اگر به تازگی بسیار پرخوری می کنید؛ پس شما دچار استرس هستید. پس نیازی به نگرانی نیست؛ چرا که با روش های ساده درمان صورت می گیرد.

 

بروز مشکل در ایجاد روابط جدید و پایدار ماندن در آن ها

گاهی مشکلات روحی روانی جنبه های دیگری از زندگی را نیز در بر می گیرند؛ تا جایی که ممکن است حتی روی روابط ما تاثیر منفی داشته باشد. از شایع ترین موارد در این باره می توان به دوری از نزدیکان، احساس عدم امنیت در برقراری رابطه با دیگران خصوصا غریبه ها، تکیه کردن بیش از حد به دیگران و… اشاره کرد. برخی از افراد حتی در روابط کاری یا محل تحصیل خود نیز با مشکلاتی مواجه می شوند. به طور مثال توانایی شرکت در پروژه ها یا فعالیت های گروهی را نخواهند داشت یا نمی توانند به خوبی با اطرافیان خود ارتباط برقرار کنند.

بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس

تجربه ضربه روانی

بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس زمانی است که شخص دچار ترومای روانی می شود. به طور کلی به اشخاصی که در گذشته دچار سوء استفاده های جسمی، جنسی و یا هر چیزی که به طور کامل رفع نشده باشد و شخص دچار یک ضربه روانی شدید شده باشد؛ ترومای روانی می گویند. در چنین شرایطی فرد باید هر چه سریع تر به روانشناس مراجعه کند. زیرا معمولا درمان چنین مشکلاتی به زمان زیادی نیاز دارد. از آن گذشته تجربه این دسته از مشکلات روانی به گونه ای است که نمی توان درباره آن با هر فردی حتی اعضای خانواده صحبت کرد؛ پس بهترین گزینه مراجعه به درمانگر است.

 

بی اهمیت بودن به لذت های گذشته

دچار شدن به مشکلات روانی و عاطفی گاهی فرد را چنان درگیر می کند که حتی اجازه نمی دهد از لذت هایی که در گذشته تجربه داشته، دوباره لذت ببرد و در خصوص آن ها بی اهمیت می شود. به طور مثال اگر در گذشته در فعالیت های گروهی شرکت داشته و از انجام کارهای مربوط به شغل خود همراه با تیم لذت می بردید؛ اما حالا نه تنها علاقه ای به شرکت در گروه ندارد، بلکه از انجام کارها نیز لذت نخواهید برد. از شایع ترین علائم این مورد می توان به افزایش انزوا طلبی، احساس ناامیدی نسبت به آینده، بی میل شدن نسبت به زنده ماندن و…. اشاره کرد.


روش‌های کنار آمدن با مرگ همسر


 

سوگواری بی پایان

گاهی فرد آن قدر غرق در غصه و مشکلات می شود که نمی تواند برای رهایی از آن حتی پس از گذشت مدت بسیار زیاد، به زندگی عادی خود بازگردد. از همین رو باید به درمانگر مراجعه کرده تا خود را درمان کند. به طور مثال زمانی که از شریک زندگی خود جدا می شوید یا این که یکی از نزدیکان خود را از دست می دهید تا مدت ها در نبود او ناراحت و غمگین هستید. این موضوع زمانی تشدید خواهد شد که نتوان شریکی برای به اشتراک گذاری احساسات پیدا کنید. این لحظه بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس است.

 

نتیجه گیری

بهترین زمان برای مراجعه به روانشناس زمانی است که شما از دور زندگی به شکل عادی خارج شوید. به طور مثال نتوانید به امورات خود مثل گذشته ادامه دهید، به عناصری که در گذشته برای شما لذت بخش بود بی اهمیت می شوید. احساسات کنترل نشده ای را تجربه می کنید و به طور کلی هر چیزی که باعث آشفتگی شما شود نشان دهنده این است که به درمان روحی روانی توسط یک متخصص نیاز دارید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.