تاریخ امروز4 آذر 1403
علت عدم موفقیت

چرا فرد موفقی نیستیم؟

موفقیت برای هر فرد، تعبیر خاص خودش را دارد. افراد تلاشگر بسیاری در دنیا وجود دارند. مردان و زنانی که با اعماق وجود سعی می کنند تا موفق شوند و به آرزوهای خود دست پیدا کنند. موفقیت برای هر فردی تعبیر خاص خودش را دارد. برای یک مهندس شاید دست یابی به پروژه ها عظیم تر است، برای یک پزشک درمان و نجات بیماری در حال مرگ، برای استاد دانشگاه تربیت دانشجویان به نحو احسن، برای دانش آموز کسب نمره 20 در امتحان ریاضی، برای یک مادر محافظت از فرزندش و برای یک معلم فهماندن اصول اخلاقی با ارزش به دانش آموزانش باشد.

پس موفقیت افراد مختلف با یکدیگر یکسان نخواهد بود. برای دستیابی به زندگی موفق و سرشار از زیبایی نیازمند برنامه ریزی و هدف گذاری هستیم. انجام یکسری از قوانین موجب می شود که ما در زندگی بهتر عمل کنیم و علت عدم موفقیت را بخوبی بشناسیم.

برای دستیابی به قله موفقیت، باید موانع بر سر راه را کنار زد. در ادامه مطالب تعدادی از دلایل عدم پیروزی را با یکدیگر بررسی می کنیم و راه حل های درمان آن را ارائه می دهیم.

 

چرا به پیروزی نمی رسیم؟

 

عیوب جسمی

کسانی که با نقص های جسمی و عقلی بدنیا می آیند راهکار چندان موثری نمی توان ارائه داد. البته این افراد با استفاده از بهره گیری از خدمات دیگران می توانند وضعیت خود را بهبود ببخشند. برای اصلاح این گزینه نمی توان کار چندان خاصی انجام داد.

 

نبود هدف مشخص در زندگی علت عدم موفقیت

یکی از علت های عدم موفقیت درباره افرادی است در زندگی خود هدف معینی ندارند و اغلب به موفقیت هم نخواهند رسید. هر انسانی باید در زندگی اهداف گوناگون داشته باشد که برای دست یابی به آنها تلاش کند و مسیرهای مختلف را طی کند. از میان 100 نفر از افراد گوناگون که با آنان گفتگو شده بود، تنها 2 نفر برای زندگیشان اهدافی در نظر گرفته بودند. پس یکی از دلایل وجود افراد ناموفق نسبت به افراد موفق بیشتر است، دلیل بالاست.

علت عدم موفقیت

عدم شوق و اشتیاق برای پیشرفت

کسانی که شوق و ذوقی در وجودشان برای رسیدن به موفقیت ندارند، احتمال موفق شدنشان در زندگی هم بسیار پایین هست و زیرا پایه و اساس بسیاری از تصمیم های زندگی ما برپایه علاقه است. در نتیجه می توانیم یکی از علت عدم موفقیت را نبود انگیزه دانست.


راهکارهایی برای تبدیل شکست به موفقیت

 

تحصیلات ناقص

عدم تحصیل و کمبود دانش از جمله دلایل عدم پیروزی است؛ اما می توانیم آن را رفع کنیم. طبق تجربه، تحصیلات دانشگاهی به طور قطعی موفقیت را به دنبال خود نمی آورد. تجربه ای که خود شخص با آزمون و خطا یاد می گیرد بسیار ارزشمند تر است و در موفقیت قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت. تحصیلات به تنهایی موفقیت آور نیست و زمانی با ارزش می شود که موجب موفقیت هرچه بیشتر شما شود. طبق جمله ای معروف : دانشمند بدون عمل همچون درخت بدون میوه است.

 

نبود نظم و ترتیب علت عدم موفقیت

نظم ناشی از کنترل خود است؛ قبل از کنترل محیط باید بتوانید خودتان را کنترل کنید. تسلط بر خود، از سخت ترین کارهای ممکن است. اگر شما بر خودتان مسلط نشوید آنگاه خود، بر شما مسلط خواهد شد. پس در مقابل آیینه بایستید و بهترین دوست خود یا سرسخت ترین دشمنتان را در آن ببینید. بنابراین یکی از علت عدم موفقیت آدمی در زندگی نبودن نظم و ترتیب است.

 

نبود سلامت

برای رسیدن به موفقیت باید از سلامت جسمی برخوردار باشید، سلامت جسم بر سلامت روح هم اثرگذار است. بسیاری از بیماری ها و مشکلات جسمانی را می توانیم درمان کنیم. از جمله مهم ترین عوامل مشکلات جسمی عبارتند از:

  • پرخوری یا خوردن غذاهای ناسالم
  • عادت های فکری غلط
  • توجه بیش از حد به امور منفی
  • افراط در انجام فعالیت های جنسی
  • دوری از ورزش و عدم تحرک
  • تنفس غلط که به دنبال آن از هوای سالم و به اندازه دور می شوید.

تمام گزینه های بالا را می توان از عوامل عدم پیروزی دانست.

 

اثرات نامطلوب محیطی در دوران کودکی

محیط نامطلوب و دوستان بد در دوران کودکی سبب می شود که در بزرگسالی به سمت خلافکاری کشیده شوند. برخی دیگر از کودکان در محیطی رشد کرده اند که نسبت به افراد موفق و پولدار، دید بدی وجود داشته باشد. در نتیجه در ضمیر ناخوداگاه این افراد افکار منفی جای گرفته است که شخص بی اختیار از رسیدن موفقیت دوری می کند.

فرض کنید شخصی در بچگی در محیطی رشد کرده است که  افراد ثروتمند را افرادی زورگو، دزد و بداخلاق تلقی می کنند. در نتیجه در بزرگسالی این فرد با خود فکر می کند که افراد پولدار، مردمان خوبی نیستند. این شخص هیچگاه به دنبال موفقیت و ثروت نمی رود؛ چون طرز فکرش نسبت به این افراد مسموم است. طرز فکر غلط اینگونه آدم ها یکی از دلایل عدم پیروزی است.

علت عدم موفقیت

تنبلی و خستگی علت عدم موفقیت

کار امروز را به فردا انداختن یکی از علت های عدم موفقیت است. این دام امروز و فردا کردن در کمین همه ی افراد است و برخی از افراد با اراده ضعیفی که دارند خود را در این دام می اندازند؛ اما افراد مصمم این اجازه را نمی دهند. در زندگی با شکست های متعددی روبرو خواهیم شد، برای جبران آنها تعلل می کنیم، مدام کار را عقب می اندازیم و منتظر زمان مناسب می شویم؛ این کار غلط است. زمان مناسبی که منتظرش هستید، هیچ گاه از راه نخواهد رسید. بلند شوید و عزم خود را جزم کنید. وارد مسیر شوید و با استفاده از کوچکترین امکانات، بهترین استفاده خود را ببرید.

 

عدم پشتکار و پیوستگی در کارها

افرادی که سخت کوش هستند بسیار موفق تر از افراد باهوش خواهند بود. افرادی وجود دارند که با دیدن اولین شکست پا پس می کشند و دست از کار بر می دارند. باید در انجام کارها انقدر پشتکار و مقاومت از خود نشان داد که مشکلات در برابر ما سر تعظیم فرو آورند و به کنار بروند. پس هیچ گاه از خودتان ضعف و تنبلی نشان ندهید.

 

شخصیت منفی علت عدم موفقیت

دیدگاه منفی به افراد و کارها یکی از عوامل نابود کننده موفقیت است. وجود همکاران تلاشگر با دید مثبت در موفقیت فرد بسیار موثر است. اما افرادی که دارای دید منفی هستند اصلا همکاران خوبی نخواهند بود و موجب عدم موفقیت فرد می شوند.

 

تسلط نداشتن بر میل جنسی

نیروی جنسی یکی از عوامل اصلی برای به حرکت درآوردن افراد است. این قدرت می تواند هیجانات انسانی را به خوبی بر انگیزد. پس باید مراقب باشیم و آن را کنترل کنیم تا در مسیر صحیح حرکت کند و در لیست دلیل عدم پیروزی قرار نگیرد.

 

عدم کنترل دستیابی به چیزی بدون تلاش

شاید این جمله شنیده باشید که باد آورده را باد می برد! شور و اشتیاق دریافت جایزه در قرعه کشی ها باعث شده که هزاران نفر به شکست و نومیدی کشیده شوند. فردی که هیچ تلاشی نمی کند و فقط منتظر دریافت جایزه از بانک ها یا موسسات مختلف است هیچ وقت به موفقیت نمی رسد. زیرا رسیدن به هر شیرینی و پاداشی نیازمند تلاش و زحمت است.

 

نبود عزم محکمی در تصمیم گیری ها

افراد موفق به راحتی تصمیم می گیرند و در تجدید نظرهای خود راحت عمل می کنند. اما بعضی از افراد در تصمیم گیری ها بسیار کند عمل می کنند و تجدید نظر برایشان کاری دشوار است، این کار افراد ناموفق است.


چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

 

شک و تردید در تصمیم گیری و مسامحه کاری با همدیگر هستند. هرجا یکی از آنها وجود داشته باشد قطعا آن یکی هم است. این دو مورد را نابود کنید و اجازه ندهید مانع موفقیت تان شوند.

علت عدم موفقیت

ترس علت عدم موفقیت

6 ترس در وجود انسان قرار دارد که افراد در مواقع مختلف یک یا دو ترس را به همراه خود دارند:

  • ترس از فقر و بیچارگی
  • ترس از انتقاد
  • ترس از بیماری ها
  • ترس از دست دادن عشق و علاقه اشخاص نسبت به خود
  • ترس از پیری و از کارافتادگی
  • ترس از مرگ

برای رسیدن به موفقیت بیشتر باید بر ترس ها تسلط پیدا کرد و آنها را از خود دور کرد، اجازه ندهیم ترس ها دلیلی برای عدم موفقیت ما شوند.

 

برگزیدن همسر غلط

ازدواج باید میان دو شخص ارتباط عاطفی بسیار قوی برقرار کند، اگر این ارتباط به درستی صورت نگیرد؛ پس امکان شکست بالا است. در انتخاب همسر باید بسیار دقت کرد زیرا هرگونه شکست در معقوله ازدواج، نشانه های الهام و اشتیاق را در انسان نابود می کند.

 

محتاط بودن بیش از حد

کسی که در انجام کارها بیش از حد احتیاط می کند و کارها را به سختی انجام می دهد، به ناچار مجبور است از باقی مانده دیگران استفاده کند. احتیاط بیش از اندازه ترس از انجام کارها، به اندازه بی احتیاطی مضر است. باید با این افراط مقابله کرد و فرصت های مختلف زندگی را از دست نداد.

 

خرافه و تعصبات بیخود

خرافه یعنی ترس و نشان دهنده جهل و نادانی است. افراد موفق چشم و گوش خود را باز نگه می دارند و ترسی ندارند.

 

انتخاب غلط شغل علت عدم موفقیت

علاقه اولین شرط موفقیت است. موفقیت در کاری که آن را دوست ندارید، امکان ناپذیر خواهد بود. برای اینکه در شغلی موفق شوید، گزینه ای را انتخاب کنید که با تمام وجودتان دوستش دارید.

 

فعالیت های پراکنده

همه کاره هیچ کاره نمونه ای از افراد ناموفق است. بهتر است به جای وقت گذاشتن بر یادگیری 5 حرفه، یک حرفه را به طور دقیق یاد بگیرید. متمرکز کردن اهداف نقش مهمی در موفقیت خواهد داشت. انجام فعالیت های نامربوط به یکدیگر و غیر متمرکز از علت عدم پیروزی است.

 

نبود پشتوانه علت عدم موفقیت

عدم دلگرمی سبب ناامیدی و شکست است. اشتیاق و دلگرمی در وجود فرد، از فاکتورهای اصلی برای پیشرفت است.

علت عدم موفقیت

تحمل پایین و بی صبری

برای موفقیت باید صبور باشیم. یکی از مضرترین بی صبری ها هنگامی است که با فردی روبرو می شوید که از لحاظ عقیدتی، مذهبی، نژادی و سیاسی با شما تفاوت هایی دارد.

 

نتیجه گیری

عدم موفقیت شما در مسائل به موارد بسیاری وابسته خواهد بود. به همین منظور اگر هدف و مقصد شما برایتان ارزش دارد، باید نقاط ضعف خود را بیابید و برای تقویت آن تلاش کرده تا آن ها را برطرف سازید.

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.